Trabzon gezilecek yerler nereler? Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon’da gezilecek yerler hakkında bir yazı hazırlamak istedik. Yazımızda buranın en güzel yerlerini sizlere tanıtmaya çalışacağız.
Trabzon Gezilecek Yerler
Trabzon üzerinde gezilecek yer konusunda sizlere sunduğumuz yazı, daha çok tanıtım ve duyuru ile ön plana çıkacak. Bu alanda tek yapmanız gereken seçimleri en iyi şekilde kullanmanız ve ayrıntıları da kendi içinde takip etmeniz olacaktır.
Güzel bir seyahat için bölgeyi çok iyi bilmek gerekiyor. Bu yüzden yazımız size Trabzon gezilecek yerler haritası niteliğinde olacaktır. İsterseniz size hemen güzeller güzeli Trabzon için hızlı bir seyahat listesi yapalım.
Sümela Manastırı
Trabzonda gezilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk yer, Sümela Manastırı oluyor. Kentle ismi özdeşleşmiş olan bu manastır, dünya üzerinde en özel yerlerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Listenizin ilk sırasında yer almasını önerdiğimiz bu manastır, kesinlikle önemli bir yere ve tarihe sahip.
Baktığımız zaman M.S 356 – 395 yılları arasında inşa edilen bu manastır, Maçka üzerinde bulunuyor ve Altındere Vadisi sınırları içerisinde yer alıyor. 14. Yüzyılda Türkmen akınlarına karşı askeri amaçlarla da kullanılan bu manastır, eşsiz bir manzaraya sahip ve içerisinde de oldukça büyük yerler var.
Görünmesi gereken pek çok noktası bulunan bu manastır, beklentilerinizi fazlasıyla tatmin edecek güzelliklere ve tarihi bir dokuya sahip diyebiliriz.
Ayasofya Müzesi
1250 ile 1260 seneleri arasında inşaa edilen Ayasofya, İstanbul’un işgal edilmesinin ardından şehre gelen Kral 1. Manuel tarafından yaptırılmış diyebiliriz.
Trabzon’un Osmanlı tarafından alındığı 1461 senesinden 1584 senesine kadar da işlevini sürdürmeye devam etmiş. Ardından Kürt Ali Bey tarafından camiye dönüştürülmüş.
Bizans mimarisinin eşsiz özelliklerini barındıran bu yapı, 1964 senesinde müze haline gelmiş ve görkemli eserler halka açılmış. Oldukça keyifli bir seyahat sizleri bekliyor diyebiliriz bu konuda.
Trabzon Kalesi
Kale olarak baktığımız zaman günümüzde Araklı İlçesi içerisinde Kalecik Mahallesi sınırları içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Trabzon Kalesi, Fatih Sultan Melmet’in kenti almasının ardından savunma amaçlı olarak ön plana çıkıyor. Bu sayede bölgesel olarak da kesinlikle gezilecek bir yere sahip.
Yukarı, Orta ve Aşağı hisar olmak üzere 3 farklı bölüme bölünen bu kale, kesinlikle önemli bir seyahat artısına sahip diyebiliriz. Denizden kentin en yüksek noktasına kadar güvenlik sağlayan bu kale içerisinde pek çok dini ve idari yapı bulunuyor.
Yaylalar
Trabzon’da gezilecek yerler denince akla gelen ilk yerlerden birisi de şüphesiz ki yaylalardır. Doğa yürüyüşünden tutun da, kampçılık, kuş gözlemi, fotoğrafçılık ve daha pek çok yapıda ön plana çıkarılan bu yaylalar, Maçka ve Tonya ilçesinde yoğunlaşmış vaziyette çıkıyor karşımıza.
Uzungöl başta olmak üzere Çatma obası, Düzköy, Kadırga ve Sultanmurat olarak oldukça geniş bir yayla kalitesi sunuyor. Hem bölgeye özgü sosyal bir yapı sunuyor bu durum, hem de çeşitlilikler ile ilgili karşınıza çıkarılan her bir aşamayı kullanmanızı sağlıyor. Tatil günlerinin temiz havası, gösterişli doğası ve insanlarla olan etkileşim adına ön plana çıkarılan bütün yapıları kullanabiliyorsunuz.
Uzungöl
Çaykara ilçesinde yer alan uzungöl, Haldizen Deresi önündeki yamaçlardan düşen kayalar ile oluşmuş diyebiliriz. Kayalarla tıkanan bu bölge de haliyle Uzungöl yapısını oluşturmuş. Oldukça keyifli, seyir zevki yüksek bir ortam ve görüntü olarak da gayet tatlı bir seçenek sunan Uzungöl, herkes için kaliteli vakit geçirebilecek bir ortam sunuyor diyebiliriz.
Vazelon Manastırı
Maçka bölgesine ortalama 8 kilometre uzaklıkta bulunan bu manastır, Kiremitli Köyü’nün çam ormanları arasına kurulmuş bir yer. Yerel turizm acenteleri ile ilgili rehberli turla katılarak sizler de kendinizle ilgili aklınıza gelen bütün seçimleri kullanabilir ve çözümleri ön plana çıkarabilirsiniz.
Sümela Manastırı ile ortak ve denk bir şekilde kurulan bu bölge, kesinlikle en ayrıcalıklı seçimleri organize ediyor diyebiliriz. 1922 yılındaki mübadele sırasında terk edilen bu manastır, sağ ve dış bölümünde korunan pek çok seçeneğe sahip. Freskleri inceleyebilir ve fotoğraflarını çekebilirsiniz. Unutulmaz anılar, unutulmaz lezzetler ve güzellikler sizleri bekliyor diyebiliriz.
Boztepe
Konuklarına Karadeniz’in ve kentin en güzel manzarasını sunan Boztepe, şehir merkezine olan uzaklığı ile ilgi çekiyor. 3 km kadar şehir merkezine uzak olan Boztepe, herkes için önemli bir yenilik yaratıyor.
Ulaşım oldukça kolay ve yapılacak seyahatlerde çay bahçelerine oturarak keyifli bir manzara seyrine dalabilirsiniz. İnsanlar burada oldukça renkli ve yenilikçi bir seçenek oluşturuyor ve ihtiyaçların hepsini kendi içinde büyütmeye devam ediyor.
Amaçlar ve beklentiler adına çok daha rahat, çok daha estetik ve yenilikçi bir yapıya ulaşmak için sizler de zaman kaybetmeyin ve bu seçimleri tek bir tıklama ile incelemeye başlayın.
Atatürk Köşkü
Trabzon gezilecek yerler listesi dendiğinde, Atatürk Köşkü Müzesi’ni kesinlikle incelemeniz gerekiyor. Binasından tutun, tepenin şehre hakım sırtına kurulan bu yapı, 1890 Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak inşa ettirilmiş. Yani buranın amacı yazlık olarak kullanmak imiş.
Gösterişli çam korosu arasında yer alan bina, dönemin Avrupa Mimarı akımlarını en iyi şekilde ön plana çıkarmış. 1923 senesinde mülkiyeti devlete geçmiş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon ziyaretlerindeki konaklama işlerinde kullanılmış. Atatürk’ün vefatı sonrasında müzeye dönüştürülmüş olan bu köşk, döneme ait mobilyalar ve Atatürk’ün kullandığı kişisel eşyaları ile hala sergiye devam ediyor.
Peristera Manastırı
Kuştul manastırı olarak karşımıza çıkan bu bölge, Maçka İlçesi üzerinde yer alıyor ve önemli bir dini yapı olarak hizmet sunuyor. 752 senesinde inşa edilen bu manastır, 1203 senesinde yağmalanmış ve ardından terk edilmiş. Ardından 1393 senesinde tekrar kullanılmaya başlanmış. Tarihinde 3 defa yeniden inşa edilme süreci yaşamış diyebiliriz.
Günümüzde ayakta kalan kısmı da çok az bir kısmıdır. Bu alanda uzman rehberli turlar aracılığı ile, manastırda yer alan tarihi dokuları, kullanım alanlarını ve beklentileri kendi içinde kullanabiliyor ve ön plana çıkarabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken aktif bir seyahat planı oluşturmanız olacaktır.
Çal Mağarası
Trabzon içerisinde yer alan gezilecek yerlerden çok önemli bir bölge olan ÇAL MAĞARASI, Dözköy İlçesi’nde yer alıyor. 2000 Senelerinde bölge turizmine kazandırılan bu mağara, 2003 senesinde ziyarete açıldı diyebiliriz.
Taşıdığı su her mevsim değişse de, yer altı nehri olarak oldukça önemli bir yere sahip diyebiliriz. Dünyanın en uzun 2. Mağarası olarak kaydedilen bu yapının çevresinde yemek yiyip dinlenebileceğiniz pek çok alan bulunuyor ve restoranlar hizmet veriyor. Keyifli bir gezi ile sizler de seyahatinize renk katabilir ve Trabzon şehrinin turistik olarak ön plana çıkarılan bütün seçimlerini organize edebilirsiniz.
Bedesten
Burası tarihi bir yerdir ve Kent merkezinde bulunur. Sultan Selim’in annesi tarafından yaptırılan bu bedesten, 1512 senesinde kaleme alınan imaret listesinde bulunması nedeniyle de önemlidir. 1461 ile 1512 yılları arasında inşa edildiği düşünülen bu bedesten, oldukça önemli bir yapıya sahip.
Bu yapıya Anadolu bölgesinin hemen hemen her yerinde rastlayabiliyoruz. Kare planlı olarak tasarlanan bu yapı, üzerindeki 4 fil ayağı sayesinde oldukça estetik bir durumda bulunuyor. İlk kat mal alım satım işlerine, ikinci kat da ticari ilişkiler ile ilgili çalışmaların yapıldığı bölümlere ayrılmış durumda diyebiliriz.
Altındere Vadisi Milli Parkı
Altındere vadisi, Sümela Manastırı’nı da içine alır ve zengin çeşitliliği ile Doğu Karadeniz florasına ve Faunasına aittir. Örnekler çok iyi şekilde incelenir ve bu durum da o anlardan birisi olarak ön plana çıkarılır. 4.800 hektarlık bir alanı kaplayan bu park, pek çok spora sahip bir çalışma sağlıyor.
Trekking, kampçılık, spor amaçlı balıkçılık, doğa araştırmaları ve dağcılık gibi alanlar ve imkanlar sebebiyle yıl içinde pek çok ziyaretçiyi ön plana çıkarıyor diyebiliriz. Koruma alanları konusunda yaylalarda yaz döneminde kısa süreli konaklamalara izin verilse de, bölgede uzun süre geçirmek için pek çok alan bulunuyor. Ama tesisler de sizleri bekliyor diyebiliriz.
Anna Kilisesi
St. Anna Kilisesi Trabzon şehrinin belki de en eski yapıları arasında yer alıyor. 7. Yüzyılda inşa edilen bu klişe, kent merkezinde günümüze kadar varlığını korumuş ve kendini önemli olarak ilerletmeye ve büyütmeye devam etmiş. 1923 senesine kadar önemli bir yükselişe sahip olan bu kilise, sonradan devletin mülkiyetine geçmiş.
Süt tozu ve incir deposu olarak kullanılmış. Ardından bakımsızlık nedeniyle pek çok özelliğini yitirmiş. Ama yine de Trabzon şehrinin belki de en nadide mimari yapılarından birisi olarak çıkıyor karşımıza. Duvar işçiliklerinden geriye kalan seçimleri ve beklentileri inceleyerek, freslerden geriye kalan 1. Basil zamanından kalma onarım kitabesine göz atabiliyorsunuz.
Forum Trabzon
Kent merkezinde yer alan Forum Trabzon, aynı zamanda avm olarak çalışıyor. 100. Yıl parkı ve KATÜ kampüsü ile çevrelenmiş durumda. 72 bin m2 alana kurulmuş olan bu yapı, oldukça keyifli zaman geçirmeniz için size dair de bir çözüm yaratıyor.
Bedesten bölgesi dışında, kendin önemli bir alışveriş merkezi olan bu bölge, tesis ve trend pek çok markayı bünyesinde barındırıyor. Yeme içme alanları, etkinlikl alanları ve sinemalarla ilgili seçenekler ile oldukça zengin bir yapı sizleri bekliyor.
Trabzon Müzesi
Trabzon şehrinin belki de en çok tercih edilen bölgelerinden birisi diyebiliriz. Trabzon Müzesi, 1900 senesinin başlarında inşa edilmiş ve Kostaki Teophylaktos tarafından ikametgah için yapılmış. Bir konak içerisinde faaliyet gösteren bu müze, bankerin 1917 senesinde batması ile 1988 yılına kadar farklı amaçlar için kullanılmış. 2001 senesinde de tamamen restorasyon çalışmaları ardından çalışmasına devam etmiş.
Müze olarak halkın ziyaretine açılmış ve etnografik ve arkeolojik değerleri ön plana çıkarmış. Bu yüzden şayet müze gezmek isterseniz, bu bölgeye kesinlikle göz atabilirsiniz ve incelemelerinizi burada yapabilirsiniz. Trabzon gezilecek yerler konusunda önemli bir yere sahip olan bu müze, tarihi dokusu ve içerikleri ile de herkese özgü bir yaklaşım sunmaya devam ediyor. Tüm hizmetleri kendi içinde değerlendirebiliyor ve ön plana çıkarabiliyoruz.
Trabzon Of Gezilecek Yerler
Trabzon’da gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olan Of ilçesinde, gezginler için oldukça keyifli noktalar var diyebiliriz. İsterseniz Of ile ilgili kısa bir bilgi ile başlayalım yazımıza.
Karadeniz Bölgesinin en ünlü şehirlerinden biri olan Of, Trabzon sınırları içinde bulunur. Trabzon Of insanıyla ve doğal güzellikleriyle tüm Türkiye’de gönülleri kazanmış bir ilçedir. Karadeniz turuna katılanlar Of ilçesine uğramadan Trabzon’dan ayrılmazlar.
Sizler de Trabzon’a gitmişken bu güzel ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. 1800’lü yıllarda ortaya çıkan sahil kasabası olan Of, tarihi çağlarda çok sayıda devletin egemenliğinde kalmıştır. Bölgede 1800’lere kadar yerleşim yoktur. Ancak daha sonra bölgeye cami yapılmasıyla çevre köylerden gelen yöre halkı Of tarihi oluşmasını sağlamıştır.
Bölgede cami dolayısıyla Pazar yeri kurulmasıyla bölgede yerleşim arttı. Türk hakimiyetiyle Rum sayısı azalsa da günümüzde hala az sayıda yaşayan Rum halkı bulunur. Bu durumla birlikte insanların bu bölgeye olan ilgisi, merakı ve beklentisi de artmış durumdadır. Peki ama bölgenin gezilerle ilgili beklentisi ve seçenekleri nasıl çıkıyor karşımıza dersiniz? Sizinle ilgili seçimlerimizi ve büyük beklentilerimizi bu denge üzerinde ortaya çıkarabiliyoruz.
Of gezilecek yerler listesini aşağıdan görebilirsiniz.
Hapsiyaş Köprüsü
Karadeniz sınırları içinde Trabzon ve Rize bölgesinde çok sayıda bulunan taş, kiremitli köprüler mimari olarak birbirine benzer. Trabzon Of sınırlarında bulunan ve 1935 yılında yapılan Kiremitli Köprü olarak da bilinen bu yapı kayalar üstüne oturtulan taş ayakları ve ahşap gövdesiyle diğer örneklerden ayrılır.
Taşhanpazarı Camii
Karadeniz yöresine ve yapı tarzına göre dizayn edilmiş olan bu cami, mimari konusunda da kendine has bir dilde hizmet sunuyor diyebiliriz. Camiyi ziyaret edebilir ve bölgenin özelliklerini yansıtan bu caminin ruhuna dokunabilirsiniz. Bölgenin bütün özelliklerini barındıran bu cami hala ibadet etmek için uygun bir yapıda hizmet sunuyor. Hızlı bir şekilde göz atabilir ve inceleyebilirsiniz.
Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı
Of üzerinde yer alan bu konak, insanlar için oldukça merak uyandıran bir yere sahip. Köyde yer alan bu konak ile ilgili olarak akla gelecek pek çok hikaye var. Hatta pek çok rivayete dahi konu olduğunu söyleyebiliriz.
Of’un Sıraağaç köyünde yer alan bu tarihi yapının ortaya çıkış tarihi belli değildir. Şöminesinde bulunan tarihe göre 1819 yılında yapıldığı düşünülmektedir. En az 180 yıllık olan bu yapıda 40 ustanın çalışarak yapıyı 6 yılda tamamladığı anlatılır.
Deniz manzaralı bir tepede olan konak, simetrik bir plana sahip tipik Karadeniz mimari anlayışına göre yapılmıştır. Bu yüzden de merak edenler için gayet etkin bir dile sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz bu konak için. Sizler de zaman kaybetmeyin ve hızlı bir şeklide çalışmaların tamamına ulaşın. Merak eden arkadaşlarımız için özellikle tarihi bir doku sunumu yapıldığını söylemekte fayda var.
Pileki Mağarası
Doğal güzellikleri sevenler için oldukça önemli bir yer alan Pileki mağarası, insanlar için kesinlikle özverili bir dilde hizmet sunuyor. Trabzon ile Rize il sınırı yakınında bulunan İyidere ilçesinde bulunan mağara binlerce yıl önce oluşturulan en büyük mağaralardan biridir.
Of bölgesine oldukça yakın bir bölgede bulunan mağara yöre halkı tarafından uzun yıllar önce pileki taşı çıkartmak için kullanılmıştır. Günümüzde görülmeye değer tüneller, kuyular ve gölleri barındıran mağara Of’u ziyaret edenlerin uğrak noktasıdır. Bu yüzden sizler de bu mağara yapısına görmek için buraya gelebilir, Of bölgesine gelenlerin uğrak noktasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Çağlayandere Şelalesi
Bu ismi galiba duymayan yoktur. Çağlayandere şelalesi, kendi içinde önemli bir yapıya sahiptir ve içerisinde yeşilliklerin oldukça geniş olmasıyla büyüleyici bir özelliktedir. Rize’nin Kalkandere ilçesi sınırlarında bulunan Çağlayan şelalesi Of’a oldukça yakın bir doğal güzelliktir. Bozulmamış bu doğa harikası yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır ve doğa sporuyla uğraşan sporcuların da ilgisini çeker. Bu yüzden de insanların kesinlikle görmeden gitmek istemediği bir yerdir.
Çamburnu Mesire Alanı
Mesire alanları gerçekten doğal güzellikleri ve renkleri ile oldukça önemli bir yere sahiptir. Trabzon’un Of ilçesine oldukça yakın olan Çamburnu Tabiat Parkı, 11 Temmuz 2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.
Tamamı ormanlık bir alan olan bu yer yöre halkının ve turistlerin çeşitli etkinlikler yapmak ve doğada rahatlamak için tercih ettiği noktalardandır. Etkinlik yapmayı sevenlerdenseniz ya da çadır kurmak ve piknik yapmak gibi noktaları ön plana çıkarmak isterseniz sizler de bu seçenekleri kullanabilir ve kendiniz için önemli bir yeniliğe ulaşabilirsiniz.
Of Festivalleri
Pek çok festivale ev sahipliği yapan bölge, her yaz yeni bir eğlenceye merhaba diyor. Bölgede her yaz yapılan Bölgede her yaz yapılan yayla şenlikleri Of ilçesinde de meşhurdur. Yaz aylarında yaylalardaki etkinliklere katılabilir ve buralarda yapılan festivallere katılarak bölgenin kültürünü yaşayabilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle ruhunuza ve eğlence anlayışınıza uygun dizayn edildiğini düşündüğümüz bu festivallere göz atın.
Trabzon Sürmene Gezilecek Yerler
Trabzon Sürmene bölgesi, belki de şehrin en meşhur bölgesinden birisidir. Dünyaca ünlü yerlerden biri olan Sürmene, hem bıçakların, hem de gemilerin ve hareketli ticaretin olduğu bir bölgedir. Köyler ve yaylalar konusunda kendinize turistik bir gezi planı düşünüyor iseniz kesinlikle Trabzon Sürmene bölgesine göz atmanızda fayda var.
Tarihi M.Ö.5. yüzyıla kadar dayanan Sürmene, Trabzon iline bağlı olup Doğu Karadeniz bölümünde yer almaktadır. Trabzon’a 38 km uzaklıkta olan Sürmene’ye rahatlıkla ulaşarak keyifli turlar yapabilirisiniz. Sürmene özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir sosyal yaşama ve turizm potansiyeline sahiptir.
Kartpostallardan çıkmış bir görüntüye sahip olan Sürmene’ye yolunuz düştüğünde Karadeniz sahilini, kiliseleri, camileri, yaylaları ve şelaleleri görmeyi unutmayın. Sürmene’ye ilk kez gelecekseniz Sürmene gezilecek yerler listemize göz atmanız faydalı olacak. Sizler için dolu dolu bir Sürmene gezi rehberi oluşturduk. Bakalım bu gezi rehberi içerisinde Sürmene ile ilgili aklınıza neler gelecek.
Sürmene gezisi için daha çok turları tercih edebilirsiniz. Ya da kendi imkanlarınızla gezi yapabilirsiniz. Tabiatın en güzel bahçesinin ve coğrafyasının sizi beklediğine emin olabilirsiniz. Mavinin, yeşilin ve gök yüzünün birleştiği ender bölgelerden olan Sürmene, kent tarzı olarak da gayet doğa dostu bir bölgedir.
Kokulu siyah üzümü ve ekşi elması ile bilinen Sürmene’de çay fabrikaları ve tersaneler de dikkatinizi çekecek. Kent merkezi sahil boyu Of ilçe sınırına 6-7 Km doğuda Yeniay ve Çamburnu limanlarında yer alan gemi tersanelerini mutlaka görmelisiniz. Sürmene’de gezilecek yerler programınıza sahilden başlamalısınız.
Sürmene gezilerinde genellikle el tezgahlarına denk gelebilirsiniz. Burada kemençe yapımları, bıçak yapımları ve çay toplama ürünlerinin yapıldığını ve emekçilerin çalışmalarını görebilirsiniz.
Sürmene gezilecek yerler listesine aşağıdan göz atabilirsiniz.
Sürmene Kalesi
Sürmene kalesi, gezilecek yerler dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen yerlerden biridir. M.Ö 2000 senelerinde yapılan bu kale, önemli bir geçmişe sahiptir. 1400 senelerinde deniz ticareti gibi bir taşımacılık ile ön plana çıkarılan bu kale, depo ve sığınak bölgesi olarak kullanılmaktadır. Sürmene gezi listenize bu görkemli kaleyi mutlaka eklemeniz gerekmektedir.
Sürmene Kalesi Seyir Terası
Burası da özellikle seyir meraklıları için büyük bir yere sahiptir. Sürmene tarihi yerler listemizin başında gelen Sürmene Kalesi’ni panoramik olarak görmenizi sağlayacak seyir terasını da ziyaret etmeyi unutmayın. Sürmene Orta Mahalle’de bulunan Cam Seyir Terası Projesi hayata geçti ve Sürmene’nin muhteşem güzelliğini ayaklarınızın altına serecek. Bu yüzden kesinlikle seyahatiniz için önemli bir bölge olarak karşınıza çıktığını söyleyebiliriz. Bu bölgenin belki de en güzel renklerini, dokularını ön plana çıkarabilirsiniz burası sayesinde.
Cumbalı Sürmene Evleri
Cumbalı evler konusunda ilgili misiniz? Bu evler sizi gerçekten büyüleyecek bir tarihi dokuya ve yapıya sahip. Sürmene gezi programımızda Kuzey Anadolu İslâm-Türk Mesken Mimarisinin en güzel örneklerinden olan cumbalı Sürmene evlerini de bayılacaksınız. Denize bakan tarafları sizleri geçmiş zamanlara götürecek. Mutlaka listenize eklemenizi düşündüğümüz yerlerden birisi de Cumbalı Sürmene evleri olacaktır.
Memişoğlu Konağı
Sürmene ilçesinin biraz dışında olan ve Balıklı mevkiinde yer alan Memişoğlu Konağı, gezilecek yerler arasında bulunuyor. İki katlı, kademeli ve büyük cepheli bölümü ile ön plana çıkan bu konak, 18. Yüzyılda yapıldığı sanılan bir bölüme sahiptir. Sürmene içinde yer alan en ünlü mekanlardan olan bu konak, kesinlikle en güzel anıları ve belgeleri sunacak size.
Çamburnu Piknik Alanı
Bu bölge Sürmene gezilecek yerler arasında gayet etkili bir bölge. Çünkü Karadeniz bölgesinin Sürmene ormanlarını ayağınız altına seriyor. Çamburnu ormanında en güzel kokuları, en güzel oksijeni alacaksınız. Şayet fotoğraf çekme konusunda yetenekli iseniz buradan size bir sürü fotoğraf anısı çıkacaktır. İyi değerlendirmenizi öneriyoruz.
Sultan Murat Yaylası
Sürmene bölgesinin en güzel yaylaları arasında yer alan Sultan Murat yaylası, kesinlikle sizin için önemli bir seçenek oluşturacaktır. Ayrıca en çok tercih edilen yaylalardan biri olan Çaykara’ya 25 km uzaklıktaki Sultan Murat Yaylasına da Sürmene içinden alternatif yollar ile gidilebilmekte olup ortalama mesafe 60 km’dir.
Sultan Murat yaylası da Sürmene turları ile görebileceğiniz yerlerdendir. Bizim önerimiz, bu bölgeyi en güzel şekilde fotoğraflamanız ve bölgenin turistik dokusunu en güzel şekilde incelemeniz olacaktır. Çünkü o kadar çok hikaye, o kadar çok anlam var ki hepsi için kendinizi ve çevrenizi mutlu edebilirsiniz çektiğiniz fotolarla.
Trabzon Maçka Gezilecek Yerler
Maçka üzerinde gezilecek pek çok yer bulunuyor. Bunlar için tarihi dokusundan tutun da doğal güzelliklere varıncaya kadar onlarca liste bulunuyor. Hemen sizin için sıralayalım.
- Vazelon Manastırı
- Sümela Manastırı
- Perista Manastırı
- Zağnos Vadisi
- Şimşirli Köyü
- İpekyolu Park Hotel
- Şolma Yaylası
- Lapazan Yaylası
- Altındere Vadisi
Şeklinde sıralanan bir gezi listesi sizleri bekliyor. Kendi içinde geniş bir tarihi değere sahip olan bu bölge için, yapacak o kadar çok gezi var ki, hepsi size büyük artılar sunacak tarzda bir yenilik sağlıyor diyebiliriz.
Trabzon üzerinde yiyeceğiniz yemeklerden tutun da, gideceğiniz tarihi yapılara varıncaya kadar hem yeşil, hem mavi hem de tarihin renklerini en güzel şekilde gözlemleyebilir, bizzat yerinde inceleyebilirsiniz.
Trabzon gezilecek yerler arasında pekçok tarihi yer var. İçerik olarak baktığınız zaman oldukça geniş bir liste sizleri bekliyor. Yukarıda anlattığımız bütün bölgeler, Trabzon şehrinin en özverili, en çok tercih edilen tarihi yapılarını kapsıyor.
Trabzon’da gezilecek yerler, yenecek yemekler ve kalınacak bölgeler ile ilgili bir anlatım yaptık. Sizlere ilçelerle ilgili de yeni içerikler sunmak istiyoruz. Trabzon şehrinin ilçelerine has lezzetler ile sizler de en güzel, en özverili tatlara ulaşabilir ve kendinizi bu konuda ön plana çıkarabilirsiniz. Şimdiden keyifli lezzetler ve geziler diliyoruz. Anılar biriktirmek, yörenin en güzel lezzetlerini ön plana çıkarmak için geç kalmayın ve fırsatları yakından takip etmeye devam edin.
İzmir’e gelmek isterseniz İzmir Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.
Ellerinize sağlık oldukça güzel bir yazı olmuş.