Beykoz Korusu İstanbul Anadolu Yakası’nda doğayla iç içe konforlu bir tesis. Boğaz kıyısında konumlanan İstanbul Beykoz Korusu, aynı zamanda Abraham Paşa Korusu diye anılıyor.
Sultan II. Abdülhamid döneminden kalan Beykoz Korusu, barındırdığı sosyal imkânları, yeme-içme olanakları ve muhteşem manzarasıyla hafta sonu kaçılacak yerlerin başında geliyor.
Öte yandan burası düğün mekânı, fotoğraf için dış çekim yeri olarak da sıklıkla tercih ediliyor.
Uzun lafın kısası biz, Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri hakkında tüm bilgileri bir araya getirdik. Keyifli okumalar ve şimdiden bol gezmeler…
Beykoz Korusu Hakkında Bilgi
150 dönümlük bir alanı kaplayan koru, hem bir sosyal tesis, hem de piknik, mesire ve organizasyon alanı olarak kullanılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı.
Yemyeşil dokusu, yüzyıllık ağaçları ve eşsiz Boğaz manzarasıyla İstanbul’un en güzel parklarından ve Boğaziçi’nin en büyük korularından biri.
İstanbul’da ferah bir nefes almak, huzur bulmak için tercih edilebilecek en iyi mekânlardan olan Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri, lezzeti manzarayla bir araya getiriyor.
2006 yılından bu yana hizmet veren korunun restoran bölümü 711 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Açık alanı ise 2783 metrekare.
Korunun içerisinde yürüyüş parkurları, 5 havuz, iki mağara, kuş evleri, saray kalıntısı yer alıyor.
Kayalarla oluşturulan yapay çağlayanlar mevcut. Havuzlardan birinde ufak bir yapay adacık var. Kır kahveleri, otoparklar, çocuk parkı, piknik ve spor alanları, seralar, oturma terasları koruyu oluşturan diğer üniteler.
Beykoz Korusu restoranı ise Beltur tarafından işletiliyor. Koruda ALAKART hizmeti mevcut. Bu işletme, cafe&restoran konseptinde Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri adıyla faaliyet gösteriyor. Eskiden Hasır Restoran diye biliniyordu.
Korudaki tek restoran burası değil. Tesise ait başka bir restoran, bir de havuzbaşı çay bahçesi var.
Çeşitli sosyal organizasyonlara da ev sahipliği yapan koru, Beykoz’un ve İstanbul’un pek çok noktasını etkileyici bir perspektiften izlemenize olanak tanıyor.
Burada muhteşem manzaraya karşı yeme-içme keyfi yaşayabilirsiniz. Hayat koşturmacasına biraz mola verebilir, doğayla baş başa kalıp huzur bulabilirsiniz.
Beykoz Korusu Tarihi
Bu mekân önceleri meşhur Osmanlı veziri Abraham Paşa’ya aitti. Bu yüzden Abraham Paşa Köşkü olarak biliniyordu.
Korunun dilden dile dolaşan hikâyesi şöyle: Dönemin padişahı Abdülaziz ile Ermeni vezir Abraham Paşa satranç oynarlar. Abraham Paşa padişahı mağlup eder. Ödül olarak kendisine bu koru verilir.
Fransız bahçe uzmanlarının düzenlediği bu koruluğa tiyatro, havuzlar, kuşhaneler ve köşkler yaptırıldı. O dönem Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul’a, burada yetiştirilmeyen pek çok egzotik ağaç ve bitki getirilip dikildi.
Avram Paşa Korusu diye de bilinen bu yerde ev partileri de yapılır, devlet adamları sıklıkla bu koruyu ziyaret ederdi.
1937 yılında burası bir yangın geçirdi. 1887 tarihinde devlet bu araziyi satın alarak halka açtı. Belediye, köşkün olduğu yeri kiralamaya başladı.
Bir süre sonra kiracılar koruyu terk edince burası metruk duruma geldi. Bir müddet kendi hâline bırakılan koru, nihayet tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniden restore edildi. 2006 yılının Ekim ayında Beykoz Korusu Sosyal Tesisi olarak faaliyete başladı.
Beykoz Korusu Giriş Ücreti 2025
Buraya giriş için ücret ödemeniz gerekmiyor. Tabii otopark ve yeme-içme hizmetleri ücretli.
Fakat burada bir organizasyon düzenlemek isterseniz elbette gerçekleştireceğiniz etkinlikler ücrete tâbî olacak.
Burası belediyeye ait bir mekân, o yüzden tesis fiyatları gayet uygun. Boğaz’a nâzır bir yerde ucuz ve doyurucu bir yemek için kesinlikle doğru tercih.
Beykoz Korusu’nda Neler Yapılır?
Riva yolunu tercih ederseniz asırlık ağaçların nasıl bir görsel sanat sergilediğine şahit olabilir, doğanın yaptığı şova hayran kalabilirsiniz. Yürüyüş yapmaya bu caddeden başlayabilir, akşamüzeri buraya gelirseniz güneşin ışık oyunlarına tanık olabilirsiniz.
Bu girişlerden yürüyerek girerseniz koru yollarının birbirine bağlandığını görebilirsiniz. Fakat arabayla girerseniz böyle bir durum söz konusu olmuyor. Aracınızı girişteki park alanına bırakıyorsunuz.
Yani koruda arabalarla karşılaşmıyorsunuz. Yürüyüş yolları heybetli ağaçlar arasında uzayıp gidiyor, koskoca alan size kalıyor…
Koruda mükemmel manzaranın keyfini çıkarın, kuş cıvıltılarını dinleyerek doğanın verdiği huzura odaklanın. 🙂 Korunun bol oksijenli orman havasını soluyarak rahatlayın, hem şehrin merkezinde hem de şehirden uzakta olmanın tadına varın.
Rengârenk çiçeklerin kokusuyla mest olun, doğanın sizi sarıp sarmaladığını hissedin.
Koruda bulunan saray kalıntısını, mağara ve havuzları yakından görün. Huzur içinde doğa yürüyüşü yapın, koruda gezen tavşan ve sincaplara denk gelirseniz onları izleyin. Birbirinden renkli fotoğraf kareleri yakalayarak keyif dolu anlarınızı ölümsüzleştirin. Video çekimi de yapın, mümkünse hafta içi gelin, sessiz-sakin olacağından tadına daha iyi varırsınız.
Eğlence ve dinlenme alanlarına ek olarak, koşu ve spor yapmak için de uygun bir ortam sunan Beykoz Korusu, size zamanın nasıl geçtiğini hissettirmeyecek.
Piknik için de tercih edebileceğiniz Beykoz Korusu’na kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz mümkün. Sosyal tesisin dışındaki alanlarda piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz sosyal tesiste lezzetin doruklarına çıkabilirsiniz, seçim sizin!
İster aile ve arkadaşlarla, ister sevgiliyle gelir; dilerseniz yanınıza güzel bir kitap alıp tek başınıza takılırsınız. Beykoz Korusu gezilecek yerler bakımından çok zengin değil, yani Beykoz’da ziyaret edilecek çok yer var fakat koru içerisinde yapacak fazla şey yok. Buna rağmen doğal atmosferi ve sunduğu olanaklarla sizden tam not alacağı kesin.
Beykoz Korusu Düğün ve Diğer Etkinlikler
Tabii seçilecek menüler, açık veya kapalı alan tercihi, hafta içi veya hafta sonu olması gibi kriterler de fiyatı etkiliyor. Yemekli hafta sonu etkinlikleri en az 80-150 TL’den başlıyor. Hafta içi minimum fiyat ise 70-110 TL arasında.
Kişi başı kokteyl fiyatı 45-65 TL arası, hafta içi-hafta sonu fark etmiyor.
Hafta içi düğünlerinde katılımcı sayısı minimum 200 olmak zorunda. Hafta sonu düğün organize edebilmek için ise en az 350 kişi çağırmanız gerekiyor.
Beykoz Korusu Sosyal Tesisi 1.000-1200 kişi misafir ağırlama kapasitesine sahip. Kışın düğün yapacaksanız kapalı alanları tercih edebilirsiniz. Yaz düğünleri de genellikle açık alanlarda, doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştiriliyor. Kapalı alan olsa bile deniz manzarasını izleyebiliyorsunuz.
Kutlamalar sırasında havai fişek kullanımı yasak. Alkol servis edilmiyor.
Değişik organizasyon alanları mevcut: Teras bölümü/kır bahçesi, Piramit Salonu vb… Herkesin tarzına ve mevsime göre bir seçim yapması mümkün.
Hafızalardan silinmeyecek mükemmel davetlere ev sahipliği yapan Beykoz Korusu’nda süsleme, catering, video ve fotoğraf çekim hizmeti var. Dışarıdan fotoğrafçı getirmeye sıcak bakılmıyor.
Düğünde her ânınız, tesisin anlaşmalı fotoğrafçısı tarafından kayda alınacak. Şüphesiz ki burada çift fotoğrafları da, konukların Instagram pozları da harika çıkıyor!
Koruda düğün fotoğrafı çekimi yapmak için organizasyon şart değil. Pek çok kişi, dış çekim mekânı olarak burayı tercih ediyor. 🙂
Kaliteli ses sistemi mevcut, eğlenceye müzik de eşlik ediyor. Düğünden evvel orkestrayla görüşüp isteklerinizi belirtiyorsunuz, ona göre bir program hazırlanıyor. Giriş müziğini, dans müziklerinizi kendiniz seçiyorsunuz.
Gelin odası da bulunuyor.
Kokteyl organizasyonlarında soğuk içecek, düğün pastası ve kokteyl tabağından oluşan bir menü sunuluyor. Yemekli düğünlerin menüsünde ördovr ve antre tabağı, salata, beyaz veya kırmızı et, ara sıcaklar, pasta gibi seçenekler mevcut. Menüye dondurma, meyve gibi şeyler ekletmeniz mümkün.
Deniz ve şehir manzaralı bir yerde kır düğünü yapmak isterseniz Beykoz Korusu düğün imkânını kaçırmayın deriz. Büyüleyici manzarasıyla organizasyonunuzda bambaşka bir ambiyans meydana getirecek bu koruda tam hayalinizdeki gibi bir düğününüz olabilir.
Koruyu kaplayan yeşillikler ise göz kamaştıran fotoğraflar çekmeniz için size harika bir fon oluşturacak.
İstenilen konsept ve renklerde çalışmalar yapılabiliyor. Kare ve yuvarlak masalar kullanıyorlar. Gelin-damat masası özel bir platforma yerleştiriliyor. Bu alan kafes biçiminde hazırlanıp süsleniyor.
Masaya beyaz örtü giydiriyorlar. Tepesi tamamen doğal çiçeklerle bezeniyor, kenarlarından da bembeyaz tüller sarkıtılıyor. Tabii ki şık masa aksesuarları ve çiçek aranjmanları da ihmâl edilmiyor.
Bir düşünsenize… Mis gibi deniz kokusu, asırlık ağaçlar, kuş ve dalga sesleri eşliğinde, tabiatın kucağında bir düğün veya davet… Peri masallarını andıran bu yerde kendinizi rüyada gibi hissedeceksiniz.
Hem organizasyon sahipleri hem de katılımcılar için nasıl unutulmaz bir deneyim olacağına kuşku yok. Şehir hayatının karmaşasından uzakta, doğanın ve eğlencenin kalbinde olmayı kim istemez?
Sonuç olarak, özel günlerinizi bu prestijli tesiste yaşayarak mutluluğunuzu ikiye katlayabilirsiniz. Organizasyonlar hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca ‘444 10 34’ numaralı telefonu arayarak da bilgi edinebilirsiniz.
Beykoz Korusu Yeme-İçme
Beykoz Korusu Restoran gündüz 13:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Akşamleyin ise 19:00 saatinde açılıyor, 23:00’e kadar hizmet sunuyor. Pazartesi günleri kapalı.
Akşam yemeği için gidecekseniz önceden arayıp bilgi alın. Çünkü organizasyon düzenleneceği için geçici olarak hizmet vermiyor olabilir.
Türk ve dünya mutfağından seçkin lezzetlerin bir araya geldiği Beykoz Korusu Restoranı; zeytinyağlılardan salatalara, balık ve deniz mahsullerinden ızgaralara kadar geniş bir yelpazeye sahip.
Salata çeşitleri arasında; kırmızı etli, hellim peynirli, piliç etli salatalar;çoban, söğüş ve mevsim salata vb. mevcut. Balık çorbası, enginar, soslu patlıcan, yaprak sarma, paçanga böreği, julyen dil balığı, mantar graten ve mantar kavurma gibi alternatifler de var.
Tabii ki bu çeşitlilik arasında tatlıların yeri ayrı . Nefis bir yemeğin ardından finali güzel bir tatlıyla yapmak isteyenler için seçenek bol. Çay, kahve, nar ve portakal suyu, sıcak-soğuk içecek servisi de var. Ramazan ayında listeye iftar menüsü de ekleniyor.
Demiglass sos ve patates püresiyle servis edilen Koru Steak ise, tesisin en meşhur favori spesiyallerinden. Bonfile inceltilerek mantar, rendelenmiş kaşar ve Patlıcan ilâvesiyle harmanlanıyor. Izgarada pişiriliyor ve Koru Steak ismini alıyor. Parmak yedirecek cinsten!
Sotelenmiş sebzelerle doldurulmuş yaprak bonfile, menüde öne çıkan bir başka nefis tat. Koru Krep’i ise sebzeli, mantarlı ve tavuklu bir lezzet olarak damakları şenlendiriyor.
Restoranın lezzeti ve sunumu hakkındaki yorumlara göz atmak isterseniz buraya veya buraya bakabilirsiniz.
Beykoz Korusu Restoran Fiyatları 2025
Koru Krep 15, Koru Steak 55 TL’den başlıyor. Balık çeşitlerinde fiyatlar 25-55 TL arası. Izgaralar ise ortalama 22-45 TL civarında fiyatlandırılıyor. Tatlı fiyatları 15-40 TL arasında değişiyor.
Beykoz Korusu Kahvaltı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri tarafından sunulan Beykoz Korusu kahvaltı ve yemek alternatifleri misafirlerin manzara lezzetini taçlandırıyor. Korunun temiz havası ve rengârenk doğası göz zevkinize hitap ederken, zengin menüsü de damak zevkinizi tatmin edecek nitelikte.
Pazar günlerinde açık büfe kahvaltı sunuluyor. Fiyatların makul olduğu söylenebilir. Tek kişilik kahvaltı tabağı 30-40 TL’ye denk geliyor.
Doğanın tam ortasında keyifli bir kahvaltı kulağa çok cazip geliyor, değil mi? Hele ki yaz aylarında… Fırsatı fazla uzaklarda aramayın, Beykoz Korusu’ndaki sosyal tesis hem midenizi hem ruhunuzu doyurmaya aday.
Açık büfe kahvaltı her Pazar sabahı 8.30’da başlıyor, 13.00’e kadar sürüyor. Tam 60 değişik lezzet sunulan açık büfe kahvaltı, güne zinde bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.
Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri kahvaltı seçenekleri arasında serpme kahvaltıdan da bahsetmek mümkün. Bunun fiyatı ise 60 TL civarında.
Tabii ki kahvaltınızı menemen ve patates kızartması gibi ekstralarla zenginleştirebilirsiniz. Açık büfe kahvaltıyı tercih ederseniz ev yapımı reçeller, çeşit çeşit zeytinler, yöresel peynirler, yumurta çeşitleri ve hamur işleri sizi bekliyor. Sucuk, sosis ve buna benzer et ürünleri de unutulmuyor.
Pastırmalı yumurta, mıhlama, mini kalem böreği, söğüş tabağı, omletler, meyve tabağı da kahvaltı masalarına renk katıyor. Anlayacağınız kahvaltı sofrası 4/4’lük donatılıyor, -deyim yerindeyse- kuş sütü eksik!
Beykoz Korusu Dilruba Kır Kahvesi
Koruyu turlarken Dilruba Kır Kahvesi’nde mola verebilirsiniz. Bazen sosyal tesis çok kalabalık oluyor. Bu nedenle ikinci alternatif olarak burayı tercih edebilirsiniz.
Fiyatlar üç aşağı beş yukarı, tesis ile aynı. Burada da tesiste olduğu gibi kahvaltı, öğle ve akşam yemeği hizmeti var.
Restoranın çalışma saatleri 08.00-21.00. Özellikle Semaver çayını içmeden ayrılmayın.
Telefon: 0216 323 53 11
Beykoz Sahil Sosyal Tesisi
Karadeniz’in Boğaz sularıyla buluştuğu Çubuklu sahilinde yer alıyor. Ziyaretçilerine yemyeşil ağaçlarıyla merhaba diyen bu tesis, Anadolu Yakası’nın en popüler mekânlarından.
Bu tesisin manzarası da tek kelimeyle şahane. Dekorasyonda yer verilen Osmanlı motifleri de buraya ayrı bir hava katıyor.
1999 yılında İstanbul halkına hizmet vermeye başlayan tesis iki kattan meydana geliyor. Denizin yanıbaşında konumlanan Beykoz Sahil Sosyal Tesisi, 1.300 metrekarelik kapalı alana ve 1.050 metrekare açık alana sahip.
Konuklarını son derece şık ve ferah bir ortamda ağırlayan tesis, Türk mutfağından özel lezzetleri modern sunumuyla birleştiriyor.
Tüm lezzetleri damakta iz bırakmasına rağmen özellikle Beykoz kebabı meşhur. Elma dilim patatesler ve süzme yoğurt ile beraber servis edilen bu kebap nefis bonfile etinden hazırlanıyor.
Öte yandan Sebzeli Somon ve Ispanak Yatağında Levrek Fileto tesisin vazgeçilmezleri arasında.
Restorana ilâveten bir kafeteryası da var. 4 mevsim hizmet veren kafeteryada nefes kesen manzaraya karşı, deniz havası alarak kahvaltı yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla sohbet ederken sıcacık kahvenizi yudumlayabilir, en tatlı kaçamaklar için burayı tercih edebilirsiniz.
- Adres: Paşabahçe Mh., Barbaros Cd., Burunbahçe Mevki, No: 16, Beykoz / İstanbul
- Telefon: 444 10 34
- Yol tarifi için tıklayın!
Beykoz Korusu Nerede?
Burası Beykoz’un Kelle İbrahim Caddesi’nde yer alıyor. İlçenin merkezinde, Boğaz’a hâkim bir noktada konumlanıyor. Paşabahçe-Beykoz bölgesinden başlayıp Riva’ya doğru uzanıyor. Üsküdar-Beykoz arası ortalama 20 km. Sosyal tesisler korunun içerisinde hizmet veriyor. Sadece koruyu gezmek için de gelebilirsiniz, illâ bir şeyler yemeniz gerekmez. 🙂
Açık adresi şöyle:
Merkez Mahallesi, Kelle İbrahim Cd. 17/A, Beykoz Koru Sosyal Tesisi
Yol tarifi için tıklayın!
Beykoz Korusu Nasıl Gidilir?
Buraya ulaşmanın en kolay yolu Yeniköy-Beykoz veya İstinye-Paşabahçe arasında sefer yapan tekneleri tercih etmeniz. Öte yandan şehir hatları vapurlarıyla da direkt Beykoz’a gelebilirsiniz.
Kanlıca ya da Çubuklu’ya ulaştıktan sonra otobüse binerek buraya varabilirsiniz. Beykoz iskelesiyle Kanlıca iskelesi birbirine 6,5 km uzaklıkta.
Eminönü, Kabataş ve Beşiktaş vapurlarıyla buraya ulaşmayı tercih ederseniz hem trafik sıkıntısı çekmez, hem Boğaz havası almış olursunuz.
Beykoz Korusu Ulaşım
Kara yoluyla gelmek isterseniz ilk olarak Üsküdar’a gelmelisiniz. Buradan da Beykoz’a gelen minibüslere veya İETT Belediye Otobüslerine binebilirsiniz.
Ümraniye’den gelecekseniz Haldun Alagaş’tan 11H nolu otobüse binebilirsiniz. Tuzla, Pendik, Maltepe ve Kartal taraflarından gelecek olanlar 500T’ye binip Kavacık Köprüsü’nde inmeli. Sonra 15TY, 15A, 121A numaralı otobüslerden biriyle Beykoz Korusu durağına ulaşmak mümkün.
Beykoz’a giden İETT hatlarından bazıları şöyle:
- E2 Beykoz – Taksim
- 135A Acarkent – Görele,
- 15A Anadolu Feneri – Kavacık
- 15D Anadolu Feneri – Kavacık
- 15 PSoğuksu- Üsküdar
- 15 T Tokatköy – Üsküdar
- 20 Ortaçeşme – Kavacık
- 15F ve 15BK Beykoz – Kadıköy
- 11H Ortaçeşme – Ümraniye
- 15TY Tokatköy – Ümraniye
Şehir hatları vapurlarının güncel tarifelerine bu sayfadan bakabilir, İETT Belediye Otobüs sefer ve duraklarını ise buradan görebilirsiniz.
Özel aracıyla gelecek olanlar Beykoz – Paşabahçe yolunu izleyerek buraya ulaşım sağlayabilir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden karşı tarafa geçin, Beykoz sapağından girin. Sahilden devam ederek koruya varabilirsiniz.
Beykoz Korusu Yakınında Gezilecek Yerler
Beykoz’un çekim noktaları buraya oldukça yakın. Korunun 5-10 dk’lık sürüş mesafesinde ve Beykoz’un muhtelif yerlerinde bulunan bazı tarihi, doğal ve turistik yerler şöyle:
- Polonezköy Tabiat Parkı: 30 bin metrekarelik bir alanı kaplayan park, muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle cıvıl cıvıl bir ortamı bulunan parkta yürüyüş ve piknik yapabilir, bisiklete binebilirsiniz. Detaylı bilgi için Polonezköy Tabiat Parkı yazımızı inceleyebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!
- Dolaybağı: Otağtepe Caddesi’nden sahil tarafına inen yokuşa ‘Dolaybağı’ adı veriliyor. Ağaçların âdeta birbiriyle sarmaş-dolaş olduğu bu bölge, doyumsuz bir manzara ziyafeti sunuyor. Pek fazla bilinmeyen bu yerde çok sevimli fotoğraflar çekeceğiniz garanti. Yol tarifi için tıklayın!
- Fatih Korusu: Denizin kokusunu içinize çekmek, kuş seslerine ve doğaya kulak vermek için burayı da ziyaret edebilirsiniz. Fatih Korusu yazımızdan daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Kavacık Mahallesi’nde bulunan Otağtepe Korusu’nun yol tarifi için tıklayın!
- Mecidiye Kasrı: Pazar alanı ile Beykoz çayırı arasında kalan bu tarihi mekân, otantik atmosferi ve muhteşem manzarasıyla görülmeye değer. Yol tarifi için tıklayın!
- Mihrabat Korusu: Manzarasıyla size iyi bir göz banyosu yaptıracak bir yer daha! Ormanlık alanda birçok ağaç türünü barındıran Mihrabat Korusu’nda stres atabilir, yorucu şehir hayatından biraz uzaklaşabilirsiniz. Korudaki işletmelerde lezzetli yemekler yiyebilir, yürüyüş ve koşu gibi sportif faaliyetler de gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi isterseniz sizi Mihrabat Korusu yazımıza alalım. Yol tarifi için tıklayın!
- Anadolu Hisarı: Otağtepe Caddesinden devam ederek Anadolu Hisarı yolunu takip edebilir, ahşap tarihi evlere tanık olabilirsiniz. Sahil yolundan ilerleyip Anadolu Hisarı surlarını görebilirsiniz. Böylece Osmanlı dönemini yansıtan bu yapıları fotoğraflayarak o tarihi hissiyatı yaşayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!
- Hidiv Kasrı: Burayı ziyaret ederek orman içerisinde yürüyüş yapabilir, hayranlık uyandıran manzarasıyla huzur bulabilirsiniz. Şehrin en popüler dış çekim noktalarından biri olan Hidiv Kasrı hakkında kapsamlı bilgiye Hidiv Kasrı adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
- Yuşa Tepesi, Anadolu Kavağı sahili, Yoros Kalesi, Çubuklu Göleti, Küçüksu Kasrı ve Anadolu Feneri de Beykoz’da ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerden.
Sonuç olarak Beykoz Korusu zarafet, manzara ve tarihi bir arada sunuyor. Sade bir şıklığı eşsiz bir görsel şölenle birleştiriyor.
Size de bu nezih mekânda doğanın, lezzetin ve huzurun tadını çıkarmak kalıyor. İstanbul’un müstesnâ yerlerinden biri olan Beykoz korusu Sosyal Tesisleri kafa dinleyip rahatlamak isteyenler için biçilmiş kaftan.
Mis gibi orman havası, doyumsuz Boğaz manzarası ve doğal güzellikleriyle sizi sizden alacak Beykoz Korusu’nun keyifli atmosferini mutlaka deneyimlemelisiniz.
İstanbul’un koruları, ormanları, bahçeleri bitmez. Buna benzer alternatifler için Maçka Parkı, Ormanya Tabiat Parkı, Aydos Ormanı, Bakırköy Botanik Parkı, Kemerburgaz Kent Ormanı, Gülhane Parkı gibi yazılarımıza bakabilirsiniz.
Çok daha fazlasına İstanbul gezilecek yerler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.