Abant Gölü Bolu ilindeki en popüler doğal güzelliklerden biri bildiğiniz gibi. Fakat Bolu Abant Gölü için bu tanımlama yetersiz kalır, o bir doğa cenneti. Türkiye’nin 7 harikası arasına girmesi gereken muazzam bir tabiat sanatı!
Bolu’nun en meşhur üç güzeli var: Biri Abant, biri Gölcük, diğeri Yedigöller…
Şimdi durağımız yeşil ve mavinin binbir tonunu buluşturan Abant Gölü. Şehir hayatından izole olup doğayla baş başa kalacağınız, kafa dinleyip huzur bulacağınız bir yer Abant Gölü Tabiat Parkı.
Bolu’nun akciğeri olan bu park ziyaretçilerine bolca temiz hava ve seyrine doyum olmayan bir görsel şölen sunuyor. Keyifli bir piknik, kamp, yürüyüş ve doğa fotoğrafçılığı burada yapabileceklerinizden sadece birkaçı.
Size anlatacağımız çok şey var: Abant Gölü giriş ücreti kaç TL? Abant Gölü nerededir? Abant Gölü’nde ne yapılır? Ve daha fazlası…
Abant Gölü Hakkında Bilgi
Muhteşem doğasıyla meşhur olan Abant, kendisini doğanın kollarına bırakmak isteyenler için eşsiz bir destinasyon. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, Örencik bölgesinde bulunan bu göl birikinti gölü olarak tanımlanıyor. Heyelan set gölü grubunda yer alan göl, şehrin 30 km güneybatısında yer alıyor.
1150 Hektarlık bir alanı kaplayan Abant Gölü Parkı, açık hava rekreasyon potansiyelinden ve sahip olduğu zengin florasından dolayı 1988 tarihinde ‘Tabiat Parkı’ statüsü verilerek korumaya alınmış.
Abant Dağı üzerinde oluşan bu göl, çevresinde yükseklikleri 1400-1700 metre arasında değişen birçok tepeye ev sahipliği yapıyor.
Gölün çevresi bitki çeşitliliği bakımından çok iyi bir kaynak durumunda. Bölgede kavak, kestane, köknar, ardıç, gürgen, yabanıl, meşe, kayın, karaçam ve sarıçam gibi çeşitli ağaç türleri bulunuyor.
Öte yandan bu tabiat parkında yaban hayatını da gözlemlemek mümkün. Sincap, domuz, kurt, ayı, tilki gibi çeşit çeşit hayvana rastlayabilirsiniz burada.
Göl, dağ ve orman peyzajlarını bütünleştiren Abant Gölü; doğal kaynaklarıyla, sosyal aktivite alanlarıyla ve kamp yerleriyle Bolu’da ayrı bir dünya gibi âdeta. Gölün çevresi eğitim faaliyetleri ve bilimsel araştırmalar için de kullanılıyor.
Manzara seyir noktaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, spor alanları ve otoparkı da bulunan Abant Gölü bölgesi kusursuz bir tatil deneyimi için dört dörtlük dizayn edilmiş.
Piknik alanlarında çeşme, tuvalet, oyun ünitesi, kamelya, iskele ve piknik ünitesi gibi imkânlar mevcut.
Buraya günübirlik tatil için gelenler oldukça fazla. Ancak imkânı olanların göl etrafında çadır kurması veya Abant otellerinden birinde konaklaması, böylece birkaç gün bu doğal güzelliğin tadını çıkarması gerek.
Özellikle Ankara ve İstanbul halkı için Bolu Abant Gölü hafta sonları kaçılacak ilk yerlerden. Siz de en kısa zamanda piknik sepetinizi alıp buranın yolunu tutun, doğanın binbir tonuna şahit olun. Hem gözlerinize bayram ettirin, hem bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirin.
Abant Gölü Özellikleri
Gölün yer altında gerçekleşen tektonik çöküntülerle oluştuğu biliniyor. Deniz seviyesinden 1328 metre yükseklikte bulunan gölün çevresi 7 km ve yüzey genişliği 1.25 kilometrekare.
Yaklaşık 10-15 metre derinliğe sahip. En derin yeri 40 metre olarak ölçülmüş.
Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda yer alan göl, Çepni Deresi ve diğer küçük derelerle, Bolu dağlarından gelen kar sularıyla besleniyor. Gölden sızan sularla ‘Bolusuyu’ meydana geliyor ve bu su, Filyos Irmağı’na akıyor.
Gölün suyu soğuk, tatlı ve berrak. Kış aylarında gölün donduğuna da şahit olmak mümkün.
Gölün sazlıklarında dağ ördeği, tekir, yeşilbaş gibi canlılar yaşıyor.
Ayrıca gölde sazanlara ve Salmotrutta Abanticus adı verilen alabalık türüne rastlanıyor. Bu, ‘Abant Alası’ diye de biliniyor. Açık sarı bir rengi var, boyları 20-60 cm arasında.
Bolu’daki birçok akarsuda olduğu gibi, Abant Gölü’nde de su samurları yaşıyor. Bunlar gölün kenarındaki çalılıkları, ağaçlık ve sazları yuva girişi olarak kullanıyor. Toprağın içerisine doğru açılan bir kanalda yuva yapan su samurları, Abant Tabiat Parkı’nın nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan canlılarından.
Gölün kenarına su samuru yaşam alanı yerleştirilmiş. Böylelikle gölün ziyaretçilerine burada su samurlarının barındığı hatırlatılıyor. Gölün temizliğinde büyük rol oynayan bu canlılar yaban hayatına da zenginlik katıyor.
Göl çevresindeki bazı bitki türlerine yukarıda değinmiştik. Onlara ilâveten gölün etrafında söğüt ve dişbudak ağaçları; ılgın, orman gülü, muşmula, fındık, alıç, papaz külahı, kuşburnu, çobanpüskülü, böğürtlen, eğrelti, nane, ısırgan, çilek, sarmaşık, ahududu, çayır otları ve atkuyruğu gibi bitki türleri de yer alıyor.
Abant Gölü Giriş Ücreti 2022
- Yaya: 8 TL
- İndirimli: 4 TL
- Otomobil: 24 TL
- Motosiklet: 16 TL
- Otobüs: 240 TL
- Midibüs: 120 TL
- Minibüs: 72 TL
- Karavan Alanı: 50 TL
- Çadır: 45 TL
Abant Gölü Nerede?
Doğu Karadeniz bölgesinde, Bolu’nun Mudurnu ilçesi Örencik mevkiinde yer alıyor bu doğa hazinesi. Mudurnu’nun 18 kilometre kuzeydoğusunda, Bolu’nun 34 km güneybatısında konumlanıyor.
Abant İstanbul ve Ankara arasında, ortada bir yerde bulunuyor. Park alanı ile İstanbul arası uzaklık 258 km. Burası Mudurnu ilçe merkezine 20 km. mesafede. Düzce’ye 60, Ankara’ya 225, Bolu’ya 33 km uzaklıkta.
Keremali ve Abant sıradağları arasında kalan Abant Gölü, özellikle sonbahar ve kış aylarında tercih edilen favori gezi noktalarından.
Yol tarifi için tıklayın!
Abant Gölü’ne Nasıl Gidilir?
Abant’a doğrudan ulaşım bulunmuyor. Ziyaretçiler çoğu zaman özel araçlarıyla gelmeyi tercih ediyor. Toplu taşımayla gelmek isterseniz Bolu otobüslerine binebilirsiniz. Pek çok otobüs firması Bolu’ya sefer düzenliyor.
Buraya ulaştığınızda Abant’a gitmek için dolmuşları tercih edebilir veya taksi tutabilirsiniz.
Buraya Ankara – İstanbul D-100 Devlet Karayolu’nun 203. kilometresinde, Ömerler Köyü sapağından ayrılarak devam eden bir asfalt yol ile varabilirsiniz.
Ankara istikametinden gidenler otobandaki Abant tabelasını takip etmeli ve çıkışa yönelmeli. Yol zaten sizi Abant Gölü’ne götürecek.
İstanbul tarafından gelecekseniz yolculuğunuz ortalama 2,5-3 saat sürecek. Bolu Dağı Tüneli’nden çıkın. Highway Outlet AVM ile karşılaşacaksınız. Burayı geçin, Abant tabelasının gösterdiği çıkıştan devam edin. 26 km. sonrasında Abant’a varacaksınız.
Anadolu Otoyolundan da gidebilirsiniz. Kaynaşlı yol ayrımından ilerleyip otoyola çıkarak Bolu Dağı’nın bittiği noktaya varın. Abant sapağından devam ederseniz 22 km. sonrasında göl sizi karşılayacak.
Abant Gölü Ulaşım
Uçakla gelmeyi düşünüyorsanız Bolu’nun havalimanı olmadığını unutmayın. Şehrin en yakınındaki havalimanı Kocaeli
Cengiz Topel Havalimanı. Orası da Bolu’ya 140 km mesafede.
Ankara Esenboğa Havalimanı veya İstanbul Sabiha Gökçe Havalimanı üzerinden de şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.
Abant Gölü’ne Ne Zaman Gidilir?
Hiçbir zaman Abant Gölü açık mı? Diye tereddüt etmenize gerek yok. Burayı yılın her günü, günün her saati ziyaret edebilirsiniz.
Göl her mevsim farklı güzelliklere bürünüyor. Dolayısıyla yaz-kış tatilin keyfine varacağınız garanti.
Abant Gölü sonbahar manzarası ile ün yapmış olmasına rağmen her mevsim burada renk cümbüşüne tanık olabilirsiniz.
Doğanın uyanışına burada şahitlik etmek için ilkbahar mevsimini tercih edebilir, dilerseniz yaz sıcaklarında gelip mis gibi göl havasıyla ferahlayabilirsiniz. Göl ve çevresi etrafını saran ormanlardan dolayı rüzgar alan bir bölge. Bu yüzden, yaz aylarında çok serin oluyor.
Fırsat bulursanız Eylül, Ekim veya Kasım aylarında burayı ziyaret ederek sonbahar renklerinin gölü nasıl da güzel süslediğine şahit olun.
sapsarı yapraklar arasında huzurla yürüyün. Havanın yavaş yavaş soğumaya başladığı bu aylarda göl, sanki ‘durun daha yeni başlıyoruz!’ diyor âdeta.
Buraya kışın gelmek de başka bir keyif. Gölün çevresi beyaz örtüyle kaplanınca güzelliğini tarif etmeye kelimeler yetmiyor. Hem kışın burada manzaraya karşı sucuk ekmek yemenin tadı çok farklı oluyor.
Burası yılın her günü eşsiz güzelliğini sergiliyor. Ne zaman geleceğiniz çok fark etmez ancak mümkünse hafta içini tercih etmeniz önerilir. Zira gölün etrafında hafta sonları –deyim yerindeyse- iğne atsanız yere düşmüyor.
Abant Gölü Gezilecek Yerler
Abant Gölü alanı oldukça geniş ve yürüyüş için çok güzel bir rota durumunda. Toplam 7 kilometre olan gölün etrafını yürüyerek turlarken birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Dilerseniz bu mesafeyi ata binerek, faytonla veya bisiklet kiralayarak da gidebilirsiniz.
Buraya gelmişken gezip görebileceğiniz pek çok yer mevcut. Abant Tanıtım Müzesi ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi bunların başında geliyor. Su Samuru Yaşam Alanı’na, köy ürünleri satış yerine ve Tabiat Camisi’ne de uğrayabilirsiniz.
Burada bir kır lokantası ve kır evi de bulunuyor. Göl çevresindeki kafe ve restoranlarda vakit geçirebilir, piknik ve kamp alanlarında kendinizi doğaya bırakabilirsiniz.
Abant Tabiat Müzesi
Tabiat parkında yer alan bu müze; başta Çakal, Yaban Domuzu, Ayı, Karaca, Geyik, kartal, şahin, su samuru olmak üzere birçok hayvana ev sahipliği yapıyor. Kuş türleri de buna dâhil.
Müzedeki hayvan tahnitleri arasında en çok ilgi görenlerden biri, 3 metre uzunluğundaki boz ayı.
Diğer taraftan müzede kozalaklardan yapılmış süslemeler ve çam ağaçlarından göz kamaştıran örnekler de bulunuyor. Müzeye giriş için ekstra ücret alınmıyor.
Tipik bir Bolu evinin sergilendiği bu müze göl bölgesinin maketini de barındırıyor. Burada göl çevresinin bitki örtüsüyle ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Abant Gölü’nde Neler Yapılır?
- Tabii ki Piknik ve kamp yapın. Çimenlere uzanıp gölün mis gibi dağ havasını içinize çekin.
- Hiçbir şey yapmadan, gözlerinizi kapatıp doğanın sesine kulak verin!
- Doğa yürüyüşüne çıkın. Tabana kuvvet! Hareket berekettir demişler. 🙂 Gölün etrafını turlarken zengin bitki örtüsünü gözlemleyin, âhenkli bir melodi gibi cıvıldayan kuş seslerini dinleyin. Manzarayı sindire sindire izleyin. Gölün etrafını aracınızla da turlayabilirsiniz ancak öyle doğada olduğunuzu tam anlamıyla hissedemezsiniz. Gölün çevresinde Mudurnu yolu tarafından ilerleyerek seyir tepesine ulaşın. Burayı pek çok kişi bilmez. Abant Gölü’nün bu gizli kalmış köşesini mutlaka keşfedin. Burada gölü kuşbakışı izlemek size ayrı bir huzur verecek.
- Gölün etrafındaki irili ufaklı tepelerde trekking keyfi yapabilirsiniz. Parkurlar zorluk derecesine göre değişiyor. Yanınıza biraz yiyecek ve su almayı unutmayın. Yorulduğunuzda bir ağacın gölgesine yaslanarak dinlenebilirsiniz.
- Birbirinden güzel fotoğraflar çekerek Abant Gölü gezi serüveninizi ölümsüzleştirin. Sarı çiçeklerden yapılan taçlara denk gelirseniz hemen bir tane alıp takın. Bir de böyle poz verin. Yemyeşil ormanın Abant Gölü’ne yansıması fotoğraf karelerinizi coşturacak! Özellikle gün doğumunda ve gün batımında yakalayacağınız kareler bizce sanki tablolardan fırlamış gibi olacak!
- Balık avı zamanında gelirseniz balık tutmanız mümkün.
- Kışın geldiğinizde kartopu oynamayı, buz tutan gölde yürümeyi ve yüksek tepelerde şambrellerle kayak yapmayı unutmayın!
- Gölün etrafını fayton, at veya bisikletle dolaşabilirsiniz. Kış aylarında kızaklı at arabaları, yaz mevsiminde ise tekerlekli faytonlarla göl çevresini turlayabilirsiniz. Fayton ücretleri 60-70 TL, at binme fiyatı ise 20-30 TL civarında. Abant Gölü Tabiat Parkı deyim yerindeyse at cenneti gibi. Kendi başına otlayan atlara denk gelirseniz şaşırmayın. Bunları sevebilir ve yem de verebilirsiniz. Binmek isterseniz köy halkının gözetimi altında size göl çevresini gezdirebilirler.
- Burada kano, dağ bisikleti, rafting, Paintball, off-road rallisi gibi aktiviteler de yapma imkânı bulabilirsiniz.
- Çepni Yaylası’na giderek yayla havası soluyun, yamaç paraşütü yapın. Örencik yaylası da bu aktivite için gayet uygun bir pist alanı. Abant Gölü’nün tepesinde bulunan bu yayla yemyeşil, geniş, düz bir alan. Yaylada biri 30, diğeri 180 metre yüksekliğinde iki tepe var. Öyleyse kendinizi tertemiz göl havasında dağlara bırakın! 🙂
- Yürüme mesafesinde daha pek çok yayla var, buraları da keşfe çıkın. Örneğin Samat Yaylası’ndaki kayak alanlarında yerel halk tarafından oluşturulan kayak pistlerinde çocukluğunuza dönebilir, eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz.
- Ayrıca Abant’ta yöresel el sanatları oldukça yaygın. Bölgede kurulan tezgahlardan buraya özgü ahşap süs ve eşyaları satın alın. Böylece hem Abant gezinizden hatıra kalır hem de sevdiklerinize de eli boş dönmezsiniz. Abant köy pazarında erişte, doğal tereyağı, kese yoğurdu, çam balı, kokulu tarhana ve taze yağlı peynir gibi doğal lezzetleri bulabilirsiniz. Bolçi markası ile meşhur Bolu çikolatasından da almayı ihmâl etmeyin.
- Göl manzarasına karşı, kuş cıvıltıları eşliğinde kahvaltı yapın veya keyifli bir yemek yeyin. Doğal köy ürünleriyle ve Abant’ın geleneksel lezzetleriyle midenize bayram ettirin.
- Eminiz ki buradan kolay kolay gitmek istemeyeceksiniz. Öyleyse tatilinize ara vermeyin, göl yakınındaki pansiyon veya otellerden birinde konaklayın. Böylece Abant’ın tadını doya doya çıkarın. Sabah yine bu manzarayla uyanın, göl çevresinde sabah sporu ve nefis bir kahvaltı yapın!
Abant Gölü Manzara Seyri
Yaz-kış güzelliğinden bir şey kaybetmeyen göl, misafirlerini bol oksijenle ve âdeta bir kartpostalı andıran doğasıyla ağırlıyor.
İçinizi açacak bu olağanüstü manzarayı seyrederken aldığınız her nefes sizi biraz daha mutlu edecek. Hep hasretini çektiğiniz doğaya kavuşmanın huzurunu yaşayacak, resmen yenilendiğinizi hissedeceksiniz.
Burada hayranlık uyandıran fotoğraflar çekerek takipçilerinizi kıskandırmayı unutmayın! 🙂
Doğayla iç içe Abant otellerinin göle uzanan iskeleleri sayesinde gölün şahane manzarasını daha güzel ve yakın açılardan izleyebilirsiniz.
Abant Gölü’nde bulunan nilüfer çiçekleri ise gölün güzelliğine güzellik katıyor. Bilhassa ilkbahar-yaz aylarında kendini gösteren bu çiçekler, rengârenk görünümüyle göz dolduruyor.
Bölgede bulunan canlı türleri de cıvıl cıvıl bir atmosfer oluşturarak bu olağanüstü manzarayı taçlandırıyor.
Gölün çevresinde yükselen yamaçlar, sadece burada yetişen Abant çiğdemlerine ev sahipliği yapıyor. Bu çiçekler ‘Crocus abantensis’ olarak da biliniyor. Ankara çiğdemi de meşhur fakat Bolu coğrafyasında yetişen çiğdemler mavi çiçekleriyle onlardan ayrılıyor.
Mükemmel manzarasıyla büyüleyen Abant Gölü’ne karşı kahvaltı yapmak veya en azından çay içmek bile doyumsuz bir keyif.
Abant Gölü kış manzarası da ağzınızı açık bırakacak güzellikte. Gölü karlar altındayken görmek içinizi huzurla dolduracak. Bir yanda buz tutan Abant Gölü, diğer yanda ona eşlik eden karlı ağaçlar… Sırf bu görüntüyü izlemek için bile buraya gelmek çok mantıklı.
Tabii ki manzara keyfinizi kar üzerinde piknik yaparak tamamlamalısınız.
Abant Gölü Piknik
Burada kızıl çam ağaçlarının sunduğu bol oksijeni ciğerlerinize doldurarak, dağ kokusu ve göl mavisi eşliğinde piknik yapın! Semaver de getirirseniz mangal keyfinizi taptaze çay ile iyice artırın!
Piknik sırasında etraftaki çeşmelerden buz gibi dağ suyu içerek ferahlayabilirsiniz. Çocuk oyun alanları da mevcut olup, çocuklarınızla beraber eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.
Size düşen tek şey burada muhteşem doğanın keyfini çıkarmak ve doğayı temiz bırakmak. 🙂
Abant Gölü Kamp
Abant Gölü Bolu şehrinde yaz veya kış kampı için tercih edilebilecek en güzel rotalardan. Göl etrafında kamp alanına doğru yönlendiren tabelalar var. Piknik alanlarında ve çocuk oyun alanlarında kamp kurulması yasak.
Fakat iç kesimler kamp yerleri bakımından zengin. Buralardan en kuytu köşeleri değil, ulaşım yollarına daha yakın olanları tercih edin. Göle yakın, sazlık biçimindeki kısımlar bataklıklardan oluşuyor. O nedenle buralardan uzak durmanız önerilir.
Abant kamp alanında çardak, elektrik, şömine ve WC gibi imkânlar yer alıyor. İhtiyaçlarınızı gelirken en yakındaki Higway AVM’den temin edebilirsiniz.
Yaz mevsiminde bile geceleri Abant’ın havası çok soğuk oluyor. Bu yüzden yanınıza kalın bir şeyler alın. Kış aylarında kar yağışına karşı dikkatli olun.
Varillerin içinde ateş yakmak serbest. Yabani hayvan riskine karşı çit önlemi alınmış. Ayrıca gölün doğusunda bulunan samat yaylası yakınında çadırlı kamp alanı mevcut. Burada yemekhane ve bulaşık yıkama yeri gibi olanaklar da bulunuyor.
Ayrıca göl çevresindeki Örencik, Pelitözü ve Sarıyer yaylaları kamp için gayet uygun. Buralarda bazen yayla festivalleri de gerçekleştiriliyor. Şenlikler ve folklorik etkinlikler düzenleniyor.
Örmeci Yaylası’nda da kamp kurabilir, bölgede yetişen mantarları toplayabilirsiniz. Sinekli Yayla Kamp Alanı’nda da ‘ver elini doğa!’ diyebilir, yemyeşil çimenlerin üzerinde dinlenirken masmavi gökyüzünü kendinize çok yakın hissedebilirsiniz. Yayla evleri de bölgeye nostaljik bir hava katıyor.
Abant Gölü’nde Bisiklet Turu
Bisiklet kiralama alanı tabiat parkının girişinde, Abant Tabiat Müzesi’nin yanında. Göl çevresinin tadını esen rüzgar eşliğinde pedal çevirerek çıkarabilirsiniz. 1 saat için tek kişilik bisiklet kiralama fiyatı 20-30 TL arasında.
Abant Gölü’nde Olta Balıkçılığı
Sezon 1 Mart-1 Ekim tarihleri arasında açık. Diğer aylarda avlanmak yasak. Yola çıkmadan olta takımınızı hazırlayıp burada balık tutma deneyimini de yaşayabilirsiniz.
Şansınız varsa Abant alası diye bilinen alabalık türüne rastlayabilirsiniz. Fakat ne yazık ki gölde balık oranı iyice azalmış. Umarız oltanıza büyük balıklar takılır!
Abant Gölü Yeme-İçme
Parkta bulunan satış reyonlarından yöresel ürünler alabilirsiniz. 22 km’lik Abant yolunda birçok alabalık lokantası mevcut. Onlardan birine oturup manzarayı seyrederek balık ziyafeti çekebilirsiniz.
Ya da köfte ekmek veya sucuk ekmek satılan yerlerden birini tercih ederek kendinizi açık havada bu lezzetle ödüllendirin.
Kışın gelirseniz göl kenarında sıcacık salebinizi yudumlayarak içinizi ısıtın. Dilerseniz yakındaki restoranlardan birine uuğrayın. Göl manzarası eşliğinde Bolu’nun çantıklı pide, mantar dolması, Kartalkaya kebabı, binekli alabalık, mengen pilavı, Abant kebabı gibi birbirinden enfes yöresel lezzetlerini tadın.
Kuzu saç tava, Akçaabat köfte, kuzu biftek, kuzu pirzola, kiremitte alabalık, kiremitte sote, kiremitte köfte de sizi sizden alacak onlarca nefis alternatiften birkaçı.
Bolubeyi tatlısı, İnebolu etli ekmeği, kabaklı gözleme ve kaldırık dolması da burayı ziyarete gelmişken kaçırmamanız gereken diğer Abant lezzetleri.
Ayrıca mangal keyfi yapmayı veya ızgarada mantar yemeyi unutmayın. Sonra da Büyük Abant Oteli’nin göl iskelesinde kahve keyfi yapın.
Abant Gölü Kahvaltı
Dilerseniz piknik sepetinizi getirip kendi kahvaltınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Çayı termosla halledersiniz. İsterseniz göl kenarındaki işletmeleri tercih edebilir, kışın şömine başında kahvaltı yapmanın zevkine varabilirsiniz.
Sıcacık köy ekmeğine sürdüğünüz doğal kaymak ve balın lezzetine doyamayacaksınız. Erimiş hellimler, sahanda yumurta, güveçte sucuk, çeşit çeşit köy peynirleri, patates kızartması, sigara böreği…
Neyse daha fazla detaylandırmayalım. Bol oksijenli harika bir atmosferde leziz bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz mekânlardan bazıları şöyle:
- Abant Göl Cafe & Restaurant: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Park: Yol tarifi için tıklayın!
- Cemil Piknik: Yol tarifi için tıklayın!
- Şömine Et Mangal Kahvaltı Evi: Yol tarifi için tıklayın!
- Gölcük Gazelle Restaurant: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Çamlık Restoran: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Havuzbaşı Restaurant: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Gökdere Restaurant: Yol tarifi için tıklayın!
Bolu Abant Gölü Konaklama
Gölün etrafını çevreleyen yaklaşık 1150 hektarlık alanda ve Abant yolunda bungalov evler, 5 yıldızlı konaklama tesisleri bulunuyor. Karavan veya çadırla kamp yapmanız da mümkün. Yolunuzun üzerinde pansiyonlara da denk geleceksiniz.
Abant’ın zengin bitki örtüsü ve huzurlu atmosferi içinde farklı konseptlerle hizmet veren bu oteller konforlu, dinlendirici ve romantik konaklama fırsatları sunuyor.
Dilerseniz nostaljik kış günlerine duyduğunuz hasreti şömineli Abant otellerinde giderebilirsiniz. Göl çevresinin doğal dokusuna göre inşa edilen Bolu Abant Gölü otel ve bungalov evleri, sizi şehir içinde şehirden uzağa götürecek.
Sağlık ve spa hizmetleri, kapalı ve açık havuzlar, balayı süitleri, alakart restoranlar, ücretsiz otopark gibi olanaklarla donatılan Abant Bolu otelleri; balayı, termal, butik ve kış otelleri gibi çeşitlere ayrılıyor.
Abant Gölü otel önerileri olarak en popüler yerlerden bazılarını listeleyelim:
Abant Gölü Otelleri
- Abant Köşk Oteli: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Göl Evleri: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Palace Hotel: Yol tarifi için tıklayın!
- Büyük Abant Oteli: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Aden Boutique Hotel & Spa: Yol tarifi için tıklayın!
- VONRESORT Abant: Yol tarifi için tıklayın!
- Bolu Koru Hotels Spa Convention: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Şömine’s Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Yeşil Ev Masal Evleri: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Yayla Butik Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Villa Otel & Bungalow: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Pelit Restaurant & Bungalow: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Paşa Pansiyon: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Bahçeli Köşk: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Barış Pansiyon: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Dere Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Doğa Köşkü Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Manzara Butik Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Lotus Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Korudam Cafe & Butik Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Kartal Yuvası Otel: Yol tarifi için tıklayın!
- Abant Hayalim Butik Otel: Yol tarifi için tıklayın!
Abant Gölü Yakınında Gezilecek Yerler
Abant denince tabii herkesin aklına önce Abant Gölü geliyor. Ancak Abant, Mudurnu ve Bolu’da görmeye değer sayısız doğal güzellik, tarihi eser ve turistik nokta var. İşte onlardan bazıları:
- Akkayalar: Bölgenin dokusu Pamukkale’yi andırıyor. Doğal bir göle ev sahipliği yapan Akkayalar travertenleri Abant Gölü gezisinden sonra mola verebileceğiniz en güzel duraklardan. Yol tarifi için tıklayın!
- Güzeldere Şelalesi: Berrak suyu ve çevresindeki geniş ormanlık alanıyla bu şelale doğa tutkunlarını kendine çekiyor. Yol tarifi için tıklayın!
- Sinekli Yaylası: Kampçılık, izcilik, safari, bisiklet gezisi ve trekking gibi aktiviteler için tercih edilen bölge yayla şenliklerine de sahne oluyor. Yol tarifi için tıklayın!
- Samandere Şelalesi: Ülkemizdeki tabiat anıtlarından biri olan bu şelale, bâkir doğası ile gezginleri cezbediyor. Yol tarifi için tıklayın!
- Örmeci Yaylası: Piknik ve kamp için biçilmiş kaftan olan bu yayla, ilkbahar ve yaz tatillerinde en güzel gezi alternatiflerinden biri oluyor.
- Yedigöller Milli Parkı: Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl ve İncegöl olmak üzere 7 gölden meydana gelen bu park da muhteşem manzaralar sunuyor. Spor ve piknik alanları, kamp yerleri, şelaleleri, yürüyüş parkurları ve manzara seyir noktalarıyla burası ikinci Abant gibi! Yol tarifi için tıklayın!
- Beşpınarlar Tabiat Parkı: 26 hektar büyüklüğündeki bir alana yayılan park doğayla yalnız kalmak isteyenleri bekliyor. Yol tarifi için tıklayın!
- Gölcük Tabiat Parkı: Burada yer alan göl yapay olmasına rağmen, öyle güzel ki gerçek gölden ayırt edilemiyor. Ağaç türleriyle bezeli bu park, doğasıyla mest ediyor Yol tarifi için tıklayın!
- Atatürk Orman Parkı: Şehrin merkezinde konumlanan Atatürk Orman Parkı Bolu’nun ikonik noktalarından biri. Doğa yürüyüşü, spor ve manzara keyfi için ziyaret edebileceğiniz bu park sessiz-sakin ortamında bol bol huzur depolamayı garanti ediyor. Yol tarifi için tıklayın!
Sonuç olarak Bolu Abant Gölü doğanın kalbi! Öyleyse Abant Gölü Bolu gezi listenizin ilk sıralarında yer alsın, doğanın nabzını burada tutun. Şehir karmaşasından sıyrılın, tüm yılın stresinden kurtulun.
kendinizi doğanın kucağına atıp huzura varın. Tabiatın, tüm hünerlerini sergilediği bu masalsı yerde benzersiz bir tatil deneyimi yaşayın.
Abant Gölü gezi rehberi burada biter ama ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri bitmez. Dilerseniz Bolu’nun bir başka doğa efsanesine Yedigöller Milli Parkı gezisine çıkarak tanık olabilirsiniz.
Bolu’nun doğusunda yer alan Çankırı’nın gezilecek yerlerine Çankırı gezi rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bolu’nun güneyinde bulunan Ankara’nın gezilip görülecek yerlerini Ankara gezilecek yerler yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Yine Bolu’nun güneybatısında konumlanan Eskişehir’in ziyaret noktalarına Eskişehir gezilecek yerler sayfamızdan ulaşabilir, Bolu’ya çok yakın Bilecik şehrini Bilecik gezi rehberi içeriğimizle keşfedebilirsiniz.
Sakarya ise Bolu’nun batısında kalıyor. Bu güzide şehirde neler var neler yok merak ediyorsanız, Sakarya plajları ve Sakarya yemek rehberi gibi yazılarımıza göz atabilirsiniz.
O zaman size kolay gelsin ve şimdiden iyi eğlenceler!