Ana sayfa » Balıkesir Yazıları » Balıkesir Plajları ve Koyları | En Güzel Plaj ve Koylar

Balıkesir Plajları ve Koyları | En Güzel Plaj ve Koylar

Balıkesir plajları ve Balıkesir koyları herkes tarafından merak edilmektedir. (Desem de inanmayın. Ben Balıkesir’e gitmeyeceksem ne yapayım oranın plajını değil mi ama?) Balıkesir plajlar kalkıp buraya gelemeyeceğine göre bizim Norm Ender gibi ‘çıktık  yine yollara’ dememiz lâzım gelmez mi? (Yok ben o adamı sevmiyorum, biz Sertab Erener gibi ‘ben yine yollara, düştüm yine zorlara’ diyelim… Gerçi bu da olmadı niye zorlara morlara düşüyoruz ya deli miyiz biz? Balıkesir tatil yapıcaz diye çıktık başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.) Neyse şarkılardan bize hayır yok. Ne varsa Balıkesir denize girilecek yerler ve gezilecek yerlerde var. Gerisi fasa fiso.

Balıkesir Plajları ve Balıkesir Koyları

Tabii ki Balıkesir deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Buranın tırım tırım dolaşılacak yerleri, hapur hupur yenilecek yemekleri de var. Ama biz yarışmanın bu etaplarını geçtiysek ya da geçmeye devam ediyorsak takviye puan için Balıkesir’de denize girilecek yerler bulup oralarda biraz vakit öldürmemiz gerek. (Vakit cinayetine hayır! Bunu size daha edebî şekilde söyleyecek olursam;

Balıkesir denize girilecek yerler var ya hani canım ciğerim. Hah, işte oraya vâsıl oluyorsun, ondan sonra denize duhul ediyorsun, ondan sonra orada the best bir şekilde telezzüz ediyorsun anlatabildim mi?)

[Balıkesir yazıp bir boşluk bırakın, bunu 2222’ye gönderin. ‘Yuh diyoruz sayın müşterimiz!’ falan derler, belki size 1 GB internet hediye ederler.]

Haydi Balıkesir plajları ve koylarına bakalım.

Ayvalık Plajları ve Ayvalık Koyları

Bir gün olur da biri size ‘İçim ürperiyor… Ya evde yoksan…’ derse ‘ayy tabii be, Ayvalık plajları var bilmem bilir misin, ordayım ben şekerim. Senin gibi paçozzz değilim.’ Dersiniz. Ya da tipik bir Doğulu kardeşimiz gibi ‘Ayvalıh plajlarına gitmişem, tatile çıkmışam haaa. Gözünün yağını yiyem.’ Dersiniz. Nasıl hava atarsınız orası beni enterese etmez. Lütfen –sözüm meclisten dışarı ama- görmemişin bir arabası olmuş, tutmuş direksiyonunu koparmış’ hesabı, ‘evet kumsalda yürüyorum. İlk adımımı attım. Şimdi ikinci adımımı atıyoruum.’ Diye saniye başı fotoğraf paylaşmayın. Olan var olmayan var. (Gerçi Kadıköy sahilde yürürken sanki çok ütopik bir şey yapıyormuş gibi ‘sahil keyfiii’ diye İnstagram’ın anasını ağlatanlar da yok değil. Iyyykkk apaaaçiler!) Tamam sustum.

Badavut Plajı

balıkesir plajlarıBurası Ayvalık merkezde denize girilecek yerler arasındaki arkadaşlarımızdan biri. Kendisini severiz, iyi çocuktur. Ah şu derinleşme huyu da olmasa…

Denizi derin derin,

Suyu serin serin,

Ayvalık tatil yerin,

İşte bu plajdır.

Denizinde bol tuz,

Kalmazsın burda susuz,

Kahvenin içine buz,

Koy da öyle iç.

Kanka gelmiyon mu, bekliyom seni hadi,

Ağaç oldu herkiş, sıkıldı every body,

Gelmezsen gelme lan, daha fazla beklemicez,

Gruptan da attık seni, bir daha eklemicez.

Yalnız gidenler diyor ki… Bu plajda acayip arı oluyormuş. Aaarı vız vız vız… Aman hayııır korkarım ben, balınız malınız sizin olsun uzak durun benden! Kış kış! Dağlara taşlara.

Sarımsaklı Plajı

ayvalık plajlarıBalıkesir plajları
arasında yer alan Küçükköy bölgesindeki bu plaj hiç derinleşmiyor. Aynı sığlıkta muntazaman devam ediyor. Sahil şeridinin boyu uh ha devadam, on iki devadam hey hey! Hey hey! kadar olmasa da uzun. (Ne günlerdi bee, çocukluğumu özledim.) Neyse burada pek ‘şezlong yok, şemsiye kalmamış. Ben böyle plajın var ya…’ durumları olmuyor. Parayı veren düdüğü çalar.

Altınova Sahili

balıkesir koylarıBurası daha sakin, uysal bir yer. Tam böyle emekli abilerimize, yaşını başını almış hanım teyzelerimize göre. (Sensin teyze terbiyesiz! Derler, dikkatli olunmalı.) Sahil boyunca işletmelerin, sitelerin önlerinde bir dizi plaj bulunuyor. Yemektir, şemsiyedir, şezlongdur hepsini buradan tahsil edebilirsiniz. (Tahsildaroğlu benim peynirim… Ara sıra reklamlara giriyoruz ki bu yazıların yayın giderleri, masrafları falan hep ordan. Kanal değiştirmeyin  sakın.) Bu plajın eşref saati sabah saatleriymiş. Uykunuzdan feragat edin de sabahleyin gelin bence.

Patriça Koyu

balıkesir koylarıBurası da çocuklu ailelere göre. Sizinkiler ‘yaa denize gideliim’ diye başınızın etini yiyorlarsa buraya da getirebilirsiniz. (Çocuklar da haklı, sürekli Niloya Miloya, Pepe Mepe nereye kadar… Bıktılar artık iyice, temcit pilavı gibi hep aynı şey.) Yanında Minas Beach ve Bıyıklının Yeri diye iki işletme var. Yakınlarda bir de Funda’nın Yeri adında bir işletme var. Denizden çıktıktan sonra ‘midem karnıma yapıştı’ derseniz burada bir şeyler yiyebilirsiniz.

Çataltepe Plajı

balıkesir plajlarıSığ, berrak, güzel bir denizi var fakat bazen Poyraz Karayel çıkınca Bahri baba gibi sinirlenip dalgalanıyor, onu belirtelim. (Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi idi, izleyenler el kaldırsın.)

Duba Plajı

balıkesir plajlarıBurası belediyenin işlettiği bir plaj olduğu için fiyatları gayet mâkul. Onun dışında, ‘sen başkasın, ilk değilsen bile canım son kalacaksın’ falan dememizi sağlayacak bir option sunmuyor. Gidilip görülür o kadar, ilişkimiz bundan ibaret, ciddi düşünmüyoruz.

Paşa Koyu

ayvalık koylarıEtrafında çam ağaçlarıyla güzel bir yer. Buradaki Murat Reis otelinde konaklayabilirsiniz. (Murat Reis harbi adamdır. Ağır abidir. Ama ‘kalbinde yer yoksa bana güzelim, olsun ben ayakta da giderim’ tarzı antin kuntin sözleri yoktur.)

Şirinkent Plajı

Balıkesir plajları
bitmez, öyle hemen saymakla,

Baklava güzel gider, yanında bol kaymakla,

Bir yere varamazsın, kötü sözü yaymakla,

Paraları çar çur edip, borsalara baymakla.

(Yatırım tavsiyesi değildir.)

Ayvalık’ın geneli itibariyle baktığımız zaman buranın suyu daha sıcak. beachvolley sahası mevcut. Fena değil, bi uğrarsınız. Ama fazla kalmak istemeyebilirsiniz, çok bir özelliği yok, sohbetine doyum olmuyor denilecek cinsten değil. Bayram ziyaretinde misafirliğe gittiğimiz her yerde ‘ya biz kalkalım daha bir sürü yere gidicez ilk size geldik (!)’ deriz ya. Siz de bu tarz bir bahaneyle plajın da kalbini kırmadan uzaklaşırsınız.

Cennet Ada Koyu

balıkesir koylarıAyvalık, Balıkesir plajları ve koyları açısından zengin bir yer. Tarihi yapılarıyla ve doğal güzellikleriyle büyüleyen bu koy da onlardan. Burada biraz zaman geçirdikten sonra Aşıklar Tepesi’ne ve Cunda’nın diğer gezilecek yerlerine de uğramalısınız. Dikili Pissa Plajı, Dikili Killik Koyu ve Dikili Kayra Beach Club da Ayvalık’a yakın denize girilecek yerler.

Balıkesir plajları ve koylarına Burhaniye ile devam ediyorum.

Burhaniye Plajları ve Burhaniye Koyları

Tabii farkındaysanız bazı ilçeleri atlamak durumunda kaldım. Çünkü oralardaki deep scan aramalarım sonuç vermedi. Soner Sarıkabadayı gibi ‘aramadığım yer kalmıyor seni sabahtan yatana kadar’ dedim, Berkay gibi ‘gel gel gel çok özledim’ dedim; bana mısın demedi okuzzzler. Derya Uluğ gibi ‘göremedim bide sen bak’ dedim, başkalarından da please help me olayım diye düşündüm ama yok; ben bulamadıysam onlar hayatta bulamaz dedim. (Tabii İsmail YK gibi ‘nerdesin, beni unutsun demişsin’ falan demedim. O kadar da kıroo, ezik değilim.) Neyse umarım bir gün çıkar gelirler diğer ilçelerdeki plajlar da, umudunuzu kaybetmeyin.

Ören Plajı

balıkesir plajlarıBalıkesir’de denize girilecek yerler
dedik, biri beni mi çağırdı? Diyerekten geldi kendisi. Burası Kaz Dağları’nın etrafında olduğu için havası ekstra güzel. Beldede pansiyonlar, oteller sizi fellik fellik otel arama derdinden kurtarıyor. Ören Plajı’na, ‘madem sen böyle temiz, akıllı uslusun, al evladım sana mavi bayrak ödülü, tepe tepe kullan.’ Demişler. Burası yalnızca bir plaj değil, aynı zamanda bir spor alanı. Mesela plaj voleybolu, burada yapılan aktivitelerden biri. Hatta plaj voleybolu turnuvalarının birçoğu burada düzenleniyor. (Buradan lisedeki suratsız beden öğretmenime saygısızlıklarımı ve sevgisizliklerimi yolluyorum.) Deniyor ki antik dönemlerde burası Lidya kızlarının güneşlenme merkeziymiş. (Tabii şimdi onların kemikleri bile kalmamıştır. Kız mız yok yani Abazalar boşuna sevinmesin.) [Bu yazıyı okuyan herkesi bundan hariç tutuyorum. Hepiniz very very much değerlisiniz dostlarım.]

Ören, benim o kahvaltıda 50-60 tane yediğim zeytinlerin ana vatanıymış. (Evet öyle yapıyorum  zeytinler güzeldir.) Orjan ve Denetko plajları da bu plajın sahil şeridinde sere serpe uzanmış, keyfine bakıyor. Siz de bu plajlara giderek onlara eşlik edebilirsiniz.

Paprika Beach de bu plajın içinde. Dilerseniz çim alandaki dilerseniz kum alandaki şezlongları tercih edebileceğiniz Paprika Beach, kimseye zararı olmayan, kendi derdiyle meşgul o beachim bir yerdir yani. Onunla olmanın en güzel yanı da ne biliyor musunuz? Sunmuş olduğu çeşit çeşit kahvaltı, et, pizza seçenekleri. (Tabii kendisini kara kaşı kara gözü selvi boyu için sevecek değildik.)

Buraya gelmişken 6 metrelik tepeye çıkarak gün batımını izlemeyi, közlenmiş mısır, deniz börülcesi, sakızlı dondurma ve gözleme yemeyi unutmayın. Denize akan bir dere var, oradan balık tutun. Ayrıca akşamleyin sahile oturup şarkılar mırıldanarak dalgaların sesine eşlik edebilirsiniz.

Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı

Balıkesir plajları
listemize girmeye hak kazanan bu plaj, Burhaniye ilçe merkezine ortalama 3-4 km uzaklıktadır ve Ören Halk Plajı’nın güneyindedir. Bunları birbirinden ayıran şey Karınca Deresi’dir. (O olmasaydı birbirlerine gireceklerdi. Belki de… Belki de kan gövdeyi götürecekti. Birbirlerine Vartolu ile Yamaç Koçavalı gibi düşman kesileceklerdi. Ama sonra ‘durun! Siz kardeşsiniz’ diyen bir ses, onları bu intikam uykusundan uyandıracaktı.) [İntikam uykusu? Hmm benim bildiğim intikam soğuk halde tüketilen bir yemekti. Nivea bakım kremi gibi elime yüzüme bulaştırdım her şeyi kafayı yicem!) Mavi bayrak ödülünü 2012 yılında almış, o zamandan beri bir plaj değil, mavi bayraklı bir plaj. (Abi diyeceksiniz.) Ortalama 20 metre genişliğe ve 500 metre uzunluğa sahip olan plajı ince kumludur, denizi hemen derinleşmez, suları serindir. (Tâliplerini beklemektedir. Evi arabası yoktur ama elektrik alırsınız. Zuhal Topal’ı arattırmayın bana şimdi. Hadi nazlanma bu hayat çok kısa demiş Onur Mete.

Hadi hadi kalkın, aracınıza atlayın,

Bu plajda tatil, keyfinizi katlayın,

Size ne varoşşşlar, ben plaja gidicem,

Siz evde pinekleyip, hırsınızdan çatlayın.)

Yiyecektir içecektir, şezlongdur şemsiyedir hayatî ihtiyaçlarınızı işletmelerden temin edebilirsiniz. Ayrıca burada büfeler de var. (Aaa ne kadar inanılmaz bir hizmet değil mi? Düşünebiliyo musun büfe bile var, ben daha bişey demiyorum arkadaş bunlar işleri iyice büyütmüş.) Bence kendi şezlongunuzu, havlunuzu mavlunuzu kendiniz getirin ve böylece bunlara para vermekten kurtulun. (Mesela ben, 12 yıllık okul hayatım boyunca kantinden bir şey almamak için evden getirmiş olduğum muzlar, elmalar ve kuru ekmek arasına domates-peynirle idare ederdim.) [Liseyi zor güç bitirdim. Üni müni okusaydım yurtta aç kalır yine para harcamazdım. Paracıklarıma kıyamam. Paralar harcanmamak için kazanılır-Çin atasözü. (Olmasa da benim sözüm yetmez mi?) Bkz:

Ooomoney money, Ceplerim mangır mangır,

Çıldırasım gelir ve, Bağırırım bangır bangır,

Yok öyle abartma, Sanma çok zenginim,

Boşuna hava yapma, Sanma senin denginim.

Bizden bi cacık olmaz, hadi git işine,

Sapsarı olmuş pislik, kaplama yaptır dişine,

Ya sen nası bi insansın, utanman yok mu hiç senin,

Duba gibi olmuşun, genişlemiş bak enin.

[Oh rahatladım dilerim o burayı okuyordur.]

Pelitköy İçmeler Plajı

burhaniye plajlarıİçmeler derken? Kafayı mı bulucaz? Nedir yani noluyo? Serdar Ortaç gibi ‘sarhoşum gelme içtim mayhoşum gelme’ mi diyicez? Hiç boşuna açıklama yapma ben senin niyetini anladım seni gidi ırz düşmanı cimri şişman bencil pislik seni! (Recep İvedik-lan bu pizza yarım mı lan! Sahnesinden esinlenilmiştir.)

Neyse burası Burhaniye ilçesinin güneyinde bulunuyor. Siz benim saydırdığıma bakmayın, biz kendi aramızda şakalaşıyoruz. Kıyamam, ciciii, ciciii diye severim kendisini. Kendisinin merkeze uzaklığı 13 km. Çevresinde ağaçlar, doğası wonderfull. Kıyı şeridi birazcık dar ama mühim değil. Suyu da hafiften soğuk ve yosunlar var. Fakat denizi temiz olduğu, bedava freeware sürüm duş ve soyunma kabinleri bulunduğu, yakınlarında alışveriş yapabileceğimiz yerler olduğu  ve piknik yapılabildiği için tercihlerimiz arasına girmeyi başarıyor. Önceden burada işletme yoktu ve Uludağ limonata gibi doğal doğal takılıyordu. Ne zaman ki buraya bir beach club açıldı, plaj o doğallığını kaybetmeye başladı. ‘Alın lan şu Beach’i başımdan’ dedi. Attilâ İlhan gibi ‘Aysel git başımdan’ dedi. Fakat sesini duyan olmadı. Giriş ücreti alınmaya başlanınca ve fiyatlar artınca plaja eskisi kadar gelen-giden olmamaya başladı. Yaprak Dökümü’nde Necla Oğuz’la firâr ettikten sonra Leyla’nın tırlatması gibi hüzün verici bir olaydı bu. Fakat insanoğlu nelere alışmıyor ki değil mi sevgili dostlar. Yine hiçbir şey olmamış gibi gidiliyor, denize girilecek sakin yerleri mevcut. Siz de onlardan biri olma şansını yakalayabilirsiniz. (Sıkı tutun ki kaçmasın. Alın size promosyon kötü espri)

Edremit Plajları ve Edremit Koyları

Denizde kum, Balıkesir’de plaj… Şehrin plajları henüz bitmedi. Edremit’te de kendimizi denizle buluşabileceğimiz yerler var. Akçay beldesi, uzun sahil şeridi ile Balıkesir plajlar mekânı. Her tarafından denize girilebiliyor. Sarıkız Plajı, Zeytinli Belediyesi, Belediye Halk Plajı, Akçay Halk Plajı, Yeni Mahalle Halk Plajı ve Melek Hanım Sitesi Plajı mavi bayrak ödülü almış olan plajlar. Buna ilaveten Akçay Turban Tatil Köyü de var, orası da kısmen halkın kullanımına açık. Altınoluk Mahallesi’nde de bir sürü plaj var. Bu plajların genel itibariyle çakıllı bir yapısı olduğu söylenebilir. Denizi ise temiz, serin ve sığ bir denizdir.

Altınkum Plajları

edremit plajlarıBurası Edremit merkezine çok yakın bir plaj ve Akçay Mahallesi’nde yer alıyor. Çakıl-kum karışık bir yapısı mevcut ve suyu genelde soğuktur. Kendinizi tuzlu sulara bırakmak için uygun bir ortam. (Tuzlu su iyidir, vücudu rahatlatır.) Burada ücretsiz şezlonglar-şemsiyeler var ama civarda bulunan işletmelerden ücretli olarak da kiralayabilirsiniz. (Gerçi ücretsizini bulduysanız neden boşuna para veresiniz ki? Hayır eğer paranız fazla geliyorsa iban atabilirim.) Buraya girişlerde ücret alınmıyor. Elinizi kolunuzu sallayarak girebilirsiniz. (Hem spor yapmış olursunuz.) Buradaki plajlardan bazıları; Altınoluk Antandros Plajı, Altıner Otel Plajı, Altınoluk Merkez Plajı Afrodit Tatil Köyü Plajı, Rıhtım Beach Cafe-Bar Plajı ve Akçam Otel Plajıdır.

Akçay Plajları

Akçay Mahallesi Edremit’e 10 km uzaklıkta yer alıyor. Buradaki plajlar Edremit Körfezi denen bölgede bulunuyor. Diğer Balıkesir plajlarının hık demiş burnundan düşmüş.

Hem çok kumludur, hem de biraz çakıllı,

Burda güzel deniz var, hadi gelsene akıllı.

Bu deniz derin derin, aynı zamanda çok sığ,

Yeyip yeyip hesabı, benim üstüme yığ.

Ne güzel memleket, sen beni aptal mı sandın,

Şimdi yaktım çıranı, yandın oğlum sen yandın!

Gel lan buraya, sen de para koyacaksın,

Bekle sen birazdan, dayağa doyacaksın.

(Öyle ‘kanka sen ver ben sana sonra vericem’ falan filan onlara hiç gelemem. Alman usulü herkes yediğinin parasını verecek. Yoksa olay çıkartırım para kolay kazanılmıyor.) [Gören de sanır ki iş makinesi operatörüyüm ya da plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanıyım.]

Altınoluk Antandros Halk Plajı

Genişliği 45 metre, uzunluğu 250 metre. (Bunu iyi ezberleyin, hayatınızın geri kalanında çok lâzım olacak.) Mavi bayrağı var mı? Var. Suyu serin mi? Hee. Tamam gidelim ne yapalım hiç yoktan iyidir.

Akçay Pat Kamp Plajı

Pat diye düşüverdi deniz aşkı içime. Sonra seni gördüm. Pek sinerji minerji alamadım ama iyi birine benziyordun. Edremit’e 10 km uzaklıktaydın sen. Aman bee böyle süslü müslü konuşmayı beceremiyorum. Denize girişi biraz taşlık ama siz next next diyerek devam edin. Kumlu alana ulaşacaksınız. Denize iskeleden de girebilirsiniz. Önemli olan nereden girdiğin değil nasıl girdiğindir. VPN ile mi, Proxy ile mi?

Altınoluk Altıner Otel Plajı

edremit plajlarıElçiye zevâl olmaz demişler. Burası diyor ki benim diğer plajlardan bir eksiğim yok. Mavi bayrak dersen bende, kum-çakıl karışık kuruşuğum, iskelem var, özümde iyi biriyimdir bakma sen. Fakat buraya günübirlik giremiyormuşuz. (Napıcaz yatıya mı kalıcaz anlamadım sen bir plajsın plajlığını bil!)

Özdemir Sitesi Önü Halk Plajı

Ah ah aklıma Özdemir Asaf geldi. Yaşıyor olsaydı birbirimize çok nazîreler yazardık buna inanıyorum. Plaj 150×25 ebatında. (25×150 de olabilir işte genişlik-uzunluk şeyisi, siz anlayın.) Burası ‘farkımız tarzımız’ diyor çünkü denizi hemencecik derinleşiyor. Edremit çıkışındaki bu plajın yakınlarındaki işletmelerden ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. (Balıkesir’i dinliyorum gözlerim kapalı demiş Orhan Veli.)

[Öyle dediydi siz bana güvenin, o şiirini sonra  değiştirdiler.]

Sarıkız Plajı

Burası da Akçay merkezde konumlanmış. Burger King’de ‘sipariş veremeyen var mııı!’ diye bağırıyorlar ya, ben  de size sesleniyorum denize giremeyen var mıııı! O zaman buradan da girilebilir, bekleme yapma bekleme yapma! [Yalnız Burger King ne alâka ya Parlament’ler, Malbora’lar gibi bağımlılık yapıyor işte insanın aklından çıkmıyor. O etler lastik gibi, iğrenççç halbuki.]

Erdek Plajları ve Koyları

Erdek sahillerinin çakıllı bir yapısı yok. Altın renkte kumsal sarmış her yanını. Edincik’ten başlayıp Çuğra’ya varan upuzun plaj Balıkesir denize girilecek yerler listesinde yer almasın da kimler alsın?

Kurbağalı Plajı

erdek plajlarıYazlık evler var, etraf cıvıl cıvıl ve yemyeşil. Yürüyüş bölümü tam sporseverlere göre. Plaj şeridi askeri gazino geçildikten sonra başlıyor. Yürüyüş bölümünde bir yandan ağaçların gölgesinde dinlenebilir, bir yandan Erdek manzarasını seyredebilirsiniz.

Çuğra Plajı

balıkesir plajlarıOtel motel her şey var. İnce mi ince, sarı mı sarı kumsalı gözünüzün alabildiğine uzanıyor. Denizi berrak, pırıl pırıl ve öyle birden derinleşerek size ‘noluyo lan?’ dedirtmiyor. Genişliği 10 metre olmasına karşın uzunluğu yaklaşık 4000 metre. Denize mi girmek istiyorsun abi sen? Güneşlenmek mi istiyorsun? O zaman yollar senin. Plaja paralel uzanan bir yürüyüş bölümü var, burası palmiye ağaçlarıyla bezeli. Akşamları burada yürüyebilirsiniz, bisikletle gezebilirsiniz. Bu civarlardaki kır kahvelerinden birine oturarak Erdek zeytinlerinin ve balıklarının tadına bakabilirsiniz.

Ocaklar Plajı, Düzler Plajı, Kastri Mevkii Kamplar Plajı, Büyükova Plajı, Doğanlar Plajı, Küçükova Koyu ve Plajı, Ormanlı Manastır Plajı ve Turanköy Plajı da Erdek’te denize girebileceğiniz yerler.

Tatlısu Koyu

erdek koylarıKöy kafeleriyle, yaşlı çınarlarıyla, şirin balıkçı barınağı ve küçük kumsalıyla sizi karşılayacak olan bu koy Antik Kyzikos’un yanındadır. Dalgakıran tarafından çevrelenen iskeleyi, iskeledeki balıkçı kayıklarını çınar ağaçlarının gölgesinde izlerken yudum yudum çayınızı içerek huzur depolayabilirsiniz. Çay bahçelerinin girişinde köy sütü ve meyveli dondurma da yemeyi ihmal etmeyin.

Gömeç Plajları ve Gömeç Koyları

Burayı hep tatil siteleri işgal etmiş. O yüzden bir Ayvalık, bir Burhaniye kadar değil kendisi, hiç darılıp gücenmece yok. Ama şu plajlarından yine de bahsedelim:

Sırataşlar Plajı

İlçeye 7-8 kilometrelik mesafede bulunuyor ve Karaağaç Mahallesi’nin sınırları içerisinde. Sığ denizi ve kumlu yapısıyla idare eder.

Karaağaç Sahili ve Plajı

İlçeye bağlı Karaağaç Mahallesi’ndeki bu plaj yazlık sitelerine oldukça yakın ve fazla kalabalık olmuyor. Sahilinde mangal yapabilirsiniz. Baba Beach Club, Gemi Yatağı Koyu, Tilki Koyu, Martı Koyu, Güvercin Koyu gibi yerler de yakınlarda denize girmek için tercih edebileceğiniz diğer alternatifler.

Balıkesir Marmara Plajları

Marmara Adası berrak denize ve bol oksijenli bir havaya sahip oluşuyla Balıkesir denize girilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı. Burada irili ufaklı pek çok plaj var. Kızılçamlar, bağlar, zeytinlikler ve güneyindeki makiler derken muazzam bir doğa şöleni hiç bitmez burada.

Avşa Adası da turizm bakımından bölgenin en gelişmiş yerlerinden. Her tarafını altın rengi kumsallar çepeçevre kuşatmış. Dantel gibi işlenen koyları, yemyeşil sahil şeridi ile güneşin batımını doyasıya izleyebileceğiniz bu yerde, granit taşların göz alıcı görünümü sizde hayranlık uyandıracak. Burası –deyim yerindeyse- bir Açıkhava müzesi gibi. Sahil baştan başa cafelerle, restoranlarla ve müzikhollerle dolu. Gece ne ara bitti, ne zaman sabah oldu anlayamazsınız.

Avşa Adası’nda tercih edebileceğiniz plajlar da şöyle:

  • Çiftlik Plajı
  • Altınkum Plajı
  • Kumtur Plajı
  • Tavşanlı Plajı
  • Karadut Plajı
  • Çınar Koyu
  • Yiğitler Plajı
  • Mavi Koy Plajı
  • Manastır Koyu Plajı
  • Avşa Adası Merkez Plajı
  • Kamburtarla Plajı
  • Kavaleros Koyu
  • Bayraklı Plajı
  • Beyazsaray Koyu
  • Atanaş Plajı
  • Sandıklı Plajı
  • Kumbaşı Plajı
  • Değirmenardı Plajı

Balıkesir’in Plajları ve Koyları

Şimdi Balıkesir denize girilecek yerler neler, bunları öğrendik. Sonuç olarak deniz va mı?

Vaa.

Kum va mı?

O da vaa.

Güneş va mı?

Olmaa mı beaa!

Ne duruyorsun helva yapsana diyorum ve size el sallıyorum. Âdeyyo la la leyo, âdeyyo la la le!

Balıkesir plajları ve koylarını anlattım. Balıkesir gezilecek yerler ve Balıkesir’de ne yenir yazılarımı okumayı da unutmayın ha!

Yorum yapın