Yedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli Parkı içinde neler var? Bu tarz soruları çoğaltmak mümkün. Ama siz, ‘huzurun tarifini yap!’ diye özetleseniz yeterli.
Bolu’nun en popüler turizm noktalarından, doğasever ruhunuza ilaç gibi gelecek bir yer burası. Yeryüzündeki saklı Cennet de deniyor. Her mevsim doğanın bütün hünerlerini sergilediğine, tüm güzelliklerini cömertçe sunduğuna tanık oluyorsunuz.
Özellikle sonbaharı başka. İlkbaharda ve sonbaharda tam bir renk cümbüşüne dönüşüyor. Ne seyretmeye, ne gezmeye doyabiliyor insan.
O zaman rotamızı, Bolu’nun incisine, Yedi Güzelleri’ne çeviriyoruz:
Yedigöller Milli Parkı Hakkında Bilgi
Daha parka ulaşmadan başlayacak manzara ziyafeti. Yolda Gurbet Kayası mevkiinde mola vermeniz tavsiye edilir. Hem mideniz, hem gönlünüz şenlenir. Semen Dağları’nın temiz havasını içinize çekerken emektar köylülerin hazırladığı yöresel ürünleri tadarsınız, haşlanmış mısır, közlenmiş patates falan yersiniz.
Yol üstünde Manda Göletleri var. Burada inip mandaları rahatsız etmemek şartıyla fotoğraf çekmeniz ve lezzetli manda yoğurdunun tadına bakmanız da iyi olur.
Neyse, yollar aştınız ve sonunda hasret bitti, doğayla kucaklaştınız bu parkta.
Doğanın kalbinde oksijen ziyafeti, patika yollar ve göz kamaştıran şelaleler, masallardan çıkıp gelmiş gibi fotoğraf bekliyor sizi burada. Güzelliğine meftun olacağınız 7 Göl, Pisagor ağacı, gülen kayalar, büyüleyici manzaraların keyfini çıkaracağınız seyir terasları…
Yedigöller Milli Parkı Bolu şehrinin kıymetlisi. Burada yüzlerce hayvan ve bitki türüyle tanışacaksınız. Âşık olacağınız ve hiç gitmek istemeyeceğiniz kesin. İşte bu yüzden, hiç olmazsa doğayla biraz daha fazla baş başa zaman geçirin diye bungalov evlerde konaklama fırsatı sunuluyor.
Şehir hayatından yorulanlar için kaçış noktası. Doğada yenilenmek isteyenlerin ilk duraklarından biri. Doğanın, misafirperverliğini en iyi gösterdiği adreslerden.
Ağaçlar mevsimin etkisiyle farklı tonlara bürünerek seyrine doyum olmayan muhteşem bir manzara oluşturuyor. Daha anlatacağımız çok şey var ama önce konum bilgisi:
Yedigöller Milli Parkı Nerede?
Bolu’nun 42 km. kuzeyinde, Düzce’nin doğusunda, Zonguldak’ın güneyinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alıyor bu park. Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı. Yedigöller Milli Parkı hangi ilimizdedir sorusuna da Bolu olarak yanıt verebiliriz.
Yedigöller Milli Parkı, Yedigöller, 14030 Merkeşler/Bolu Merkez/Bolu adresinde konumlanan parkın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Yedigöller Milli Parkı Nasıl Gidilir?
Tabii Yedigöller’e nasıl gidilir? sorusunun cevabı izlenecek güzergâha ve bulunulan konuma göre değişiyor.
Ankara–İstanbul karayolunun 152. kilometresinde Yeniçağa veya 190. km’sinde Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşım sağlanıyor. Kış mevsiminde Yedigöller güzergâhı kar ile kaplı. Bundan dolayı ulaşım için Devrek-Yazıcık ya da Yeniçağa–Mengen–Yazıcık üzerinden gitmek tercih ediliyor.
Mengen ilçe merkezinden geçip Zonguldak yönüne doğru ilerlerken yolunuzun üzerindeki Yedigöller Milli Parkı kavşağını kullanarak buraya varabilirsiniz.
- Karabük – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 135 km. 2 saat 15 dakika.
- Ankara – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 230 km. ve 3 saat.
- Düzce – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 93 km. ve 2 saat.
- Zonguldak – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 115 km. 2 saat.
- İstanbul – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 300 km. ve 4 saat.
- Bolu Merkez – Yedigöller Milli Parkı arası ortalama 42 km. ve 1 saat 15 dakika.
Yedigöller Milli Parkı Ulaşım
Özel aracınızla da ulaşabilirsiniz fakat seyahat acentalarının gerçekleştirdiği seyahat turlarını tercih etmeniz önerilir. Çünkü parkın her tarafını karış karış gezdirip anlatıyorlar. Kış aylarındaki kar yağışı ve buzlanma, ulaşım yollarının kapanmasına sebebiyet verebiliyor.
Dediğimiz gibi İstanbul ile Yedigöller arasındaki uzaklık yaklaşık 300 km. Gidiş 4-5 saati bulabiliyor.
Otoban’dan ilerleyerek Bolu sapağından çıkıyorsunuz. Daha sonra Yedigöller tabelasını göreceksiniz zaten. O yolu takip etmeniz gerekiyor. Yeniçağa sapağından girip sonra Mengen yolunu izleyerek Yedigöller’e ulaşabiliyorsunuz. Bolu’dan sonra 42 km burası.
Yedigöller Milli Parkı Gezilecek Yerler
Yedigöller Milli Parkı’nda neler var? sorusu yedi gün yedi gecede anca tam olarak yanıtlanabilir âdeta. Doğada aranabilecek ne varsa mevcut. Yedigöller Havzası 1642 hektar büyüklüğünde ve 1965 yılından beri milli park statüsünde. Toprak kayması sonucu vadilerin önleri kapanmış ve bu heyelan set gölleri meydana gelmiş. Kuzeyden güneye doğru sıralanan yedi göl, birbiriyle muazzam bir âhenk sergiliyor. Yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlanıyorlar.
Parkta ‘Köyyeri’ adlı bir bölge var. Burada Yeni Bizans döneminden bazı kalıntılara rastlanmış. Bu da gösteriyor ki bölge eskiden bir yerleşim yeriymiş.
Bilimsel araştırmalar ve incelemeler için de büyük önem taşıyor bu park. Ülkemizin en güzel doğal ormanlarına ev sahipliği yapıyor. Başlıca ağaç türleri arasında; gürgen, kayın, kızılağaç, meşe, karaağaç, akçaağaç, sarı ve kara çam, titrek kavak, fındık, köknar, dişbudak ve ıhlamur ağaçları bulunuyor.
Ayrıca birçok hayvan da burada barınıyor. Yaban hayvanlarından domuz, ayı, tilki, kurt, sincap, sansar, karaca, tavşan ve geyik bunlardan birkaçı. Yabani ördek, keklik ve yabani güvercin de var. Parkta 100’den fazla kuş türü olduğu belirlenmiş.
Yedigöller Milli Parkı piknik deneyimini en keyifli yaşayacağınız yerlerden. Fotoğraf makinenizin hafızası burada kolayca dolacak. Hatta yanınıza yedek pil veya bir powerbank falan alın.
Yedigöller Milli Parkı bu özellikleriyle tam bir doğa hazinesi! Çeşmeler, barbekü alanları, masalar, mescid, ücretsiz tuvaletler, seyir ve gözlem alanları, göllerin etrafında seyir iskeleleri mevcut. Madem söz göllerden açıldı, öyleyse şimdi Yedigöller’i tanıyalım.
Yedigöller
Hepsi öylesine güzel ki, doğanın bütün asaletini, zarafetini taşıyorlar üzerlerinde.
Büyükgöl, adından da anlaşılacağı üzere içlerinden en büyüğü. En derin yeri 15 m olarak ölçülmüş.
Deringöl, bunun güneydoğusunda; Seringöl ise kuzeyinde yer alıyor. Büyükgöl, canlı alabalık yetiştiriciliği için kullanılıyor. Türkiye’de alabalık üretme istasyonu ilk defa 1969 itibariyle bu bölgede kurulmuş.
Öteki platodaki göllerin en büyüğü de Nazlıgöl. Dibinden bolca su sızdırıyor. Bu su, gölün kuzeydoğu tarafından çıkıp bir şelale meydana getiriyor. O yüzden ‘Şelale Gölü’ diye de anılıyor. Çok durgun, çok nazlı. Hiçbir kıpırtısı yok, mükemmel fotoğraflar almak için gayet uygun.
Sazlıklar içindeki Sazlı Göl de tüm görkemiyle arz-ı endâm ediyor bunların arasında.
Seringöl ismiyle müsemmâ. Suyu pek serin. Bir dönem gölün üzerinde alabalık çiftliği kurulmuş. Ancak başarılı olunamamış ve çiftlik dağıtılmış. Balıklar serbest bırakılınca göllerde alabalık nüfusu artmış. Gümüş, mercan ve Bolu alası gibi türler yoğunlukta.
İncegöl’e Uzungöl deniyor aynı zamanda. Derinliği ortalama 2 metre, büyüklüğü 1036 metrekare.
Söylendiğine göre bu yedi güzel göl, yedi âşık çiftten geliyor. Bir gün, gölün kenarında bu 7 çift birbirine îlân-ı aşk ediyorlar. Küçük çift sevdasını Küçükgöl’ün kıyısında fısıldıyor. Büyük çift aşkını Büyükgöl kenarında yaşıyor. Saz çalan bir çift vardır, ayrılamazlar bir türlü Sazlıgöl’ün tellerinden.
Nazlı kız vazgeçmeyi başaramaz naz yapmaktan ve nihâyet Nazlıgöl oluverir.
Deringöl’ün kenarında derin derin bakar sevdiceğine âşığın biri. Fakat her aşk bir gün biter diye boşuna dememişler. Araya giren soğukluk Seringöl’ü çok üzer.
Hikâyeler güzeldir ama Yedi Göller hepsinden güzel! Hepsi cilve yapar gibi renklerini takınmış, hiçbirini kaçırmayın. Bölgeyi yürüyerek keşfedin. Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl ve Nazlıgöl aynı plato üzerinde. Aşağıda ise Büyükgöl, Seringöl ve Deringöl kafa kafaya vermişler.
Fotoğraf çekmeye doymak ne mümkün… Nazlıgöl ismi gibi nazlanırcasına pozlar veriyor sanki size.
Bu arada Küçükgöl’ün diğer adı Kurugöl. Yaz mevsiminde neredeyse tamamen kuruyor. Nazlıgöl’den akan sular ve yağışlarla küçük bir göl hâline geliyor.
Yedigöller Milli Parkı’nda ne yapılır? diye soranlar bu manzaradan kopmak istemeyecekler ki başka bir şeyi düşünmeye fırsatları olsun? Doğayla yalnız kalmak isteyenler göl kenarlarında çadır kurmayı tercih ediyor. Doğa tutkunlarının aklını başından alacak bu göl manzarası emin olun bizim anlattığımızdan da, sizin fotoğraflarda gördüğünüzden de çok daha müthiş!
Yedigöller Milli Parkı Dilek Çeşmesi
Fakat şöyle bir durum var. Çeşmelerdeki musluklardan biri su akıtmıyor bahara kadar. Bu da Kurugöl’ü simgeliyor. Efsane bu ya; su akmayan bu musluk belli dönemlerde değişiyormuş. Mesela bir dönem 3. borudan su akmıyormuş, başka zaman 5. sıradaki borudan. Eğer buraya sık sık gelir ve her defasında su akan boruların hepsinden birer yudum su içerseniz, böylece seriyi tamamlayabilirseniz dileğiniz gerçek olurmuş.
Her çeşmenin musluğuna ayrı bir anlam yüklenmiş. İnanışa göre çocuk isteyenlerin birinci musluktan içmesi gerek. Şöhrete kavuşmayı arzu edenler ikinci musluktan içmeli. Üçüncü musluk huzuru simgeliyor. Dördüncü musluk parayı temsil ediyor. Beşinci musluk mutluluğun temsilcisi. Aşkta kazanmak isteyenler altıncı musluğa yönelmeli. Şifâ bekleyenler yedinci musluktan içerse hastalığı iyi olurmuş.
Patika yol demişken, buralardan yürümeyi unutmayın. Sadece Dilek Çeşmesi’ni görmek için değil, doğanın mükemmelliğine tanık olmak, floranın zenginliğini gözlemlemek için.
Yedigöller Milli Parkı Pisagor Ağacı
Bildiğiniz gibi Pisagor, matematiğin temelini atan kişi. İşte burada da bir ağaç, diğer ağacın üstüne eğilmiş ve dik üçgen oluşturmuş. Bu da Pisagor teoremine uygun düşüyor. Ağaç öteki ağacın gövdesinden geçerek farklı bir yönde büyümesini sürdürüyor. Bu da aşağıdan bakınca dik bir üçgen görüntüsü oluşuyor. Bu muhteşem doğa olayını gördüğünüzde hayrete düşmemeniz imkânsız.
Yedigöller Milli Parkı Gülen Kayalar
Yedigöller Milli Parkı şelale manzarasıyla sizi sizden alıyor. Havası o kadar güzel ki anlatılmaz. Şelalenin getirdiği serinlikten dolayı biraz soğuk. Ağaçlarla kaplı bu alanda şırıl şırıl akan suyun görüntüsü ve sesiyle kendinizden geçeceksiniz.
Yedigöller Milli Parkı Seyir Terası
Patika merdivenlerden çıkıp Gözlem Kulesi’ne varıyorsunuz. Göl ve ormanlık alan manzarasının tadını bir de buradan çıkarıyorsunuz.
Kapankaya, ortalama 49.600 hektarlık bir alanı kaplıyor. Hâliyle buradan doğayı seyretmek süper oluyor. Burası tam fotoğraf tutkunlarına göre. Manzaraya dalıp hayallerin peşinden gitmek de ayrı bir zevk.
Yedigöller Milli Parkı manzara konusunda fazla söze hâcet bırakmıyor anlaşıldığı gibi. Bakmaya kıyamayacağınız, gözünüzü bir türlü alamayacağınız o muhteşem manzarasını buradan tüm ihtişamıyla izlemeniz mümkün.
Yedigöller Milli Parkı Geyik Üretim Çiftliği
Yedigöller Milli Parkı Aktivite Önerileri
Deringöl’de ve Büyükgöl, Mayıs-Eylül dönemlerinde ücret mukabilinde sportif olta balıkçılığı için kullanılabiliyor. Gökkuşağı alabalığı ve göl alası avlanıyor burada.
Göllerin ve peyzaj güzelliklerinin büyüsüne kapılarak dalıp gideceksiniz, ayrılma vakti geldiğinde kendinizi çok tatlı bir rüyanın tam ortasında uyandırılmış gibi hissedeceksiniz.
Bu güzergâhta yer alan 500 yaşındaki anıt ağacı da unutmuyoruz tabii. Bir de geyik üretme istasyonuna uğrayabilirsiniz.
Dinlenme, piknik, spor yapma, mükemmel fotoğraf kareleri yakalama ve kamp kurma gibi pek çok aktiviteyi doyasıya eğlenerek huzur içinde gerçekleştirebilirsiniz.
Yedigöller Milli Parkı mangal ve yer ateşi yakmanın yasak olduğu bir yer. Sonuçta bu muhteşem doğa bize böyle güzellikler sunarken ona vefâlı olmak ve zarar vermemek gerekiyor değil mi?
Yürüyüş yolları ve farklı arazi şekilleri ile Trekking için uygun bir ortam söz konusu parkta. Derede yüzmek, sıcacık bir kahve eşliğinde huzurla kitap okumak da burada yapabileceklerinizden.
Renkler, sizi kıskandırmak için dans ediyor gibiler burada. Düşen yaprakların göle kattığı görsellik, sizi daha da hayran bırakıyor. Sarının kahveyle aşkı, kahvenin kızılla buluşması, sanki tango yapıyorlar gibi. Öyle etkileyici, öyle uyumlu. Manzara nefesinizi kesiyor, siz de ister istemez sürekli iç çekiyorsunuz.
Drone uçurmanız da mümkün fakat izne tâbî.
Kısaca her ânınız dolu dolu geçecek Yedigöller Milli Parkı’nda. Doğa sizi, şânına yaraşır şekilde ağırlayacak ve unutulmaz anılarla, muhteşem fotoğraflarla uğurlayacak.
Yedigöller Milli Parkı Kamp
Kamp alanında ateş yakılamıyor. Ancak 19:00 saatinden sonra kontrollü bir şekilde ateş yakabilmeleri için kampçılara izin verilebiliyor. Varil ya da teneke kutularda ateş yakmak mümkün oluyor. Fakat burada kuru odun bulmak kolay değil. Yanınızda kuru çıra ve odun götürmeniz en iyisi ancak büfeden de alabilirsiniz. Fakat bazen kalmamış oluyor. Kalsa bile verdikleri çuvalda çok meşe olmuyor ve fiyatlar 20-30 TL arasında.
Kamp turlarına da katılabilirsiniz. Bu turlar çoğunlukla sonbahar aylarında düzenleniyor. Temel kampçılık eğitimi, 3 öğün yemek ve çadır temini dâhil. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli turizm firmaları ve kamp sayfaları tarafından gerçekleştiriliyor. Artemis Outdoor etkinlik grubu bunlardan biri.
Bolu Yedigöller kamp ücreti çadır sayısına göre değişiyor. Fiyatlandırma kişi sayısı üzerinden değil çadır başına göre yapılıyor. Siz çadırda 3 kişi kalsanız da, 10 kişi kalsanız da fark etmez. Ödenecek tutar tek çadır fiyatı. Bu da 25-30 TL arasında. Öğrenciler için 10 TL indirim yapılıyor. Fiyatlar sezona göre değişse de üç aşağı beş yukarı aynı.
Kamp alanında duş yeri yok. Hafta sonu kamp yapacaksanız erken davranın yoksa çadırınızı istediğiniz yere değil, boş bulduğunuz herhangi bir yere kurmak zorunda kalırsınız.
Kamp yaparken fazla üşümeyeyim derseniz Haziran-Ağustos arası uygun. Ağaçların rengârenk olduğu döneme tanıklık etmek istiyorsanız Ekim-Kasım aylarında gelin. Sessiz ortam bulmak, yeşil ziyafetine doymak istiyorsanız Nisan-Mayıs ayları önerilir.
Yanınızda yağmura dayanıklı bir çadır olsun. Zîrâ her an yağmur yağma ihtimâli var burada. Çadırınızın altına branda sermeniz de iyi olur.
Yedigöller’in etrafını çevreleyen tepeler bölgenin rüzgar almasını önlüyor. O bakımdan içiniz rahat olabilir.
Karavan veya çadır kiralama hizmeti olmadığından kendinizin getirmesi gerekiyor. Fakat çadırınızı unuttuysanız etrafta biraz tur atarak kalabalık genç grupları bulup onlardan yardım isteyebilirsiniz. Bunlar genellikle fiyatı düşürmek için aynı çadırda bir sürü kişi kalıyor fakat yedek çadır getiriyorlar.
Yedigöller Milli Parkı kamp alanları olarak yukarıda da ifade ettiğimiz gibi tüm göllerin çevresi uygun. Ancak Büyükgöl’ün arka tarafında, ormana yakın bölge daha ideal. Çünkü pek çok insan çadırını gölün çevresine kurmayı tercih ediyor. Bahsettiğimiz alan bu yüzden boş kalıyor, daha rahat oluyor.
Hafif rampa üstünde oluşan düzlükler resmen ormanın balkonu gibi. Çadırınızı buralara kurarak gölün manzarasına karşı ve insanlardan uzakta kamp yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.
Yürüyüş yapmaktan doğa fotoğrafçılığına ve trekking aktivitesine kadar birçok şey yapabileceğiniz bu alan, doğanın nabzını tutacağınız yer.
Bu arada yiyeceğinizi yanınızda getirmelisiniz. Ekmek olarak bazlamayı tercih etmeniz önerilir. Normal ekmekler akşama doğru sertleşiyor çünkü hava soğuduğu için.
Ormanda yürüyüş yaparken sürekli ses çıkarın. Yanınıza düdük alıp ara sıra çalın ki hayvanlara uyarı olsun. Fakat ormanda yürümek için gece vakitlerini tercih etmeyin! Kaybolma riskiniz var.
Ağaçlara yazı yazmak yerine fidan dikin, ardınızda gurur verici bir iz bırakın.
Geceleri üşümemek için kalın bir şeyler getirmeyi unutmayın. Kamp malzemeleriniz yazlıksa geceleyin burası sizin için pek keyifli olmayabilir.
Günübirlik gelenler çok fazla. Kampınızı, piknik masalarından uzakta bir yerde yapın bizce. Hava soğuksa ağaçların bol olduğu bir yeri tercih edin. Çadırınızı düz bir yere kurun, tabii kurmadan önce altındaki taşları falan temizleyin. Daha önce kamp yaptıysanız zaten bunları bilirsiniz de hatırlatalım dedik.
Göllerin çevresinde müzik yapanlar oluyor, uyumakta zorlanabilirsiniz. Fakat kulak tıkacı belki işinize yarayabilir.
Son olarak, hayvanlara karşı tedbir almayı da unutmayın. Neticede bu park domuzdan ayıya, sincaptan tilkiye birçok hayvana ev sahipliği yapıyor. Tabii hiçbir hayvan durduk yere yanınıza yaklaşmaz. Fakat yiyeceklerinizi açıkta bırakmayın.
Batı Karadeniz’de, doğanın tam merkezinde kamp deneyimi en özel anılarınız arasında yerini almalı. Gündüzü ayrı, gecesi ayrı manzaralar sunuyor Yedigöller Milli Parkı kamp alanı. Size de çeşit çeşit bitki ve hayvanlarla tanışmak, enfes manzara eşliğinde uzun uzun yürümek, geceleri yıldızların tadını çıkarmak kalıyor. Doğada uyuyup doğada uyanmaya, akışına bırakıp huzur denizinde yüzmeye bakın!
Yedigöller Milli Parkı Yeme-İçme
Bu konuda fazla alternatifiniz yok. Bir Sempati Büfe var, bir de Habitat Restoran. Fakat su sıkıntısı çekmiyorsunuz çünkü parkın her tarafında çeşmeler var.
Yedigöller Milli Parkı Konaklama
Yedigöller konaklama için orman içinde konumlandırılan pisagor evler de tercih edilebilir. Bungalov Tipi bu evlerde dış alan mangal ünitesi, şömine, veranda, mini buzdolabı, piknik tüpü, set üstü ocak, WiFi, sıcak su gibi olanaklar mevcut.
Nazlı Evler ve Serin Evler de son derece konforlu.
Pisagor Evler gecelik 900 TL’den, Nazlı Evler gecelik 700 TL’denve Serin Evler gecelik 700 TL’den başlamakta.
Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücreti 2023 Yılında Ne Kadar?
Yedigöller Milli Parkı giriş ücretleri 2023 yılında, aşağıda verdiğimiz şekilde sunulmaktadır.
- Araçsız kişi başı: 8 TL
- indirimli kişi başı: 4 TL
- Otomobil: 24 TL
- Motosiklet: 16 TL
- Minibüs : 72 TL.
- Otobüs : 240 TL
- Midibüs : 120 TL
Yedigöller Milli Parkı Ziyaret Saatleri 2023
Parkı haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. En güzel dönemi Nisan-Kasım arası.
4 mevsim güzelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor burası. İnstagram’ı yerinden oynatacak fotoğrafları burada çekmeniz mümkün. (!) Hafızanıza kazınacak muhteşem anılar biriktirmeniz de.
Yedigöller gezilecek yerler listesi oldukça uzun gördüğünüz gibi. Yeşilin her tonuna sahne olan bu bölge sizi dünyadan soyutlayacak tamamen. Yapraklarla döşeli yollar, devâsâ ağaçlar, seyir terasları ve alabildiğine manzara ile tadına doyulmaz bir doğa şöleni!
Muazzam güzelliğe sahip yedi gölü bir arada görmek kolay mı? Doğanın sunduğu bu fırsatı kaçırmamak gerek. Ülkemizin en bol oksijenli bu bölgesi, suyuyla havasıyla başınızı döndürecek.
Yedigöller Milli Parkı gezi için şahane bir seçim, olağanüstü bir doğa merkezi evet. Ancak Türkiye’nin paha biçilemez değerlerinden biri olan bu bölgeyi de bu hassasiyetle ziyaret etmek gerekiyor. Bu tertemiz doğayı korumak, çevreyi kirletmemek, sahip çıkmak.
Her hâli birbirinden farklı, birbirinden güzel. Kamp, yürüyüş, spor, piknik, huzur depolamak için eşsiz bir mekân.
Öyleyse Yedigöller’in renk senfonisine şâhit olmak için acele edin deriz. er şeyi unutup kendinizi doğaya teslim ettiğinizde, rengârenk yapraklara basa basa yürürken, mis gibi havayla ciğerlerinizi ödüllendirirken daha iyi anlayacaksınız.
Doğanın sanatını nasıl büyük bir ustalıkla icra ettiğini görün, büyüleyici atmosferinde kaybolun ve harika anılarla dönün. Keyifli gezmeler, doğayla kalın!