[vc_row][vc_column][vc_column_text]Maçka Parkı, en eski İstanbul ilçelerinden biri olan Şişli’nin eğlence mekânlarından. Şehrin nabzını tutan Şişli Maçka Parkı ile hem ilçe sakinlerini, hem ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlıyor. İstanbul’da gezilecek yerler listelerinin baş köşesinde yer almayı hak eden Maçka Parkı Şişli ilçesinin Harbiye mevkiinde. Aynı zamanda Maçka Demokrasi Parkı diye biliniyor.
Geniş bir alanı kaplayan park, misafirlerini şehrin gürültüsünden uzaklaştırıyor. Biraz huzur arayanlara daha fazlasıyla cevap veren Maçka Park, doğayı tüm hücrelerinde hissetmek isteyenlere hitap ediyor.
Maçka Parkı Hakkında Bilgi
Yeşillik bakımından fakir olan Şişli ilçesinin, doğal güzelliklerle bezenmiş ender yerlerinden burası. Şehrin gürültüsünü biraz olsun bastıran bu park, İstanbul’un en iyi dinlenme noktalarından.
İş iş nereye kadar diyenlerdenseniz, kavurucu sıcaklar sizi bunaltıyorsa, kafanızı dinleyerek sakinleşmek istiyorsanız yönünüzü buraya çevirmelisiniz. Kadırgalar Vadisi’nde yer alan bu park; Harbiye, Nişantaşı, Maçka ve Dolmabahçe arasında geniş bir alanı kaplıyor.
Farklı yeşil tonlarının birbiriyle dans etmesini keyifle izleyeceğiniz bu park, bol oksijenli havasıyla nefes aldırıyor.
Maçka Parkı piknik için gayet uygun bir yer. Fakat mangal ve semaver yakılamıyor. Kalabalık grupların ve çocuklu ailelerin favorisi olan Maçka Parkı’nda birçok sevimli kedi ve köpekle karşılaşmanız mümkün.
Her mevsim ayrı güzelliklere sahne olan park, hafta sonları için harika bir kaçamak noktası.
Manzara seyretmek, doğayla baş başa kalmak ve bol bol muhteşem fotoğraflar çekmek isteyen herkes soluğu burada almalı.
Özellikle karlı havalarda ve günbatımında mükemmel kareler yakalamak mümkün. Amatör olsun, profesyonel olsun fotoğrafçıların uğrak noktası hâline gelen Maçka Parkı eşsiz manzarasıyla gözleri doyuruyor.
Sonbaharda gelirseniz yaprakların dökülüşünü objektifinize yansıtırsınız. İlkbaharda doğanın uyanışını. Yaz mevsiminde yeşilin binbir tonunu, kışın bembeyaz örtüyü. Yani her mevsim ayrı bir manzara sunuyor kısaca.
Park sosyal olanaklar açısından çok zengin değil ama günübirlik keyifli bir gezi için fazlasıyla tatmin edici.
Parkın etrafında bulunan bazı yapılar şöyle:
- Cemal Reşit Rey Konser Salonu
- Hilton Oteli
- Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu
- Lütfi Kırdar Kongre Merkezi
- Vodafone Park
- İTÜ Maçka Yerleşkesi (Maçka Silahhanesi)
Dilerseniz önce Şişli gezilecek yerlere uğrayıp, dinlenmek için burayı tercih edebilirsiniz. Parkın girişi, kale giriş kapısını andırıyor. İki girişi var. Biri Lütfi Kırdar Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi tarafında, diğeri Beşiktaş İnönü Stadyumu tarafında. Asıl yola merdivenle iniyorsunuz. Sağ tarafta banklar var. Arka kısmı full ağaçlık.
Mini süs havuzu parkın ortasında yer alıyor. Üst yola uzun bir merdivenle çıkıyorsunuz. Ağaçların aralarına istediğiniz gibi girebilir, özgürce oksijen depolayabilirsiniz. Dingin atmosferiyle tam kafa dinleyip bir yer. ‘Nereyi gezsem?’ sorunuza uygulamalı bir cevap olmalı en kısa zamanda. Fulya yokuşunun sonu burada bitiyor.
Maçka Demokrasi Parkı etrafındaki kültürel ve tarihi yapılarıyla âhenk oluşturuyor. Doğa ile geçmişin izleri bu bölgede buluşuyor.
Ünlülerin de tercih ettiği bu parkta belki bir sanatçıyla karşılaşabilirsiniz. ‘Mesai Arası Cenneti’ diye de nitelendirilen park, etraftaki çalışanların öğle paydosu için ilk durağı.
Yemeğini alan buraya geliyor. Yürüyüş için sabahleyin parkın yolunu tutanlar da oluyor. Sevgilisiyle doğada romantik vakit geçirmek isteyenler, çocuklarını gezmeye getirenler… Kısaca bu cıvıl cıvıl parkta her türlü insanı görmek mümkün.
Şehir merkezinin kargaşasından, kalabalığından uzaklaştıran Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Beyoğlu’na ve Beşiktaş’a yakınlığıyla câzibe merkezi. Oraların eski albenisi kalmadı diye düşünüyorsanız fazla uzağa gitmeniz gerekmez. Hemen civardaki Maçka Parkı, aradığınız eğlenceye ve huzura sahip.
156 bin metrekarelik alana yayılan park, doğayla hasret gidermek için biçilmiş kaftan.
Öte yandan parkın gayet temiz olduğu söylenebilir. Her yerde çöp kutuları mevcut. Ziyaretçilerin de bu konuda hassasiyet gösterdiği anlaşılıyor.
Yalnız Google’a Maçka Parkı nerededir? Maçka Parkı nasıl gidilir? Falan yazdığınızda korkunç haberlerle karşılaşabilirsiniz. ‘Maçka Parkı’nda açık giyinme tartışması’, ‘Maçka Parkı’nda doktorun boğazını kesti’ tarzı haberler dolaşıyor. Böylesine güzel bir yerin, böyle kötü olaylara tanık olması çok üzücü.
Ama sonuçta içimizi karartmanın anlamı yok. Doğa, her şeye rağmen hiçbir zaman güzelliğini kaybetmiyor. Bize de bu güzelliklerden istifâde etmek düşüyor.
Maçka Demokrasi Parkı Tarihi
Maçka Parkı dediğimiz bu bölgenin eskiden bir vadi olduğu biliniyor. Küçük kulübelerin ve sık ağaçlıkların yer aldığı bu vadinin Yanından dere aktığı söyleniyor. Piknik, mesire ve at sürme alanı olarak kullanılan vadi, 19. Yüzyıla tarihleniyor. Ayrıca derede kayık gezileri düzenlendiği ifade ediliyor.
Nilüfer Hatun Konaklarına gelen kişilerin bu vadiden geçtiklerine ve burada mola verdiklerine ilişkin bilgiler var.
Özellikle 1970’li yıllarda burası, evsiz insanlar tarafından kalacak yer olarak kullanılıyormuş. Bundan dolayı herkesin uzak durmak istediği, korktuğu bir yermiş. O zamanlar Harbiye’de Artigiana Düşkünler Evi diye bir yer varmış. Oradan kaçan çocuklar burada yaşıyormuş. Hatta burada kurulan kulübelere ‘Cadı Evleri’ deniyormuş.
Artık halkın canına tak etmiş ve şikâyetler üzerine ıslah çalışmaları yapılarak buradaki küçük kulübeler de yıkılmış.
Eskiden buraya ‘Aşk Parkı’ denirmiş. Çünkü sevgililer hep burada buluşurmuş. 1993 yılında restore edilen bölge, Maçka Demokrasi Parkı olarak hizmete açılmış. Ardından parkı Beyoğlu Evlendirme Dairesi’yle bir araya getiren teleferik hattı yapılmış.
Maçka Parkı Giriş Ücreti 2025 Yılında Ne Kadar?
Parka giriş tamamen ücretsiz. Mis gibi havası, huzur dolu atmosferi, göz kamaştıran doğası paha biçilmez.
İstanbul’un nâdide yerlerinden biri olan Maçka Parkı’na girişlerin ücretsiz olması takdire şâyân. Özellikle hafta sonu çok kalabalık olan bu parkı ücretli yapabilirlerdi. Ama neyse ki buraya girmek de, spor âletlerinden ve oyun alanlarından yararlanmak da bedava.
Tabii kahvehanelerde veya lokantada alışveriş yapmak, teleferik hattını kullanmak ücretli. Ancak bu ücretler gayet uygun.
Maçka Parkı Ziyaret Saatleri 2025
Parkı haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Resmi tatillerde de açık. Tabii sabahleyin, etraf sessizken gelip tadını çıkarmanız önerilir. Parkın çevresindeki işyerlerinde çalışanlar öğle vakti buraya akın eder. Hafta sonları da hâliyle yoğun olduğundan, hafta içi erken saatlerde gelmek daha iyi.
Maçka Demokrasi Parkı’nda Neler Var?
Maçka Parkı zengin bitki çeşitliliğine sahip. Tertemiz havasını içindeki ağaçlara borçlu. Meşe, akasya, şimşir, çınar, kavak, gürgen, kestane ve ıhlamur bunlara örnek.
Kızılağaç ve ceviz ağaçları da parkı süsleyen diğer doğal güzelliklerden. Spor âletlerinin de yer aldığı park; lokanta, kahvehaneler ve iki oyun alanı da barındırıyor.
Ayrıca parkta iç içe 9 tane yapay havuz ve bir tane yapay ada mevcut. Büyük bir teleferik hattına da ev sahipliği yapıyor.
Önceden iki halı saha varmış fakat onları yıkıp yerine spor âletleri kısmını yapmışlar. Parkta devriye polisler geziyor. Evsiz insanların burada barınmasını engellemek amacıyla böyle bir güvenlik önlemi alınmış.
Maçka Parkı Teleferik Hattı
Beyoğlu Evlendirme Dairesi’yle Demokrasi Parkı arasındaki yaya ve karayolu erişimini kolaylaştırıyor. Bir yandan rotanın eşsiz manzarasıyla bambaşka bir İstanbul sunarken bir yandan da zaman tasarrufuna imkân tanıyor.
Bu koca parkın üstünden teleferikle geçerken muazzam manzarasını kuşbakışı seyredebilirsiniz. Taşkışla ve Maçka arasında hizmet veren teleferikler Kız Kulesi’ni, Kadıköy’ü, Tarihi Yarımada Silüeti’ni, Marmara Denizi’nin muhteşem panoramik manzarasını gözler önüne seriyor.
Teleferik 4 kabinden oluşuyor. Bu kabinler aynı anda en fazla 6 kişi taşıyabiliyor ve yolculuk sadece 3,5 dk sürüyor.
İki havai hattı mevcut olan teleferiğin ara direkleri yok. Her hatta taşıyıcı ve çekici olmak üzere 2 halat var. Teleferiğin en yüksek noktası 42 metre.
Maçka Parkı teleferik keyfi yapalım dediniz ama elektrikler kesildi diyelim. O zaman da, kabin seferleri tamamlanana kadar bir jeneratör takviye sağlar.
Günde yaklaşık 5 dakika arayla toplam 90 sefer yaptığı ve 1000 yolcu taşıdığı belirtilen teleferik hattı, 347 metre uzunluğa sahip.
Yaz döneminde teleferik çalışma saatleri 08:00-22:00 arası. Kış mevsiminde ise 08:00-19:00 arası hizmet veriyor. Buraya gelmişken parka teleferik üzerinden bakma fırsatını kaçırmayın!
Maçka Demokrasi Parkı Teleferik Fiyatları 2025 Yılında Ne Kadar?
- Sosyal: 2.50 TL
- Öğrenci Kartı: 1.70 TL
- Tam: 3.50 TL
Maçka Parkı’nda Neler Yapılır?
- Piknik yapabilirsiniz. Yanınızda bir şeylre getirebilir veya parktaki lokantadan satın alabilirsiniz.
- Ağaçlardan gelen mis kokularla âdeta sarhoş olabilirsiniz.
- Yaşlı ağaçların gölgesinde dinlenebilirsiniz.
- Mis gibi havayı içinize çeker, muhteşem manzarasını seyrederek sevdiklerinizle sohbet eder veya hayallere dalarsınız. 😊
- Çimlere oturup huzurla kitap okuyabilirsiniz.
- Harika fotoğraflar çekip takipçilerinizi kıskandırabilirsiniz. 😂
- Çocuklarınız oyun alanlarında eğlenebilir.
- Spor âletlerinin bulunduğu kısımda egzersiz yapabilirsiniz.
- Doğa içinde yürüyüş yapmanın keyfini yaşarsınız.
- Kahvehane veya lokantaya uğrar, bir şeyler yeyip içersiniz.
- Maçka Parkı teleferik hattına binebilir, manzarayı tepeden seyredebilirsiniz.
- Kısaca bu parkta yorgunluğunuzu ve stresinizi atabilir, çok güzel anılar biriktirebilirsiniz.
Maçka Parkı Nerede?
Şişli-Harbiye, Kadırgalar Vadisi’nde yer alan Maçka Parkı Beşiktaş ile komşu. Başka bir deyişle park Harbiye Kongre Vadisi’ne kurulu. Maçka SanatParkı’nın hemen bitişiğinde.
Şişli ve Beşiktaş’ın her yerinden parka ulaşım çok kolay.
Açık adresi şöyle: Harbiye, Kadırgalar Cd., 34367 Şişli/İstanbul
Öte yandan Maçka Parkı yorumları ile gidenlerin neler düşündüğünü öğrenmek isterseniz buradan ve buradan yorumlara bakabilirsiniz.
Maçka Parkı’na Nasıl Gidilir?
26B Gayrettepe Eminönü veya 30A Beşiktaş Mecidiyeköy metrobüsleriyle buraya ulaşabilirsiniz. Ya da İnönü Stadı otobüs durağına gelirsiniz. Bunun için DT2 Ortaköy Dereboyu Taksim veya 49T Yeşilpınar Taksim metrobüsüne binebilirsiniz. 150 metrelik kısa bir yürüyüşten sonra parka varabilirsiniz.
Yukarıdaki Maçka Demokrasi Parkı yol tarifi ile haritadan nasıl gideceğinizi görebilirsiniz.
Maçka Demokrasi Parkı Ulaşım
- 43 – Taksim – Dikilitaş
- 26 – Dikilitaş – Eminönü
- 26A – Fulya Mahallesi – Eminönü
- 26B – Gayrettepe – Eminönü
- 30A – Beşiktaş – Mecidiyeköy
Bu otobüs hatlarından birini tercih ederek Vişnezade Otobüs Durağı’na gelebilir, inip 120 metre yürüyerek parka ulaşabilirsiniz.
Ya da T1 – Zeytinburnu – Kabataş veya F1 – Taksim – Kabataş hatlarını kullanarak Kabataş Funiküler Durağı’na ulaşırsınız. Ortalama 700 metre yürüyerek parka geçebilirsiniz.
Anadolu yakasından geliyorsanız Kadıköy’den Beşiktaş Vapuru’na binersiniz. İnip Akaretler otobüs durağından herhangi bir Taksim otobüsüne binersiniz. Beşiktaş Stadyum durağında inip bu parka ulaşabilirsiniz.
Ya da Ümraniye’den gelecekseniz 522 numaralı otobüse binersiniz. Köprülü Kavşak durağında inersiniz. Beşiktaş yönü çıkışından çıkarsınız. 559C numaralı otobüse aktarma yaparak Beşiktaş Stadyum durağında inersiniz. Böylece parka varabilirsiniz.
Tuzla, Pendik, Maltepe, Kartal taraflarından geliyorsanız o zaman Kadıköy-Tavşantepe metrosunu tercih edersiniz. Kozyatağı’nda inip 129T numaralı otobüse binersiniz. Yine Beşiktaş Stadyum durağında inerseniz Maçka Demokrasi Parkı’na varabilirsiniz.
Maçka Parkı nasıl gidilir? Diyenler eğer Bahçelievler, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece taraflarından geliyorsa metrobüse binsinler. Zincirlikuyu durağında inip Beşiktaş çıkışından çıksınlar. Buradan da 559C numaralı otobüse aktarma yaparak bu parka gelebilirler.
Maçka Parkı Yakınında Gezilecek Yerler
- Yıldız Parkı: Yol tarifi için tıklayın!
- Küçükçiftlik Park: Yol tarifi için tıklayın!
- Dolmabahçe Sarayı: Yol tarifi için tıklayın!
- Büyük Mecidiye Camii: Haritada görüntüleyin!
- Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu: Harita konumu için yukarıdaki linki kullanabilir, biletler için bu adresi
- Harbiye Askeri Müzesi: Yol tarifi burada
- İstanbul Hilton Oteli: Yol tarifi için tıklayın!
- Notre Dame de Sion Kilisesi: Yol tarifi için tıklayın!
- İstanbul Radyo Evi
- Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı: Yol tarifi için tıklayın!
- Teşvikiye: Yol tarifi için tıklayın!
- Harbiye Orduevi: Yol tarifi için tıklayın!
- Cemal Reşit Rey Konser Salonu: Yol tarifi için tıklayın!
- İstanbul Kongre Merkezi: Yol tarifi için tıklayın!
- Beşiktaş Maçka Parkı ile çok yakın olduğu için, buralara ulaşım sağlamak fazla zamanınızı almaz.
- Öte yandan Bebek Parkı, Çırağan Sarayı, Yıldız Saat Kulesi, Yıldız Sarayı ve Ortaköy Camii Beşiktaş’ın gezilecek yerleri içinde. Abbasağa Parkı, Beşiktaş İskelesi ve Çarşısı,Ihlamur Kasrı, Deniz Müzesi ve Ortaköy diğer alternatifleriniz arasında.
- Yıldız Korusu, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Esma Sultan Yalısı, Ulus Parkı, Şairler Parkı ve Nispetiye Kasrı da Beşiktaş’ta gezilebilecek yerler içinde.
- Şişli’de de gezebileceğiniz birçok yer var. Atatürk Müzesi, Bomontiada,, Askeri Müze, Şişli Bilim Merkezi ve Şişli Camii onlardan bazıları.
- Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı da aynı Maçka Parkı gibi doğal manzaralı.
- Ara Güler Müzesi, Şişli Radyo Evi, Teşvikiye Camii ve Karanlıkta Diyalog Müzesi ise Şişli’nin gezilecek tarihi yerleri içerisinde bulunuyor.
Sonuç olarak Maçka Demokrasi Parkı, doğayla vakit geçirmek isteyenler için çok güzel bir seçenek. Sıralı havuzları, çocuk parkları, spor âletleri ve üzerinden geçen teleferik ile bir gününüzü unutulmaz kılmaya aday.
O halde manzara keyfiniz bol olsun! Ruhunuza iyi dinlenmeler.
Bu arada İstanbul’un yeni gözdesi Çamlıca Kulesi‘ni de ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Ya da önümüzdeki aylarda gerçekleşecek İstanbul festivallerinden biri planlarınızda kendine yer bulabilir. En farklı gezilecek yerleri keşfetmek, yeni aktivite önerilerimizden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.[/vc_column_text][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]