Ana sayfa » İstanbul Yazıları » Yıldız Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? | Giriş Ücreti 2022

Yıldız Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? | Giriş Ücreti 2022

Yıldız Parkı şehrin ortasında sakinlik arayanların doğru adresi. Hem şehrin göbeğinde, hem şehirden uzak, İstanbul’un gizli cenneti.

Bu metropolün en hareketli ilçelerinden biri olan Beşiktaş, Yıldız Korusu ve Ulus Parkı gibi yerlerle tempoyu düşürüyor, İstanbullulara biraz nefes aldırıyor.

İstanbul’un taş yapılanmasına, egzozuna, kirli havasına inat dimdik duran bir yer Beşiktaş Yıldız Parkı. Burası, İstanbul’dan farklı bir dünyaya açılan bir kapı gibi sanki…

Tarihin doğal güzelliklerle bir araya geldiği Yıldız Korusu, kültürel açıdan da önem taşıyor. Ayrıca tabii ki burada günbatımını izlemenin keyfi çok başka oluyor.

Biraz huzur bulmak, doğayla baş başa kalmak istiyorsanız  Yıldız Parkı Beşiktaş ilçesinde en yeşil hâliyle sizi bekliyor.

Biz de tam donanımlı gidin diye sizin için Yıldız Parkı’yla ilgili tüm bilgileri bir araya getirdik. Hem bu yazının çeşitli yerlerine, gizli bir şeyler sakladık… Bunları ilk önce kim bulup bize bildirirse…. Ona güzel bir tatil… Hediye etmek isterdim ama şu an ben de çok sıkışığım biliyo musun sen öde sonra şeyaparız. 😂

Neyse endişelenmeyin. Ben buraya Yıldız Parkı 2022 giriş ücreti, Yıldız Parkı Malta Köşkü fiyatları ve Yıldız Parkı Çadır Köşkü fiyatları gibi bilimsel (!) konulardan bahsetmeye geldim. En soğuk esprilerimi, en komik şiirlerimi başka yazılar için biriktiriyorum. Size sürpriz olsun…

Beşiktaş Yıldız Parkı tarihi ile geçmişe uzanırken, Yıldız Parkı yol tarifi ile sizin navigasyonunuz olacağım!

Yıldız Parkı Hakkında Bilgi

yıldız parkı neredeParkın ismi Yıldız Kasrı’ndan geliyor. Bu tarihi kasır, 19. Yüzyıl başlangıcında III. Selim tarafından annesine hediye edilmek üzere yaptırılmış.

Yıldız Korusu diye de bilinen park, İstanbul’u daha yaşanılabilir kılan en güzel yerlerden biri. Mavi ile yeşilin binbir tonunu buluşturan Yıldız Parkı’nda hem gözleriniz bayram edecek, hem ruhunuz huzura doyacak…

İnsanın içini açan manzarası, baş döndüren çiçek kokuları, asırlık ağaçları ve ev sahipliği yaptığı canlılarla burası, tam bir doğa hazinesi!

Lale Devri’nin izini sürüp, tarihin ve doğanın havasını aynı anda soluyacağınız bir yer Yıldız Korusu Parkı. Klasik bir söz vardır; ‘çölde vaha’ derler ya… Tam öyle bir yer işte.

Park bir müddet kendi hâline terk edilip bakımsız bırakılmasına rağmen, şu an yeni çevre düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşturulmuş durumda.

46 hektarlık bir alanı kaplayan Yıldız Korusu tarihin ve doğanın esintilerini aynı anda sunuyor misafirlerine.  Böylece stres ve yorgunluktan eser bırakmıyor…

Önceden Yıldız Sarayı’nın bahçesi olarak kullanılan bu alan, şimdi İstanbulluların kaçış noktası. Parkın güneyinde Çırağan, kuzeyinde ise Yıldız Sarayı yer alıyor.

İstanbul’un merkezinde, böyle temiz bir yer varken sık sık ziyaret edip kafamızı dinlememiz gerekiyor. İki girişi bulunan Yıldız Parkı’na dilerseniz Palanga Caddesi tarafından, dilerseniz de Çırağan Caddesi yönünden girebiliyorsunuz. Her iki girişten arabayla da parka ulaşmanız mümkün.

Fakat yaya olarak gelmeniz daha iyi. Yol boyunca asırlık çınarları seyrederek yürümek eminiz size çok keyif verecek.

Türlü türlü ağaçlara, bitkilere ve çiçeklere ev sahipliği yapan Yıldız Parkı manzara seyri için de en ideal noktalardan. İstanbul Boğaz’ını panoramik açıdan izleyebileceğiniz bu park, Çadır Köşkü ve Malta Köşkü adında iki işletmeyle hizmet veriyor. Özellikle de hafta sonu Yıldız Parkı kahvaltı için gelenlerle dolup taşıyor.

Bunun yanı sıra köşklerde kurumsal organizasyonlar gerçekleştirilebiliyor. Bazen düğün ve kutlama gibi etkinlikleri de bu köşklerde düzenlemek mümkün oluyor. Tabii ki bu tarz etkinlikleri yapabilmeniz için Beltur ile görüşmeniz gerek.

Beşiktaş’ın o keşmekeşi içerisinde tutunmayı başarmış olan bu park, hafta sonu rotanızı çevirebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

Burada kuş sesleri ve enfes bir manzara eşliğinde yeme-içmenin, dinlenmenin, yürüyüş yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Göletlerin içinde dans eden kuğulara, sizi selamlar gibi kuyruk sallayan kazlara ve ördeklere de bayılacaksınız. Çırçır böcekleri de parka renk katan hayvan türlerinden sadece biri. Buranın asıl ev sahibi ise tabii ki sincaplar!

Belki onlarla parkta köşe kapmaca oynarsınız, onlar kaçar siz kovalarsınız… Hayali bile eğlenceli! 🙂

Ayrıca parkın konforlu kamelyaları, restoran ve kafe gibi imkânları, İBB tarafından işletilen bir WC bölümü var. Yıldız serası, hayvan heykelleri ve ahşap bir mescid yer alıyor.

Hayvan heykellerine maalesef zarar verilmiş. Kimilerinin ayağı yok, kimilerinin kafası. Mesela kabuğunun içerisine oyuk oyulup yeşilliklerle doldurulan bir kaplumbağa heykeline rastlayacaksınız. Fakat ne yazık ki kafasını kopartmışlar.

Onun yanında, altın rengi boynuzlara sahip bir geyik heykeli duruyor. Dilini dışarı çıkarmış, gözleri fal taşı gibi açılmış bir şekilde tasvir edilen bu heykel eminiz sizi çok şaşırtacak. Onun da ayağı koparılmış ama.

Küçük kız heykeli ve kanguru heykeli de parkta görebileceğiniz diğer eserlerden. Burada fotoğraflanmaya değer o kadar çok şey mevcut ki…

Yıldız Parkı’nda neler var? Sorusunu cevaplamak uzun sürecek. Bunlar daha başlangıç. Bir de çok güzel bir gölü, şırıl şırıl akan şelalesi mevcut. Süs havuzları, çocuk oyun alanları bulunuyor.

Gölette yüzen kazlar, ördekler,  su balıkları ve su kaplumbağaları da sevimliliğiyle göz kamaştırıyor.

Nostaljik görünümüyle dikkat çeken asma köprüler de parka ayrı bir hava katıyor. Öte yandan parkta her an tatlı sincaplarla ve papağanlarla karşılaşmanız muhtemel.

Çok engebeli, yokuşlu bir park olduğu için sürekli bir yerlere tırmanıyormuş hissi verebilir, ama size de spor olur işte fena mı? 🙂

Ayrıca burası piknik yapmak amacıyla da tercih edilebiliyor. D kapısından sola doğru yürüdüğünüzde parkın piknik yapılacak en güzel yerine ulaşıyorsunuz. (Oraya gidince bu tarifimiz çok işinize yarar, not alın bence.) 🙂

Arka planda kuş ve ördek sesleri, önünüzde alabildiğine yeşil… Özetle burası şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlere hitap eden harika bir destinasyon.

Yıldız Parkı Giriş Ücreti 2022

Yaya olarak veya bisikletle gelirseniz parka giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Arabanızla gelirseniz İSPARK tarafından işletilen otoparkı kullanmak için küçük bir ücret talep ediliyor.

Yıldız Parkı otopark ücreti ise tüm gün için 15 TL. Otopark alanı olarak tercih edebileceğiniz birkaç alternatif mevcut:

  • Aracınızı Çadır Köşkü’nün alt bölümündeki alana bırakabilirsiniz. Parkın en büyük otopark alanı burada yer alıyor.
  • Parkın Yıldız Şale girişinde de bir otopark var. Malta Köşkü’nün yakınında bulunan bu otopark son derece küçük olduğu için yer sıkıntısı yaşanabiliyor.
  • Çırağan Caddesi girişinde, sarayın tam karşısında İspark otopark yeri mevcut.

Toplu taşıma ile gelirseniz bunları dert etmenize gerek kalmaz. Peki köşklerde kahvaltı ve yemek fiyatları nasıl? Bu konuya birazdan geleceğiz.

Şimdi reklamlara giriyoruz:

Yıldız Parkı Ziyaret Saatleri 2022

24 saat ziyaretçi kabul eden Yıldız Parkı her an sizi misafir etmeye hazır! Köşkler de genellikle 09:00-23:00 arası hizmet veriyor. Açılış-kapanış saatleriyle ilgili güncel bilgiye ulaşmak için gitmeden aramanızı öneririz.

Beşiktaş Yıldız Parkı Tarihi

istanbul piknik alanlarıYıldız Korusu
efsanelere bile konu olmuş bir yer. Yunan mitolojisine göre Pastoral müziğin ve çobanların tanrısı olan Pan, burada flüt çalmış.

Efsanelere bayılırım diyorsanız sizin için minik bir tavsiyem olacak:

Park bir dönem Çırağan Sarayı’nın arka bahçesi ve Lale Devri’nin eğlence merkeziymiş. Çırağan’ın gece âlemleri burada düzenlenirmiş.

Diğer taraftan burası av köşkü amacıyla da kullanılmış. Aynı zamanda bir süre gazino olarak hizmet vermiş.

Yeniçeri Teşkilatı kaldırılınca yerine Asâkir-i Mansûreyi Muhammediyye müessesesi kurulmuş. Eğitimler Yıldız Korusu’nda yapılmış.

‘Kazancıoğlu Bahçesi’ diye de adlandırılan Yıldız Korusu Parkı, IV. Murat tarafından kızı Maya Sultan’a armağan edilmiş. Osmanlı zamanında burası yalnızca hânedânlar tarafından kullanılabiliyormuş. O yüzden koruluğa ‘Mabeyn Bahçesi’ deniyormuş.

Sultan Abdülaziz Yıldız Parkı’nı çok seviyormuş. Çırağan Sarayı’nı yaptırdıktan sonra parka giriş için mermer işlemeli bir köprü inşa ettirmiş. O köprüden yalnızca kendisi, bir de ailesi geçebiliyormuş. Mermer blokların bugün bile ayakta olduğunu görebilirsiniz.

Eskiden burada Talimhane Köşkü diye bir yer varmış. 3 günde yaptırılan bu köşk, askerlerin eğitimi için kullanılmış.

Şale Köşkü ile Çini Fabrikası’nın arasında bir hayvanat bahçesi bulunuyormuş. Yabancı ülkelerin hükümdarlarından hediye gelen hayvanlar buraya konulurmuş. Şimdi ondan bugüne yalnızca yıkık dökük birkaç tane kafes kalmış.

Parkta bulunan tarihi köşkler ise Sultan Abdülaziz’in talimatıyla 1871 tarihinde inşa ettirilmiş. Hatta bunun için âdeta bir servet harcanmış. Öyle ki korunun hatıra defterine köşkler için ‘her metrekaresine altın döküldü.’ Diye yazılmış.

1940 tarihinden sonra ise Yıldız Parkı adını almış.

Köşkler dönem dönem bazı kurumlara kiralanmış.

1979 tarihinde İstanbul Belediyesi ile TTOK (Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu) arasında bir sözleşme imzalanmış. Yıldız Parkı’nın bakım işleri, Malta ve Çadır Köşklerinin onarımı 15 yıllığına o kuruluşa bırakılmış.

1994 yılında, sözleşme sona ermiş ve bir daha yenilenmemiş. Bununla beraber, park yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş. Ardından gerekli düzenlemelerle Yıldız Korusu Parkı olarak halkın kullanımına açılmış.

Yıldız Parkı Gezilecek Yerler

Çadır Köşkü ve Malta Köşkü gibi tarihi yerlere ev sahipliği yapan Yıldız Korusu gezilecek yerler arayanlara güzel alternatifler sunuyor. O halde bu yerleri keşfe çıkma vakti.

Yıldız Parkı Malta Köşkü

yıldız parkı malta köşküSultan Abdülaziz’in emriyle yapılan köşk, pek çok tarihi olaya şahitlik etmiş.

İnşaatında Malta’dan getirilen taşlar kullanıldığı için böyle isimlendirildiği söyleniyor. Bu bilgiyi kimse vermez size, hafızanızın en nadide köşesine yerleştirin, bir gün lâzım olur. Neye niyet neye kısmet demişler.

(Siz bana bakmayın. Bana arada bir geliyorlar böyle. Tıpkı Ankara’da ne yenir? Ve Balıkesir plajları yazılarımda olduğu gibi.) 😂

1. Murat, tahta geçmeye çalışıp başarılı olamayınca, 5 yıl burada tutulmuş. Bu olay tarihe Çırağan baskını diye geçmiş.

Öte yandan Mithat Paşa burada yargılanmış, Osmanlı devletinin gidişatına yön verecek pek çok karar burada alınmış.

Köşkte en çok ilgi gören şeyler; balık mermer desenleri, tavan süslemeleri ve altın varaktan yapılmış büyük aynası. Buranın av, seyir ve dinlenme köşkü olduğunu göstermek amacıyla tavanlar çiçek, sebze ve hayvan figürleriyle tezyin edilmiş.

Ayrıca köşkün muhtelif yerlerindeki tablolar da dikkate şâyân.

Dört kapısı olan köşkün, kuğu motifli tarihi bir çeşmesi var. Havuzlu salonunun her iki yanında bulunan odalara merdivenle çıkılıyor. Çiçek motifleri ile süslenmiş odalar büyük beğeni topluyor.

Sultan Abdülhamid sürgüne gönderildikten sonra yaklaşık 40 yıl kendi hâline terk edilen köşk, Maliye Bakanlığı tarafından 1941’da belediyeye devredilmiş.

Her iki katı gezmek serbest. Özel davetlere ev sahipliği yapan Malta Köşkü’nün üst katında 25, alt katında 90 kişi ağırlanabiliyormuş.

Kahvaltısıyla meşhur olan köşk, açık büfe kahvaltısında 100’den fazla yiyecek çeşidiyle damaklarda iz bırakıyor. 09:00 itibariyle başlayan açık büfe kahvaltısı 13:00 saatine kadar sürüyor.

Yeşillikler içerisinde, Boğaz’a nâzır bir yerde doğanın sefasını sürmek isterseniz burası ilk durağınız olmalı. Öğle ve akşam yemeğinde de nefis lezzetler sunan köşk, kafeterya menüsünü geleneksel Türk mutfağından lezzetlerle buluşturuyor.

Yıldız Parkı Çadır Köşkü

Yapının önceki adı Sedir Köşkü imiş. Burası parkın girişine Malta Köşkü’nden daha uzak bir konumda yer alıyor. Ayrıca büyüklük olarak daha küçük. Saray mensuplarının günübirlik gezilerde seyir ve dinlenme yeri olmuş.

Döneminin estetik anlayışını zarif bir biçimde yansıtan bu köşkte de çeşitli organizasyonlar tertip ediliyor.

Tarihi mekânların en önemli özelliklerinden birini burada görmek mümkün. Geniş, kolonsuz, yüksek tavanlı bir davet salonu var. Köşkün ön tarafındaki bahçe ise rengârenk çiçekleri ve ağaçlarıyla Yıldız Parkı’nın gözbebeği.

Havuz başı, kapalı ve açık alanlarıyla hizmet veren Yıldız Korusu Çadır Köşkü 500 kişi ağırlama kapasitesine sahip. 1941 ile 1960 yılları arasında Markiz Pastanesi olarak faaliyet gösteren Çadır Köşkü, Tanzimat Müzesi’ni de bünyesinde misafir etmiş.

Kırmızı ve beyaz rengin hâkim olduğu köşk, Sarkis Balyan adlı bir mimar tarafından yapılmış. Saray bahçesine dekor olsun diye inşa ettirilmiş.

Yüksek bir zemin üzerine kesme taştan inşa edilen köşk tek katlı. Yıldız Parkı’na Ortaköy Caddesi üstünden giriş yaptığınız zaman burası solda kalıyor.

Kendimi şu an aşırı kurumsal hissettim. Hayır hayır ben böyle biri değilim! 😂

Ama kurumsal takıldığım yazılardan bir örnek isterseniz buyrun:

Köşkün Boğaz’a bakan tarafı üç bölümlü olarak yapılmış. 4 sütun üzerine oturtulmuş balkonu, seyir amacıyla bir teras olarak kullanılabiliyor. Boğaz’dan eşsiz manzaralar sunan bu balkonun yanı sıra, köşkün tam orta yerinde bir başka balkon daha var.

Zemin katın üzerinde ise küçük bir hol, tuvalet, geniş bir salon ve üç oda bulunuyor. Bodrum bölümü mutfak olarak kullanılıyor.

Parktaki en büyük havuz, Çadır Köşkü’nün arka tarafında yer alıyor. Yapay bir göl gibi görünen bu havuzun kenarında piknik masaları var. Kahvaltı yapmak veya bir şeyler içmek için burayı tercih edebilirsiniz.

Yıldız Parkı’nda kahvaltı keyfini Çadır Köşkü’ne giderek yaşamak isterseniz, balkonda erkenden yerinizi ayırın ki Boğaz manzarasına karşı kahvaltı edebilin…

Yıldız Parkı Kır Kahvesi

Burası 2. Abdülhamit’in yalnızca kendisine özel olarak kullandığı bir kahve imiş eskiden.

Kahvaltı veya nargile için bu nezih mekânı da tercih edebilirsiniz. Mekânda aromalı nargileler, kır kahvaltısı, börek çeşitleri, krep vb. sunuluyor. Manzarasına ise diyecek yok!

Özellikle kokusuyla sizi baştan çıkaracak olan gözlemelerine kayıtsız kalamayacaksınız. Kıymalı, ıspanaklı, patatesli, peynirli veya karışık gözlemelerin fiyatları 15-20 TL arası.

Bu iştah açan kokular, insana huzur veren ağaç ve toprak kokusuyla birleşince tadından yenmiyor.

Gözleme tercih etmezseniz kahvaltı tabağından da alabilirsiniz. Tek kişilik kahvaltı tabağında haşlanmış yumurta, salam, kavurma, peynir çeşitleri vb. servis ediliyor. Menemen, sahanda veya kavurmalı yumurta gibi alternatifleriniz de var.

Yeşillikler içerisinde kaybolacağınız bu kır kahvesinin bilhassa doğal limonatası meşhur. Muhakkak deneyin.

Haftanın her günü serpme kahvaltı var. Açık ve kapalı alanları mevcut. Çocuklara yönelik oyun alanları, kaykay ve salıncak gibi oyuncaklar da barındırıyor.

Yıldız Şale Müzesi

Burası direkt Yıldız Parkı’nın içinde değil. Milli Saraylar tarafından işletilen müzeye, Yıldız Parkı’nın içerisinden giriş yapılabiliyor.

Yıldız Sarayı binalarından biri olan bu yapı, Osmanlı mimarisini yansıtan en görkemli eserlerden.

Şale Köşkü’nün İtalyan bir işletmeci tarafından bir dönem kumarhane olarak kullanıldığı biliniyor. Ancak Atatürk duruma müdahale ederek köşkün geri alınmasını sağlamış

TBMM’nin himayesine giren köşk, konukevi olarak da hizmet vermiş.

Köşkün dört bir yanını manzara resimleri, büyük boy aynalar, Avrupa ülkelerinden getirilen vazolar, çini sobalar ve değerli eşyalar süslüyor. Burada Müze Kart geçiyor. Haritada görmek için tıklayın!

Hazır konu tarihten açılmışken;

Yıldız Korusu Yürüyüş Parkuru

İnsanların arasına hiç karışmadan, doğanın içinde huzurla yürümeniz için özel bir parkur yapılmış. Büyük bir kısmı patika yol olarak düzenlenen parkur, koşu amacıyla da tercih edilebiliyor.

Ortalama 2500 km uzunluğa sahip olan bu parkur, yürüyüş esnasında tabii ki size müthiş bir manzara sunuyor.

Yıldız Parkı Şelale ve Göletler

yıldız parkı neredeÇırağan istikametinden parka giriş yaptıktan sonra, yürüyüş yolundan solunuza dönüp ilerleyin. Sizi bir çocuk parkı karşılayacak. Onun biraz ilerisinde Yıldız Parkı Şelalesi tüm ihtişamıyla gözlerinizi şenlendirmek içinbekliyor.

Bu bölgede yürüyüş yapabilir, şelalenin sesiyle huzur bulurken rengârenk peyzajı keşfedebilirsiniz. Tabii ki mükemmel fotoğraflar da garanti!

Burası piknik için de gayet uygun. Bir yanda gürül gürül akan şelale, diğer tarafta cıvıl cıvıl ördekler ve kuşlar… Böyle bir yerde piknik yapılmaz da nerede yapılır sorarım sizlere… 😂

Parkın aşağı girişinden ilerleyerek yapay gölete ulaşabiliyorsunuz. Balmumcu tarafından girin, Malta Köşkü’nü geçin, yol kenarındaki kır kahvesinin ilerisinde. Nasıl yol tarifi ama? 😊

Minik bir köprüsü olan bu gölette ördeklerin nasıl tatlı tatlı yüzdüğünü izleyebilirsiniz. Mis gibi havayı solurken etrafınızdaki çiçeklerin kokusu da size ekstra bonus olacak!

Halbuki Yıldız Korusu’na adım atmadan önce trafik ışıklarında bekleyen, kalabalık yüzünden kaldırımda yürürken zorlanan siz değil miydiniz?

Ama şimdi yemyeşil bir yerdesiniz. Şelaleler, göletler sarmış dört yanınızı… İşte insanoğlu böyledir. Neydim demeyeceksin ne oldum diyeceksin bu hayatta. 😂

Yıldız Parkı Anıt Ağaçlar

Birçok anıt ağaç korunun muhteşem doğasını süslüyor. Yüzyıllara meydan okuyarak bugüne gelmeyi başarmış tabiat harikaları heybetiyle göz kamaştırıyor.

Bunların kimi 150-200 yıllık, kimi 400 veya daha fazla. Yüzlerce çalı türünün ve egzotik ağacın bulunduğu Yıldız Parkı Korusu, oksijen depolarınızı fulleyeceğiniz bir yer yani kısaca. 😂

Ağaçlardan bazılarının altında bir tabela var. Bu tabelalara karekod yerleştirmişler. Onları telefonunuzdan okutarak ağaç ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Öte yandan Yıldız Korusu ve Ihlamur Kasrı, ginkgo ağaçlarına da ev sahipliği yapıyor. Bunlar 1800’lerde Japonya’dan getirilmiş.  Japon halkının bu ağaçları kutsal olarak kabul ettiği biliniyor. O yüzden ginkgo ağaçlarına ‘Mabet Ağacı’ deniyor.

Ayrıca bunlar, dünya üzerindeki bütün tohumlu bitkiler içerisinde en yaşlı tür olarak kabul ediliyor.

Neyse, bu kadar botanik bilgisi yeter. 🙂 Aaa! Biri botanik mi dedi? Bakın aklıma ne geldi?

Yıldız Parkı’nda neler var? Diye merak edenlerin görmeden geçmemesi gereken bu ağaçlar, fotoğraf karelerinize de çok yakışacak! Bu arada anıt falan demişken;

Yıldız Korusu Parkı, nadir bulunan sekoya ağaçlarıyla karşılaşma imkânı da veriyor size. Ayrıca burada yalancı akasya, at kestanesi, menengiç, kaymakağacı, köknar, Amerikan lale ağacı, çeşitli sedir ve çam ağaçları da yer alıyor.

Ardıç, ladin, sofora, akçaağaç, Çin şemsiye ağacı, sabunağacı, oya ağacı ve acem dutu gibi yabancı kökenli ağaçlar korunun cazibesine cazibe katıyor.

Tabii ki Yıldız Korusu’nun bitki örtüsü bunlardan ibaret değil! Defne yaprağı mı ararsınız, erguvan ve manolya mı? Selviler, meşe ağaçları, gümüş misket limonu, dişbudak ve porsuk ağaçları da parkın dört bir yanını güzelleştiriyor.

Hiç görmediğiniz bitki türleriyle tanışacağınız Yıldız Parkı, âdeta bir açık hava müzesi gibi. Böyle enteresan bitki türleri konusunda tabii hiçbir yer Atatürk Arboretumu’nu geçemez, orası ayrı.

Beşiktaş Yıldız Korusu Asma Köprü

Çırağan yönünden girip yürüyüş patikasından ilerliyorsunuz. Sağ tarafa dönerek devam ettiğinizde yapay bir dereye rastlıyorsunuz. Fakat durmuyorsunuz. Orayı da geçiyorsunuz, geçiyorsunuz…

Asma köprülerin bulunduğu bir yürüyüş rotasına ulaşıyorsunuz. İşte burası, Yıldız Parkı’nda fotoğraf çekilecek yerler arayanlar için en doğru lokasyon!

Hatta bu büyüleyici manzaraya kendinizi kaptırıp sanki bir ormana gelmiş gibi hissedeceksiniz.

Yürürken asma köprü biraz sallanacak, fakat endişelenmenize gerek yok. Siz, ânın tadını çıkarmaya odaklanın yeter.

Aşağıdaki muhteşem manzaraya tepeden bakmak keyfinizi bir üst perdeye taşıyacak. Asma köprülerin birleştiği yer, bir teras gibi düzenlenmiş. Oradan parkı kuşbakışı seyretme fırsatı bulabilir, büyük gölete havadan bakabilirsiniz. Sincaplar yine burada da manzaranızı taçlandıracak. Peşinizi bırakmaya niyetleri yok! 😂

Fakat onları korkutmamaya dikkat edin. Yaklaşmaya çalışırsanız ürkütürsünüz, onlar da kaçıp gider. Öyle uzaktan uzaktan seyredebilirsiniz.

Köprülerin bulunduğu bölgeden ilerlemeye devam edip korunun derinliklerine doğru yol aldığınızda bir yıkıntı ile karşılaşacaksınız. Burası eskiden kullanılan bir restorana ait. Kırık bir camı var, oradan içeri girerek daha farklı fotoğraf karelerine imza atabilirsiniz.

Yapının tavanına dikkatli bir şekilde bakarsanız, kırık camların arasından gökyüzünü seyredebilirsiniz. Bu gizli bilgiyi de Yıldız Korusu ile ilgili yazılarda bulamazsınız, size tüyolar veriyorum bakın.

Eğer sevgiliyle gidilecek yerler listenize burayı dâhil ederseniz, onunla mutlaka bu macerayı yaşayın. Değişiklik olur, gezinize renk katarsınız.

Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası

Fabrika, parkın Palanga Caddesi yönüne yakın bir konudma bulunuyor. Osmanlı zamanından kalma bu fabrika, çinicilik ve seramik sanatını yaşatmak için kurulmuş.

Müze olarak faaliyet gösteren fabrikada üretim hâlâ devam ediyor. Milli Saraylar idaresinde olan bu yere giriş ücretli.

Burada çinilerin nasıl imâl edildiğini görebilir, geçmişten günümüze ulaşan tarihi çini örneklerini yakından inceleyebilirsiniz.

Yıldız Parkı’nda Neler Yapılır?

Huzurun Beşiktaş’taki açık adresi olan Yıldız Parkı Korusu, ziyaretçilerine dolu dolu bir gün geçirme imkânı sunuyor. Mevsime özel dikilen rengârenk çiçekleriyle hayranlık uyandıran park, dört mevsim yeşil dokusunu koruyor. Özellikle lale zamanı geldiğinde, Nisan-Mayıs ayları tam bir renk cümbüşüne sahne oluyor.

Yıldız Parkı’nda ne yapılır? Diye soranlara önerilerimiz şöyle:

Yıldız Parkı Fotoğraf Çekimi

Manzarasıyla Yıldız Parkı çekim için kullanılabilecek eşsiz bir lokasyon! Fotoğraf çekimi için özel alanlar bulunuyor ama zaten parkın her yerinde fotoğraflanacak bir manzara sizi bekliyor. Köşkler, şelaleler, havuzlar, göletler, asma köprüler size mükemmel fotoğraflar armağan etmek için birbiriyle yarışıyor.

Özellikle Çadır Köşkü’nün önünde yer alan fıskiyeli havuzu kadrajınıza mutlaka alın. Gölde bulunan kuğular, zarafetiyle sizi kendine hayran bırakacak!

Öyleyse İstanbul fotoğraf çekilecek yerler listesinin gözde isimlerinden biri olan Yıldız Parkı’nda hem gözlerinizi doyurup hem telefonunuzu doldurun!

Hele burada günbatımını izlemek harika olur. Akşam şöyle tatlı bir rüzgar usul usul eserken, mehtabın sessizliğinde, denize vurur yakamoz… Ben aşkı senle yaşayamazsam. İmza: Rafet Elroman. 😂

Şu an romantizme turp suyu sıktım gibi hissediyorum. Ama sonuçta romantizm, sevgiliyle birbirinize bakmanızdan ibaret değildir. Arada espri yapmak, gülmek gerekir. Şekil A, yukarıdaki örnekte olduğu gibi.

Gelin-damatların da uğrak yeri olan Yıldız Parkı fotoğraflar ve videolar için mükemmel bir fon oluyor. Sünnet, nişan, Düğün fotoğraflarında dış çekim mekânı olarak kullanılan park, fotojenik manzarasıyla göz dolduruyor.

Yıldız Parkı manzarası öyle güzel ki; parkın yüksek noktalarından denize baktığınızda Kız Kulesi’ni bile görebilirsiniz.

Burada fotoğraf çekmek için  ücret ödemek gerekmiyor. Fakat köşklerin içerisinde fotoğraf çekimi yapmak için Beltur’dan izin almanız lâzım.

İster amatör, ister profesyonel olun; bu manzara sizin sanat eserleri ortaya çıkarmanıza kâfi gelecek!

İstanbul’u sevme sebeplerinden biri olan Yıldız Parkı hele sonbahar mevsiminde şahane kareler sunuyor.

Yere düşen yaprakların üzerine basarken çıkan o hışırtı sesi, biraz da hafif hafif çiseleyen bir yağmur olursa ne âlâ! Romantizmin keyfini çıkarmak için İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler arasına burayı mutlaka ekleyin.

Ancak erken gelmeye çalışın ki doğanın ve sessizliğin verdiği huzuru daha iyi yaşayın. Bilhassa Cumartesi-Pazar günleri…

Yıldız Parkı Piknik ve Yürüyüş

Burada çocuklar için oyun alanları, koşu kulvarları ve spor âletleri de mevcut. Eviniz yakındaysa sabah sporunuzu burada yapabilirsiniz mesela. 😊

Yıldız Parkı piknik yapmak amacıyla uygun bir yer olsa da, mangal yakmaya izin verilmiyor. Semaver de yasak. Çay-kahve için termos getirmekte fayda var.

Bu muhteşem doğanın sizi kısa sürede acıktıracağı kesin. Tavsiyemiz evden malzemelerinizi getirin, çimenler üzerinde veya masalarda piknik yapın.

Ördeklerin vak vak sesleri de sizin için canlı müzik olsun! Karşınızda harika bir göl manzarası varken, yedikçe yiyesiniz gelir bizden söylemesi.

Sonra asırlık ağaçların gölgesinde uzun uzun yürüyün, etrafınızdaki envâiçeşit bitkiyi seyredin. Her adımınızda, muazzam manzaranın bir başka yansımasına şahitlik edin. Dolaşırken sincaplar, kuşlar ve sokak köpekleri de sizinle burada gezmenin keyfini paylaşacak.

Dilerseniz gelirken yanınıza güzel bir kitap ya da gazete, dergi falan alın. Gözünüze kestirdiğiniz ağaçların arasına hamağınızı kurar, orada keyif yaparsınız.

Ayrıca burada bisikletinizle dolaşmanız da mümkün. Bilhassa çocuklar, özel asfalt yolda rahatlıkla bisiklet sürerek eğlenceli vakit geçirebilirler. Kısaca doğada her saniyesi keyif dolu bir gün sizi bekliyor.

Hazır buralara kadar gelmişsiniz; şöyle çimenlere uzanmayı, toprakla buluşmayı, negatif enerjinizden kurtulmayı ihmâl etmeyin. Onca beton yığınının arasında böyle bir yer var madem, tepe tepe kullanmak gerek! Yeşil, yalnızca saksılarda görmeye mahkum olduğumuz bir renk değil!

Yıldız Parkı Ekşi, Kadınlar Kulübü, Kızlar Soruyor falan; nerede nasıl anlatılırsa anlatılsın kimse burada olmanın vereceği hissiyatı tarif edemez. İşte o kadar! 😂

Yıldız Parkı Yeme-İçme

Evet, tüm bunlardan sonra Çadır Köşkü’nde veya Malta Köşkü’nde mola verebilir, manzaraya karşı bir şeyler yeyip içebilirsiniz. Dilerseniz soluklanmak için parkta bulunan kır kahvesini de tercih edebilirsiniz. Burada gözleme ve omlet gibi daha hafif yiyeceklerle lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Asma köprünün biraz yukarısında bulunan Beltaş Kafe de tercihiniz olabilir. Eskiden ‘Haveran’ olarak bilinen bu kafe, menüsünde genellikle aperatif şeylere yer veriyor.

Tarihi köşkler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Yıldız Parkı restaurant olarak hizmet veriyorlar.

Güne Boğaz’ın doyumsuz manzarasını izleyerek nefis bir kahvaltıyla başlamak için bu köşkleri tercih edebilirsiniz. Ya da romantik bir akşam yemeği ile günü noktalayabilirsiniz.

Yıldız Parkı Kahvaltı

Orman içerisinde, İstanbul’un kalbinde, leziz bir kahvaltı için Yıldız Parkı en doğru tercihlerden biri.

Çadır Köşkü ve Malta Köşkü’nde hafta içi açık büfe kahvaltı servisi yapılıyor.

Tabii ki Yıldız Parkı kahvaltı fiyatları 2022 yılında da hafta içine ve hafta sonuna göre değişiyor.

Hafta içi fiyatlar daha uygun olurken hafta sonları yoğunluğun etkisinden olsa gerek, fiyatlar yükseliyor. 50-60 TL’den başlayan Yıldız Korusu kahvaltı fiyatları seçtiğiniz çeşitlere göre artıyor. Mega kahvaltı tabağı için 120-130 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Hazır konu kahvaltıya gelmişken, İstanbul’un en güzel kahvaltı mekânlarından birini analım, kulakları çınlasın.

Açık büfe kahvaltının yanı sıra serpme kahvaltı gibi bir alternatifiniz de var. Yine Beltur işletmesinde olan Kır Kahvesi, kahvaltı için iyi bir seçenek.

Tek kişilik kahvaltı tabağında acuka, jambon, petek bal, peynir çeşitleri, simit, pekmez vb. pek çok lezzet sunuluyor. Kayısılı danish, patates kızartması, havuçlu kek ve sigara böreği gibi şeyler de bunların içerisinde.

Bol çeşit olsun isterseniz serpme yerine açık büfe kahvaltıyı tavsiye ederiz. Damak zevkinize göre dilediğiniz çeşitleri seçip kendinize şahane bir kahvaltı sofrası armağan edebilirsiniz.

Kahvaltı ederken çevrenizde dört dönen sincaplar görürseniz onlara da ceviz meviz bir şeyler vermeyi unutmayın. Görsel şöleni lezzet ziyafetiyle birleştiren Yıldız Korusu’nun kahvaltısı, size gün boyu ihtiyaç duyacağınız enerjiyi fazlasıyla verecek. 🙂

Malta Köşkü ile Çadır Köşkü’nde hafta sonları sunulan açık büfe kahvaltı ise zengin bir menüye sahip. Antep usulü çorba bile var, ‘Erişteli Mahlita çorbası’ deniyormuş buna. 😊

Yıldız Parkı Nerede?

Yıldız Parkı nerededir? Sorusunun cevabı içinde gizli. adından da belli olduğu üzere Beşiktaş’ın merkezinde, Yıldız semtinde yer alıyor. Ortaköy ile Beşiktaş arasında konumlanıyor.

Küçük Mecidiye Camii’ne ve Yıldız Sarayı’na çok yakın, Çırağan Sarayı ile komşu.

Boğaz’a hâkim bir noktada, Yıldız Sarayı’nın altında yer alan bu park trafiğin, gürültünün, kaosun orta yerinde. Ama bu bir dezavantaj değil. Çünkü onları kendine yaklaştırmıyor.

Âdeta korunaklı bir bölge gibi olan Beşiktaş Yıldız Parkı, misafirlerine İstanbul’da olduklarını bir süre unutturuyor…

Yukarıda Yıldız Teknik Üniversitesi ve Yıldız Sarayı’na, aşağıda ise Çırağan Sarayı’na kadar uzanan büyük bir alanı kaplıyor. Bu özelliğiyle İstanbul’un en büyük korusu olarak kabul ediliyor.

Açık adresi şöyle:

Yıldız Mahallesi, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Haritada görmek için tıklayın!

Yıldız Parkı Nasıl Gidilir?

Ortaköy’e veya Yıldız semtine gelen belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. numaralı U2, DT1, 16B, 132Z bunlardan bazıları.

Çırağan durağında inip, Beşiktaş iskelesinden biraz yürüyerek Çırağan girişine varabilir, buradan Yıldız Parkı’na rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Üst girişi tercih edecek olanlar, Beşiktaş’tan Barbaros Caddesi’ne çıkan bir minibüse veya otobüse binebilirler. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden sonraki durakta inerseniz Palanga Caddesi’ndeki girişe ulaşmış oluyorsunuz.

Barbaros Caddesi’nden Gayrettepe’ye doğru devam ederken sağınızda kalan Palanga Caddesi’ne girin. Yıldız Parkı’nın üst girişi burada yer alıyor.

Parkın alt girişini kullanmak isterseniz Beşiktaş’tan Ortaköy istikametine doğru ilerleyin. Sol yanınızda Küçük Mecidiye Camii ile karşılaşacaksınız. Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü de caminin karşısında.

İşte Mecidiye Camii ve Emniyet Müdürlüğü arasında bulunan yoldan yürüyün. Sizi parkın ihtişamlı, büyük giriş kapısı karşılayacak.

Bu noktalardan aracınızla parka giriş yapabilirsiniz. Daha sonra arabanızı köşklerin önündeki otopark alanlarından birine bırakabilirsiniz.

Yıldız Parkı’na nasıl gidilir? Sorusunu cevaplarken şunu da belirtmek istiyorum. Anadolu Yakası’ndan buraya gelecekseniz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçin. Beşiktaş sapağından tabelaları izleyerek Yıldız Korusu ile buluşabilirsiniz.

Yıldız Parkı Ulaşım

Yıldız Parkı’na hangi otobüsler gider? Diye merak ediyorsanız yukarıdaki otobüslerin dışında farklı önerilerim de var. Denizde kum, İstanbul’da otobüs şekerim. 😂

Çok pardon bazen hatlar karışıyor. Siz bu soğuk esprilerimi ignore edin please help me! 😂

Neyse, Yıldız Parkı’na giden otobüsler hangileri? Diye sormuştunuz:

  • 22RE
  • 22
  • 22B
  • 29D
  • 58N
  • 27E
  • 62
  • 129T
  • 30D
  • 25E
  • 40T
  • 40
  • 57UL
  • 42T
  • 27SE
  • 43R
  • 63
  • 41E
  • 30M
  • 28T
  • 29C
  • 559C

Ek bilgilerle Yıldız Parkı’na ulaşım takviyesi yapalım:

  • Web Sitesi: Tıklayın!
  • Yıldız Parkı’ndaki köşklerle ilgili bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0216 413 9253 numarasını kullanabilirsiniz. Ayrıca 444 6644 nolu müşteri hizmetlerini de arayabilirsiniz.

Yıldız Parkı’na Ne Zaman Gidilir?

Burası her mevsim güzel. Fakat özellikle lale mevsimi olan Nisan-Mayıs aylarında gelmenizi tavsiye ederim. Yazın kendinizi doğaya bırakmak, serin serin pikniğinizi yapmak için buranın yolunu tutabilirsiniz.

Sonbahar manzarası da Yıldız Parkı’na çok yakışıyor. Yerlere ve göllerin üzerine düşen sarı sarı yapraklar, seyrine doyum olmayan bir görsel şölen oluşturuyor. Bu manzaraya bir de papağanların senfonisi, sincapların yaramazlıkları, ördeklerin şarkıları eşlik edince insanın buraya kamp kurası geliyor.

Hele kar yağdığı zaman, beyaz örtü Yıldız Parkı’nı sevgiliyle gidilecek yerler arayanlar için daha romantik bir yer hâline getiriyor. Özetle bu parkta tabiat, daima en güzel halleriyle poz veriyor.

Buraya ne zaman gelirseniz gelin doğa sizi cömertçe ağırlayacak, emin olabilirsiniz.

Beşiktaş Yıldız Parkı Yakınında Gezilecek Yerler

İstanbul’un farklı bir yüzünü yansıtan parklar, korular, bahçeler her şeyden bunalınca bize ilaç gibi geliyor. Mesela bkz; Fatih Korusu ve Kemerburgaz Kent Ormanı gibi. Yahut Mihrabat Korusu ile Nakkaştepe Millet Bahçesi vb.

Tarihi yerleri gezmek ise şüphesiz ki yeni ufuklar açıyor. Hemen bu konuyu birkaç örnekle pekiştirelim. 😂

Rumeli Hisarı ve Hidiv Kasrı onlardan bazıları. Ya da Olimpos Antik Kenti ve Aspendos Tiyatrosu mesela…

Aslında bunlar hep bahane. Temel amaç Instagram’da güzel story ve Reels’ler falan paylaşabilmek, değil mi ama? (Hayır tabii ki, sosyokültürel bir insan olmak gerek. Böyle sığ düşünmek iyi değil.) 😂

Fakat madem söz döndü dolaştı Instagram’a geldi, aşağıdaki içeriklerimizi de incelemek istersiniz belki:

  1. En İyi Instagram Analiz Araçları
  2. Instagram SEO Çalışması
  3. Instagram Fenomeni Olmak

Yıldız Korusu yakınlarında gezilecek yerler diyorduk… İşte Beşiktaş’ın görülmeye değer bazı cazibe noktaları:

1. Yıldız Sarayı

Deniz kenarında, Yıldız Parkı’nın yanıbaşında konumlanan bu tarihi yapı, Osmanlı döneminin günlük hayatına tanıklık edeceğiniz bir yer. Çeşitli köşklerden oluşan Yıldız Sarayı, Boğaz’a bakan bir tepede yer aldığı için manzarası hârikulâde.

Sarayın gez gez bitmeyen bahçelerinde ise çeşmeler, havuzlar, türlü türlü bitkiler göze çarpıyor.

Yol tarifi için tıklayın!

2. Nişantaşı

Beşiktaş’ın en canlı, en renkli bölgelerinden biri olan Nişantaşı, alışveriş ve eğlencenin merkezi durumunda. Onlarca mağaza, gurme restoran ve  AVM ile dolu bu cadde, birbirinden güzel kafeleriyle şehrin buluşma noktası.

Ayrıca Teşvikiye Camii ve Ihlamur Kasrı burada görülmesi gereken en önemli yerlerden. Yol tarifi için tıklayın!

3. Çırağan Sarayı

beşiktaş'da gezilecek yerler, istanbulda fotoğraf çekilecek yerlerNefes kesen güzelliğiyle Beşiktaş’ın incisi olan bu saray, İstanbul Boğazı’nın kıyısında yer alıyor. Sarayın her bir odası farklı manzaralar sunuyor.

İnsanı hayrete düşüren kusursuz mimarisi ile Çırağan Sarayı, yaşayan tarih olarak varlığını sürdürüyor. Düğün mekânı olarak da tercih edilen saray, İstanbul’u İstanbul yapan yerlerden.

Yol tarifi için tıklayın!

4. Abbasağa Parkı

istanbul piknik alanlarıBeşiktaş’ın Yeni Mahalle mevkiinde bulunan park, -Yıldız Korusu kadar olmasa da- yeşillik ihtiyacınızı giderebilir. (Yeşillik ihtiyacı derken? Bu hiç olmadı. Çok yanlış anlaşılmaya müsait bir tabir! Hayvan mıyım lan ben diye tepki gösterenler olursa?

Tabii canım millet sen bana niye yan baktın diye birbirini bıçaklıyor. Ne diyorum ben biri beni durdursun! 😂

‘Yeşillik özlemminizi giderebilir.’ Diyelim biz ona. Eğer bu espritüel (!) tarzımı beğendiyseniz sizi Kırklareli gezilecek yerler ve Kütahya’da ne yenir?yazılarımda görmekten onur duyarım. Kendimle iftihar eder, çok mes’ûd, bahtiyar ve mesrûr olurum.

Osmanlıca kelimeler serpiştirmeyi severim, entelektüel bir görünüm veriyor. Osman… Der demez beynimde şimşekler çaktı. Osmaniye gezilecek yerler ve Osmaniye’de ne yenir? Yazılarım geldi gözümün önüne…)

Bunların hepsi sizi güldürmek için tasarlandı. (!) Modern, kreatif ve profesyonel çözümlerimiz hep bunun için.

Biz zengin bilgi birikimimizi yılların tecrübesiyle harmanlayan bir firmayız. 😂 Ayna ayna! Söyle bana! Dünyanın başka neresinde böyle bir gezi sitesi var ya? 😂

Neyse, yeter artık! Gerçekten gerçek bilgilere geri dönerek sizi bilgilendirme amacımı gerçekleştirmeliyim.

Beşiktaş’ın en popüler gezi rotalarından biri olan Abbasağa Parkı, çocuk oyun alanları ve spor alanları da barındırıyor. Piknik yapmanızın mümkün olduğu parkta manzarayı seyre dalıp gidebilir, dilerseniz koşu ve yürüyüş parkurlarında ‘nerede hareket, orada bereket!’ diyebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

5. Ortaköy Camii

istanbulda fotoğraf çekilecek yerlerZarif görünümüyle ilgi çeken cami, Osmanlı mimarisini tüm görkemiyle yansıtmayı başarıyor. Büyük Mecidiye Camii olarak da isimlendiriliyor.

Hat sanatının en güzel örneklerine de ev sahipliği yapan cami, fotoğraf çektirmek isteyenlerin gözdesi olan bir yer.

İskele meydanına bakan caminin yakınında görülmesi gereken tarihi çeşmeler bulunuyor. Bu arada Ortaköy’e gelmişken kumpir yemeden dönmeyin!

Yol tarifi için tıklayın!

6. Maçka Parkı

Nişantaşı, Harbiye, Dolmabahçe ve Maçka semtleri arasında konumlanan park, İstanbul’un doğa harikaları listesine üst sıralardan giriş yapıyor. 😊

Park bünyesinde lokanta, kahvehane, oyun ve spor için ayrılmış yerler bulunuyor. Ayrıca parkın yapay havuzları ve yapay adası mevcut.

Üzerinden teleferik hattı geçiyor. Bu teleferiğe binip Maçka Parkı’nı kuşbakışı izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgiye Maçka Parkı yazımızdan, yol tarifine ise buradan ulaşabilirsiniz.

7. Yıldız Korusu Yakınındaki Diğer Gezi Noktaları

Kuruçeşme Parkı, Etiler Sanatçılar Parkı ve Dünya Barış Parkı da tercih edebileceğiniz yerler arasında. İsterseniz Bebek Parkı’na gidebilir, pek çok edebiyatçının heykeline ev sahipliği yapan Şairler Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Dilek Sabancı Parkı da Beşiktaş’ın az bilinen yerlerinden. Ayrıca Ulus Parkı ilçenin bir başka piknik yeri.

Ankara’nın da bir Ulus Gençlik Parkı vardı değil mi? Ben bu ânı bir yerlerden hatırlıyorum. Dejavu! 😂

Tabii ya!… Onu  Ankara gezilecek yerler yazımda anlatmıştım.

Deniz Müzesi, Yahya Efendi Türbesi, İtfaiye Müzesi ise Beşiktaş’ın en önemli tarihi ziyaret noktalarından.

Sık Sorulan Sorular

Biz uzun içeriklerde böyle bir özet faslı yapmayı ihmâl etmeyiz. Ama merak etmeyin. Bizim özetlerimiz, Türk dizilerinin özetleri gibi değildir! Uzattıkça uzatmayız, bölümü baştan izlettirmeyiz! 😂

İşte, Yıldız Korusu basın toplantısından öne çıkan başlıklar! 😂

Yıldız Parkı’nda Piknik Yapılır mı?

Evet ancak ateş yakmaya müsaade edilmiyor. Köşklerin içinde değil, parktaki masalarda pikniğinizi yapabilirsiniz. Piknikle doymazsanız sosyal tesis olarak köşkler emrinize âmâde! 😂

Yıldız Korusu Giriş Ücreti Ne Kadar?

Yayalar için ücretsiz. Aracınızla gelirseniz bütün gün otopark ücreti 15 TL.

Yıldız Korusu’nda İçki İçilir mi?

Tevbe de! 😊 Koruda alkollü mamüller (!) tüketmek, ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır! Eğer içki içen olursa tez… Neyse ya siz de şimdi içinizden, ‘bir kere ciddi ol be!’ falan diyorsunuzdur. Yıldız Parkı’nda içki içmek yasak. Oh be söyledim rahatladım. 😂

Sen neden böylesin? Diye düşünenlere arz-ı hâlimdir:

Ne yapayım insan özlüyor. Bazen eski günleri hatırlıyorum ve tam şuramda (altyazı geçiyorum: Kalbimde) bir acı hissediyorum. Ben eskiden sırf Kuponall’ın kıymetli ziyaretçilerini güldürmek için uzun uzun düşünür, her biri diğerinden daha soğuk espriler bulurdum.

Yoksa siz, siz… Hâlâ okumadınız mı onları? Ya da tekrar tekrar okumak istiyorsunuz, kesin! O zaman Afyon gezilecek yerler ve Balıkesir’de ne yenir? Yazılarıma uğrayabilirsiniz. İddia ediyorum, en az 2 hafta Güldür Güldür falan izlemeye ihtiyaç duymayacaksınız. 😂

Yıldız Parkı Kaça Kadar Açık?

Köşkler 09:00-23:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Aslına bakarsanız parka gecenin karanlığında da gelebilirsiniz. Adrenalin olur. 😂 Yani parka giriş için bu anlamda bir saat kısıtlaması yok. Kafe ve restoranlar için geçerli bu durum.

Yıldız Parkı’nı Kim Yaptı? Kaç Yıllık? Hangi Yakada?

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan Yıldız Parkının tarihi 1600’lü yıllara dayanıyor. Köşkler ise dediğimiz gibi Sultan Abdülaziz’in talimatıyla yapılmış.

Sonuç olarak Yıldız Parkı manzarası muazzam, doğası tertemiz, huzuru bol bir yer. Hayata birazcık ara vermek, kendinizle yalnız kalmak, sevgiliyle ve arkadaşlarla takılmak için çok isabetli bir tercih.

İstanbul’un akciğeri, şehir hayatından bunalanların rahatlama mekânı, hafta sonu tatillerinin kaçış noktası Beşiktaş Yıldız Parkı

Bu koca şehirde yeşil kalmayı başarmış nadir yerlerden biri. Onun için Yıldız Parkı Beşiktaş gezi listenize en kısa zamanda dâhil olmalı.

İş-güç, sinir-stres, ekonomi-finans kripto para haberleri (!) derken insanların sistemi de bazen yavaşlıyor. Hani RAM yetmiyor, virtual memory kullanmak gerekiyor anlarsınız ya… 😂

İşte böyle durumlarda en temiz çözüm kendimizi restart etmek. İstanbul’da Yıldız Korusu,, Kocaeli’nde Ormanya Tabiat Parkı ve Bolu’da Yedigöller Milli Parkı gibi yerler bunun için var azizim… 😂

Öyleyse Yıldız Parkı İstanbul kalabalığından izole etsin, bu şehrin derdinden-tasasından uzaklaştırsın sizi. Hem tarihe, hem doğanın eşsiz güzelliklerine tanık olun. Kartpostalı andıran manzarasını izleyin, doğanın oluşturduğu kompozisyonlar fotoğraflarınıza yansısın.

İstanbul içinde İstanbul’dan kaçın! Tertemiz havasını içinize çekin, âdeta Amazon’da orman havası alın! Yıldız Parkı’nın hatıralarıyla geçmişte yolculuğa çıkın. Kuş cıvıltılarıyla kendinizden geçin…

Gürültüye, trafiğe, egzoz gazlarına burada meydan okuyun.

Daldan dala atlayan sincapları izleyerek keyfinize keyif katın! Sevgiliyle gidilecek yerler planlaması yaparken buraya mutlaka yer verip, el ele yürüyüş yapın.

Doğaya Cem Belevi gibi şöyle deyin: ‘Aç kollarını ben geldim!’

O da size yine Cem Belevi’nin ‘Alışamıyorum’ şarkısından bir söz ile cevap verir: ‘Buyursun her zaman, başımın üstünde yeri.’

Cem Belevi kim be? Hangi çağda yaşıyoruz? Dediğinizi duyar gibiyim. Öyle demeyin ya iyi çocuktur. 😂

Ama siz bana Mabel Matizler, şöyle adını bile bilmediğim yabancı gruplar falan lâzım diyorsanız baştan söylesenize ya… Demek ki siz İstanbul festivalleri kapsamında gerçekleşecek konserlere talipsiniz! O zaman acele edin, vakit daralıyor!

Bu arada İstanbul’u dip-köşe gezmek isterseniz ihtiyacınız olan tüm malzemeleri  İstanbul gezilecek yerler bölümümüzden temin edebilirsiniz. Bir üst kata çıkınca hemen solda. 😂

Son gezi bükücü olarak Kuponall, size keyifli bir Beşiktaş Yıldız Parkı gezisi dilerken, bu özel günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz. 👏👏👏

Az kalsın unutuyordum, Bursa’nın da bir Yıldız Parkı mevcut. Detaylı bilgi için Bursa gezilecek yerler sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Orada Uludağ Kayak Merkezi, Ulu Camii, Ağlayan Çınar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gibi tarihi ve doğal güzellikler bulacaksınız.

Yok mu artıran derseniz Bursa’da sevgiliyle gidilecek yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

‘Aç aç ben kılımı bile kıpırdatmam. Önce bir şeyler yemem gerek.’ diyenlerdenseniz, Bursa’da ne yenir? Sorusunun cevaplarıyla kendinize gelebilirsiniz.

O zaman kalkın ya aaartıkın, oturmaya mı geldeğeeez? (Bu ne biçim bir şive, bu nerenin lehçesi? Trabzon desen değil, Uşak desen hiç değil… Neyse bugünkü soğuk espri kotamızı doldurduk. Limitinizi yükseltmek isterseniz ek paket işlemleri için bizimle Instagram hesabımızdan iletişime geçebilirsiniz.) 😂

Yorum yapın