Ana sayfa » Gezilecek Yerler » En İyi Seyahat Uygulamaları 60+ | Ücretsiz Gezi Uygulamaları 2025

En İyi Seyahat Uygulamaları 60+ | Ücretsiz Gezi Uygulamaları 2025

En iyi seyahat uygulamaları ile hem yolculuğunuzu, hem tatilinizi daha konforlu bir hâle getirmeniz mümkün. Plan yaparken size fazlasıyla yardımcı olacak bu uygulamalar, gittiğiniz bölgede aradığınız yerleri bulmaya çalışırken de işinizi kolaylaştıracak.

Rezervasyonlar, ulaşım alternatifleri, gideceğiniz şehir veya ülke hakkında bilmeniz gerekenler, keşfedilecek rotalar, tatmanız gereken lezzetler… Hepsi ve daha fazlası en popüler seyahat uygulamaları ile her an cebinizde olacak.

Bunların her birini teker teker aramakla uğraşmanıza gerek yok. Söz konusu mobil uygulamalar size zamandan kazandıracak, unutulmaz bir tatil için depoladığınız enerji de size kalacak! 😊

Öte yandan bu uygulamalar, bütçenize yönelik fırsatlar bulmanızı da kolaylaştıracak. Sizi değerlendirebileceğiniz imkânlardan haberdar edecek, daha ekonomik ve pratik bir tatil yapmanıza yardımcı olacak.

İşte, gezginlerin sağ kolu en iyi tatil uygulamaları bu yazıda. Başlamadan önce hatırlatalım, paylaştığımız diğer seyahat ipuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. O zaman gelin ücretsiz seyahat uygulamaları neler hep beraber bakalım.

En İyi Seyahat Uygulamaları 2025

seyahat uygulamalarıApp Store ve Play Store üzerinde pek çok seyahat uygulaması bulabilirsiniz. Fakat bu aplikasyonların büyük bir bölümü yeterince işlevsel değil. Bazıları da pahalı. Neyse ki biz, ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özellikleri bir araya getiren kullanışlı uygulamaları seçtik.

Buyrun; yol arkadaşınız olacak, en iyi seyahat uygulamaları listesi:

1. TripIt

en iyi seyahat uygulamalarıKolay bir şekilde organize olmanıza yardım edecek TripIt, seyahat planlarınızın hepsini tek bir çatı altında topluyor.

  • Otel ve restoran rezervasyonlarınız
  • Kiralık araç rezervasyonları
  • Uçak biletleriniz ve havalimanı ile ilgili bilgiler
  • Uçuş güzergâhları
  • Feribot biletleri
  • Yol tarifleri
  • Haritalar
  • Hava durumu
  • Check-in işlemleri vb. bu uygulamayla elinizin altında. Hepsini tek ekranda görüntüleyebiliyorsunuz. Böylece ne zaman nereye gideceğinizi karıştırma gibi bir riskiniz kalmıyor.

Bu uygulama üzerinden tüm planlarınızı görebilir, iş arkadaşlarınızla ve yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. Uçak ve otel rezervasyonlarının onay e-postalarını plan@tripit.com adresine gönderdiğiniz takdirde, seyahat planlarınızın tamamını ttek bir uygulamada saklamış oluyorsunuz. (Dilerseniz e-postaları uygulamaya göndermek yerine, direkt uygulamayı mail adresinize bağlayabilirsiniz.)

Böylelikle internetiniz olmasa da maillerinize ulaşabilirsiniz. Seyahat takviminizi telefonunuzun takvimiyle senkronize edebilirsiniz.

TripIt, planlarınızı sizin için takip ediyor. Olur da uçağınız rötar yaptı diyelim, bunu size bildiriyor. Eğer bol bol lokasyon değiştirecekseniz bu uygulamayı mutlaka edinin.

Sürprizlerden hoşlanmıyorsanız, seyahatinizin her aşamasını dakika dakika planlamayı hedefliyorsanız tam size göre! Pek çok rezervasyon organize etmeniz gerekecekse, TripIt ile bunu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle iş seyahatleri için kurtarıcı niteliğinde.

  • Uygulamayı kullanmak ücretsiz. Fakat yıllık 49$ bir ücret ödeyerek TripIt Pro sürümüne yükseltebilirsiniz. Bu sürüm; ödül programlarının takibi, gerçek zamanlı uçuş promosyonları gibi ekstralar sunuyor. Planınızın değişmesi hâlinde size farklı uçuş alternatifleri öneriyor. Uçuş iptali veya gecikmesi gibi durumlarda otomatik bildirim alıyorsunuz.
  • Web Sitesi: Tripit.com
  • Android: İndir
  • iOS: İndir

2. Lonely Planet

gezi uygulamalarıEn iyi seyahat uygulama listesi
içinde kendine yer bulan Lonely Planet, gideceğiniz şehir ya da ülke hakkında tavsiyeler veriyor. Sağlık imkânları, ulaşım olanakları, güvenlik ve yeme-içme gibi konularda çeşitli tüyolar bu uygulamada!

Yapacağınız geziyle alâkalı aklınıza takılabilecek pek çok soruyu cevaplayan bu uygulama, yola çıkmadan evvel her ayrıntıyı hesaba katmak isteyenlere hitap ediyor. Kısaca bunu dijital bir seyahat rehberi olarak tanımlayabiliriz. Uygulamada yazılı bilgilerin yanı sıra sesli anlatımlar da var.

Ne var ki bu uygulama, daha çok yurt dışındaki şehir ve ülkelere yönelik bilgiler içeriyor. Türkiye’deki şehirleri pek kapsamıyor. Gerçi, kapsıyor olsaydı bile bizimle yarışamazdı, orası ayrı. 😂

Tüm gezilecek yerler ve nerede ne yenir? içerikleri burada var zaten. Hatta, Türkiye’deki en en en uzun gezi yazısı bu sitede.

Hayır yani sadece ülkemizin değil, dünyadaki en uzun gezi yazısı o belki de. Elin Avustralyalısı tutup öyle uzun bir şey yazacak değil herhalde.

Bonjour como sava bien, ooo very very good! Bu ne ya İngilizce Fransızca karıştırdım, size türlü yaptım. Âfiyet olsun! 😂

Ama gerçekten ondan daha uzun bir gezi yazısı dünyaya gelmedi, bundan sonra da geleceğini sanmıyorum. Abartıyorsam ne olayım. 😂

Peki sizce hangisi? Sizi araştırmaya davet ediyorum, onu bulun ve yoruma yazın. 😂

Neyse… Lonely Planet diyorduk. İndirme linkleri;

  • iOS: İndir
  • Web Sitesi: Lonelyplanet.com

Bu arada yıl olmuş 2025, hâlâ gitmeyen var mı?

3. XE Currency

en iyi gezi uygulamalarıÜcretsiz en iyi gezi uygulamaları
mı arıyorsunuz? Öyleyse gideceğiniz yerde alışverişlerinizi kolaylaştıracak bu uygulamayı da unutmayın.

Siz de benim gibi matematikle yıldızı hiç barışmayan biriyseniz bu uygulama çok işinize yarayacak. Hesap-kitap yapmak konusunda iyi değilim diyorsanız bırakın, Xe Currency sizin yerinize halletsin.

Malum; dolar da iyice aldı başını gitti. Euro desek, o hepten sapıttı.

‘9 kere 8 kaç ediyo ya?’ diye çarpım tablosuyla amansız bir mücadeleye giren bünyelerimizin, kazıklanmamak için profesyonel bir uygulamadan yardım alması gerek tabii. Sonuçta 74,5 euro’luk ayakkabıya ne kadar para baymamız gerektiğini anlamamız zor olabilir. 😂

Zaten bir insan bir yere turist olarak gidiyorsa, orada kazıklanmama ihtimâli %0.01.1.1.

‘Ooo turist!’ diye mal bulmuş mağribi gibi sevinen, hak bilmez hukuk bilmez insanlar o garibanları kandırmak için her yola başvuruyor. (Güzel söyledim değil mi?) 😂

Hele para bozdururken kazıklanmak an meselesi. Bizi tavuk gibi yolmaya çalışan o sinsilerden bu uygulama ile korunacağız. 😂

‘Sen hayırdır? Niye fazla fiyat çekiyosun? Para mı basıyorum lan ben burda? Hayır kurumu muyum lan ben?’ diyeceğiz. 😂

Neyse. Bu uygulama ile en uygun döviz bürosunu bulmamız daha kolay olacak. Hele dolar veya euro kullanmayan bir ülkeye seyahat edecekseniz para birimleri konusunda sorun yaşamanız yüksek bir ihtimâl.

Sonuçta hangimiz biliyoruz Zambiya Kvaçası kaç TL?

Ya da hiç duydunuz mu ‘Baht’ diye bir para birimi olduğunu?

‘Ne çıkarsa bahtıma’ diyerek yanınıza Baht almadan gitmeyin yoksa bahtsız bedevi gibi kalırsınız. (Nasıl özlü söz? Ben bu işi biliyorum abi!) 😂

Dolar bile her yerde aynı dolar değil. Bermuda doları meselâ. Aman dikkat et! Yanlış hesaplama! Yoksa şeytan doldurur. 😂

Telefonunuzda Xee Currency varsa, hangi para kaç TL’ye denk geliyor diye kendinizle iç hesaplaşma yaşamak zorunda kalmazsınız. ‘2’ye böl, elde var 7. Aman beynim yandı!’ moduna girmezsiniz.

Çünkü en iyi ücretsiz gezi uygulamaları arasında bulunan XE Currency, tüm uluslararası para birimlerini dilediğiniz para birimine dönüştürebiliyor. Hatta küsuratları bile hesaba katıyor.

Üstelik kur farkını bile hesaplayabiliyor. Döviz kurlarını grafik hâlinde sunuyor. Uygulama, her ülkenin para birimini destekliyor. Küçük boyutlu olduğu için cihazınızda fazla yer kaplamayacak.

Havalimanlarında para değişimi yapılırken ne kadar fark aldıklarını da bu aplikasyon yardımıyla öğrenebiliyorsunuz. Böylece; restoran, mağaza, AVM ve otel gibi yerlerdeki ödemelerinizi kolayca gerçekleştirebiliyor ve zamandan kazanıyorsunuz.

Önce, hangi para biriminin baz alınacağını belirliyorsunuz. Ardından, karşılaştıracağınız para birimini seçerek otomatik çeviriyorsunuz. 10 para birimiyle aynı anda kıyaslama yapabilirsiniz.

Böylelikle gittiginiz yerde neye ne kadar harcama yapmanız gerektiğine daha rahat karar verebiliyorsunuz. Yapacağınız masrafların kaç Türk lirasına tekabül ettiğini kolayca öğreniyorsunuz, kafanız karışmıyor.

Değerlerin sürekli güncel tutulduğu bu uygulama, bütün para birimlerinin karşılıklarını her zaman doğru olarak veriyor.

Ayrıca internet bağlantınız varken, döviz kurlarını en yeni güncellemelere göre kaydediyor. Offline olduğunuzda da paracıkları bu verilere göre mukayese etmenize imkân tanıyor. 🙂

4. Currency Convertor

tatil uygulamalarıBunun çalışma mantığı, yukarıdaki uygulama ile aynı. Yurt dışında paranızın güncel değerini bilmek istiyorsanız Currency Convertor uygulamasından da faydalanabilirsiniz. Döviz kurlarında meydana gelen değişimleri de anlık olarak takip edebilirsiniz.

Böylece işlerinizi daha pratik hâle getirebilir, dolandırılmaktan kendinizi koruyabilirsiniz. Karaborsacıların sizi aldatmasına izin vermeyin! Kahrolsun enflasyon! 🙂

Uygulama sadece iPhone’da kullanılabiliyor. İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Tripadvisor

seyahat uygulamalarıEn popüler seyahat uygulamaları
içinde bunu bilmeyenimiz yoktur. 90 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Tripadvisor, zengin bir seyahat rehberi olarak gezginlere hizmet ediyor.

Gideceğiniz şehrin hangi tarihi, turistik ve doğal güzellikleri meşhur? İşte bu soruyu Tripadvisor uygulaması yanıtlıyor. Uygulamanın harita özelliği sayesinde rotanızı kolayca planlayabiliyorsunuz.

Bu uygulama üzerinden restoranlarda rezervasyon yapabiliyorsunuz.

Öte yandan, diğer kullanıcıların gönderdiği yorumları okuyup daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Onların yaptığı değerlendirmeler, mekânın memnuniyet oranını gözler önüne seriyor. Öyle ya; mekâna dışarıdan bakıldığında gayet şık, temiz görünüyor. Fakat içi tam bir fiyasko! Müşterilere karşı ilgisizlik, fahiş fiyatlar, o fiyata değmeyen bir hizmet.

Kalitesizzz! Vasattt! Banell! Iyy ben şu minnâcık hamburgere hayatta 15 euro vermem! Falan… 😂

Biri restoran mı dedi?

Neyse. Şehirdeki en lüks veya bütçe dostu otelleri, kiralık yazlıkları, en iyi eğlence ve yemek mekânlarını bu uygulama vasıtasıyla öğrenebilirsiniz. Fiyatları ve yorumları mukayese edebilir; en konforlu ve en ekonomik alternatifleri keşfedebilirsiniz.

Şehirlerin gizli saklı köşelerini de, en seçkin noktalarını da bu uygulamada bulacaksınız. Türkiye’nin dört bir yanından, dünyanın öbür ucuna kadar yüzlerce ülke uygulamanın listesinde kendine yer buluyor.

Beğendiğiniz yerleri işaretleyip kendi seyahat planınızı oluşturabilirsiniz.

Gideceğiniz yerde vaktinizi dolu dolu geçirmenizi sağlayacak bu uygulama ile, zevkinize uygun pek çok aktivite hakkında fikir alabilirsiniz.

En iyi seyahat uygulamaları offline olarak kullanılabiliyor genellikle. Tripadvisor da onlardan biri. İnternetiniz yokken bile, önceden kaydettiğiniz yerleri görüntüleyebilirsiniz.

Popüler destinasyonlar, müzeler, diskolar, gece kulüpleri, barlar, cafeler, hava alanları, restoranlar ve daha fazlası ile ilgili milyonlarca video, resim, inceleme bu uygulamada yer alıyor.

Ucuz uçak bileti bulmak için de bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Araç kiralamak için yine Tripadvisor uygulamasını kullanabilirsiniz.

Fazla uzağa gitmek için vaktiniz yoksa, size en yakın tüm mekânları tek tıkla listeleyebilirsiniz.

Gittiğiniz yerleri puanlayıp siz de yorum yazarak deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Tabii siz hep milletin uygulamalarına yorum yazın! Değil mi? Hiç bizi düşünen yok! 😂

Sizin için özenle hazırladığımız yazılara da yorumlarınızı bekliyoruz. Şekil A:

Denk geldiniz mi mi bilmiyorum; bazı otellerin girişlerinde ‘tripadvisor tarafından onaylı’ şeklinde sticker veya logo bulunuyor. Bu da uygulamanın ciddi bir biçimde referans alındığını gösteriyor.

Ayrıca uygulama üzerinde kendi gezi günlüklerinizi, rehberli tur güzergâhlarınızı ve haritalarınızı oluşturmanız mümkün. Bunları sadece kendiniz görecek şekilde ayarlayabilir veya herkese açık yapabilirsiniz.

‘Zaman Çizelgesi’ özelliğini de kullanabilirsiniz. ‘Hangi gün nereye gitmişim?’ diye sonradan hatırlamakta güçlük çekmezsiniz.

Uygulamadaki yabancı yorumları Türkçeye çevirebilirsiniz. Tabii isterseniz orijinal dilinde de okumayı tercih edebilirsiniz.

Yorumları dikkatli bir şekilde analiz edin. Çünkü maalesef birçok platformda olduğu gibi, bu uygulamada da işletmesine sahte yorum yaptıranlar var.

Instagram fenomeni olmak için gönderilerine kolpa yorum yazdıranlar mı dersiniz, Google Maps’te rakiplerine gıcıklık olsun diye 1 yıldız attıranlar mı?

O nedenle yorumlara da aşırı güvenmemek gerekiyor. Yine de Tripadvisor, en iyi seyahat uygulamaları listesinde bulunmayı hak ediyor.

Bir de Tripadvisor forum mevcut. Burada gezginler tavsiyelerini paylaşıyor, soruları yanıtlıyor, seyahat severler birbiriyle muhabbet ediyor.

Web sitesinin ziyaretçi sayısı ayda 350 milyonu geçen Tripadvisor, yaklaşık 500 milyonun üzerinde kullanıcı yorumu barındırıyor. Seyahat tutkunlarının buluşma noktası olan bu uygulamayı siz de hemen yükleyin!

6. Zomato

en iyi seyahat uygulamalarıBu da Tripadvisor ile benzer. Gideceğiniz şehirdeki yemek mekânlarını bu uygulamayla keşfedebilir, nerede ne kadar ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

En yakınınızda bulunan işletmeleri, konum bilgilerini ve menülerini listeyen uygulama, rezervasyon yapma imkânı da sunuyor. Ayrıca diğer kullanıcıların yorumlarına bakarak mekân hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

7. LiveTrekker

gezi uygulamalarıÜcretsiz gezi seyahat uygulamaları
arayanlara çözüm sağlayan Livetrekker,  Tripadvisor ile benzerlik gösteriyor. Bunda da yine, kullanıcıların değerlendirmelerini okuyarak gideceğiniz bölge hakkında fikir edinebiliyorsunuz.

Uygulama, konumunuzu arka planda kaydediyor. Gittiğiniz yerleri işaretliyor, kullandığınız her rotayı çizerek kayıt altına alabiliyorsunuz.

Seyahat boyunca uygulamaya notlar, sesler, videolar ve fotoğraflar yükleyerek kendi seyahat günlüğünüzü oluşturabiliyorsunuz.

Bu sayede geziyi âdeta bir film gibi yeniden oynatabiliyorsunuz ve sevdiklerinize izletebiliyorsunuz. Bir seyahat bloğunuz varsa, bu uygulama içeriklerinizi daha kolay hazırlamanıza katkıda bulunacak.

Nereleri ne kadar sürede gezdim? Nerede hangi fotoğrafları çektim? Buna benzer soruların cevaplarını sizin yerinize otomatik olarak çıkarıyor zaten.

Başkalarının kaydettiği rotaları da bu uygulama üzerinden inceleyebiliyorsunuz.

Not: Aynı şekilde çalışan ‘Wikiloc’ isimli bir uygulama daha var. Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.

8. FlightAware

en iyi gezi uygulamalarıEn popüler tatil uygulamaları
içinde kendisinden pek söz edilmiyor. Fakat, uçuş takibi konusunda oldukça başarılı. Havaalanları için eşzamanlı uçuş haritaları barındıran bu uygulama, uçuşların durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinmenizi sağlıyor.

Rötarları haber veriyor, uçuşlarla ilgili bildirimler gönderiyor.

  • Web Sitesi: tr.flightaware.com
  • Android: İndir
  • iOS: İndir

9. Triposo

tatil uygulamalarıŞehirlerin popüler mekânlarını bu uygulama ile keşfedebilir, fotoğraflarına göz atabilirsiniz. Seyahatinizi renklendirecek bu uygulama, yemek ve eğlence mekânlarını da listeliyor. Şehrin hava durumu, para birimi, metro istasyonları, yerel saati gibi konularda da bilgi veriyor. Çeşitli aktivite ve festival önerileri sunarak zamanınızı verimli geçirmenize olanak tanıyor.

Gece hayatı, tarihi yerler, müzeler, günlük turlar ve çok daha fazlasını bu uygulamadan öğrenebiliyorsunuz.

Üstelik çevrimdışı çalışabiliyor. Yolunuzu kaybettiniz ve internetiniz de yok diyelim, yine de bu uygulama size yardımcı olacak.

  • Web Sitesi: triposo.com

10. iFly

En iyi tatil uygulamaları listesine adını yazdıran iFly, havayolu şirketlerinin uçuş detaylarını ve havalimanlarının park bilgilerini bünyesinde barındırıyor. Sık sık uçak yolculuğu yapanlar için gayet ideal.

11. Foursquare

seyahat uygulamalarıEn popüler gezi seyahat uygulamaları
yelpazesinde önemli bir yer tutan Foursquare; en iyi restoran, cafe ve gece mekânlarını bulmanıza yardım ediyor. Orayı ziyaret etmiş kullanıcıların puanlamaları ve yorumları da size fikir veriyor.

Tabii siz de kendi tecrübelerinizi aktarmayı unutmayın. Uygulamayı kullanmak ücretsiz.

Yalnız Foursquare eskisi kadar popüler değil. Bu nedenle güncelliğini yitirmiş yorumlarla da karşılaşabilirsiniz. Ona dikkat edin.

12. AroundMe

En yakında yer alan market, hastane, benzinlik, eczane ve banka gibi yerleri gösteriyor. Mekânları mesafeye göre listeleyerek aradığınız yerleri çabucak bulmanızı sağlıyor.

13. Visit a City

en iyi seyahat uygulamalarıGideceğiniz yerde kaç gün kalacaksınız? Nereleri görmeniz gerekiyor ve bunların birbirine olan uzaklığı ne kadar?

Uygulama, bu sorular ışığında size özgü bir seyahat planı hazırlıyor. Böylelikle çizelgeyi baz alarak daha verimli bir gezi deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Oluşturulan planları PDF olarak çıktı alabilirsiniz. Başkalarının birkaç günlük planlarını da bu uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

  • Web Sitesi: visitacity.com
  • Android: İndir

14. City Mapper

Ücretsiz en iyi gezi uygulamaları hangileri? Diye merak edenlerin arayışına son verecek bir başka yazılım daha.

Uygulama üzerinde başlangıç noktasını ve gidilecek yeri seçiyorsunuz. Tercih edebileceğiniz bütün toplu taşıma alternatiflerini, güzergâhları, seferleri, her biriyle yolculuğun kaç dakika süreceğini görebiliyorsunuz.

Toplu taşımaların –tahmini- en yakın kalkış saatlerini de gösteriyor. Peki bu mesafeyi bisikletle veya yürüyerek gidecek olsaydınız kaç kalori yakardınız? Bu soruya bile yanıt veriyor.

‘Kalori mi? Amaan boşver! Getir onu da yiyeyim.’ Diyen gurmeler! Burada mısınız? O zaman gelin:

Uygulamanın internet sitesine citymapper.com adresinden ulaşabilir; Android sürümünü buradan ve iOS versiyonunu bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

15. Roadtrippers

gezi uygulamalarıEn kullanışlı seyahat uygulamaları
listelerinin yıldızlarından biri olan Roadtrippers, bu kadar övdüğümüze değecek bir uygulama.

Çünkü seyahat öncesi planlama yaparken fazlasıyla yardımcı oluyor. Diyelim ki plan yapmadan yola çıktınız. O zaman da anlık ulaşım sağlayabileceğiniz noktaları sıralayarak size kılavuzluk ediyor.

Nerede bulunduğunuzu işaretliyorsunuz, restoranlardan kamp alanlarına, AVM’lerden ve eğlence merkezlerine kadar her yeri önünüze seriyor. Dilerseniz rotalarınızı arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

16. Detour

Yürüyerek gezmekten hoşlanıyorsanız, bir yandan da gittiğiniz yerlerin hikâyelerini dinlemek istiyorsanız bu önerimiz size. Turlar ücretli fakat uygulama ücretsiz. Bulunduğunuz yer hakkında size GPS yardımıyla bilgiler sunuyor.

17. Yelp

en iyi gezi uygulamalarıPlease yelp me dostum! 😂

Eğer bu kötü espriyi burada yapmasaydım çatlardım. Şimdi vicdanımı rahatlattığıma göre en popüler seyahat uygulamaları listesine devam edebilirim. 😂

Amerika’da geliştirilen ve tüm dünyaya yayılan bu uygulama, bar ve restoran kılavuzu. Her mekâna ait yüzlerce yorum bulabileceğiniz Yelp, nerede nasıl bir hizmet alacağınızı önceden bilmenize imkân tanıyor. Çoğu işletmenin menüleri de bu uygulamada yer alıyor.

18. Audio Guide (Piri Guide)

En çok kullanılan seyahat uygulamaları
arasında değil fakat keşfedilmesi gerekiyor. Sesli anlatımlarla size bulunduğunuz şehri tanıtan bu uygulama, gittiğiniz yerlerin mânevî atmosferini daha iyi hissettirecek.

Ülkemizdeki çeşitli semt ve şehirlerin yanı sıra, yurt dışındaki bazı ünlü şehirlerin sesli rehberleri de mevcut. Yönlendirmeler ve haritalar sayesinde turları kolaylıkla takip etmeniz mümkün.

Her mekâna uygun farklı hikâyeler ve müzikler eşliğinde; eğlenceli, mistik bir yolculuk sizi bekliyor. Gerçek rehberin varlığını aratmayacak bu uygulama, gezi keyfinizi bir üst perdeye taşıyacak.

19. Splittr

Seyahatinizi grup hâlinde yapacaksanız, bütçe takibi için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Kim neye ne kadar ödemiş, böylelikle rahatça hesabını tutabilirsiniz. Uygulama farklı para birimlerini destekliyor.

Aman bunu ihmâl etmeyin. Alacakları verecekleri yazın, gerekirse zorla tahsil edin! 😂

Şaka bir yana, grup gezilerinde öyle durumlar olabiliyor. Adam o hengâmeden yararlanarak katakulliye getirip kendi masraflarını da size yıkmasın sonra? 😂 Herkes kendi kendine ısmarlasın arkadaş! 😂

Harbiden ama. Öyle tuhaf düşünce yapısına sahip olan insanlar çok. Benim arkadaşım:

  • Sen bana 100 TL’lik hediye al, ben de sana 100 liralık hediye alayım.

Diyor meselâ. Ne anladım ben bundan kimse kâr da etmiyor zarar da etmiyor. Etkisiz eleman! 😂

Rakamlar temsilidir. Şimdi 100 TL’ye ne alınıyor ki? Her şeyin şeye zam.

Durun! Siz güzel şiirlerimi özlemişsinizdir:

⏰***Vatandaşın İsyanı***⏰

  • Yeter artık zam zam,
  • Doymaz mı bu yamyam,
  • Aslan gibi kükrer,
  • Ne bulursa ham ham! 😄

⏰***Vatandaştan İsyan Dinletisi Sona Erdi***⏰

Nasıl ama? Bu bir sanat, bu bir yetenek! 😂

Bu ne ya beğenmedim. Tekerleme gibi oldu ben böyle şiirler yazmam normalde. Bilirsiniz. Ben âhenge, hece ölçüsüne falan çok önem veririm. Ne sandın? 😂

Aslan demişken:

Neyse. Hayat pahalı. Aaa! Ama bir dakika, size ucuz alışveriş için tavsiye edebileceğim yerler var:

Mısır Çarşısı ve Viaport Venezia AVM bunlara örnek.

Splittr uygulamasını iPhone için buradan, Android için buradan indirebilirsiniz.

20. GateGuru

tatil uygulamalarıEn kullanışlı gezi uygulamaları
derken bundan bahsetmesek olmazdı. Uygulama, havaalanları ile ilgili bilgiler veriyor. Pasaport ve güvenlik kontrolleri esnasında maximum ne kadar zaman harcayacağınızı merak ediyorsanız, havalimanının kapılarını bulmakta güçlük yaşıyorsanız kesinlikle indirin.

Rötarlı uçuşlarda, çok veya büyük kapıları olan havalimanlarında çok işinize yarayacak. Kullanıcılar, uygulamaya havalimanı hakkında yorum da yapabiliyor.

Havalimanında en rahat koltuk hangisi? En sessiz yer neresi? En konforlu bekleme salonu nerede? Bu tarz sorulara GateGuru ile yanıt bulabilirsiniz.

  • Web Sitesi: gateguru.com

21. Roomer Travel

seyahat uygulamalarıBu uygulama diğerlerinden daha enteresan. Şöyle ki; insanların son anda iptal ettiği rezervasyonlardan yararlanmanızı sağlıyor. Onları kendiniz için kâra dönüştürerek daha ucuza konaklayabiliyorsunuz.

Diyelim ki biri otelde tek kişilik oda ayırdı. Fakat planları son dakikada bozuldu. Ödediği parayı geri alamıyor, iade seçeneği yok. Ama odayı da kullanamayacak. Peki şimdi ne olacak?

Uygulama vasıtasıyla odasını size devrediyor. ‘Hiç olmazsa paramın bir kısmını kurtarayım.’ Diye düşünüyor.

Siz de ondan bu odayı son derece makul bir fiyata satın alıyor, keyfinize bakıyorsunuz.

Tabii şansınızın yâver gitmesi gerek. Her zaman böyle talih kuşu konmaz insanın başına. Umarım sizin işinize yarar. 🙂

22. Lounge Buddy

en iyi seyahat uygulamalarıHavalimanlarında aktarma yaparken istirahat edip biraz ânın tadını çıkarmak isteriz. Bu uygulama sayesinde, havalimanındaki aktivite olanaklarını öğrenebilir, orayı avucunuzun içi gibi bilirsiniz. Yurt dışına sık sık gidip geliyorsanız bunu telefonunuzdan ayırmayın.

Havalimanında sunulan yiyecek-içecek servisi, toplantı salonu, Wi-Fi, çocuk odası ve buna benzer hizmetleri görüntüleyebilirsiniz. Bunlardan hangileri ücretli, hangilerinden ücret alınmıyor; onları da uygulama size haber veriyor.

  • Web Sitesi: loungebuddy.com
  • iOS: İndir

23. Workfrom

Yakındaki restoranları, cafeleri, barları ve diğer mekânları daha kolay bulmanıza yarıyor. Bir Tripadvisor değil tabii ki ama yine de başarılı. iPhone için buradan edinebilirsiniz.

En İyi Konaklama Uygulamaları 2025

Ücretsiz en iyi konaklama uygulamaları ile rezervasyon yaparken kâr etmeniz mümkün. Kalacak güvenli, rahat bir ev ya da otel bulmanıza yardımcı bu uygulamalar, gittiğiniz yerleri daha iyi keşfetmenize olanak sağlayacak. İşte onlardan bazıları:

24. Airbnb

gezi uygulamaları2025 en iyi seyahat uygulamaları
içerisinde öne çıkan Airbnb, ucuza konaklama seçenekleri hususunda zengin bir çeşitlilik sunuyor. Tabii lüks daireler, havuzlu villalar da mevcut.

‘Otel bana göre değil.’ Diyorsanız, ev rahatlığı arıyorsanız bu uygulama tam sizlik. ‘İyi hoş gidiyorum da, ben şimdi nerede kalacağım?’ diye düşünmeye başladığınız zaman imdadınıza Airbnb yetişiyor.

Gerek Türkiye, gerek yurt dışı seyahatlerinizde konaklama ihtiyaçlarınız için bu uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Hem yeni arkadaşlar da edinmiş olursunuz. Farklı kültürler tanırsınız. O bölgenin yerlilerinden çeşitli öneriler alarak, gezi deneyiminizi daha pratik ve keyifli bir hâle getirebilirsiniz.

Diğer taraftan bu uygulama sizi bölgedeki etkinliklerden de haberdar ediyor. Örneğin tam sizin seyahat tarihinize denk gelen yöresel bir festival varsa, onu Airbnb sayesinde öğrenebilirsiniz.

Festival demişken;

Velhâsılı Airbnb dururken; otel, motel, hotel; bunlarla uğraşmanıza gerek yok. Total daha ucuza geliyor işte böyle. 😂

Çünkü bu uygulama sayesinde, gittiğiniz ülkenin vatandaşlarından biri size evini açabiliyor. Evin tümünü veya bir odasını aylık, haftalık veya günlük kiralama imkânı elde edebiliyorsunuz. Böylelikle yerlilerin evinde misafir olarak yüksek otel maliyetlerinden de kurtulmuş oluyorsunuz. Yani umarım öyledir. Cins bir insana denk gelirseniz, daha pahalıya patlama ihtimâli var.

Meselâ adam size:

  • Kardeeeeş! Yok öyle ekmek elden su gölden. Dört dönüm bostan, yan gel yat Osman yok öyleee! Bi işin ucundan da sen tutacan. Kalk bulaşıkları yıka, yemek sırası bugün sende. Ondan sonra da çamaşırları halledersin.

Falan derse onu bilemem. 😂😂

Siz rezervasyonunuzu yapana kadar ilan sahibinden herhangi bir ücret alınmıyor. Uygulama portföyünde, 34 binin üzerinde kente ait yaklaşık 600 bin konaklama seçeneği barındırıyor.

Bu hem çok daha ekonomik, hem de gittiğiniz yerleri derinden hissedebilmenizi sağlayacak bir tercih. ‘Yalnızım gurbet ellerde bir başıma.’ Falan demezsiniz, fena mı? ☺

İnsanlar bu uygulama vasıtasıyla sadece evini değil yazlıklarını ve çiftliklerini de kiraya verebiliyor. Airbnb yurt dışında o kadar popüler ki, yalnızca Airbnb için kullanılan evler bile var.

Neyse. Ailecek veya kalabalık bir grup hâlinde seyahat etmeyi planlayanlar için Airbnb, biçilmiş kaftan.

Dilerseniz siz de kendi evinizi turistlerle paylaşarak uygulama vasıtasıyla ek kazanç sağlayabilirsiniz. Gerçi bu devirde kimseye güven olmaz ama… 😊

Düşünsenize, birine evinizi kiralıyorsunuz. Eşyalarını alıp geliyor. Kapıyı çalıyor… Aaaa! O da ne? Tam karşınızdaaa…

Yok. Şu an modumda değilim hiç. Vazgeçtim. 😂

Eğer enteresan senaryolar okumak isterseniz, sizi Şeytan Sofrası Hikâyesi ve İnsuyu Mağarası ve Efsanesi yazılarımıza alabiliriz.

Son olarak, bu uygulamada baktığınız yerleri tekrar incelemek için kaydedebileceğinizi, evlerin fotoğraflarına ve ziyaretçi yorumlarına da göz atabileceğinizi hatırlatalım.

25. Booking

en iyi tatil uygulamalarıEn iyi tatil uygulamaları
listesinin öne çıkan üyelerinden booking, milyonlarca otel ve oda seçeneği barındırıyor. Fakat Booking.com şu an Türkiye’de kullanılamıyor.

2017 yılında ülkemizdeki faaliyetleri durdurulan platform, yurt dışında kullanıma açık. Türkiye’deki müşteriler, rezervasyonlarını yurt dışı tesisler için yapabiliyor.

Fiyatları, hizmetleri, puanlamaları karşılaştırarak en iyi oteli bulmanıza yardım eden Booking, ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Rezervasyon işleminin uygulama üzerinden direkt gerçekleştirilmesi mümkün.

Otellerin yanı sıra bungalov, villa, apart, daire ve hostel seçenekleri de bulunuyor. Son dakika fırsatlarını da haber veren uygulama, çevrimdışı haritasıyla avantaj sağlıyor.

26. Trivago

gezi uygulamalarıEn popüler gezi uygulamaları
listelerinde olmazsa olmaz kendisi. En geniş kapsamlı otel arama motoru Trivago; Hotels.com, Expedia ve Lastminute.com gibi yaklaşık 200 rezervasyon sitesini tarayabiliyor.

Otellerin özellikleri, uzaklığı, ücretleri, yıldız sayıları ve daha pek çok kriter doğrultusunda filtreleme yapabiliyorsunuz.

Otellere ait harita görüntülerini, fotoğrafları, kullanıcı yorumlarını da inceleyebiliyorsunuz. Doğrudan rezervasyon imkânı yok çünkü Trivago bir aracı firma. Sizi otellerin web sitelerine yönlendiriyor.

Aynı zamanda Trivago araç kiralama ve transfer alternatifleri de barındırıyor. Bütçenize uygun tüm seçenekleri bir araya getiren bu uygulama, sizi fellik fellik otel arama derdinden kurtaracak. 🙂

Dostlar o zaman yeri gelmişken, videoların arasında sürekli çıkan ve keyfimizin içine turp suyu çıkan o meşhur Trivago reklamını ahan da buraya bı-raaak… Bıraktım! İzleyin. 😂

Peki ben neden böyle bir şey yaptım? Bilmiyorum. Ben arada bu tarz enteresan şeyler yaparım.

Tıpkı Balıkesir Plajları ve Denizli Gezilecek Yerler içeriklerimde olduğu gibi… Oralarda sizi çok tuhaf şeyler bekliyor. 😂

27. HostelWord

seyahat uygulamalarıEkonomik ve konforlu hostelleri bu uygulamada bulabilir, kolayca rezervasyon yapabilirsiniz.

Otellerden çok daha uygun fiyata guest house (misafir evleri) burada listeleniyor. Sırt çantasını alıp yollara düşenlerdenseniz, bütçeniz fazla değilse Hostel World sizin için. Böylece konaklama için ayıracağınız parayı farklı yerlerde kullanarak seyahatinizden daha fazla keyif alabilirsiniz.

Kullanıcı yorumları ve puanlamaları inceleyerek daha doğru bir karar vermeniz mümkün. Daha çok; sırt çantalı, mütevazi gezginlere hitap ediyor diyebilirim.

  • Web Sitesi: turkish.hostelworld.com
  • Android: İndir
  • iOS: İndir

28. Couchsurfing

en iyi seyahat uygulamalarıOtel yerine, gittiğiniz şehirdeki insanların evlerinde konaklamak kulağa nasıl geliyor? Çılgınca ve eğlenceli, değil mi? 🙂

İşte Couchsurfing, bunu yapmanıza yardım ediyor. Bedavaya o şehirdeki yerlilerin evinde konaklayabiliyorsunuz. Yanlış duymadınız, insanlar bu işi gönüllü yapıyor. Sistem bu mantık üzerine kurulu.

Gerçi bu, yeterince tekin bir çözüm olmayabilir ama… Hırlısı var, hırsızı var, uğursuzu var… 😂

Bir yandan da insana çok samimi geliyor. Düşünsenize, biri size karşılık beklemeden evini açıyor, sizi evinde misafir ediyor. Yemeyip yediriyor, saçını süpürge ediyor! 😂

Efkâra bağlamak üzereyim. Hemen araya bol kötü esprili muhteşem bir yazı sıkıştırayım, keyfimiz yerine gelsin:

Neyse. Dilerseniz üye olarak siz de yerli ve yabancı ziyaretçileri evinizde misafir edebilirsiniz. ‘Ben seyahate çıkamıyorum ama, yeni kültürler ve yeni insanlar benim kapıma gelsin istiyorum.’ Diyorsanız, onlara evinizde bir yer açmanın tam zamanı!

Güzel dostluklar edinmenize, farklı coğrafyaları tanımanıza vesile olacak bu uygulama, seyahatinizi tahmin ettiğinizden de keyifli bir hâle getirmeye aday!

‘Başkasının evinde kalamam, yerimi yadırgarım.’ Diyorsanız bu uygulama üzerinden günübirlik arkadaş da bulabilirsiniz. Şehri gezerken size eşlik edecek, beraber kahve içebileceğiniz kişilere rahatlıkla ulaşıp sosyalleşebilirsiniz.

29. Hotel Tonight

Sıklıkla plansız seyahat yapmak durumunda kalıyorsanız, nerede konaklayacağınızı bulmak daha zor olabilir. Uygulama, ‘daha az planla, daha çok yaşa’ sloganını kendine rehber ediniyor.

Ünlü otellerin cazip kampanyalarını listeleyen bu uygulama, ucuz otel fırsatları sayesinde en iyi gezi uygulamaları listesine fazlasıyla lâyık.

Ânî bir şekilde karar verilen seyahatlerde bu uygulama sizi büyük bir yükten kurtarıyor. Son dakika fırsatlarını yakalama imkânı bularak normal otel fiyatından daha uyguna konaklayabiliyorsunuz.

Oteller, boş kalan odaları satmak için bu uygulamayı kullanıyor. Otel araştırmaya zamanınız yoksa, burada kendinize göre bir seçenek mutlaka bulacaksınız.

Fakat rezervasyon yaptırmak için bir hafta evvel harekete geçmeniz gerekiyor. Daha erken tarihlerde yer ayırtamıyorsunuz.

30. Hostel Bookers

tatil uygulamalarıBu uygulamadan da hostel rezervasyonu yapabilirsiniz. Komisyon ya da servis ücreti talep edilmiyor. Daha ekonomik bir konaklama alternatifi arıyorsanız, biraz kâr etmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

  • Web Sitesi: hostelbookers.com

En İyi Ulaşım Uygulamaları 2025

En iyi yol bulma uygulamaları ve en iyi navigasyon uygulamaları da listemizde önemli bir yer tutuyor. Sınırları aşmayı, yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız bunlar sizin vazgeçilmeziniz olmalı. İşte düşük maliyetli ve keyifli bir yolculuğun anahtarı olacak bu uygulamalar:

31. Google Maps

seyahat uygulamalarıHerkesin çok iyi bildiği bu uygulama; rota seçme, planlama, alternatif yolları keşfetme, yön bulma gibi konularda eliniz ayağınız olacak.

Etrafta bulunan alışveriş merkezlerinden tutun, restoran ve cafelere kadar pek çok yer hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Ayrıca Google Maps, güncel trafik durumunu da paylaşıyor.

Uygulamada her kullanıcı rotalar hakkında yorum yapabiliyor. Gideceğiniz yer ile ilgili tüm ayrıntılara vâkıf olmak için bu yorumlara göz gezdirebilirsiniz.

Google Maps tarafından sunulan özellikleri maddeler hâlinde şöyle sıralayabiliriz:

  1. Haritaları kaydedip çevrimdışı kullanabilirsiniz. Böylelikle internet bağlantınız olmasa dahi GPS ile yol tarifi alabilirsiniz.
  2. Yürüyerek, şahsî aracınızla veya toplu taşıma ile yapacağınız bütün yolculuklar için Google Haritalar’dan yararlanabilirsiniz. En kestirme yolu bularak vakitten tasarruf edebilir ve bilmediğiniz yerlerde kaybolma gibi bir sorun yaşamazsınız.
  3. Gideceğiniz yer bulunduğunuz yere kaç km uzaklıkta? Hangi otobüse veya trene binmeniz gerekiyor? Nerede aktarma yapmalısınız? Kaç dakika yürüyeceksiniz? Bu ve benzeri bütün sorulara Google Maps cevap veriyor.
  4. Öte yandan restoranların, eğlence mekânlarının, müzelerin fotoğraflarını, iletişim bilgilerini, açık ve kapalı olduğu saatleri de bu uygulama üzerinden görebilirsiniz.
  5. Mesafe hesaplama, favori konum kaydetme gibi pek çok özelliği de Google Haritalar’da bulabilirsiniz.

32. Seat Guru

En iyi gezi uygulamaları arasında kendinden söz ettiren Seat Guru, rahat bir uçuş deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor. Hangimiz yatmayan bir koltukta uyumak için çaba göstermek ister? Balık mıyız biz arkadaş, gözümüz açık uyuyalım? (Bilimsel bilgi dağarcığım bir santim daha genişledi şu an.) 😂

Neyse, eğer tüm yol boyunca sopa yutmuş gibi durmak istemiyorsanız… Uçak yolculuğunuzu Business Class konforunda geçirmeyi hayal ediyorsanız bu uygulama sizin için.

Artık koltuk kapmaca oyunlarına son! Siz uçuş numaranızı giriyorsunuz, Seat Guru size uçakta bulunan koltukların bütün özelliklerini listeliyor. Böylelikle kendinize uygun ekonomik bir koltuk seçebiliyorsunuz.

Acil çıkış kapılarını da gösteren bu uygulama, sizi daracık koltuklara mahkum olmaktan koruyor. Yayıla yayıla oturmak istiyorsanız, ‘ulan yerde rahat edemiyorum, hiç olmazsa gökyüzünde rahat edeyim.’ Diyorsanız mutlaka kullanın. 😂

Bu uygulama havayolu firmalarına göre her uçaktaki koltukları farklı kalitelerde sınıflandırıyor:

  • Standart
  • Az sorunlu (İç güveysinden hallice oluyor sanırım bu) 😂
  • Kötü
  • Güzel

tarzında değerlendiriyor. Koltukları renklerle kodlayarak rahatlığına dair fikir veriyor.

Seat Guru sayesinde uçağınızın oturma planı ile ilgili ayrıntılı bilgi ediniyorsunuz. Koltukların konumu, tuvalete ve çıkış noktalarına yakınlığı gibi konuları önceden biliyorsunuz. Uçuşlar için gerçek zamanlı durum uyarıları da sunan Seat Guru, kısaca iyi bir koltuk ve ucuz uçak bileti bulmak isteyenlere fazlasıyla yardım ediyor.

  • Web Sitesi: Seatguru.com

Bu arada bakın ne diyeceğim? Nasıl bağlantı kurduğuma inanamayacaksınız. 😂

Eğer gözünüz yükseklerdeyse, ‘ama ben uçaktan korkarım, aviofobim var benim yaaa.’ Diyorsanız…

Aviofobi… Hmm, kulağa havalı geliyor.

  • Şey benim aviofobim var.
  • Nerden aldın o parfümü orijinal mi bari?
  • Aviofobi diyorum kültürsüz! Hiç mi bişey bilmiyosun ya uçak korkum var yanii.
  • Haaa… Ben Avon’dan sonrasını dinlemedim. 😂

Nasıl iğrenç espri ama? 😂

En iyi seyahat uygulamaları konusundaki hiçbir yazıda böyle şeyler bulamazsınız, emin olun. Çünkü ben hepsini taradım, bir güzel deep scanning yaptım. 😊

Neyse. Gözü yükseklerde olanlar diyorduk… Onlar için bir önerim var:

33. Yandex Maps

gezi uygulamalarıEn iyi navigasyon uygulamaları arasında Google Maps kadar olmasa bile işe yarayan bir araç. Caddelerin panoramik görüntülerini sunan Yandex Harita, trafik bilgileri de veriyor.

Rotayı adım adım ölçmeye olanak tanıyan bu uygulama, kendi haritanızı oluşturmanızı da mümkün kılıyor. Ayrıca park yerlerini ve binaların kat sayısını da gösteriyor.

34. Uber

tatil uygulamalarıEn kısa tanımıyla bu, bir korsan taksi uygulaması. Malum, dolar ve euro kurlarından dolayı yurt dışında taksiye binmek pahalıya mâl olabiliyor. O yerin yabancısıysak, bizden fazla para koparmaya çalışmaları yüksek bir ihtimâl.

İşte Uber uygulaması bizi bu dertlerden kurtarıyor. Nerede olduğunuz fark etmez, tek tıkla araç çağırıp gideceğiniz yere en hızlı şekilde varabilirsiniz.

O yeri haritada işaretliyorsunuz, Uber aracı sizi götürüyor. Ne kadar ücret ödeyeceğinizi de önceden net olarak görebiliyorsunuz.

En iyi yurt dışı seyahat uygulamaları içinde ön plana çıkan Uber, taksi ücretlerinin pahalı olduğunu düşünenler veya taksi bulamayanlar için geliştirilmiş. Bazı ülkelerde lüks tekne ve özel araç kiralama seçenekleri de sunuluyor.

Eğlencenin En Serin Hâli: İstanbul Aquaparkları

Ankara, İzmir ve İstanbul’da da hizmet veren Uber, Avrupa ülkelerinde çok yaygın.

Uygulamanın hangi şehirlerde kullanılabildiğini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

35. GrabTaxi

seyahat uygulamalarıBu da Uber tarzı bir uygulama. Başlangıç noktası ile varış yeri seçiyorsunuz, aradaki yol güzergâhını gösteriyor. Ortalama bir fiyat teklifi sunuyor. Bunu kabul ederseniz, bulunduğunuz yere bir taksi geliyor ve sizi gideceğiniz konuma götürüyor.

Kredi kartıyla ödeme yapma imkânı var. Taksilerden daha konforlu ve uygun fiyatlı VIP araçlarla hizmet veriliyor. Şoförlerin ve taksilerin tüm bilgileri de uygulamada kayıtlı.

Yolculuk sonrası yorum ve puanlama yapabiliyorsunuz. Ayrıca siz de taksi çağırmadan önce başkalarının yorumlarını okuyarak ön bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Web Sitesi: grab.com

36. CityMaps2Go

en iyi seyahat uygulamalarıUlaşım alanında başka en iyi gezi uygulamaları hangileri? Diye düşünüyorsanız bunu deneyebilirsiniz. Gideceğiniz yer ile alâkalı tavsiyeler alabileceğiniz bu uygulama, en iyi mekânları keşfetmenize olanak sağlıyor.

Aslında bazen sokaklarda kaybolmak lâzım. Adrenalin olur falan ama vaktimizi boşa harcamak da gereksiz sonuçta.

İşte CityMaps2Go, gitmek istediğiniz yerleri elinizle koymuş gibi bulmanızı sağlıyor. Offline şehir rehberi ve çevrimdışı harita uygulaması olarak kullanılıyor.

Kendi listelerinizi oluşturabilir, arkadaşlarınızla ortaklaşa listeler düzenleyebilirsiniz. Lokasyonları haritada işaretleyerek internetiniz olmasa dahi aradığınız adresi kolayca bulabilirsiniz. GPS mantığında çalışan bu uygulama, seçtiğiniz konumların birbirine olan uzaklığını da gösteriyor.

Yakındaki ATM’leri, bankaları, restoranları, hastaneleri, eczaneleri ve daha fazlasını size haber veriyor.

Bir cihaza maximum 5 harita indirilebiliyor. Daha fazlası için uygulamanın ücretli sürümünü satın almak gerekiyor.

Bu uygulama ile restoranlardan müzelere kadar her yer elinizin altında olacak. Uygulamanın ‘bilgi kartları’ diye bir bölümü var. Burada not kısmı, yakın konaklama alternatifleri ve eleştiri puanı gibi alanlar mevcut.

37. Rome2Rio

gezi uygulamalarıBir yere trenle, arabayla, gemiyle, uçakla, otobüsle nasıl gidileceğini bu uygulama sayesinde öğrenebilirsiniz. Bilet fiyatlarını, güzergâhları, sefer saatlerini ve tahmini ulaşım süresini görebilir, farklı ulaşım alternatifleri içinden size en uygun olanı değerlendirebilirsiniz.

Şehirler arası seyahat ederken en doğru ulaşım alternatifini bulmanız noktasında size destek olacak. Uçakla mı, otobüsle mi, deniz yoluyla mı gitmek daha avantajlı? Bu soruyu, vasıtaların çeşitli açılardan karşılaştırmasını yaparak cevaplıyor.

Uygulama feribot, tekne, metro ve tren gibi ulaşım seçeneklerini de gösteriyor. Yürümeyi tercih ederseniz mesafeye göre kaç kalori yakacağınızı bile söylüyor.

Bilet veya uçuş rezervasyonu yapamıyorsunuz. Uygulamanın sunduğu bilgiler yalnızca planlamanıza yardımcı olma amaçlı.

Farklı yollar denemeye meraklı olan veya ‘ben zora gelemem, en kolay yolu bulmak isterim’ diyenler için birebir!

38. Maps.Me

tatil uygulamalarıEn kullanışlı offline harita uygulamalarından biri de bu. Gideceğiniz yerdeki her noktayı adım adım gösteriyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları, gece kulüpleri, barlar, restoranlar; aklınıza ne gelirse…

Haritaları kaydedip internetiniz olmasa da kullanabilirsiniz. Uygulamanın navigasyon özelliği var. Ayrıca dilediğiniz noktaya bir pin ekleyip oraya not düşebilirsiniz.

39. Eurail Rail Planner

en iyi tatil uygulamalarıSeyahat için demiryolunu tercih edecek olanlara göre bir uygulama bu. InterRail tercih edecek olanların telefonunda mutlaka bulunmalı.

Trenlerin saatlerini, duraklarını; hangilerinin hızlı, hangilerinin normal tren olduğunu gösteriyor. Hangi tren ne zaman hangi durakta olacak, nereden aktarma yapabilirsiniz, hangisi rezervasyon gerektiriyor?… Bu gibi tüm detaylar uygulamada.

40. Sygic Travel

Harita ve GPS uygulaması olan Sygic, offline olarak da kullanılabiliyor. Gideceğiniz bölgeye ait birbirinden güzel destinasyonları bu uygulamayla keşfedebilirsiniz.

Kendi rotanızı ve seyahat rehberinizi de oluşturabilirsiniz. Eğer premium üyelik satın alırsanız offline haritalardan sınırsız bir şekilde yararlanabilirsiniz. Şehirdeki turları, gemi seyahatlerini ve daha pek çok etkinliği Sygic vasıtasıyla öğrenebileceksiniz.

Sygic uygulaması ayrıca Tripomatic olarak da biliniyor. Bu uygulama ile, gittiğiniz bölgelerde günlük programlar oluşturabiliyorsunuz. Yerlerin birbirine olan uzaklığını gösteriyor. Böylelikle en yakın olanları aynı günde aradan çıkarabilirsiniz, daha az yorulmuş olursunuz.

Uygulamanın Google Play linki bu, App Store sayfası da bu.

41. Ship Mate

seyahat uygulamalarıDeniz seyahatlerinde kullanabileceğiniz bu uygulama, rotanızı çizerken size yardım edecek. Bineceğiniz gemideki yolcularla irtibat kurabilir, geminin duracağı yerlerdeki alışveriş olanaklarına göz atabilirsiniz. Ziyaret planınızı, rotanızdaki ilginç yerlerle zenginleştirebilirsiniz.

42. App in the Air

en iyi seyahat uygulamalarıEn iyi uçuş uygulamaları listesinde bir adım öne çıkan App in the Air, uçuşlara yönelik güncel bilgileri paylaşıyor.

Havaalanlarının haritalarını da içeren uygulama, önemli ipuçlarıyla uçuş deneyiminizi kolaylaştırıyor. Bütün uçuşlarınızı kaydedip istediğiniz zaman tekrar bakabilirsiniz. Çevrimdışı çalışabiliyor.

43. Time Out

Gideceğiniz şehirde neler olup bittiğini bu uygulamadan öğrenebilirsiniz. Örneğin konserleri ve etkinlikleri burada bulabilir, rotaları ve mekânları keşfe çıkabilirsiniz.

  • Web Sitesi: timeout.com

44. Moovit

gezi uygulamalarıVapur, metro, tren ve otobüslerin saat-güzergâh bilgilerine ulaşmanızı sağlıyor. Yaklaşık 80 ülkenin kullandığı bu uygulama, seyahatlerde ulaşım problemlerini ortadan kaldırıyor.

En İyi Uçak Bileti Uygulamaları 2025

Her havayolu şirketinin sayfasına tek tek gir, fiyatları not et, bunları karşılaştır. Ohoo ölme eşeğim ölme! 😂 Bu, tabii ki saatlerimizi alır.

Ucuz uçak bileti bulma uygulamaları bunu bizim yerimize yapıyor ve bütçemizi verimli kullanmamıza yardım ediyor:

45. Skyscanner

en iyi gezi uygulamalarıUygulama, 1000’den fazla şirketi karşılaştırıp en düşük bilet fiyatlarını önümüze getiriyor. Böylece vaktimizin de paramızın da fazlası bize kalıyor.

Hem haftalık hem de aylık fiyat çizelgeleri sunuyor. Kalkış yerinize en yakın alternatif havayollarını listeliyor ve buralardan uçmanız hâlinde, ne kadar para tasarruf edebileceğinizi gösteriyor.

46. Turna

tatil uygulamalarıOnline uçak bilet platformlarının önde gelen isimlerinden Turna, her satın alım sonrası kişilere puan hediye ediyor. Turna puanları istediğiniz zaman harcama hakkınız var. Bunları bilet alırken kullanabiliyorsunuz.

Siz de farklı kullanıcıları davet ederek üye olmalarını sağlarsanız, referansınızla kayıt olanlardan da puan kazanıyorsunuz.

Binlerce havayolu şirketine ait biletleri ekonomik fiyata bu uygulamadan temin edebilirsiniz. Android indirme linkine bu adresten, iOS indirme linkine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

47. Momondo

Tarihi ve gideceğiniz yeri giriyorsunuz, hangi havayolunu kullanarak daha ucuza uçabileceğinizi söylüyor. Şimdiki fiyat ile önceki fiyatları mukayese edebiliyor.

700’den fazla rezervasyon sitesinde tek tıkla arama yapmanızı sağlıyor. Türkçe dil desteği var. Uçak firmalarının uçuşlarını tarayıp size en makul bilet fiyatlarını sunuyor.

Dolayısıyla uygun bilet bulmak için başka bir yere ihtiyaç bırakmıyor. Hatta bu cazip fiyatlar planlarınızı değiştirebilir, kendinizi farklı bir yere doğru seyahat ediyorken bulabilirsiniz. Bizden söylemesi.

Buna benzeyen başka bir uygulama daha var: Hopper. Fakat o, yalnızca Apple cihazlarda kullanıma uygun.

48. eDreams

Avrupa’daki en meşhur online seyahat acenteleri arasında yer alıyor. Yüzlerce havayolu şirketinde, 60 bini aşkın rota için bilet fırsatları sunuyor. Yüzbinlerce otel seçeneği de barındıran uygulama, araç kiralama imkânı da tanıyor.

Havayollarına ait zaman çizelgelerini tarayarak en yüksek veya en düşük fiyat aralıklarına göre sıralıyor. Böylece bilet almak için site site dolaşmanıza gerek kalmıyor.

49. Orbitz

En ucuz otel ve bilet bulma uygulamalarından biri olan bu aplikasyon, özellikle Amerika uçuşlarında çok iyi. Dünyanın her noktasından konaklama ve ulaşım alternatifleri bu uygulamada.

50. Kayak

seyahat uygulamalarıUçuş, araç kiralama ve otel fırsatlarını bularak tek bir yerde toplayan bir uygulama kendisi. Ayrıca bazen, uygulamaya özel kampanyalar ve indirimler de oluyor.

Önceki fiyatları da gösteriyor, böylelikle karşılaştırma yapabiliyorsunuz. ‘Bilet almak için gerçekten doğru bir zaman mı?’ diye düşünenlere –deyim yerindeyse- bu flashback özelliğiyle yardım ediyor.

Uçuş takibi, seyahat planlama, fiyat uyarıcı gibi özellileir de mevcut. Uygulama üzerinden rezervasyon yapabiliyorsunuz.

Uygulamaya VPN ile Almanya’dan veya İtalya’dan giriş yaparsanız çeşitli kampanyalar görebilirsiniz. Kayak her ülkeye özel fırsatlar sunuyor.

Her Gezginin Telefonunda Bulunması Gereken Diğer Uygulamalar

En iyi seyahat uygulamaları olarak değil de farklı amaçlarla tasarlanan bu aplikasyonlar, seyahatlerinizde size pratiklik kazandıracak. Bunlardan birkaçı şöyle:

51. Awesome Note – Not Alma

en iyi seyahat uygulamalarıSeyahatlerinde not tutmayı sevenler için gayet kullanışlı. Gün gün nerelere gittiğinizi, neler yaptığınızı fotoğraflı olarak kaydedebilirsiniz.

Acil durumlarda ihtiyacınız olabilecek telefon numaralarını da uygulamaya ekleyerek işinizi sağlama alabilirsiniz. ‘Yapılacaklar listesi’ hazırlayabilir, seyahatinizi daha planlı bir hâle getirebilirsiniz.

Notlarınızı Evernote ya da Google Docs gibi uygulamalarla senkronize edebilirsiniz. Böylece diğer uygulamalardan da onlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

52. EverNote – Not Tutma

gezi uygulamalarıBu uygulama da yine hızlı ve düzenli bir şekilde not tutmayı kolaylaştırıyor. Notlarınızın içerisinde arama yapabiliyorsunuz. Gideceğiniz yer hakkında edindiğiniz bilgileri, başkalarının size verdiği tavsiyeleri unutmamak için not almak çok mantıklı bir fikir.

Şifreleri, organizasyon e-maillerini, adresleri, biletleri, rezervasyonları, yapmanız gerekenleri tek bir yerde toplayarak dağınıklıktan kurtulacaksınız.

Çevrimdışı çalışmıyor. Ücretli versiyonu mevcut. Premium sürümde notlarınıza resimler ve belgeler ekleme imkânınız var, sınırsız kapasite sunuluyor.

53. AccuWeather – Hava Durumu

en iyi gezi uygulamalarıAyrıntılı bir hava durumu uygulaması olan Accuweather, valizinizi hazırlarken size çok yardım edecek. Sonuçta ‘aman orası sıcak olur’ diye yazlıklarla gidip, tir tir titremek de var bu hayatta. 🙂

Hele mevsim geçişlerinde havanın nasıl olacağını kestirmek daha zor. İşte bu uygulama; günlük, saatlik, 3 aylık, 15 günlük ve aylık tahminler yayınlıyor. Eğer ileri zamanlı bir plan yapıyorsanız ve henüz o tarihe yönelik bir tahmin yayınlanmadıysa, geçmiş yılların verileri kullanılıyor. Böylelikle ortalama sıcaklık değerleri gösteriliyor.

Tabii ki uygulama size %100 doğru bilgi vaad etmiyor. Ama en azından, öngörüde bulunarak neler almanız gerektiğine ona göre karar verebilirsiniz.

54. Worldwide Wi-Fi (Şifresiz Ağ Bulma)

tatil uygulamalarıDizüstü bilgisayarlarınız; Windows Phone, iOS ve Android cihazlarınız için kullanabileceğiniz bu uygulama, ücretsiz internet bağlantısından yararlanmanızı sağlıyor. Yakınınızdaki şifresiz ağları bularak otomatik bağlantı kuruyor. Şehir dışı veya yurt dışı seyahatlerinde size ilaç gibi gelecek.

55. Google Translate – Çeviri

en iyi tatil uygulamalarıÜcretsiz gezi uygulamaları listesinde bunun ne işi var? Demeyin. Evet, Google Translate bazen sabrımızı zorluyor, doğru.

‘Ben var gelmek.’ Şeklinde bir çeviri kalitesi, tabii ki sinir katsayımızı yükseltiyor. 😂

Fakat bu uygulama, mutlaka tüm gezginlerin telefonunda yer almalı. Yabancı ülkelerde ne kadar işinize yarayacağı şüphesiz. Yüzlerce dil desteği bulunan Google Translate, çevrimdışı olarak da kullanılabiliyor.

Kelimelerin nasıl telâfuz edildiğini sesli dinlemeye imkân veren Translate, gittiğiniz ülkelerdeki insanlarla daha etkili iletişim kurmanıza yardım ediyor. (Gerçi ben daha Türklerle anlaşamıyorum. Beni kimse anlamıyor, çok yalnızım.) 😂

‘en iyi bildiğim dil Türkçe, çünkü başka dil bilmiyorum.’ Diyorsanız, Google Translate sizin can simidiniz olmaya hazır! 😂

İşte Google Translate’in bazı özellikleri:

  • Türkçe konuşun, o size yabancı dildeki karşılığını yazsın veya sesli söylesin.
  • ‘Nece yazılmış bu ya? Çince mi?’ dediğiniz bir metin gördüğünüzde Google Translate’ı açıp kamerayı üzerine tutun. Size ânında çevirisini yapsın. Örneğin restoran menülerini veya yön tabelalarını bu sayede rahatlıkla anlayabilirsiniz.
  • Fotoğrafları, el yazılarını takır takır tercüme etsin.
  • Hoşunuza giden çevirileri kaydedin, bunları cihazlarınız arasında senkronize edin. (Örneğin bilgisayarınıza aktarın.)

Eskiden web sitesi çeviri hizmeti de vardı ancak onu kaldırmışlar. Bunu da Yandex Çeviri ile halledebilirsiniz.

56. Kindle – Kitap Okuma Uygulaması

Seyahate çıkarken mümkün olduğunca az eşya alma taraftarı olabilirsiniz. Öyleyse kitaplarınızı yanınızda götürmek yerine bu uygulama üzerinden okuyabilirsiniz.

Android uygulamasını buradan, iOS uygulamasını da buradan indirebilirsiniz.

57. Sosyopix – Fotoğraf Baskı

seyahat uygulamalarıGezdiğiniz yerlerde biriktirdiğiniz anıları güzel bir fotoğraf baskısı hâline getirmek istemez misiniz? Sosyopix adlı servis, fotoğraflarınızı farklı temalarda hazırlayarak adresinize kargoluyor.

Siteye üye olup resimlerinizi gönderiyorsunuz. Ödemeyi yapıyorsunuz ve birkaç günde evinize teslim ediliyor.

Seyahatlerinizde çektiğiniz fotoğrafları evinizin duvarına asmak veya sevdiklerinize göndermek istiyorsanız Sosyopix’i mutlaka deneyin.

Polaroid baskısı, duvar takvimi, modern çerçeve… Tercih edebileceğiniz pek çok alternatif var. Dilerseniz fotoğraflarınızı sitedeki duvar yazılarıyla kombinleyerek daha değişik bir tasarım ortaya çıkarabilirsiniz.

‘Güzel anılarım hep gözümün önünde olsun.’ Diyorsanız sizi sosyopix.com adresine alabiliriz.

58. Tango – Sohbet Uygulaması

gezi uygulamalarıBu tango o tango değil! 😂 Dansla falan alâkası yok.

Ama siz ‘ben dans etmek istiyorum, müziğe doymak istiyorum’ diyorsanız dolaptan sizin için hazır konserve çıkarıyorum şu an:

İzmir’de yaşamayanlar ne olacak peki? Tabii ki onlara üvey evlat muamelesi yapmayacağız. 2025 Türkiye festivalleri ile yakında karşınızdayız!

Yurt dışı için en iyi seyahat uygulamaları listenizde buna yer vererek telefon faturalarınızı düşürebilirsiniz. Tango üzerinden sesli ve görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Mobil veriyi kullanacağınız için yurt dışı konuşma paketlerine gerek kalmaz.

Fakat bu uygulamayı kullanabilmek için, karşı tarafın da cihazına yüklemiş olması gerekiyor.

59. Wi-Fi Finder (Wi-fi Map)

tatil uygulamalarıYol arkadaşı uygulamaları devam ediyor! Şimdi, gözlerinizi kapatın… Veee… İnternetsiz kaldığınızı hayal edin. Aman Allah’ım! Kâbus! 😂

İşte bu uygulama sayesinde öyle bir korkunuz olmayacak. Bulunduğunuz yerdeki bütün kablosuz ağları gösteren bu uygulama, herkese açık ağların şifrelerini de paylaşıyor.

Bağlantıların sinyal gücünü ve harita üzerindeki konumunu ayrıntılı bir biçimde görebiliyorsunuz. Kısaca bu uygulama vasıtasıyla her an çevrimiçi kalmanız mümkün.

60. İşe Yarar Diğer En İyi Seyahat Uygulamaları

En iyi gezi uygulamaları saymakla bitmez. Tüm bunlara ilâveten, faydalı olabileceğini düşündüğüm bazı uygulamalardan kısaca bahsedeceğim:

  • Packing Pro: Valiz listesi oluşturmanızı sağlıyor. Başkalarının listelerini de inceleyebiliyorsunuz. Böylelikle seyahate çıkarken yanınıza neler almanız gerektiğine daha kolay karar veriyorsunuz.
  • PackPoint: Bu da seyahat boyunca lâzım olacak ürünler konusunda size rehberlik edecek bir uygulama. Seyahat tarihlerini, gideceğiniz yeri ve planladığınız aktiviteleri girin; size özel eşya listesi çıkarsın.
  • Hailo: Daha hızlı bir şekilde taksi bulmanıza yarıyor. Ülkemizde kullanıma açık değil. New York, Londra, Barcelona, Tokyo, Dublin, Madrid, Boston ve Chicago’da kullanılıyor.
  • Tipulator: Restoranlardaki bahşiş tutarlarını hesaplıyor. Pamuk eller cebe diyor kısaca. 😂
  • Onavo: Harcadığınız mobil veri miktarını azaltıyor. Seyahatiniz esnasında internetinizin çabuk bitmesinden endişe ediyorsanız bunu deneyin.

Bu arada kısa bir reklam molası: Geçmişin izlerine tanık olmak isterseniz, Tekfur Sarayı Müzesi kapılarını size açmış durumda!

  • First AID: Acil durumlarda ihtiyacınız olabilecek ilkyardım bilgilerini sunuyor.
  • Wi-Fi Master Key: Bu da yukarıda söz ettiğimiz wi-fi bulma uygulamalarına benziyor. Bedava kablosuz ağları listeleyerek birini seçip kolayca bağlanabiliyorsunuz.
  • MyMindHouse: Diyelim ki biri tatile çıkacak. Ama kedilerini yanında götüremeyecek. Onları emanet edebileceği kimsesi yok. Bu uygulamaya giriyor ve kendisi dönene kadar, hem evinde kalacak hem de kedilerine bakacak birini bulabiliyor. Böylece onun gözü arkada kalmıyor, siz de bedavaya konaklamış oluyorsunuz.
  • Duolingo: Bu dil öğrenme uygulaması ile, seyahat edeceğiniz ülkenin diline âşinâ olabilirsiniz. Orada size en çok lâzım olacak cümleleri öğrenebilir, günlük hayatta kendinizi idare edebilecek kadar yabancı dil konuşmaya ve anlamaya başlayabilirsiniz.

Not: Dil öğrenme uygulaması olarak; Memrise, HiNative, Babbel, Mindsnacks, Lingua Lift gibi aplikasyonlardan da yardım alabilirsiniz.

  • MyTSA: Havalimanlarının bagaj ve güvenlik uygulamalarına MyTSA ile ânında ulaşabilirsiniz.
  • Rebtel: Bu ise, internetiniz olmadan arama yapabilmenizi sağlayan bir uygulama.
  • BlaBlaCar: Otostop çekme uygulaması olup, sizi arabasına alacak birilerini bulmanıza yarıyor. Tabii ki araba sahibine ücret ödemeniz gerekiyor. Yine de, uçak veya otobüsle seyahat etmeye göre daha uygun maliyetli.
  • Happy Cow: Vejetaryan ya da vegansanız, kolay kolay yemek beğenmiyorsanız kriterlerinize göre filtreleme yaparak size uygun mekânları bulabilirsiniz.
  • Travelmath: Kaç saatte, hangi araçla, kaç km uzaklığa gidebileceğinizi bu uygulamayla öğrenebilirsiniz.
  • Goldstar: Gittiğiniz yerde spor etkinliklerinden konserlere kadar pek çok aktivite için ucuz bilet bulmanıza olanak tanıyor.

Sonuç olarak, en iyi seyahat uygulamaları hayatımızı ciddi mânâda kolaylaştırıyor. Bize böylesine yardım edecek gezi seyahat uygulamaları varken, hiçbir bahanemiz olamaz.

O halde yeni yerler keşfetmekten hiç geri durmayalım. İmkân buldukça yollara düşelim, en iyi seyahat uygulamaları da bize arkadaşlık etsin.

Attığınız her adım, sizi farklı mutluluklara götürsün. Seviliyorsunuz! ❤️

Eğer eksik bir uygulama olduğunu düşünüyorsanız yorum kısmından bildirebilirsiniz. (Gerçi ben ve eksik bırakmak… Bu imkânsız gibi.) 😎

Ne de olsa karşınızda İstanbul gezi rehberi için 550’den fazla yeri anlatmış biri duruyor. Lütfen! 😏

Bazıları en iyi tatil uygulamaları listesi yaparken Twitter, Instagram, WhatsApp gibi şeyleri de yazmış. Böyle gereksiz mevzulara girmedim tabii ki.

Eğer hâlâ bunları kullanmayanlar varsa, gitsin kendini korumaya aldırsın. Hayır yani UNESCO Dünya Miras Listesi’ne falan girsin. Onların nesli tükenmek üzere çünkü. 😂

Forever twitter Instagram, I hate you TikTok!

TikTok ne alâka anlamadım ama… Z kuşağı, yeni jenerasyon, nereye gidiyor bu gençlik!

Ya da şöyle sorayım: Siz nereye gidiyorsunuz? Nerelere gitmeyi planlıyorsunuz? Bu listedeki en popüler seyahat uygulamaları arasından sizin favorileriniz hangileri?

Bu üçünü istiyorum. Süreniz başladı! 🙂

Evet. Acısıyla tatlısıyla bir yazının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. 🙂

Ücretsiz seyahat uygulamaları da, az bilinen veya ücretli  en iyi gezi uygulamaları da bu listede yer aldı. Artık özgürce gezip tozmak size kaldı!

Yorum yapın