[vc_row][vc_column][vc_column_text]İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler ve İstanbul’da düğün fotoğrafı çekilecek yerler nereler? Hepsini bu yazıda bulacaksınız. Hem manzaranın tadını doya doya çıkaracak, hem bunları fotoğraflayarak unutulmaz anılar biriktirecek, hem de Instagram’ı sallayacaksınız! İstanbul fotoğraf çekilecek en güzel yerler huzur ve like garantili!
İstanbul öyle bir şehir ki, her noktasında ayrı bir manzara bulmak mümkün. Her sokağında, her tepesinde silüeti bambaşka görünüyor. İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler ise bu güzellikleri izlerken peşpeşe deklanşöre basmaktan büyük keyif duyacağımız noktalar.
İstanbul’da Fotoğraf Çekilecek Yerler
Tarihi mekânları, turistik bölgeleri ve doğa harikalarıyla İstanbul, fotoğraf tutkunları için eşsiz bir hazine! Her ilçesinin dört bir yanına yayılmış İstanbulda fotoğraf çekilecek yerler birbirinden muhteşem kareler sunuyor.
Size de buralara gidip bol bol poz vererek en özel hatıralara imza atmak düşüyor. İşte takipçilerine gümbür gümbür geliyorum demek isteyenler için İstanbul fotoğraf çekilecek yerler:
1. Sultanahmet Meydanı
Turistlerin gözdesi olan bu meydan, muazzam fotoğraflar çekmek için en uygun yerlerden biri. Tarihi dokusu ile herkesi büyüleyen Sultanahmet Camii,eşsiz güzelliğiyle albümünüzü şenlendirmeye aday. Tarihi Yarımada’nın incisi olan Sultanahmet’te yakaladığınız kareler, sosyal medyada da büyük hayranlık uyandıracak.
Mistik havasıyla, sıradışı mimarisiyle Yerebatan sarnıcı da burada fotoğraflayabileceğiniz en güzel eserlerden. Sarnıç demişken Şerefiye ve Binbirdirek sarnıçlarını da aklınızın bir köşesine yazın.
İstanbul portre fotoğraf çekilecek yerler arasında burayı tercih ederseniz, fazla yakından çekmemeye özen gösterin. Sultanahmet Camii’nin ihtişamını tam kadraja almak için mümkün mertebe uzağa gidin.
Bir yanınıza Ayasofya’yı, diğer yanınıza Sultanahmet’i alıp sanat eserleri ortaya çıkarın! Bir taşla iki kuş yani, gerisi sizin mârifetinize kalıyor.
2. Ayasofya
Dışı ayrı, içi ayrı görkemli. Sultanahmet camii’nin görüntüsünü bir de buradan fotoğraflayın.
Konu İstanbul’un fotoğraf çekilecek yerleri ise, siz de bizim gibi bu iki yeri listenin başına yazın.
Heybeti ile hayrete düşüren bu muhteşem caminin mânevî atmosferi altında objektifinize yansıyacak karelerin değeri paha biçilmez.
3. Dolmabahçe Sarayı
Boğazın kıyısında bulunan Dolmabahçe Sarayı, size Avrupa yakasını de içerisine alan mükemmel kareler vaad ediyor. O halde İstanbul fotoğraf çekilecek yerler listenizi süsleyen mekânlardan biri de burası olsun.
4. Topkapı Sarayı
Sarayın içi ve ön tarafındaki manzaralı balkon, fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında.
Tabii İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler arayışıyla buraya gelmişken etraftaki diğer güzellikleri de keşfetmek gerek. Mesela:
5. Gülhane Parkı
Nâzım Hikmet Ceviz Ağacı’nı boşuna yazmamış Gülhane Parkı için. Her göreni kendine âşık eden bu güzelliklere ne yazılsa az gelir gerçi. İstanbul düğün fotoğrafı çekilecek yerler içerisinde de sıklıkla tercih edilen Gülhane Parkı, bilhassa ilkbahar aylarında rengârenk oluyor.
Atatürk’ün ilk heykeli de burada dikilmiş. 1 asırdan fazla bir tarihi geçmişe sahip olan Gülhane Parkı, nostaljik havası ve göz kamaştıran güzellikleriyle hem nefes alıp dinlenme yeri, hem de şahane fotoğrafların merkezi!
Klasik tarzdan vazgeçmeyenler ve tarihi manzaralara bayılanlar için Gülhane Parkı, İstanbul dış çekim mekanları alternatiflerinin en iyilerinden. Ceviz ağaçlarının altında yürürken her adımda ayrı bir fotoğraf karesi bulacağınız muhakkak. Gelmişken çay bahçesinde şöyle sıcacık, taze taze bir çay içmeyi de ihmâl etmeyin. Yakındaki Alay Köşkü ve Sarayburnu Parkı da İstanbul’daki en güzel fotoğraf çekilecek yerler listesine dâhil.
Sirkeci Feribot İskelesi’yle birlikte şehrin tarihi manzarasını en net görüntüleyebileceğiniz bu yerde selfie çekme ayrıcalığını kaçırmayın!
6. Çiçek Pasajı
Beyoğlu’ndaki rakı-balık restoranları da bilhassa İstanbul’da akşam fotoğraf çekilecek yerler bulmak isteyenlerin ilk adreslerinden. Çiçek Pasajı ise tarihi duyguları harekete geçirecek fotoğraflar çekmeyi planlayanlara hitap ediyor.
7. Ortaköy
Tekneyle gezme imkânı bulursanız bu kareye bir de Esma Sultan yalısı’nı almış olacaksınız. İstanbul’da düğün fotoğrafı çekilecek yerler önerilerinin başında gelen Ortaköy, şâheserlere imza atmak isteyenleri bekliyor.
Gündoğumu manzarası da apayrı güzel Ortaköy’ün. Güneş, genelde köprünün biraz solundan doğar. Güneşin yatay ışıkları öğleden sonra camiyi aydınlatır. Bu da doğal olarak, son derece etkileyici fotoğraflar çekme olanağı sunar. Hava da bulutluysa, beğeni ve yorum yağmuruna hazırlıklı olun!
8. Kapalıçarşı
Temeli 1460 yılına dayanan Kapalıçarşı’nın onlarca asırlık tarihi her köşesinde hissediliyor. Esnafı, ürünleri, müşterileri değişse de muhteşem manzarası hiç değişmiyor. Ne zaman giderseniz gidin, harika fotoğraflardan yana eliniz asla boş dönmezsiniz.
9. Galata Kulesi
Galata Konak Cafe’ye uğrayıp ön tarafınızda Galata, arkanızda Haliç manzarası; kıskandıran kareler yakalayabilirsiniz.
Galata Kulesi’yle ilgili anlatılan hikâyeler birbirinden farklı. Ancak herkes bu olağanüstü manzaranın güzelliğinde hemfikir.
Kendine has tarzıyla kameranıza gülümseyecek olan Galata, her baktığınızda yüzünüzde güller açtıracak fotoğraflar çekme imkânı tanıyor. Avrupa ile Asya kıtalarını bir arada görmeye olanak veren Galata Kulesi, çifte manzara mekânı.
İstanbul dış çekim yerleri içerisinde burası, en romantik pozlar için gayet ideal. Dile kolay, 528 yılından beri varlığını sürdüren bu yapı, nelere tanık olmuş bunca zaman. Sizin aşkınıza da şâhitlik yapmasın mı?
Yalnız mümkünse hafta içi erken saatlerde gelmenizi tavsiye ederiz. Daha sakin bir ortam bulursunuz. Hatta imkânınız olursa gece çekimine çıkmanız daha iyi. Işıkların Galata Kulesi’yle oluşturduğu manzaraya hayranlık duymamak mümkün değil.
Buralara kadar gelmişken nostaljik tramvayın önünde de fotoğraf çektirin. Amatör olsanız da fark etmez, kayda alacağınız görüntüler herkesi hayrete düşürecek.
Bu arada söylendiğine göre Galata Kulesi’ne kiminle çıkarsanız onunla evlenirmişsiniz, ona göre seçiminizi iyi yapın. 😂
Bir de Galata demişken, HAPPY HOUR burada çekim yapabileceğiniz güzel mekânlardan bir diğeri. Instagram müzesi sloganıyla açılmış olan bu yer pek çok temaya ev sahipliği yapıyor. Ünlü bir isimle veya bir sosyal medya fenomeniyle karşılaşmanız da muhtemel.
10. Kız Kulesi
Hangisi doğru bilinmez ama efsanevi güzelliğini fotoğraflamak şart, orası kesin.
Profesyonel bir makineye sahipseniz özellikle gece çekimi için burayı ziyaret etmelisiniz.
Güneş Kız Kulesi’nin arkasından batarken o an çekeceğiniz fotoğraflar hafızalara kazınacak. İstanbulda düğün fotoğrafı çekilecek yerler arayışlarının çözüm noktası olan Kız Kulesi; denizin ortasında, İstanbul’un tam göbeğinde kendi özgürlüğünü ilan etmiş kocaman bir yapı.
Ruhunuz doyarken karnınız acıkırsa kulenin restoranına uğrayıp boğaza karşı yemek yeme keyfini de yaşayabilirsiniz.
11. Karaköy Sokakları
İstanbul fotoğraf çekilecek yerler hususunda başlı başına devâsâ bir dünya Karaköy. Sokaklarında rastlayacağınız grafitin ve duvar resimlerinin güzelliği de anlatılmaz, fotoğraflanır.
Kafelerin yoğunlukta olduğu Karaköy, İstanbul akşam fotoğraf çekilecek yerler bakımından da zengin. Işıl ışıl aydınlatmalarıyla ve eğlenceli havasıyla özgür ruhlu çiftlere hitap eden Karaköy, romantizmin somut hâli olan fotoğraf kareleri için de oldukça elverişli.
Her sokakta sizi farklı bir ambiyans bekliyor. Dolayısıyla çektiğiniz kareler de birbirine benzemeyecek. Kahvecilerini ve antika eşya satıcılarını da es geçmiyoruz. Ayrıca tarihi liman semtinde alışveriş yapmayı da düşünebilirsiniz.
Sokak sanatının en iyi yaşandığı yerlerden Karaköy, İstanbul ücretsiz fotoğraf çekilecek yerler söz konusu olunca kendinden çok bahsettiriyor. Renkli duvarlarının Instagram hesabınıza da renk katacağı şüphesiz. İsterseniz yalnızca duvarı çekersiniz, dilerseniz önünde poz verirsiniz. Uygun lokasyonu bulun tamam! Beğeniler havada uçuşacak!
Makaracılar Caddesi de İstanbul portre fotoğraf çekilecek yerler arasında. Dar sokaktaki bu caddede hırdavatçıların, esnafların, işçilerin anlık görüntülerini yakalayarak etkileyici kompozisyonlar meydana getirebilirsiniz.
12. Salt Galata
İşte o gün bugündür, fotoğrafçıların ve sanatseverlerin gezi rotasında kendine yer buluyor. Oryantalist ve neoklasik öğeler bulacağınız bu sanat galerisi, sizi şahane fotoğraflarla uğurlayacak. Tabii karşısında bulunan Kamondo merdivenleri de unutulmamalı!
13. Emirgan Korusu
Öte yandan burası aynı zzamanda İstanbul’da ücretsiz fotoğraf çekilecek yerler arayanlara göre. Yorucu parkurda daha rahat yürüyebilmek için yanınızda babet getirmeniz önerilir. Sarıyer ilçesinin İstinye ve Emirgan semtleri arasındaki bu muazzam yerde nostaljik fotoğraf çekimleri için Beyaz Köşk, Sarı Köşk ve Pembe Köşk gayet uygun.
Ağaçları, çiçekleri, peyzajı, Boğaz manzarası ve göletleriyle burası doğanın içerisinde dev bir stüdyo! Dediğimiz gibi giriş ücreti alınmıyor, bu harika çekim mekânını kullanabilmek için yalnızca otopark ödemesi yapmanız yeterli.
Şehrin karmaşasından sıyrılıp farklı bir dünyaya adım atacağınız Emirgan Korusu, 4 mevsim güzellikleriyle İstanbul düğün fotoğrafı çekilecek yerler içerisinde çiftlerin gözdesi.
Burada çektiğiniz resimlerden en beğendiğinizi bastırarak işyerinize veya evinize asmanız da iyi olur. Baktıkça içiniz açılır.
14. Balat
Yıllardır herkesi ekran başına kilitleyen Çukur dizisiyle ünü daha da artan Balat, nostaljinin son kalesi olarak da nitelendiriliyor. Gezerken zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissettirecek olan Balat’ın butik kahvecileri ve şirin sokakları, İstanbul sonbaharda fotoğraf çekilecek yerler arayanların ilk duraklarından.
Asırlık tarihe ışık tutan bu semt, misafirlerine farklı konseptlerde göz dolduran kareler hediye ediyor. Hemen kıyısına inerek balatı arkanıza alabilir, denize karşı efsanevi pozlar yakalayarak takipçilerinizi imrendirebilirsiniz!
Düğün fotoğrafları çekmek için de harika bir lokasyon Balat sokakları. Fotoğraflarınızda vintage bir esinti istiyorsanız ver elini Balat demelisiniz. Eski evlerin, rustik kapıların ve Arnavut kaldırımlı sokakların size aradığınız nostaljik görünümü fazlasıyla sunacağı kuşkusuz.
Semtteki dükkanların ve kafelerin tasarımları öylesine güzel ki, her birinin önünden geçerken ister istemez fotoğraf makinenize sarılıyorsunuz. Özellikle Kiremit Caddesi’ndeki rengârenk evler fotoğraflarınızı başka bir boyuta taşıyacak. Fakat hafta sonuysa buraları boş bulmak öyle kolay değil. 🙂
Öyleyse Balat’ın tarihi tadına varın, Osmanlı dönemi İstanbul’u yakından tanıyın ve herkese tanıtmak için burada fotoğraf makinenizin hafızasını fulleyin! Bilhassa 19. yüzyıldan kalma Fener Rum Erkek Lisesi size kırmızı tuğlalarıyla müthiş görüntüler verecek. Bunun dışında Bulgar Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi gibi eserler de hiçbir fotoğraf meraklısının kayıtsız kalamayacağı yapılardan.
Her bir ara sokağında ise karşınıza pastel renklere boyanmış sevimli evler çıkar. Bunlar ise geçmişte burada yaşamış Rumların ve Türklerin hayat tarzını yansıtması bakımından önemli. Objektifinize bayram ettirecek bu yeri gezerken vaktin nasıl geçtiğine inanamayacaksınız.
15. Eminönü Balık Ekmekçiler
Burada hem iki yakanın buluşmasını fotoğraflayabilirsiniz hem de insan portreleri yakalayabilirsiniz. Dünya genelinde ‘Altın Boynuz’ diye bilinen Eminönü, size de altın değerinde kareler armağan edecek.
16. Bebek Koyu
Minik tekneler de fotoğraflarınıza ayrı bir renk katar. Paylaşması sizden, aşırı beğenmesi takipçilerinizden!
17. Rumeli Hisarı
Boğaza yukarıdan bakan bir noktada yer aldığı için surları, denizi ve köprüyü rahatlıkla kadraja sığdırmanız mümkün.
İsterseniz Doğatepe’ye uğrayıp elinizde kahve, küçük bir gezinti yapabilirsiniz. Hisarüstü, İstanbul’un Instagram’lık mekânları arasında başı çekiyor. Doğatepe Parkı’ndaki ağaçlıkların içinde sizi, bugüne dek hiç görmediğiniz bir boğaz manzarası bekliyor.
18. Sait Halim Paşa Yalısı
19. Haydarpaşa Garı
Düşünsenize, bir yanda eşsiz boğaz manzarası, Tarihi Yarımada; diğer tarafta ise yıllara meydan okuyan trenler. Martıların kanat çırpışı da fotoğraflarınızı süsleyecek en önemli ayrıntılardan.
20. Haliç Metro Köprüsü
Gün batarken buraya gelirseniz havanın ve denizin rengiyle daha da müthiş tonlar yakalamanız hiç zor olmayacak.
21. Arnavutköy Sahili
İstanbul’un en fotoğrafik yerlerinden biri Arnavutköy Sahili tamam! Fakat elbette burası yalnızca sahil şeridinden ibaret değil.
Deniz kokusu ile tarih kokusunun birbirine karıştığı, boğazın iki yakasının birbiriyle buluştuğu Arnavutköy; yan yana dizili ahşap yalılarına ilâveten gezilip görülecek pek çok yer barındırır. Dar sokaklarında her adım, semtin bir hatırasına götürür sizi.
Küçük bir panayır alanı gibi olan Arnavutköy Parkı’na da uğrayabilirsiniz mesela. Yürü yürü bitmeyen Arnavut sokaklarını gezerken Francalacı Caddesi boyunca karşılaştığınız evleri fotoğraflamaktan kendinizi alamazsınız. Kısaca İstanbul’da fotoğraf çekilecek en güzel yerler ise mevzu, Arnavutköy’ü üst sıralarda tutmalısınız.
22. Çırağan Sarayı
Davet, nişan, düğün ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Çırağın Sarayı, sahil oteli olarak da hizmet veriyor. Bütçesi olanlar için harika bir fotoğraf çekim mekânı!
23. Kuzguncuk
Üsküdar’da huzurun adresi, mis kokan rengârenk çiçeklerin ve koca çınarların içinde, boğazın hemen kıyısında huzur deposu. Doğal dokusunu yitirmemiş olması onun kıymetini daha da artırıyor. Yüksek yokuşları ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Kuzguncuk, her köşesinde ortak kültürün izlerini taşıyor.
Türk, Ermeni ve Rumların birlikte yaşadığı bu yer, İstanbul düğün fotoğrafı çekilecek yerler listesinin de baş köşelerinde. Fakat bazı evlerin camında ‘izinsiz fotoğraf çektirmeyin.’ yazdığını görebilirsiniz. Düşünün artık çiftlerin ne kadar akın edip mahalleliyi bezdirdiklerini.
Neyse, özellikle Ekmek Teknesi’ne konu olan o meşhur fırının önünde güzel bir poz vermeyi unutmayın. 🙂
24. Sapphire Terası
Şehri kuşbakışı görebileceğiniz gözlem terasında eşsiz kareler yakalayabilirsiniz. 260 metre yükseklikten İstanbul’u fotoğraflamak çok güzel bir deneyim olacak.
25. İstanbul Vapurları
Denizin ruhuna dokunan bu vapurlar kendine has tarzı ve stiliyle tarihi duygularınızı harekete geçirecek. İki kıta arasında yolculuk yaparken kadrajınıza takılacak muhteşem manzaralarla takipçilerinize iyi bir göz ziyafeti yaşatabilirsiniz.
Simit ve martılar da size eşlik ederse tadından yenmez!
26. Atatürk Arboretumu
Göletlerin üzerindeki iskelelerde, köprülerde fotoğraf çektirmeyi unutmayın.
Hiç ummadığınız bir yerde sincaplarla karşılaşmanız an meselesi. Sarıyer’in Bahçeköy bölgesinde bulunan Atatürk Arboretum’u, yeşilin binbir tonuyla fotoğraf tutkunları için her mevsim hazır.
İstanbul içi dış çekim mekânları arasında burayı düğün fotoğrafı çektirmek amacıyla da tercih edebilirsiniz. Fakat bunun için en az 300 TL’yi gözden çıkarmalısınız. Doğaya âşık çiftlerin gözdesi olan Arboretum, Belgrad Ormanı’nın sınırlarına dâhil.
27. Belgrad Ormanları
Şehrin akciğerleri olarak nitelendirilen Belgrad Ormanı, İstanbul’un en popüler kaçış noktalarından. Nereden selfie çektiğiniz fark etmez, her hâlükârda kadrajınıza muazzam bir doku gireceği kesin.
Özellikle sonbahar mevsiminde, yaprakların sarıdan kırmızıya döndüğü o dönemde bir başka güzel oluyor. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, bol oksijenli tertemiz havasını içinize çekerek doğanın keyfini sürebilirsiniz.
İstanbul’da fotoğraf çekilecek en iyi yerler listesinin incilerinden olan Belgrad Ormanı, devâsâ ağaçlarla muazzam fotoğraflar çekebileceğiniz bir bölge.
Öte yandan burası İstanbul’da dış çekim mekanları içinde merkezi konumuyla öne çıkıyor. Bahar ve yaz mevsimlerinde yeşilin hâkim olduğu Belgrad, özel bir çaba harcamanıza gerek kalmadan çok başarılı fotoğraflar çıkaracağınız bir ortam.
28. Fenerbahçe Parkı
Üç tarafı denizle çevrili Fenerbahçe Parkı kocaman bir ormanlık alana kurulu. Marmara Denizi’ne yakın bir konumda yer alan Fenerbahçe Parkı, Kadıköy’de düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden.
Denize nâzır oluşu, erguvan ağaçları ve papatyalarıyla bu park, bakmaya doyum olmayan benzersiz kareler sunuyor. Dilerseniz çimlere oturun ve piknik konseptli fotoğraflar çektirmeyi tercih edin, dilerseniz arkanızı denize vererek kendinizi mavi ile yeşilin uyumuna bırakın.
Sonbahar gelince her yeri sarı sarı yapraklar sarıyor, kış mevsiminde ise park bembeyaz bir örtüye bürünüyor. Yani bu mevsimlerde de İstanbul fotoğraf çekilecek yerler arasına dâhil edilmeli.
Dış çekim için herhangi bir ücret alınmıyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında –hele ki hafta sonunda- iğne atsanız mutlaka bir gelin ve dâmada düşer. (!) O yüzden İstanbul fotoğraf çekimi adına hafta içi tercih daha mantıklı.
Parkın içerisindeki Cafe Romantika da nostaljik kareler yakalayacağınız bir yer. Birkaç küçük kafe büfesinin de bulunduğu park, kedileriyle de pek meşhur. Parkın ev sahibi olan bu sevimli kediler fotoğraflarınızda çok tatlı çıkacak!
Değişik değişik ağaçlar ve heykeller fotoğraflarınızı anlamlandırırken ne kadar da huzurlu olduğunuz gözlerinizden okunacak. Gülümsemek için ‘peyniiir!’ demeye gerek yok çünkü burada yüz kaslarınız hiç boş kalmayacak. 😊
Taş döşeli patikaları ve boyanmış çitleri dekor olarak kullanabilirsiniz, arka planda çok güzel bir görüntü oluşturacaktır. O zaman yol Fenerbahçe Parkı’na, eller deklanşöre!
29. Hidiv Kasrı
Burası da İstanbul düğün fotoğrafı çekilecek yerler içinde bulunuyor. Tosun Paşa filminden âşinâ olduğumuz bu kasır, hem iç hem dış çekimler için çok iyi bir seçim! Tarihi dokusu, adaları, deniz manzarası ve çay bahçesiyle sizi büyüleyeceği kesin. Fakat burada düğün fotoğrafı çektirmek pahalı. Tabii ki randevu alınması gerekiyor.
Yeşilin eşsiz boğaz manzarasıyla buluştuğu kasırda düğün fotoğraf çekimi en az 1500 TL’den başlıyor.
Hidiv Kasrı yazımızı da okuyabilirsiniz.
30. Ihlamur Kasrı
Baharın gelişiyle tüm ihtişamını gözler önüne seren Ihlamur Kasrı, İstanbul fotoğraf çekilecek yerler arasında baş döndürücü güzelliğiyle mest ediyor. Kasrın etrafında ve bahçede çekim yapılabiliyor. Fakat reflektör, flaş ve tripod kullanmak yasak.
Nişantaşı ile Beşiktaş arasındaki Ihlamur Mesire yerinde konumlanan Ihlamur Kasrı, taş işlemeli mimarisiyle unutulmaz düğün fotoğrafları vaad ediyor. Ancak kış düğünü için önerilmez çünkü dediğimiz gibi kasrın yalnızca çevresinde fotoğraf çektirilebiliyor, iç mekân çekimi yapılamıyor.
31. Mihrabat Korusu
Köprüyü gören güzel bir kare yakalayabilirsiniz burada. Tabiat parkı statüsündeki bu koru, adını Mihrabat Kasrı’ndan almakta. 20 hektarlık alanı kaplayan yeşil alanda kuş türlerini gözlemlemeniz de mümkün. Yani paylaştığım fotoğraflara herkesin baktıkça bakası gelsin istiyorsanız, ihtiyacınız olan tüm malzemeler burada. Artık olay sizin mahâretinizde bitiyor.
Mihrabat Korusu yazısından daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
32. Miniatürk
İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek mekanlar diyoruz ve şimdiki durağımız masalsı atmosferiyle sizi sizden alacak olan bir yer: Miniatürk. Ülkemizdeki bütün kültür varlıklarına yakından bakabileceğiniz bu yer; Anıtkabir’den Selimiye Camii’ne varana kadar pek çok eserin minyatürünü barındırıyor.
Beyoğlu-Örnektepe Mahallesi’nde konumlanan Miniatürk, İstanbul’da fotoğraf çekimi için güzel bir alternatif.
33. Anadolu Hisarı
Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Anadolu Hisarı, yakınlarda bulunan Küçüksu Kasrı, Baruthane Parkı, Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi gibi yerlerden size fotoğraflık çok şey çıkar. Anadolu Hisarı’nın tepelerine doğru yol alırsanız farklı bir çekim noktasıyla daha karşılaşacaksınız:
34. Otağtepe
Yeni ismiyle ‘Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi’ olarak bilinen bu yer, köprü manzarasıyla eşsiz kareler yakalayabileceğiniz bir başka lokasyon. İstanbul’un silüetini, boğazın mavisini ve parkın yeşilini kadrajınızda buluşturarak fotoğraflarınızla büyüleyebilirsiniz.
35. Yıldız Parkı
Ortaköy ile Beşiktaş arasında konumlanan Yıldız Parkı, İstanbul’da fotoğraf çekilecek yer arayanların favorisi. Çeşit çeşit ağaçlarıyla tam Instagram’lık görüntüler elde edebileceğiniz Yıldız Parkı’na Çırağan sarayı’nın karşısındaki girişten geçerek ulaşıyorsunuz.
Çadır Köşkü ve Malta Köşkü adıyla bilinen tarihi yapılar da buranın önemini katbekat artırıyor. Zengin arka plan detayları yakalamakta zorlanmayacağınız Yıldız Parkı, yaşlı ağaçları ve tarihi eserleriyle tablo gibi fotoğraflara imza atacağınız bir yer. Renkli çiçekler ve parktaki göletler de size farklı kompozisyonlar oluşturacak.
Köşklerin içinde çekim yapmak izne tâbî. Özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde buranın renk cümbüşünü kaçırmamak gerekiyor. İstanbul’da en güzel fotoğraf çekilecek yerler arayan çiftlerin de uğrak noktası olan Yıldız Parkı’na giriş ücretsiz. Sadece otopark paralı, o kadar.
36. Prens Adaları
Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada gibi yerler, İstanbul’da fotoğraf çektirmek için eşsiz ortamlar. Buralara vapurla ulaşmanız mümkün olduğu gibi deniz taksi de kullanabilirsiniz.
Sayfiye havasındaki adalar; mahalle ortamı, yeşili, denizi, şirin evleri ve tarihi yapılarıyla harika pozlar elde etmenize imkân tanıyacak.
İstanbul fotoğraf çekilecek yerler arasında burayı tercih eden çiftler çok. Bisiklet kiralayarak onların pozlarını da yakalayabilirsiniz.
Prens Adaları’ndan bahsederken özellikle Büyükada’nın altını çizmek gerek. Saat Kulesi, yan yana sıralanmış dükkan ve restoranları, muhteşem manzarası ve kendine özgü evleriyle burası tam Instagram’lık.
Hem deniz havası alacağınız, hem de doğa fotoğrafçılığı hobinizi gerçekleştirebileceğiniz Adalar 360 derece manzarası ve Yemyeşil ormanlarıyla açık hava stüdyosu âdeta. Öyleyse şimdiden kolay gelsin!
37. Rahmi Koç Müzesi
Burası da İstanbul düğün fotoğrafı çekilecek yerler arasında haklı bir üne sahip. Hasköy sahilindeki bu müzede uçaklar, lokomotifler, çift katlı otobüsler ve vapurlar fotoğraflarınıza harika birer arka plan olabilir. Ancak yalnızca belirli eserlerle fotoğraf çekilebiliyorsunuz.
Onlardan bazıları şöyle:
DC-3 Uçak, Moda Tramvayı, Littorina Mototren, Atlı Tramvay, Fenerbahçe Vapuru.
Helikopter ve askerî denizaltı gibi objelerle çekim yapılamıyor. Bazı araçların içine giremiyorsunuz fakat önünde çekim yapabilirsiniz. Sonuç olarak eski lokomotifleri, antika arabaları ve taş duvarlarıyla vintage fotoğraflar elde etmek için muhteşem kareler garanti.
38. Polonezköy
Boğaz manzarasını seyrederek orman içinde kahvaltı yapmak, mis gibi havanın tadını çıkarmak için tercih edebileceğiniz Polonezköy, İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler arayışına muazzam doğasıyla cevap veriyor. Burada –deyim yerindeyse- elinizi deklanşörden çekemeyeceksiniz. Flamingolar da size eşlik edecek. Doğadan aldığınız pozitif enerji fotoğraflarınıza çok güzel yansıyacak.
39. Pierre Loti Tepesi
Önceliğiniz görsel detaylarsa, Pierre Loti bu konuda son derece iddialı. Şehri ayaklarınızın altına seren Pierre Loti tepesi, İstanbul’da manzara fotoğrafı çekilecek yerler dendi mi ilk önerilenlerden biri oluyor.
Fransız yazar ve şâirin yaşadığı, ismini de ondan alan bu tepe, muhteşem manzarasıyla kendisine çok ilham olmuş zamanında. Size din herkesin gıpta edeceği fotoğraflar çekmenize çok yardımcı olacak. Tepeye teleferik ile ulaşmanız mümkün. Bolca fotoğraf çekerken bir çay molası vermeyi de ihmâl etmeyin.
40. Şile
İstanbul’un fotoğraf çekilecek yerleri biter mi? Burası da romantik çiftlerin uğrak noktalarından. Upuzun sahilde, kayalıklar üzerinde, Karadeniz dalgalarına karşı aşk dolu fotoğraflar çekebilirsiniz.
Alabildiğine koşabilir, özgürce dans edebilir, mutluluğunuzu çektiğiniz karelerle paylaşabilirsiniz. En doğal pozlarla muhteşem bir albüm oluşturabileceğiniz Şile, İstanbul düğün fotoğrafı mekanları arasında hayli popüler.
41. Acva
İstanbul’a ortalama 110 km mesafede yer alan Acva, bir yanı dere, diğer yanı denizle çevrili bir sahil kasabası. Şehrin Karadeniz kıyısında, Şile ilçesine bağlı olup yeşiliyle, dere kenarı dinlenme tesisleriyle, kum plajı ve güzel sahiliyle fotoğraf çekilmek isteyenler için bulunmaz nîmet.
İstanbul’a yakın fotoğraf çekilecek yerler içinde pek çok kişinin uğrak yeri olan Acva, tam kafa dinlemelik bir tatil beldesi.
Yemyeşil ormanları, bâkir koyları, doğal plajı, Hacıllı Köyü ve Şelalesi, Gelin Kayası, Kilimli Koyu, Kadırga Koyu; Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar… Ağva Feneri, Saklıgöl, Gürlek Mağarası, Kurudere Şelalesi, Yeşilçay Deresı. Özetle burada fotoğraflanacak bir dünya şey var!
42. Büyük Çekmece Köprüsü
İstanbul’un Büyükçekmece semtindeki Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, farklı mekân arayan sokak fotoğrafçılarının vazgeçilmezlerinden. Kanuni Sultan Süleyman çeşmesi, Sokulu Mehmet Paşa Camii ve Kurşunlu Han gibi tarihi güzellikler de kadrajınıza hayat verecek.
İstanbul’da arabayla fotoğraf çekilecek yerler arasındaki bu köprü, çarpıcı ve estetik resimler çekmek için gayet uygun.
43. Süleymaniye
Fatih ilçesinde bulunan Süleymaniye, fotoğrafçılara bolca malzeme sunan bir başka yer. Sokakları, Süleymaniye Camii ve tarihi evleriyle bu semt, İstanbul fotoğraf çekilecek yerler konusunda rakip tanımıyor. Tepede yer aldığından benzersiz manzaralar görme imkânı tanıyan Süleymaniye’de fotoğraf çekimlerinizi sıcak kahveyle tatlandırın. Ya da Fetva Yokuşu’ndaki Ağa Kapısı Kafe’ye uğrayıp içinizi ısıtacak bu ortamda bir bardak demli çay için.
44. Beykoz Korusu
Tam bir doğa harikası olan bu koru da Instagram’ınıza çok iyi gelecek.
Kundura Fabrikası da Beykoz’da çekim yapmak için tercih edebileceğiniz bir başka mekân. Çevrede tavşan ve sincaplara da rastlayabilirsiniz. Her tarafı saran ağaçlar, tertemiz bir hava, fonda boğaz manzarası. Hâliyle burada çekeceğiniz fotoğraflar sosyal medyada beğeni rüzgarları estirecek.
45. Riva
Beykoz’a bağlı bu köy, hafta sonu doğaya kaçmak isteyenlerle dolup taşıyor. Plajları, tarihi bölgeleri ve yeşil alanları ile burası, İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler arayışının en güzel çözüm noktalarından. Özellikle Riva Kalesi’nin önünde bir poz verin mutlaka.
46. Kibrithane
Düğün telâşı içindeyseniz ve İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler arıyorsanız burası da aşkınızı ölümsüzleştirmek için harika bir tercih olacak. Tarihi 19. yüzyıla dayanan bu kibrit fabrikası, terk edilmiş görüntüsüyle insanları kendine çekiyor. Küçükçekmece ilçesinde bulunan Kibrithane’de fotoğraf çektirmek ücretli. Kararınız buradan yana olursa bir hafta öncesinden randevu almanızı öneririz.
47. Moda Sahili
Yemyeşil alanları, güzel manzarası ve modern sokaklarıyla Moda Sahili, İstanbul’da portre fotoğraf çekilecek yerler arayanlara göre. Tatlıcıları ve kafeleriyle meşhur olan bu semtin temiz havasını solurken tatlı yeyip tatlı çekin!
48. Silivri
Denizi ve doğasıyla dikkatleri üzerine çeken Silivri, İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler bulmak isteyenlere kumsalları ve parklarıyla hitap ediyor. Şehrin uzak bir noktasında bulunuyor gibi görünüyor olabilir fakat aslında ulaşımı gayet kolay. İstanbul ücretsiz fotoğraf çekimi için isabetli bir tercih.
49. Adile Sultan Kasrı
Boğaza sıfır konumuyla Üsküdar’ın gözbebeği olan Adile Sultan Kasrı, Hababam Sınıfı’ndan çok yakın tanıdığımız olur. Hem manzarası hem de mimarisiyle nefes kesen bu yer özellikle düğün fotoğraflarının ayrılmaz bir parçası.
İhtişamlı salonları, koridorları ve tarihi dokusuyla harika fotoğraf kareleri sunan bu kasrın bahçesi de içi kadar güzel.
Adile Sultan Kasrı yazısından daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
50. Çengelköy
Deniz manzarası ve şirin sokaklarıyla Anadolu yakasının bu güzîde ilçesi, hem huzur hem muhteşem fotoğraf kareleri bulabileceğiniz bir yer. Özellikle Çınaraltı tam Instagram’lık bir mekân. Görkemli yalılar da fotoğraflanması gereken en önemli yapılardan.
51. Kısırkaya Köyü
İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler çok ama burayı pek kimse bilmiyor. Sarıyer ilçesinin bir ucundaki bu saklı köy, bol rüzgar alan bir yer olduğu için denizi aşırı dalgalı. Günbatımı fotoğrafları için en ideal yeri, plajın sağındaki yeşillik düz alan.
Kamp sandalyelerinizi açıp güneşin batımını seyre dalabileceğiniz Kısırkaya Köyü, sessiz-sakin oluşuyla da ayrı avantajlı.
52. Çamlıca Tepesi
Üsküdar’ın kıymetlisi olan Çamlıca Tepesi, İstanbul fotoğraf çekilecek yerler içinde kesinlikle atlanmaması gereken bölgelerden. Büyük Çamlıca Tepesi 262, Küçük Çamlıca Tepesi ise 228 metre.
Şehre hâkim bir konumda bulunan Çamlıca Tepesi, âdeta bir ressamın elinden çıkmış gibi güzel fotoğraflar çekmeye olanak tanıyor.
Tepenin çevresinde döndükçe şehrin bambaşka güzelliklerini keşfedeceksiniz. Bahçe Kafeterya, Osmanlı Kahvehanesi ve kapalı restoran gibi sosyal imkânlar da manzara keyfinizi konforla ve lezzetle birleştirecek.
53. Dragos Tepesi
Manzara ve seyir keyfinin Anadolu yakasındaki adreslerinden Dragos Tepesi, Kartal ilçesine bağlı. Marmara Denizi’ni kuşbakışı görme fırsatı sunuyor. Özellikle günbatımında bu manzarayı kaçırmayın. Mükemmel fotoğraflar çekmeye başlamadan önce sosyal tesiste güzel bir kahvaltı yapın deriz.
54. Gözdağı Korusu
Burası İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler arayan kişilerin Pendik yakınlarındaki adreslerinden. Yalova, Marmara Denizi ve Adalar manzarasına fonda çam ağaçları ve rengârenk çiçekler eşlik ediyor. Size de bu muhteşem doğanın her köşesini yorulana kadar fotoğraflamak kalıyor.
55. Aydos Tepesi
Sultanbeyli ilçe sınırlarında yer alan bu tepe, Kartal ve Pendik ilçeleriyle komşu. 537 metre konumuyla şehrin en yüksek noktalarından biri olan Aydos Tepesi doğa fotoğrafçıları için cennet gibi bir yer. Aydos Göleti, Aydos Mesire Yeri ve Aydos Ormanı gez gez, çek çek bitmez! Özellikle gün doğarken ya da gün batarken burada bulunmalısınız.
Aydos Ormanı yazımızı mutlaka inceleyin.
56. Bakırköy Botanik Parkı
İstanbul fotoğraf çekilecek yerler arasında hem ücretsiz oluşu hem de muhteşem manzarasıyla ilgi görüyor. Kaplumbağalar, ördekler, ağaçlar ve çiçekler arasında göz kamaştıran bir göleti mevcut. Göletin üzerinde ahşap köprü çekim yapmak için gayet uygun bir nokta.
57. Ulus Parkı
Beşiktaş’ta, Etiler ve Ortaköy arasında, Adnan Saygun Caddesi’nde bulunan park, İstanbul’a tepeden bakıyor. Manzarası ve merkezi konumuyla fotoğraf tutkunlarını mıknatıs gibi çeken bu yer, sizin de galerinizi süslemeli.
58. Büyük Valide Han
Çeşitli konseptlerde hizmet veren dükkanları, lambacıları ve nargilecileriyle bu han, Tahtakale veya Eminönü’ye yolu düşenlerin uğrak yerlerinden.
Çatısındaki kubbeler ve buradan görünen manzara hayranlık uyandırıyor. Özellikle hafta sonları Büyük Valide Han önünde uzun fotoğraf kuyrukları oluyor.
59. Nafi Baba Tepesi
Anadolu Hisarı, Hidiv Kasrı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü buradan görülebiliyor. Bilhassa mâneviyâta ilgi duyanların akın ettiği bu bölge, İstanbul fotoğraf çekilecek yerler arasında değerlendirilesi bir alternatif.
60. Yavuz Selim Camii Avlusu
1522 yılında yapılan cami, Fatih Fener’de yer alıyor. Hem iç ve dış mimarisiyle, hem huzur dolu atmosferiyle hem de Haliç manzarasıyla oldukça etkileyici bir yer. Fotoğraf çekimi yapmak amacıyla tercih edecek olanların, özellikle şehir henüz uyanmadan, günün erken saatlerinde gelmesi önerilir. Etraf sessizken buranın verdiği huzur daha yoğun hissedilir.
61. Baltalimanı Japon Bahçesi
İstanbul fotoğraf çekilecek yerler yelpazesinde bulunan Japon Bahçesi, birçok bitkiye ev sahipliği yapıyor. Küçük bir ahşap köprüsü de olan bahçeyi ücretsiz çekim mekânı olarak tercih edebilirsiniz.
İstanbul Fotoğraf Çekilecek Yerler Nereler?
Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Fethi Paşa Korusu, Kilyos, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Cezayir Sokak da burada anlatmadığımız en güzel çekim yerleri arasında.
İstanbul’da Fotoğraf Çekilecek Yerler Hangileri?
Silivri Sahili, Riva, Adile Sultan Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Acva, Beykoz Kundura Fabrikası ve Beykoz Korusu, Florya sosyal tesisleri, Anadolu Hisarı, Panorama 1453 İstanbul’un fotoğraf çekilecek yerleri arasında bulunan onlarca alternatiften bazıları.
İstanbul’da Düğün Fotoğrafı Çekilecek Yerler Nereler?
Ihlamur Kasrı, Kibrithane, Hidiv Kasrı, Fenerbahçe Parkı, Belgrad Ormanları, Atatürk Arboretumu, Çırağan Sarayı, Rumeli Hisarı, Kız Kulesi, Gülhane Parkı İstanbul’da düğün fotoğrafı çekilecek yerler içerisinde bulunuyor.
İstanbul Manzara Fotoğrafı Çekilecek Yerler Nereler?
Emirgan Korusu, Bebek Koyu, Sapphire Terası, Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanları, Mihrabat Korusu, Polonezköy, Pierre Loti Tepesi, Çamlıca Tepesi, Çengelköy, Gözdağı Korusu, Dragos Tepesi ve Aydos Tepesi onlardan birkaçı.
İstanbul Tarihi Fotoğraf Çekilecek Yerler Nereler?
Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Galata Kulesi, Balat, Sait Halim Paşa Yalısı, Süleymaniye, Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk bunlara örnek.
İstanbul’da Fotoğraf Çekilecek Mekanlar Neler?
Misk, Eda Binark, Müz, Karaköy Junk, Magnum Cafe, Melez Tea Lab, Blended Greens, Splendid Hotel ve Story Coffee burada yalnızca isimlerini anmakla yetindiğimiz Instagram dostu muhteşem yerler.
Görüldüğü gibi İstanbul fotoğraf çekilecek yerler bakımından çok zengin. Bir gerdanlık misali şehri ikiye ayıran İstanbul boğazı, her köşesine ayrı güzellikler serpilmiş Asya ve Avrupa kıtaları. Saraylar, köşkler, kasırlar, camiler, lâle bahçeleri, tabiat parkları ve dahası…
Nerede olursanız olun İstanbul karşınıza fotoğraflanmaya değer bir manzara çıkarır zaten ama, özellikle listelediğimiz bu yerleri ziyaret etmeye bakın.
Kalabalığa, hayat pahalılığına ve trafiğe rağmen, İstanbul’da yaşamak, İstanbul’u ziyaret etmek her şeye değer!
O zaman telefonunuzun, fotoğraf makinenizin hafızasında boş yer kalmasın! İyi gezmeler ve bol beğeniler!
İstanbul gezilecek yerler ve İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler yazılarımızı da mutlaka incelemenizi tavsiye ediyorum.
[/vc_column_text][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]