Ana sayfa » Gezilecek Yerler » İstanbul’da Ne Yenir Ne İçilir? | İstanbul Yemek Yerleri

İstanbul’da Ne Yenir Ne İçilir? | İstanbul Yemek Yerleri

İstanbul’da ne yenir? İstanbul yemekleri neler? İstanbul’da ne içilir vb. sorularının birbirinden efsane cevapları var! 😋 Ülkemizin tarih, turizm ve kültür başkenti olan İstanbul’un bu çeşitliliği, tabii ki mutfağına da yansımış durumda. Yazımızda sizi muazzam tatlar ve lezzetlerin beklediğine emin olabilirsiniz.

Üç imparatorluğun başkenti olmuş, asırlar boyu farklı medeniyetleri misafir etmiş İstanbul mutfağı ile herkesin damak tadına hitap ediyor. Tam bir gastronomi cenneti bir şehir diyebiliriz İstanbul için.

İstanbul’un yöresel lezzetleri ve dünya mutfaklarından enfes tatlar, şehrin her yanında İstanbul yemek mekanları tarafından servis ediliyor.

Kafelerden restoranlara, kahvaltı mekânlarından büfelere kadar geniş bir yelpazeye sahip olan İstanbul yemek yerleri, daha önünden geçerken bile iştah kabartıyor.

Farklı tatlar arayan gezginlere ummadığı kadar seçenek sunan İstanbul’un yemek yerleri, ‘can boğazdan gelir!’ diyenler için biçilmiş kaftan. Mevsimsel taze balıklardan mezelere, kebaplardan Osmanlı yemeklerine, spesiyal lezzetlerden tatlılara, ne ararsanız var!

Böyle kozmopolit bir şehirden de başka türlüsü beklenemezdi zaten. O zaman, karşınızda ağzınızı sulandıracak, karnınızda ziller çaldıracak İstanbul yemek rehberi!

İstanbul’un gezilecek yerleri arasında oradan oraya dolaşırken karbonhidrat takviyesine ihtiyaç duyacağınız kesin. İşte bunu nerelerde sağlayacağınızı öğreneceksiniz. Öğle arasında veya akşam iş çıkışı lezzetli bir yemek için soluğu hangi adreslerde alabileceğiniz burada yazıyor!

Tarihi İstanbul restoranları da, manzaralı İstanbul yemek yerleri de bu yazıda. Ama önce neler yiyeceğimizi bilmek gerek:

İstanbul’da Ne Yenir? Meşhur İstanbul Yemekleri

İstanbul’un her köşesinde her türlü yiyeceği bulmak mümkün. Ancak birçok semtin, kendine özgü tatlarla anıldığı bir gerçek. Örneğin bir İstanbullu için Kanlıca demek yoğurt demek. ‘Vefa’ semtinin adını duyunca bozayı hatırlamamak imkânsız.

Sultanahmet gezisi köftesiz olmaz, Eminönü’ne gidip balık yemeden dönülmez. İşte lezzet meraklılarına, İstanbul’un meşhur yemekleri:

Eminönü Balık Ekmek

istanbul ne yenir

İstanbul’da yemek = boğazda balık ekmek! Balık ekmeğin burada ayrı bir lezzeti olduğunu deneyen herkes bilir. Sokak lezzetlerinin kralıdır, İstanbul’un simge lezzetleridnen biridir  kendisi. Bu lezzet Eminönü atmosferiyle ve deniz manzarasıyla birleşti mi, yeme de yanında yat!

Tabii gelmişken, yakınlardaki turşu dükkânlarından birine de uğramak iyi olur.

Eminönü’nde sokak satıcılarından alabileceğiniz veya teknede satılan bu nefis lezzet, turşu suyu olmadan eksik kalır! Dilerseniz turşu suyu yerine, turşuları balık ekmeğin yanına katık yapabilirsiniz.

İstanbul’da balık nerede yenir? Sorusunun bir numaralı cevabıdır Eminönü. Çarşılarıyla, yanı başında bulunan Galata Köprüsü’yle, balık sandallarıyla ve boğaz manzarasıyla şehrin sembol duraklarından biri burası.

Öyleyse mis gibi taze balık kokusuna kayıtsız kalmayın! Bir taraftan boğazda gidip gelen vapurları seyredin, diğer taraftan oracıkta pişen balıkları Haliç’in kenarında deniz manzarasına karşı mideye indirin! İstanbul’un bu kültür ve alışveriş durağında lezzetli bir mola vermeden dönmeyin!

Bu arada, teknelerin önünde oturmak istemezseniz, Galata Köprüsü’nün altında yer alan balık restoranlarına da uğrayabilirsiniz. Eminönü’nün kalabalığından uzakta, nezih bir ortamda balık ekmek keyfi yaşamak için Yeniköy’deki Taka Balık Ekmek veya Nimet Abla Balık Ekmek gibi adresleri tercih edebilirsiniz. Beykoz’da yer alan Muradoğlu Balık Ekmek ise bir başka güzel alternatif.

Eminönü Meydanı yol tarifi için tıklayın!

Kuzguncuk’ta Acıbadem Kurabiyesi

istanbulda ne yenir

İstanbul’da ne yenir? Diye soranlara verebileceğimiz en tadına doyulmaz tavsiyelerden biri de bu. Kuzguncuk, Anadolu yakasına geçtiğinizde hemen köprünün ayağında göreceğiniz semt. Nostaljik ara sokaklarında gezerken elinizde acıbadem kurabiyesi de olsun ki buraların tadı daha iyi çıksın!

İstanbul’un neyi meşhur? Sorusunun ilk cevaplarından biri Üsküdar, buranın incisi de Kuzguncuk. Oraya gitmek için birçok sebep var: Rengârenk evlerini görmek, Fethi Paşa Korusu’nu ziyaret etmek, Üryanizade Camii’ne uğramak…

Öyleyse bu yerleri gezip dolaştıktan sonra, dinlenmek amacıyla boğaz kenarındaki kafelerden birine oturun. Kahvenizin veya çayınızın yanında size bu damak çatlatan kurabiyeler de eşlik etsin!

Kuzguncuk yol tarifi için tıklayın!

Kanlıca Yoğurdu

İstanbul’da ne yenir? Sorusunu cevaplarken bunu tatlı niyetine de önerebiliriz aslında. İçerisine biraz pudra şekeri serpilince, oluyor size leziz bir tatlı!

Yoğurdun pembemsi bir rengi ve hafif ekşi bir tadı var. Yapımında süt tozu kullanılıyor. Üzerine eklenen pudra şekeriyle damaklarda lezzet tufanı estiriyor ve yiyenleri çocukluğuna götürüyor!

Tarihi 1883 yılına uzanan Kanlıca yoğurdu, 1 asırdan fazladır  İstanbul’un geleneksel lezzetleri arasındaki yerini koruyor. Türkiye Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen bu lezzet, zaman geçse de dayanılmaz tadından hiçbir şey kaybetmiyor.

Anadolu yakasının bu cennet köşesi, sahil boyunca sıralanmış korularıyla, yalılarıyla, tarihi dokuya sahip sokaklarıyla eski İstanbul’un yaşandığı bir yer. Öyleyse burada İstanbul’un nesi meşhur? Sorusunu siz cevaplayın, keyfinizi Kanlıca yoğurduyla taçlandırmadan ayrılmayın!

Bunun için tercih edebileceğiniz birçok mekân olsa da önerimiz, Kanlıca İskelesi’nin karşısında bulunan İsmailağa Cafe. Yol tarifi için tıklayın!

Simit-Çay İkilisi!

istanbulda ne yenir

Biz İstanbul’da ne yenir? Diyoruz, siz simit ve çaydan bahsediyorsunuz. Olacak şey mi demeyin! İstanbul şehir hatları vapurunda, eşsiz boğaz manzarasını seyrederken çay-simit keyfi yapmak bir başka!

Hani Ankara’nın ve Trabzon’un meşhur simitleriyle yarışır, o derece! Bu lezzetin farkını martılar bile biliyor! Bol susamlı, kıtır kıtır simidinizi âfiyetle yerken martıları sakın unutmayın. İstanbul’un yöresel lezzetleri onların da hakkı! Hatta kendinize bir tane, martılara da bir tane alsanız ne iyi olur!

Mideniz kazındığında, hafif bir şeyler atıştırmak istediğinizde bir kahraman gibi imdadınıza yetişen o gevrek simitler, İstanbul’da kahvaltı sofralarının baş tacı aynı zamanda. En güzeli fırından yeni çıkmış hâli.

Çamlıca simidi de bir başka. Kaşar, süt ve tereyağı birbirine bu kadar mı yakışır! Dedirten Çamlıca simidi, İstanbul simidi diye de biliniyor. Fakat bunu Çamlıca manzarasına karşı yemek gerekiyor ki İstanbul simidi olduğunu hissettirsin!

‘Memur iskenderi’ olarak bilinen simitin her köşe başında bulunması mümkün. Fakat İstanbul simidi derken odun ateşinde, taş fırınlarda pişirilen, pekmezlenmiş ve her tarafı susamla kaplanmış olanını kastediyoruz.

Canınız çektiyse, simidin böylesini Galata Simitçisi’nde bulabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Ancak İstanbul’da güzel simit yapan başka yerler de çok. Kadıköy’deki Yeldeğirmeni Fırını, Beyoğlu’ndaki Tarihi Boğazkesen Fırını ve Şişli’deki Tarihi Harbiye Fırını bunlardan birkaçı.

Sultanahmet Köftesi

İstanbul’da ne yenir? Diye merak edenlerin lezzet arayışlarına mükemmel bir çözüm olur kendisi. Bursa’nın İnegöl köftesi var, Tekirdağ’ın köftesi dillere destan; Aydın’ın, Balıkesir’in ve Edirne’nin köfteleri de meşhur. Her ilimizin köftesi var da İstanbul gibi bir şehrin olmaz mı?

Tarihi Yarımada’nın incisi olan Sultanahmet; meydanıyla, camileriyle, otantik dükkanlarıyla eski İstanbul’u tüm zerrelerinizde hissedeceğiniz bir semt. Karnınız acıkırsa ne yiyeceğinizi düşünmenize bile gerek yok: İlk tercihiniz, parmak ısırtan köklü lezzet Sultanahmet köftesi!

Yumuşacık etiyle ve yanında sunulan garnitürlerle tadı damakta kalan Sultanahmet köftesi, bol köpüklü ayranla beraber oldu mu değmesinler keyfinize!

Sultanahmet Meydanı’nda birçok köfteci bulabilirsiniz tabii de, özellikle Tarihi Sultanahmet Halk Köftecisi Selim Usta favori mekânlardan. Yol tarifi için tıklayın!

İsterseniz sade, ister kaşarlı olanını tercih edin. Ama yanında piyaz yemeyi unutmayın. Üzerine de ağızda dağılan irmik helvası iyi gider!

Ortaköy Kumpiri

istanbulda ne yenir

Biri İstanbul’un neresinde ne yenir? Diye mi sordu? O zaman istikamet Ortaköy, vazgeçilmezimiz kumpir! Patatesin kaşar ve tereyağıyla muhteşem uyumu! Yerli-yabancı turistlerin en popüler ritüeli!

Ortaköy’e geldiğinizde sokak satıcılarının ‘gel abla, gel abi!’ seslerine kulak verin. Lezzetli kumpirlerden birini kaptığınız gibi, boğaz manzarasını izlemeye koyulun!

Mantar, kısır, dilimlenmiş zeytin, yoğurtlu kırmızı lahana, Rus salatası… Çeşit çeşit mezelerden dilediğinizi tercih ederek unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayın. Finali de waffle ile yapın!

Önerdiğimiz kumpircilerden birinin yol tarifi için tıklayın!

Dilerseniz asırlık çınar ağaçlarından birinin altında kahvenizi yudumlayın veya hazır gelmişken midye dolma satın alın.

Tabii Ortaköy’de yemek sefası bittikten sonra deniz motoruna atlayıp boğaz turuyla keyfinizi bir üst perdeye taşıyın!

Sarıyer Böreği

istanbul ne yenir

Evet, İstanbul’da ne yenir? Sorusuna bol karbonhidratlı bir yanıt daha! Ülkemizin her yerinde böreğin her türlüsünü bulma imkânımız var. Bazı yörelerin kendine mahsus börekleri de ayrı güzel. Misal: Denizli’nin Leyen böreği, Yalova’nın ıspanaklı böreği ve Burdur’un gazel böreği.

İstanbul’un lezzet bombası olan Sarıyer böreği de tadından yenmiyor! Patatesli, ıspanaklı, peynirli, kıymalı çeşitleriyle etrafı buram buram kokutan bu börek, kendine has lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Özellikle kıymalı Sarıyer böreğinde fıstık ve kuş üzümü bulunduğu için daha meşhur.

Çıtır yufkası ve bol malzemesiyle İstanbul’da  ne yemeli? Diye düşünenlerin için değerlendirilmesi gereken mükemmel bir alternatif!

O halde, bu meşhur böreğin tadını Sarıyer manzarasıyla birleştirin. Çifte lezzet damağınızda ve hafızanızda çifte hatıra olarak kalsın!

Tabii ki birkaç mekân önerimiz de var: Çayırbaşı’nda yer alan Tarihi Bilice Börekçisi, Sarıyer Hünkâr Börekçisi, Meşhur Sarıyer Börekçisi.

Bu arada hazır Sarıyer’e yolunuz düşmüşken, Atatürk Arboretumu’na veya Belgrad Ormanı’na da uğrayabilirsiniz.

Beyoğlu Çikolatası

Elbette çikolataya hepimiz bayılıyoruz. Fakat Beyoğlu’nun sokaklarında, davetkâr kokusuyla cezbeden bu çikolata, bildiğiniz çikolatalara benzemiyor!

İstanbul’da ne yenir? Sorularına iddialı bir yanıt olan Beyoğlu Çikolatası, lezzetiyle âdeta baş döndürüyor. Dikkat edin, farkında olmadan kendinizi çok kaptırabilirsiniz!

İstiklal Caddesi’ni bir baştan öbür başa turlarken, bol fındıklı Beyoğlu çikolatasını ihmâl etmeyin. Kafeleri, alışveriş dükkânları, tarihi binaları, lokantaları, sokakları, eğlence mekânları ve esnafıyla Beyoğlu, efsanelerin adresi! Büfelerin vitrinlerini süsleyerek gelen geçene göz kırpan bu lezzetin tarihi ise, 1950’lere dayanıyor. Sanki paketin içinden fırlayacakmış gibi duran fındıklara karşı koymak güçlü bir irade ister!

Tabii sadece fındıklı değil; fıstıklı, bitter, meyveli, sütlü gibi pek çok çeşidi var. Şimdiden iştahınız açıldıysa, Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı’nın yol tarifini buraya bırakalım.

Sütlüce Uykuluk

istanbul ne yenir

Uykuluk, bir sakatat türü. Çoğunlukla Mart-Nisan-Mayıs aylarında tüketiliyor. En güzeli ise Beyoğlu-Sütlüce’de yeniyor. Tat olarak biraz kokorece benziyor. Böbrek üstü yağlarının arasından çıkan çeşidine fındık uykuluk deniyor.

Kuzu ve dananın bağırsak, yürek, böbrek, gerdan ve ciğerinden yapılan bu geleneksel lezzet, meşhur İstanbul yemekleri içinde size hitap etmiyor olabilir. Sakatat sevmiyorsanız denemeye kalkmayın, mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Burada uykuluk yapan en ünlü yer, Limon Uykuluk.

Süleymaniye Kuru Fasulyesi

istanbul ne yenir

Canım en iyi İstanbul yemekleri içinde bunun ne işi var, 81 ilde meşhur zaten diye düşünebilirsiniz. Fakat bu kuru fasulyenin adı Süleymaniye Külliyesi’nden geliyor. Mimar Sinan’ın eşsiz eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii’nin yakınında sıra sıra dizilmiş birçok kuru fasulye dükkanı mevcut.

Bu kuru fasulyeleri böylesine lezzetli kılan özellik, Erzincan’dan gelen dermason fasulyesi olması. Lezzetini bakır kazanda pişirilerek alıyor, kömür ateşinde  dinlendirilip hazır hâle getiriliyor.

Yanında pilav, turşu, acı biber ve salatayla kumrular gibi yakışıyorlar! Kuru fasulyeyi sevmeyenlerin bile tiryakisi olma riski mevcut! 😂 Kapanışı da bol tahinli kabak tatlısıyla yapabilirsiniz.

1924 yılından beri hizmet veren Erzincanlı Ali Baba’nın yerine uğrarsanız bize hak verirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Ayrıca en lezzetli kuru fasulyeyi yiyebileceğiniz bir mekân daha söyleyelim: Kadıköy’de bulunan Cadde Karadeniz. Bu mekânda Rize kavurmadan Akçaabat köfteye kadar, Karadeniz mutfağından pek çok lezzet bulmanız mümkün. Yol tarifi burada!

Beyoğlu Islak Hamburgeri

Size bunu Nutella reklamındaki gibi anlatmak istiyoruz: ‘Bu benzersiz lezzete asla hayır diyemeyeceksiniz!’ Hatta karnınız tok olsa bile.

İstanbul sokak lezzetleri arasında bir hayli popüler olan Beyoğlu ıslak hamburger, size McDonalds’ı falan unutturur! 😂

Sıraselviler Caddesi’nde sıra sıra dizilmiş büfelerden her biri bu eşsiz lezzeti size sunmak için hazır! Bilindiği gibi ıslak hamburger, adını ekmeğine sürülen salçalı sostan alıyor. Köftesi de bol baharatlı ve bol yağlı olduğu için öteki hamburgerlere pek benzemiyor.

Islak hamburger denilince Taksim’de ve Bağdat Caddesi’nde en çok Kızılkayalar markası meşhur. Bu arada Beyoğlu’nun kokoreci ve profiterolü de oldukça ünlü.

Ermeni Topiği

istanbulda ne yenir

Bu, geleneksel İstanbul yemekleri içinde pek bilinmiyor. Oysa İstanbul yemek kültürünün en eski öğelerinden. Ermeni mezesi diye de anılıyor. Ermenilerin inanışlarına göre yılın belli zamanlarında 50 gün yumurta, et, süt vb. hayvansal gıdalar yemek yasak. Bu dönemde patatesten veya nohuttan yapılan topik tüketiyorlar. Yemeğin içinde tarçın, kuş üzümü, dolmalık fıstık, soğan ve tahin gibi malzemeler de var.

Emirgan ve Kurtuluş Caddesi civarlarında topik satan sokak satıcılarına denk gelebilirsiniz. Ermeni mezeleri için tercih edebileceğiniz iyi bir İstanbul mekânı da biliyoruz: Jash! Burada topiğin yanı sıra Çerkez tavuğu, midye dolma gibi lezzetler de tadabilirsiniz.

Yol tarifi burada!

İstanbul Pilavı

istanbulda ne yenir

Lokantalarda ve seyyar satıcılarda bulabileceğiniz İstanbul pilavı, Osmanlı mutfağından yâdigâr. Tarihi İstanbul lezzetleri içinde bulunan İstanbul pilavı önemli etkinliklerde, bayramlarda, cenazelerde ve düğünlerde hâlâ yapılıyor.

İstanbul pilavında dövülmüş Antep fıstığı, bezelye, zencefil, safran, badem ve tavuk göğsü gibi malzemeler yer alıyor. Bu zengin içeriğin ortaya çıkardığı tat şüphesiz ki muhteşem!

Alibeyköy Tulumbası

İstanbul’un meşhur tatlıları içerisinde kendinden söz ettiren bu lezzet, kendini siz hiç fark etmeden bol bol yedirme özelliğine sahip! Neyse kalorileri boşverin. Alibeyköy Camii’nin yanı başındaki tezgah ve dükkanlarda rahatlıkla bulabileceğiniz tulumba tatlıları, İstanbul gezinize lezzet katsın!

Kokoreç

istanbulda ne yenir

İstanbul’un sokak lezzetleri listesinde kokoreç başı çekiyor. Genellikle konser veya bar çıkışı gibi gece aktivitelerinin ardından tercih ediliyor. Bir ara yasaklanması gündeme gelmiş olsa da, hâlâ dik durmaya devam ediyor İstanbul’un bu geleneksel lezzeti.

Köşe başlarındaki seyyar satıcılardan almanız mümkün. Steril koşullarda hazırlandığı takdirde sağlığı tehdit etmiyor, bilakis tadını yiyenlerin damağında bırakıyor.

Yanında ayran, turşu suyu veya biber turşusu olursa mideniz yaşadı demektir! Tabakta da servis ediliyor fakat ayaküstü yemek gibisi yok.

Özellikle Asmalı Mescit, Şişli ve Beyoğlu civarlarında kokoreç tezgahları oldukça yaygın.  Şampiyon Kokoreç ve Mercan Kokoreç gibi klasikler rakip tanımıyor.

Çengelköy Kokoreççisi de bir başka alternatifiniz. Biber ve kekikle tatlandırılan kokoreçler, yiyene bir daha yediriyor. Siz önce çeyrek söyleyin, nasıl olsa devamı gelecek!

Samatya Hamsisi

istanbul ne yenir

Bunu da en iyi İstanbul yemekleri liste yazılarında pek göremezsiniz. Ama biz sizin için aradık taradık, bilinmeyen lezzetleri de keşfettik!

Samatya balık restoranlarıyla meşhur. Onlardan birine oturup nar ekşisiyle beraber hamsi tava keyfi yaşayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Tantuni

istanbulda ne yenir

Bu kadar yemek içinde, İstanbul sokak lezzetleri listesinin medâr-ı iftihârı olan tantuni unutulur mu? Bol maydanoz kıyılmış, üzerine acı gezdirilmiş et veya tavuk tantuni, yanında ayranla çok iyi gidiyor.

Ayaküstü atıştırmak için birebir. Kuyruk yağı, kırmızı et veya tavuğun baharatlarla harmanlanması sonucu oluşan bu lezzet; içindeki soğan, sivri biber, domates ve maydanozla Türkiye mutfağının 7 harikasından biri olmaya lâyık!

Aslına bakarsanız Mersin yöresel lezzetler listesinde yer alıyor. Fakat İstanbul’un sokak kültüründe de önemli bir yeri var.

Karaköy’de Baklava

Çikolatası, tulumbası bir yana; İstanbul tatlıları söz konusuysa Güllüoğlu’nun baklavalarından bahsetmemek düşünülemez. Ağızda çıtırdayan ve sonra dağılan, geride muhteşem lezzetini bırakan Güllüoğlu baklavalarının fıstıklısı, cevizlisi, her çeşidi birbirinden güzel!

İstanbul’da ne yenir? Diyen içinizdeki sese, tatlıların sultanıyla kulak verin! İncecik hamuru, bol malzemesi ve nefis şerbetiyle bu geleneksel tatlımız, Güllüoğlu ustalarının elinden çıkınca şâhesere dönüşüyor! Burada sarma ve börek çeşitleri de mevcut. Diyabet hastalarına özel şekersiz baklava da sunuluyor.

Karaköy-Güllüoğlu yol tarifi için tıklayın!

Lakerda

istanbul ne yenir

İstanbul’un geleneksel yemekleri içerisinde pek bilinmez. Bu, temizlenen balıkların buzlu ve tuzlu suda bekletilmesiyle yapılan bir yemek. Bu işlemi 4 gün boyunca tekrar ediyorlar. Sonra balıkları kurulayıp teneke veya cam kaplara yerleştiriyorlar. Ardından bol tuz döküp ince dilimler hâlinde kesiyorlar.

Özelliği, hiç ısı uygulanmadan tuzda pişirilmesi. Meze ve salata olarak tercih edilen lakerda, yöresel İstanbul yemekleri arasında denemeniz gerekenlerden.

Lakerdayı en iyi yapan bazı mekânlar ise şöyle:

  • Asmalı Cavit
  • Balıkçı Kahraman
  • Park Fora
  • Kandilli Suna’nın Yeri
  • Cibalikapı Balıkçısı
  • Bebek Balıkçısı
  • Kıyı Restaurant

Bakla Fava

Eski İstanbul yemekleri içinde unutulmaya yüz tutmuş bir lezzet. Bakla, sarımsak, soğan, dereotu ve zeytinyağıyla hazırlanan bu yemek, İstanbul’da ev yemekleri yapan restoranların menülerini süslüyor.

Beyinli Beykoz Kebabı

istanbulda ne yenir

Kuzu beyni ve parça etten yapılan bir kebap çeşidi, herkesin midesi kaldırmaz. Sakatat seviyorsanız bu kebabı da beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Bebek Badem Ezmesi

Hem İstanbul’un meşhur lezzetleri arasında bir güzellik, hem de kültürümüzün bir parçası. Lezzetini kahveyle tamamlamak gerek. El yapımı, katkısız badem ezmesi; Malatya, Diyarbakır ve Elazığ yörelerinden gelen bademlerle yapılıyor.

Dibekte dövülen bademler şeker ve suyla tatlı bir atıştırmalık hâline geliyor.

En iyisini Sirkeci’de bulunan şekerlemecilerden veya Bebek’teki Meşhur Badem Ezmesi’nden alabilirsiniz. 1904 yılında kurulan bu asırlık dükkanda lokum, fıstık ezmesi ve akide şekeri gibi tatlılar da mevcut.

Öyleyse sahilde ufak bir gezintiye çıkın, boğaz havası alın ve keyfinizi bu nostaljik lezzetle ikiye katlayın!

Meşhur Badem Ezmesi yol tarifi için tıklayın!

Buzlu Badem

Badem demişken, İstanbul’un hangi yemekleri meşhur sorusunun cevabında bu tatlı bademleri unutmayalım. Küp buzlarla beraber tepside satılan taze bademler, yedikçe insanın iştahını kabartıyor. Yaz akşamlarının bu ferahlatan lezzetini her yerde bulmak kolay değil. Ama bulursanız hiç kaçırmayın!

Sokak Poğaçası

istanbul ne yenir

Kahvaltı etmeye zamanı olmayanların kurtarıcısıdır onlar. Mis gibi kokusu, içindeki bol yağı ve yumuşacık hamuruyla dayanılmaz bir lezzet.

Bilhassa 80’lerde, 90’larda çocuk olanlar bu zevki daha iyi biliyor. Sadesi, peynirlisi, kıymalısı, patateslisi; her türlüsü ayrı bir lezzet. Güne mutlu başlama sebebi! Yolunuz Karaköy Namlı civarlarına düşerse özellikle buradaki tezgahlardan sıcak sıcak, kıyır kıyır bir poğaça almadan geçmeyin.

Karaköy fırınının kuru poğaçasını ve saray lokmasını mutlaka deneyin.

Süt Mısır

istanbulda ne yenir

İstanbul’u İstanbul yapan meşhur sokak lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden biri daha. Mevsimi geldi mi, közlemesiyle ve haşlamasıyla İstanbul sokaklarından hiç eksik olmaz mısır. Kokusu bile insanı durdurmaya yetiyor.

Sahil kesimlerinde daha yaygın olan bu lezzet, AVM’lerde de bardakla satılıyor. Üzerine baharat, sos veya tereyağı da eklenince bu hayattan başka ne ister ki insan? 😂 Ama kim ne derse desin en güzeli koçanda mısır yemek.

Halka Tatlısı

Görüyorsunuz, İstanbul ne yenir ne içilir? Diye uzun uzun düşünmenize asla ihtiyaç bırakmayan bir şehir. Nereye baksanız yöresel bir tat, görüntüsüyle bile iştah açan bir yemek mekânı…

Bol şerbetli bu tatlı da o lezzetlerden. Biraz argo kaçacak ama, ‘kerhane tatlısı’ olarak da biliniyor. Tulumba tatlısının daha yuvarlak ve uzun versiyonu diyebiliriz buna.

Yeni çıkmış, mis gibi kızarmış, çıtır çıtır, şerbeti tam kıvamında bir halka tatlısı bulursanız tutmayın kendinizi!

Midye Dolma

Veganını, vejeteryanını, 5 yıldır diyet yapanını bile baştan çıkarır bu lezzetli İstanbul yemekleri.. 😂

Şekil A: Midye dolma!

Olgun midyeler kaynatılıyor, içi baharatlı pirinçle dolduruluyor ve ağız sulandıran bir lezzet olarak tezgahlarda yerini alıyor. Ahşap tepsilerde satışa sunulan midye dolmaların lezzeti, üzerine damlatılan limonla iyice zirve yapıyor.

Tabii her yerde yenmiyor fakat iyisini buldunuz mu, bırakmanız kolay olmuyor. Mesela Beyoğlu’ndaki Çiçek Pasajı ve Balık Pazarı’nın girişinde yer alan seyyar tezgâhlar bu konuda usta. Çengelköy Kokoreç ve Mercan Kokoreç midye dolmanın en popüler adreslerinden. Yine Tarihi Karaköy Midyecisi ve Sarıyer’de bulunan Kıyı Restoran değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında.

Ancak paket yaptırmanızı önermeyiz. Tezgâh başında lezzeti daha iyi çıkar.

Kestane

istanbul ne yenir

Kış mevsimindeysek, İstanbul’da ne yenir ne içilir? Sorumuzun cevaplarından biri kestane olmalı. Evde pişirdiğimiz kestaneler, közde pişenlerin yerini tutamıyor.

Gerçi her mevsim kestane bulmak mümkün. Fakat en lezzetlisi kışın soğuk havalarda yenen kestane. Sultanahmet, Eminönü ve Beyoğlu gibi turistik semtlerde daha yaygın olan bu sokak lezzeti gramına göre fiyatlandırılıyor.

Kokusuyla İstanbul’da olduğunuzu hissettirecek kestane kebabını, kese kâğıdında yemenin tadı bir başka. Fırında, haşlanarak veya közde yapılan kestane en fazla Aydın’da yetiştiriliyor.

Tabii ki Bursa’nın kestane şekerini unutmuyoruz! Neyse, İstanbul sokak lezzetleri arasında yer alan sıcacık kestaneleri yemekten sonra değil, karnınız açken tatmalısınız. Çünkü zaten başlı başına doyurucu bir gıda.

Sokak Sandviçleri

istanbul ne yenir

Eğer İstanbul’un meşhur yemekleri neler? Diye düşünüyorsanız ve tercihiniz pratik lezzetlerden yanaysa, sokak sandviçlerinin lezzetiyle ödüllendirin kendinizi.

Seyyar satıcıların tezgâhlarında arz-ı endâm eden bu lezzetler evde de kolaylıkla hazırlanıyor tabii. Fakat sokakta da bir hayli talibi var kendilerinin.

Zeytin ezmesi, beyaz peynir, salam, domates-salatalık, biber, krem peynir, jambon, kaşar ve tulum peyniri gibi çeşitli malzemelerle yapılan sandviçler, akşam yemeğini bekleyemeyenlere ilaç gibi geliyor.

Kağıt Helva

Çocukluğumuzun lezzeti kağıt helva, İstanbul neyiyle meşhur? Sorusuna da tatlı bir cevap. Eskiden sevgililer bir kağıt helva alıp beraber yerlermiş sokaklarda.

Artık kağıt helva kültürü son demlerini yaşıyor. Fakat hâlâ yazlık semtlerde, mahalle aralarında rastlama imkânı var. Sade olarak veya arasına dondurma koyularak yenilen bu nostaljik lezzet, çıtır çıtır dokusuyla insanı cezbediyor.

Pamuk Şeker

Kağıt helvanın en yakın arkadaşı diyoruz biz ona. Çocukluğumuzda hepimiz illâ ki yemişizdir. Pembe pamuk şekerleri elimize yüzümüze bulaştırarak yemenin tadını unutmayız.

Şansınıza bir pamuk şeker arabasına denk gelirseniz, çocukluğunuza dönme fırsatını kaçırmayın! (Özellikle Moda Sahili’nde karşılaşmanız an meselesi.)

Arnavut Ciğeri

Meşhur Arnavut yemeği, camekânlarda da satılıyor. Ciğerler küp küp doğranıyor ve unda kızartılıyor; patates ve soğanla servis ediliyor.

Ne yazık ki bu ustalardan pek kalmadı. Ama İstanbul’un bazı sokaklarında onlara denk gelmeniz mümkün. Biri, İMÇ Çarşısı’nda göreceğiniz efsane ciğerci Lütfi Usta.

Üsküdar’da yer alan Kanaat Lokantası da Arnavut ciğerini en iyi yapan yerlerden. Burada zeytinyağlı yemeklerden Osmanlı lezzetlerine kadar zengin bir çeşitlilik mevcut. Lahana dolması, pilaki ve imambayıldı gibi lezzetlere de midenizde yer açmanızı tavsiye ederiz.

Restoranın yol tarifi için tıklayın!

Sabırtaşı İçli Köfte

istanbulda ne yenir

İçi yumuşacık, dışı çıtır çıtır. En az 2 tane alın çünkü bir tanesi kesinlikle yetmez! İstiklal Caddesi’nin favori tezgahlarından biri burası.

Aznavur Pasajı’nı geçiyorsunuz, Danışman Geçidi’nin orada selamlıyor sizi. Babadan oğula miras kalan bu hikâye, deneyen herkes için unutulmaz bir lezzet serüveni. Aslında bu tezgahın sahibi çift, işlerini büyütmüş ve restoran da açmış. Fakat baba yâdigârı tezgahın başından ayrılmıyorlar.

Tükürük Köftesi

İstanbul’un neleri meşhur? Diyen herkese müdâvimi olacakları bir önerimiz daha var. Stadyum ve festival girişlerini mesken tutan, maç öncesinde ve sonrasında sıklıkla tercih edilen bu mis kokulu köfteleri siz de denemelisiniz.

Adının tükürük köftesi olması midenizi bulandırmasın. Tadı tek kelimeyle harika.

Nohut-Pilav

istanbul ne yenir

Geleneksel İstanbul lezzetleri içinde sokak kültürünün olmazsa olmazıdır pilav üstü nohut. Üzerine tavuk da koydurup ketçap-mayonez sıktınız mı tamamdır.

Fakat ayransız tadı çıkmaz.

Özellikle meşhur Unkapanı Pilavcısı’na uğramanızı öneririz. Kadıköy ve civarında da seyyar arabayla nohut-pilav satanlar çok. Mekânda da yiyebilirsiniz, müthiş lezzet her yerde aynı!

Çengelköy Salatalığı

İstanbul’da ne yenir? Sorusuna verdiğimiz bunca cevabı en güzel şekilde pratiğe dökebileceğiniz ilçe Çengelköy. Hele bir Çınaraltı’sı var ki sormayın gitsin!

Neyse Çengelköy salatalığı diyorduk. Daha doğrusu çengelköy bademi veya hıyarı! 😊 İnce kabuklu, gevrek, tombul, ufak bir salatalık çeşidi bu. Sulu ve çekirdeği pek yok. Ayrıca mis kokulu!Çengelköy’ün bir de kayısısı meşhur diyorlar. Bu salatalığın en güzel mevsimi Haziran-Temmuz arası. Lezzeti sertliğinde ve çıtırlığında gizli. Tabii gelmişken Çengelköy Börekçisi’ne veya İsmail’in Fırını’na uğramayı, Tarihi Çınaraltı’nda keyif yapmayı ihmâl etmeyin. Fesleğenli ve naneli meşhur Çengelköy ayranını da tadın!

Yol tarifi için tıklayın!

Fatih Sarması

Bu, İstanbul’un neleri meşhur? Sorusuna neredeyse kimsenin vermediği bir cevap. Ancak yolunuz Fatih’e düşerse Ali Kuşçu Mahallesi’ndeki Fatih Sarmacısı’na uğrayıp fatih sarmalarının tadına bakabilirsiniz. Üçüncü kuşak nesil tarafından işletilen bu mekânın sarmaları, bildiğimiz sarmalardan çok farklı. İçerisinde şeker, Hindistan cevizi, kayısı, Antep fıstığı, un ve yoğurt var.

Çiğ Köfte

istanbulda ne yenir

İstanbul’da ne yenir? Diyenlerin imdadına en güzel sokak lezzetlerinden biri olarak yetişen çiğ köfte dürümleri, şehrin her yerine nam salmış durumda. Lavaşıyla, nar ekşisiyle, bol maruluyla ve acı sosuyla çiğ köfte bir lezzet harikası!

Lahmacun

Doğu illerinin ortak geleneksel lezzetlerinden biri lahmacun. Tabii ki İstanbul’da yenmesi gerekenler listesine eklenmeli. Doğu Anadolu’dan bu şehre gelen ustalar sayesinde tüm çeşitleri İstanbul’a da taşınmış. Şimdi tezgahları ve lokantaları süslemeye devam eden lahmacunun en iyisini tatmak için Kadıköy Balık Çarşısı’na uğrayabilirsiniz. Halil Lahmacun, Borsam Taşfırın ve Çiya Sofrası gibi lezzet rotaları lahmacun söz konusu olduğunda ilk başvurulan adreslerden.

Tarihi Yarımada civarındaki Gaziantepli Çavuşoğlu Kebap, Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu, Samatya (Develi) Restaurant da lahmacun için gidebileceğiniz mekânlar.

Döner

Tamam, İstanbul’un neyi meşhur? Diye soranlar için sırf İstanbul’a özgü spesifik bir lezzet değil belki. Fakat İstanbul’da da en popüler sokak atıştırmalıklarından. Siz tavuk mu yoksa et mi daha çok seviyorsunuz bilmiyoruz ama, bu lezzetin mis kokusuna kayıtsız kalamayacağınızdan eminiz!

Sokak Turşusu

istanbulda ne yenir

Beyoğlu, Eminönü, Unkapanı ve Fatih civarlarında turşu arabalarıyla karşılaşmanız mümkün. Osmanlı mutfağının miras lezzetlerinden olan turşular, hangi yemeğe eşlik etse lezzetini artırıyor.

Çeşitli sebzelerin sirke ve limonda bekletilmesiyle hazırlanan turşular sokakta turşu suyuyla beraber satılıyor. İmkân bulursanız mutlaka deneyin.

Kireçburnu Kurabiyesi

istanbul ne yenir

Marketlerde ‘geleneksel Kireçburnu kurabiyesi’ olarak satılıyor bu lezzet. Fakat yerinde yemenin tadı başka olur. Sarıyer ve Tarabya arasında konumlanan bu semtin balık restoranları da meşhur. Tarihi Ali Baba Balık Restoranı buna örnek.

Yolunuz düşerse Haydar Aliyev Sokak’ta hizmet veren  Tarihi Kireçburnu Fırını’na uğrayın. Un kurabiyesi, acı badem kurabiyesi, kraker çeşitleri, paskalya çörekleri derken kendinizi kaybedebilirsiniz!

Yol tarifi için tıklayın!

Baylan Pastanesi’nin Kup Griye’si

istanbul ne yenir

1923 yılından beri Kadıköy’de varlığını sürdüren bu tarihi pastanenin her lezzeti birbirinden güzel. Ama pastanenin spesiyallerinden kup griye, şöhretini İstanbul’un her tarafına yaymış durumda. 1954 yılından beri aynı lezzetle hazırlanan bu dondurma; vanilya, karamel, badem, krema ve balın eşsiz uyumu!

Baylan Pastanesi yol tarifi için tıklayın!

Lokma Tatlısı

istanbulda ne yenir

Lezzetli İstanbul yemekleri ile midenize bayram ettirdikten sonra, günü nefis bir tatlıyla kapatabilirsiniz. Köşe başlarında satılan sıcak sıcak lokmaların cazibesine dayanmak imkânsız. Fakat tavsiyemiz, biraz sabretmeniz ve Erenköy’de bulunan Tilla Lokma’ya uğramanız. Hakiki lezzeti yerinde tatmak için buyrun yol tarifi!

İşkembe Çorbası

Herkes sevmez. Ama birçok kişi için gece hayatının en güzel eşlikçilerindendir işkembe çorbası. Tiryakileri için önerimiz Caddebostan’daki Lale İşkembecisi ve Beyoğlu Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi.

İstanbul’da Ne, Nerede Yenir?

Tüm bunların yanı sıra, İstanbul’da nerenin nesi meşhur? Diye soranlara başka önerilerimiz de olacak:

  1. Fatih’teki Kadınlar Pazarı’nda perde pilavı, büryan, tandır ve dondurmalı irmik tatlısı gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
  2. Topağacı’nda kat kat kaymağıyla ve mis gibi süt kokusuyla sizi sizden alacak ev yapımı yoğurtları deneyebilirsiniz.
  3. Ara Cafe’nin tiramisularına da bizden bir selam gönderebilirsiniz!
  4. Set’in Balık’ta kokoreç
  5. Çeşni’de işkembe sotesi
  6. Todori’da marine edilmiş çiğ balık
  7. Mavi’de patlıcanlı börekita
  8. Giritli’de ahtapot
  9. Hacıbekir’de akide şekeri
  10. Beyaz Fırın’da paskalya çöreği
  11. Arnavutköy’de çilek
  12. Asri Turşucu’da turşu
  13. Padişah Sofrası’da közde piliç
  14. Pandeli’de börek
  15. Tuğra’da Osmanlı usulü tavuk çorbası yiyebilirsiniz.
  16. Meşhur Kumrucu Zeki Usta’ya uğrayıp İzmir yöresel lezzetlerinden İzmir kumrusunun tadına bakabilirsiniz.
  17. Kumkapı’da birbirinden lezzetli Osmanlı, Rum ve Ermeni mezelerini deneyebilir, balık ziyafeti çekebilirsiniz.
  18. Öte yandan İstanbul’un neresinde ne yenir? Diyenler İmroz’un hamsisi’ni, Anadolu Kavağı’nda midye tava lezzetini, Günaydın’ın etli pidesini de mutlaka tatmalı.
  19. Mısır Çarşısı’ndaki envâiçeşit lokum ve çerezlerden tadabilirsiniz.
  20. Ethemefendi 36’da frambuazlı muhallebi patlatabilir, Markiz Pastanesi’nin makaronuyla midenizde lezzet fırtınaları estirebilirsiniz. Tatlılardan söz açılmışken, daha akışkan bir şeyler isterseniz Gezi Pastanesi’nin sıcak çikolatası da ünlü. Çiya’ya uğrayarak kirece yatırılmış kabak tatlısının tadına da bakabilirsiniz mesela. İstanbul’un tatlıları bitmez ki!
  21. Hain Köfte’ye gidip sucuk köftesi yiyebilir, dilerseniz Han’ın inegöl köftesi yiyebilirsiniz.
  22. Beyoğlu Lades’in menemenini, Hamdi’de kebaplarını, Hünkar’ın ayvalı yahnisini unutmayın!
  23. Meşhur İstanbul yemekleri arasında, Bayrampaşa enginarı ve boğaz lüferi de yer alıyor.
  24. Kemer patlıcanı, Gümüşsuyu baklası, Langa hıyarı, Kavak inciri, Erenköy-Yakacık’ın Alpehlivan üzümü, Beykoz cevizi, Kartal pırasası, Eyüp kaymağı, Sultanselim İnciri, süzme saray aşuresi, Yedikule marulu ve Tuzla bamyası yalnızca adı kalmış eski İstanbul yöresel lezzetler.

İstanbul’da Ne İçilir? Meşhur İstanbul İçecekleri

Geldik İstanbul’da ne yenir ne içilir? Yazımızın en lezzetli ikinci bölümüne. Tabii ki meşhur İstanbul içecekleri nelerdir? Sorusunu Starbucks’ta Caramel Macchiato diye cevaplayacak hâlimiz yok! 😊

İstanbul bize, kışın içimizi ısıtacak veya sıcak havalarda kurtarıcımız olacak birbirinden güzel alternatifler sunuyor:

Vefa Bozası

istanbulda ne içilir

Kış aylarının vazgeçilmezidir boza. Akşamları, sokaklarda ‘bozacıı!’ diye dolaşan satıcıların sesleri bize çocukluğumuzu hatırlatır mesela. Hafif ekşi bir tada sahiptir, açık sarı rengi ve koyu kıvamıyla kendine mahsus bir aroması vardır.

İstanbul’un Vefası’nda, Vefa bozası içmek de bu şehre bir vefâ borcumuz! 1876’dan bu yana Vefa semtinin demirbaşı olan bozacılar, hem lezzet hem şifâ dağıtıyor.

En eski Türk içeceklerinden biri olan bozayı Vefa’da tatmak gibisi var mı? Tabii üzerinde kızarmış leblebi ve tarçın olmadan asla!

Bozanın hası burada onu anladık, peki bu milli içeceğimizin ustası kim derseniz, önerimiz nostaljik atmosferiyle huzur veren Tarihi Vefa Bozacısı.

Geleneksel içeceğimizi 1876 yılından beri değişmeyen lezzetiyle sunan bu mekân, şimdi dördüncü kuşak aile bireyleri tarafından idare ediliyor. Geçmiş, babadan oğula intikal eden bu dükkânda hâlâ aynı tatta yaşamaya devam ediyor.

Otantik havasıyla ruhunuz mânevî lezzete doyarken, bozanın nefis tadı damağınızda iz bırakacak! Aklınızda bulunsun, boza içmek için en uygun dönem Ekim-Nisan arası. Daha sonra bozanın yerini kuru üzümden yapılan şıra alıyor.

Pierre Loti Kahvesi

istanbulda ne içilir

İstanbul’da ne yenir? Diye soranlara birbirinden nefis yiyecekler önerdik. Bunların üzerine bol köpüklü bir Türk kahvesi içmeden olmaz.

İstanbul manzarasını ayaklarınızın altına alıp yudum yudum içeceğiniz Pierre Loti kahvesi kadim şehrin geleneksel lezzetlerinden. Kahve evleriyle meşhur bu tepeye teleferikle çıkmanız mümkün. Haliç’i seyrederken içeceğiniz kahvenin 40 yıllık değil bir ömürlük hatırı olur!

Osmanlı’dan günümüze ulaşan Türk kahvesi lezzetini bir de Pierre Loti Tepesi’nde deneyimleyin! Şehri tepeden izlerken her yudumda huzuru bulmak istiyorsanız buyrun Pierre Loti tepesi yol tarifi!

Ayrıca İstanbul’un birçok sokağında kavrulmuş Türk kahvesinin dayanılmaz kokusunu almak mümkün. Eminönü’ndeki Kurukahveci Nuri Toplar ve Kurukahveci Mehmet, taze kahve alabileceğiniz en meşhur yerlerden.

Turşu Suyu

istanbul ne yenir

Balık ekmek ve kokoreç ile çok yakıştığından bahsetmiştik. Her derde deva olduğu söylenen, Türk filmlerine konu olmuş turşu suyu, asırlık tarihi içeceklerimizden biri.

Patlıcandan domatese kadar neredeyse her sebzenin turşusu yapılıyor. O zaman ister sade, ister karışık, ferahlamak için bol bol turşu suyu için! 😂 Şifâ olsun.

Şerbet

Osmanlı’nın şerbetleri meşhur. Eskiden hazır meyve suyu diye bir şey yoktu tabii. Soğuk içecek niyetine şerbet tüketilirdi. Bu gelenek İstanbul’da ve ülkemizin çeşitli yörelerinde yaşamayı sürdürüyor.

özellikle doğum, sünnet, nişan, mevlid gibi özel günlerde şerbet ikram etmek âdettendir. Lütuf şerbeti, gül suyu şerbeti ve baş şerbeti gibi çeşitleri mevcut olan şerbetler, hem serinletiyor hem vücuda fayda sağlıyor.

Demirhindi şerbeti, bal ve sirkeden hazırlanan sirkencübin şerbeti de en popüler olanlarından. Öyleyse İstanbul’da ne içilir? Sorusunun bu leziz cevabını en yakın zamanda pratiğe dökün!

Ayran

Yok artık İstanbul’da ne yenir ne içilir? Derken tüm içecekleri sayacaksınız herhalde demeyin. Ayran, milli içeceğimiz, İstanbul’a özgü değil biliyoruz. Ancak İstanbul’da çiğ köfte, döner, dürüm, kebap, lahmacun, tantuni vb. yerken size en güzel eşlik edecek şey ayran.

Yine İstanbul’un Sultanahmet köftesine, meşhur İstanbul pilavına, kokorecine, Beykoz kebabına, Beyoğlu’nun ıslak hamburgerine ve Süleymaniye kuru fasulyesine ayran çok yakışıyor.

Tabii ayran derken buz gibi açık ayranları kastediyoruz. Kıvamı, lezzeti yerinde, usulüne uygun yapılmış, doğal, bol köpüklü bir ayran!

istanbul’da açık ayran içebileceğiniz pek çok mekân var. Onlardan bazıları:

Darüzziyafe, Pilavcıoğlu, Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu, Kebapçı Uzunlar, Güvenç Konyalı Etli Ekmek, Kızılkayalar, Dörtel Döner, Ekspres İnegöl Köftecisi, Yerinde Pide, Kaşıbeyaz Restaurant.

Limonata

Şimdi limonataya da yer veriyoruz fakat ne yazık ki, ‘Limonatacı Fevzi Efendi’ gibi geleneksel bir markamız yok. Ya da var, biz bilmiyoruz. 😂

Yaz aylarında kurtarıcımız olan limonata, İstanbul’da ne içilir? Diyenlere bir başka leziz alternatif. Eskiden semt pazarlarında ‘soğuk sudan içeeen!’ veya ‘buz gibi limonata içeeen!’ diye bağıran çocuklar vardı. Onlar da kalmadı. Bu durumda iş başa düştü. İstanbul’un limonata içilecek en iyi mekânları sizi bekliyor:

İstanbul’da Limonata Nerede İçilir?

Yaz-kış meyveli, naneli, sade fark etmez! Her zaman vazgeçilmezdir limonata. Okurken bile içinize ferahlık geldiğini hissedebilirsiniz! Bir de ziyaret edin, tam olsun!

  • Petra Roasting Co.: Özellikle sumaklı limonatası denenmeli! Yol tarifi için tıklayın!
  • Basta Street Foods: Önce Kuzu Burger, tavuk veya sucuk dürüm söyleyin. Vejetaryen dürümleri de var. Organik limonatasıyla lezzetin doruklarına çıkın! Yol tarifi için tıklayın!
  • Limonlu Bahçe: 2001 yılından bu yana hizmet veren mekânın, lezzeti adından belli. Limon ağaçları altındaki bahçesinde hayatınızın en güzel yemeklerinden birini yiyebilirsiniz. Tavsiyemiz, mekânın kendi ürünü ‘Limon Vitamin’ kokteyli. Elma, portakal, limon dondurma, fesleğen, limonata ve zencefilden oluşuyor. O zaman yol tarifi için tıklayın!
  • Pizano Pizzeria: İtalyan pizzalarıyla meşhur bu mekânın ev yapımı limonatasına da bayılacaksınız. Pembe limonatası; nar şurubu, kola ve limonatadan yapılan ‘Pomola’sı da öne çıkan lezzetlerinden. Yol tarifi için tıklayın!
  • Karabatak: Bunaltıcı havalarda gözünüz bir fincan sıcak kahveyi kesmiyorsa, çözüm lezzetli mi lezzetli doğal limonata! Karaköy’ün bu nezih mekânında, asma yapraklarının gölgesine oturup yudum yudum tadını çıkarın. Yol tarifi için tıklayın!

Salep

istanbulda ne içilir

Bu da İstanbul’un geleneksel içecekleri arasında bize kışın geldiğini müjdeleyen bir lezzet. İçimizi ısıtan, tarçınla lezzeti tavan yapan bu nefis içecek, İstanbul’un soğuğunu bahar havasına çevirir.

‘O kadar da değil, alt tarafı salep!’ demeyin. Çikolata, damla sakızı veya dondurma gibi aromalar da ilâve edilince görürüz biz sizi! 😂

İstanbul’da Salep Nerede İçilir?

Önümüz kış, şimdiden bu listeyi not edin, lâzım olacak!

  • Salep içilecek en keyifli ortamlardan biri Çengelköy-Çınaraltı. Martılar, deniz kokusu, alabildiğine boğaz manzarası… Bu romantizme büyük bir kupada bol tarçınlı salep yakışır! Yukarıda yer vermiştik fakat siz yol tarifi için bir daha tıklayabilirsiniz!
  • Moda’daki, daha doğrusu İstanbul’daki en ünlü dondurmacılardan biri Ali Usta, salebi dondurmalı tatmak isteyenler için doğru adres. Yol tarifi için tıklayın!
  • Yeşili ve mavisiyle huzur veren, menemesiyle ve mıhlamasıyla ünlü Yeniköy Kahvesi’de salep severlerin bir başka durağı. Sizi Datça’da gibi hissettirecek muhteşem kahvaltılıklarıyla başlangıç yapabilirsiniz. Boğaz manzaralı bahçesinde veya şömine başında içeceğiniz salep sizi lezzetin doruklarına çıkarır. Öyleyse kışın İstanbul gezi rotanıza burayı da eklemek için buyrun yol tarifi!
  • Salebi en doğal haliyle bulabileceğiniz diğer bir mekân: Tarihi Bağdat Kurukahvecisi. Doğal damla sakızından yapılan Türk kahvesi de ayrı efso! Tabii salep kuru kuru içilmez. Size eşlik edecek harika bir lezzet mevcut: Kavala kurabiyesi! Öyleyse güzel bir salep molası için sizi buraya alalım!
  • Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Damla Dondurma, canınız salep istediğinde sizi ağırlamaya aday bir başka yer. Bozası ve kağıt helvalı dondurması da tatmaya değer. Adresi burada!
  • İstanbul’un tatlı cennetlerinden biri olan Edebiyat Kıraathanesi’nin yolunu da tutabilirsiniz salep için. Binbir çeşit tatlıdan hangisini seçersiniz bilmiyoruz. Ama ne içeceğinizi biz seçtik: Özel sütle hazırlanmış, salep tozu katılmamış, en doğalından, en tazesinden koca bir kupa salep! Yol tarifini unutmadık!
  • Ya kış günü İstanbul’da ne içilir? Diyenler için son önerimiz: Fazıl Bey’in Türk Kahvesi. Salebin Kadıköy’deki lezzet durağı burası. İsmiyle müsemmâ, Türk kahvesi dillere destan. Ama salebinin de ondan aşağı kalır yanı yok! Yol tarifi isterseniz tıklayınız

Sıcak Çikolata

istanbul ne içilir

Tanıştıralım: Hani Magnum’ları, Algida’ları özlediğimiz o kış mevsimi var ya, işte onun favori içeceklerinden biri.

Kış aylarına ‘hoş geldin sefâ geldin!’ demek isterseniz bunun için gitmenizi önerebileceğimiz mekânlar var. İstanbul’un pek çok yerinde şubesi bulunan Godiva onlardan biri. Yok mu artıran? Diyenler buradaysa diğer önerilerimiz geliyor:

İstanbul’da Sıcak Çikolata Nerede İçilir?

Kahveden sıkılınca ona sığınıyoruz çoğu zaman. İçimizi ısıtıyor, vücudumuza bolca endorfin depoluyor. Kendisini İstanbul’un bu mekânlarında da bulabiliriz:

  • Balat- Cumbalı Kahve
  • Beşiktaş-Aşşk Kahve
  • Moda-Rumeli Çikolatacısı
  • Fatih-Brew Coffee Works
  • Çengelköy-Çikolata Kahve
  • Beyoğlu- Litera Restaurant
  • Beyoğlu-Kafe Ara
  • Beyoğlu- J’adore Chocolatier
  • Kadıköy-Zamane Kahvesi

Nargile

istanbulda ne yenir

Dost sohbetlerine eşlik edebilecek en keyifli şeylerden biri nargile. Sağlığa zararlı olduğunu inkâr etmiyoruz fakat verdiği lezzet iyi geliyor. Nargilenin hası Tophane’de yapılıyor. Bunun için de birkaç mekân önerelim:

İstanbul’da Nargile Nerede İçilir?

  • Shisha Point: Takımları ve tütünleriyle size Azeri deneyimi yaşatacak bir mekân. Klasik lüle veya natürel kafaların kullanıldığı mekânda Buta, Gixom, Al Fakher , Premium Şerbetli vb. Mevcut. Yol tarifi için tıklayın!
  • Tophane Nargilecileri: Tophane’deki mekânların bir nargilesi bir de kedisi meşhur. Samimi ortamıyla, iyi tütün ve iyi köz anlayışıyla hizmet veren mekânlardan biri Tophane Tayfun Nargile & Cafe. Yol tarifi için tıklayın!
  • Ataşehir Tosunpaşa Payitaht: Menüsü gayet zengin. Bahreyn çeşitlerinden Starbuzz Argelini ve Nakhla Alfakher’a kadar gözlerinizin arayacağı her şey var. Naturel nargilelerinden birini de tercih edebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!
  • Kalyan Lounge: Bu mekâna ‘Nargile’nin beyefendisi’ diyorlar. Swiss Otel Bosphorus, Zorlu Center ve Hyatt Regency gibi lüks yerlerde şubeleri var. Özellikle meyve süslemeleriyle göz dolduran Meduse tipi nargilelerini denemelisiniz. Yol tarifi için tıklayın!
  • Kır Kahvesi: Burada her nargile tutkununun, kendi damak tadına uygun bir karışım bulması mümkün. dark side, neway, tangiers,, chaos, trifecta gibi Premium tütünlerinin kullanıldığı mekânda nargilenin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

İstanbul’da Yemek Nerede Yenir?

En ince ayrıntısına kadar öğrendik ve İstanbul’da ne yenir diye bir soru işareti yok artık aklımızda. Şimdi yılın bir başka sorusu: İstanbul’da nerede yenir? Aşağıda kısaca ilçelere göre İstanbul yemek rehberi bulacaksınız. Ancak baştan söyleyelim, kahvaltı mekânları konusuna hiç girmedik. Onu farklı bir yazıda ele almayı planlıyoruz.

Tabii ki İstanbul restoranlar bakımından uçsuz bucaksız bir hazine! Biz sadece en popüler olanlarından bazılarına yer verdik.

Adalar İstanbul Yemek Mekanları

Prens Adaları olarak bilinen 9 ada, birbirinden özel yemek yerlerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada’da toplanmış Adalar yemek yerleri. Biraz oksijen alayım, huzur bulayım, vapur sefası süreyim diye geldiğiniz Adalar’ın en güzel mekânlarına uğramadan dönmezsiniz değil mi? İşte bazı önerilerimiz:

1. Kalpazankaya Restoran

istanbul yemekleri

Burgazada denilince iki şey hatırlanır: Sait Faik vve işte adanın en eski lezzet rotası olan Kalpazankaya Restoran. Adada günü güzel bitirmek için buraya gelebilir, asırlık ağaçların altında nefis mezelerle keyif yapabilirsiniz.

Adres: Kalpazankaya Yolu Sokak, No:42 Burgazada – Adalar – İstanbul

Web Sitesi: Burada!

2. Hatice Anne Ev Yemekleri

İstanbul yemek yerleri arıyorsak ve Burgazada’daysak, rotamızı buraya da çevirebiliriz. Adaya gelenlerin bağımlısı olduğu bu mekân, ev yemeklerine özleminizi dindirecek. Menüsünde çorbalardan zeytinyağlı çeşitlerine, mezelerden tatlılara zengin bir çeşitlilik var.

3. Mavi Restaurant

istanbul yemekleri

Heybeli’nin en eski mekânlarından Mavi Restaurant, balık-meze ikilisi için harika bir yer. Karidesli paçanga böreği, fava, midye salma, İskorpit sote damaklardan kolay silinmeyecek lezzetler.

adres: Heybeliada Mahallesi, Yalı Caddesi, No 29, Adalar, İstanbul

4. Bahçede Sinek

istanbul ne yenir

Büyükada’nın yemek konusunda tek geçilecek mekânı burası. Dekorasyonu ve yeşilliğiyle içinizi, zengin menüsüyle iştahınızı açacak. Özellikle ev yapımı buz gibi limonatasından içmeyi unutmayın.

adres: Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, No 110, Adalar, İstanbul

5. Milto

Balık tutkunuysanız, taze balık tezgâhı aklınızı başınızdan alacak. Buranın en ünlü lezzeti de kaşar kroketi.

6. Eskibağ Teras

Türk mutfağı konseptine sahip restoranda balık ve deniz mahsullerinin âlâsı mevcut. Özellikle fener kavurması denemeye değer.

Adres: Nizam Mahallesi, Büyük Tur Yolu, Halik Mevki, NO:40, Adalar, İstanbul

7. Elio Sedef

Bu da Sedef Adası’nın lezzet durağı. Sedefadası’na Büyükada’dan aktarmayla kolayca ulaşabilirsiniz. Denize sıfır manzara eşliğinde, ağaç altındaki masalardan birine oturup nefis yemekleriyle lezzete doyabilirsiniz.

adres: Sedef Adası Mahallesi, Adalar Caddesi, No 1, Adalar, İstanbul

8. Çınar Restaurant

Burası Kınalıada yemek mekânları arasında en popüler olanlardan. Kır havası alarak birbirinden leziz pide, döner, kebap ve ızgara çeşitleriyle mest olabilirsiniz. Kınalıada’nın diğer yemek yerleri içinKınalıada gezi rehberi yazımıza bakabilirsiniz.

9. Perili Köşk

istanbul yemekleri

Sıcak atmosfere sahip, yeşilliklerin arasındaki restoranında manzara lezzetini damak tadınızla birleştirebilirsiniz. Burada konaklama imkânınız da var.

Adres: Yalı Rıhtımı Cad. Perili Köşk No:3

10. Halki Restaurant

Sahilde sevimli, küçük bir restoran olarak hizmet veriyor. İstanbul nerede ne yemeli? Derken Heybeliada’yı kastediyorsak yemeklerine ve mezelerine şans verebiliriz.

Adres: Ayyıldız Caddesi, No 24

11. Heyamola Ada Lokantası

istanbul ne yenir

Et çeşitlerinden balıklara, kalamardan ahtapota geniş bir yemek yelpazesine sahip. Alkol servisi var, Müthiş manzara ve enfes yemeklere canlı müzik eşlik ediyor.

Adres: Yalı Cad. (Mavi Marmara Motor İskelesi karşısı) Heybeliada

12. Beyaz Bahçe Restorant–Port Hotel

istanbul ne yenir

Büyükada’da denize sıfır mekânlardan biri. Dolgun menüsüyle misafirlerini iyi ağırlıyor. Yerli-yabancı alkol seçeneklerini de bulmak mümkün.

Adres: Büyükada Port Hotel, Maden Mahallesi, Kumsal Caddesi, No: 21

13. Façyo Restoran

istanbul yemekleri

Adalar’da yeme-içme faslını bununla noktalayalım. Bu tarihi restoran, deniz manzarasının sakinliğinde deniz börülcesi, midye tava gibi lezzetlerin tadına bakmak için doğru seçim. Büyükada’ya gelmişken adanın meşhur yemeklerinden portakallı pırasa, çiroz salatası, asma yaprağında sardalya, fasulaki bombalaki gibi lezzetleri de burada deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Maden Mahallesi, Gülistan Caddesi, No: 83

Arnavutköy İstanbul Yemek Mekanları

Sahil şeridinde konumlanan bu ilçe balık restoranları ile meşhur. Boğaza nâzır tarihi konakları ilçeye ayrı bir atmosfer katıyor. En popüler Arnavutköy yemek yerleri ise şöyle:

14. Bodrum Mantı

İstanbul’un birçok yerinde şubesi olan Bodrum Mantı, Arnavutköy’de de yine her gün döktürüyor! Bol soslu nefis mantı, çökertme kebabı ve çiğ börek gibi lezzetleri denenmeli.

Yol tarifi için tıklayın!

15. Antica Locanda

İtalyan mutfağından benzersiz lezzetler burada sunuluyor. En beğenilen yemekleri arasında ricotta dolgulu ravioli başı çekiyor. Tatlısız yapamayanlardansanız, önerimiz meyveli panna cotta veya ev yapımı dondurma.

Adres: Satış Meydanı No: 12 Arnavutköy İstanbul.

Web Sitesi: Tıklayınız.

16. Adem Baba

istanbulda ne yenir

Balık İstanbul’da nerede yenir? Sorusuna en güzel cevaplardan biri. İlçenin merkezinde yer alan balıkçı taze balıklarıyla gelenlere ziyafet çektiriyor. Başlangıcı balık çorbasıyla yapın deriz. Web sitesine bu adresten ulaşabilirsiniz.

17. Köfteci Ali Baba

Arnavutköy Yolu ile Bebek Caddesi arasında, yol üstünde bulunan bir dükkan. Leziz köfteleri ve piyazıyla meşhur. Yol tarifi için tıklayın!

18. Chado Tea Shop

istanbulda ne içilir

Burayı İstanbul yemek yerleri değil de, çay keyfi yapmalık mekânlar listesinde gösterebiliriz. Menüsünde vegan seçenekler mevcut, çeşitli kahve-çay alternatifleri var. oolong çayı, kombucha, beyaz çay, sütlü masala onlardan birkaçı. Yol tarifi için tıklayın!

19. ANY

Günün her saatinde farklı bir konsept bulmak mümkün. Özellikle kokteilleri, dana lokumu, buffalo tavuk kanadı, ev yapımı cipsi çok başarılı. Yol tarifi için tıklayın!

Ataşehir İstanbul Yemek Mekanları

Yine İstanbul’da yeme-içme alternatiflerinin sayısız olduğu bir ilçe. Deniz mahsullerinden Uzak Doğu mutfağına, vejetaryen seçeneklerden yöresel lezzetlere kadar yüzlerce seçenek sunan İstanbul Ataşehir yemek yerleri karşınızda:

20. Bafetto Pizza

istanbul ne yenir

Pizzaları tam bir başyapıt! Salata, çorba, hellim-zeytin ikilisi gibi seçeneklerini de ayrı bir yere yazın. Nutella muzlu mini pizzasını mutlaka deneyin.

Yol tarifi için tıklayın!

21. Özgür Şef Steakhouse

istanbul ne yenir

Et severlerin Ataşehir’deki uğrak yerlerinden. Köfte ve burger çeşitleri, tavuk yemekleri, steakler… 50 yıllık veganı bile baştan çıkarır.  😊

Yol tarifi için tıklayın!

22. Luna Yemek Vesaire

Batı Ataşehir bölgesindeki bu restoranın menüsü ağırlıklı olarak Akdeniz yemeklerinden oluşuyor. Buharda sebze, somon ve tavuk seçenekleri diyet yapanlar için gayet uygun. Yol tarifi burada!

23. Köz Kanat Ataşehir

Nar gibi kızarmış, lokum gibi yumuşacık ızgara etleri ve tavuklarına bayılacaksınız. Bu lezzete soğuk veya sıcak mezeler de eşlik etmeli. Yol tarifi için tıklayın!

24. Tatar Salim Döner Lokantası

Hakiki döneri burada yiyebilirsiniz. Odun ateşinde pişen dönerlerin tadı turşu ve sumaklı soğan olursa daha iyi çıkar. Yol tarifi için tıklayın!

25. Adanalı Hasan Kolcuoğlu

istanbul yemekleri

Aklınıza İstanbul’da nerede ne yenir? Sorusu düşünce lezzetli kebaplar için Ataşehir’deki adresiniz burası olmalı. Eti sanata dönüştüren bu restoranın her şeyi güzel ancak metrelik kebabını ayrı tutmak gerek. Yol tarifi için tıklayın!

26. İtimat Süt Ürünleri Restoran

istanbulda ne içilir

Bu mekân genellikle kahvaltı için tercih ediliyor. Fakat doğal ürünlerle hazırlanan yemekleri de farklı tatlar arayanlara hitap ediyor. Fast-food yiyecekler, makarnalar ve et çeşitleri tam ağzınıza lâyık, bize itimat edin! Yol tarifi için tıklayın!

27. Foça Restaurant Fish Gourmet

istanbul yemekleri

Ege mutfağından esintilerin hâkim olduğu restoranda ara sıcaklardan tatlılara her şey mükemmel. Baharatlı balığı ve hamsi fümesi en çok tavsiye edilenler arasında. Yol tarifi için tıklayın!

28. Zübeyir Ocakbaşı & Restaurant

Izgara, meze, tatlı vb. her türlü çeşit bakımından zengin bir mekân. Özellikle kuzu tarağı meşhur. Yol tarifi için tıklayın!

29. Şaşkın Balık

istanbul ne yenirLezzetli balıkları ve mezeleriyle midelere şenlik bir yer! Levrek pirzola ve Şaşkın salatası en fazla sipariş alan yemeklerinden. Mekânın Alaçatı konsepti de onu ercih sebebi hâline getiriyor. Yol tarifi için tıklayın!

Avcılar İstanbul Yemek Mekanları

Maviyle yeşili buluşturan bu ilçe, çok sayıda piknik yerine ve restorana ev sahipliği yapıyor. Bütçe dostu Avcılar yemek yerleri alternatiflerinden bazılarını sıraladık:

30. Fabbrica

Dünya mutfaklarından eşsiz lezzetleri bir araya getiren mekân alkollü olarak hizmet veriyor. Sağlıklı sebze yemeklerinden karbonhidrat dolu hamburgerlere kadar her şey düşünülmüş! 🙂 Yol tarifi için tıklayın!

31. Keyifli Restaurant & Cafe

istanbul yemekleri

Sahil bölgesindeki bu keyifli mekânın terasında sizi enfes bir manzara bekliyor. Hafta sonları genellikle canlı müzik oluyor. Menüsü oldukça kabarık. Yol tarifi için tıklayın!

32. Sanat Evim Cafe

istanbulda ne içilir

Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün her öğünü için onlarca alternatif sunan bu mekânda alkol yok. İsminin hakkını veriyor, şık dekorasyonuyla sanat evinde gibi hissettiriyor. Yol tarifi için tıklayın!

33. Evce İpek Mantı Evi

Kayseri’nin meşhur mantısını bir de burada tadın. Denizköşkler mevkiindeki bu mekânın ev yemekleri de parmak yediren cinsten. Yol tarifi için tıklayın!

34. Avni Baba’nın Yeri

Kebap, ocakbaşı ve meyhane konseptiyle hizmet veren alkollü bir mekân. Menüde neler olduğunu saymaya gerek yok, siz yol tarifi için tıklayın.

35. WestMix Cafe & Restaurant

Pelican Mall AVM’de bulunan restoranın favori lezzetleri Karamelize Soğanlı Burger ve WesMix Burger. Şimdiden âfiyet olsun, yol tarifi için tıklayın!

36. Evita Mangalbaşı

istanbul ne yenir

Doğa manzarasında ızgara lezzeti için doğru tercih. İskele Caddesi’nde bulunan restoranın yol tarifi için tıklayın!

37. Mevlana Pide

Yöresel Anadolu lezzetlerinin sunulduğu bu restoran, Konya mutfağının doyumsuz tatlarıyla mideleri sevindiriyor. Menüsünde başrolü etli ekmek kapıyor. Onu Mevlana böreği takip ediyor. Keyfine daha iyi varmak için, yayık ayranıyla eşlik edebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

38. Saklıbahçe Cafe Bistro

Lezzetli ve doyurucu menüleriyle ilgi gören mekânda çocuk oyun alanları mevcut. Et yemekleri ve fast-food yiyeceklerin yoğunlukta olduğu geniş yelpazesi, her damak tadına hitap ediyor. Yol tarifi için tıklayın!

39. Altın Sini

Burası, kışın İstanbul’da nerede ne yemeli diyenlerin, sıcacık yöresel çorbalar için tercih edebileceği bir adres. Izgara çeşitleri de bambaşka bir lezzet. ‘Birecik Patlıcanı’ ile hazırlanan patlıcan kebabı aklınızın bir köşesinde dursun. Yol tarifi için tıklayın!

Bağcılar İstanbul Yemek Mekanları

Şehir merkezine yakın olan bu ilçe, tarihi ve turistik yerlerinden ziyade alışveriş, İstanbul’da yeme-içme alternatifleri bakımından zengin. İşte her damak zevkine ve bütçeye hitap eden Bağcılar yemek yerleri:

40. Bağdatlı Ocakbaşı

Pide, ızgara ve kebap çeşitleri servis edilen mekân alkolsüz olarak hizmet veriyor. 2 kişilik yemek için yaklaşık 65 TL ödemek gerekiyor. Yol tarifi burada.

41. Dağkapı Ciğercisi

Ciğer ve diğer sakatat çeşitlerinden hoşlanıyorsanız sizin İstanbul yemek yerleri listenizde burası da olabilir. Adana dürüm, Urfa dürüm, dalak-yürek ve ciğer çeşitleri, tavuk şiş gibi seçenekleri mevcut. Yol tarifi burada.

42. Çotanak Pide

Kuşbaşılı, kıymalı, kaşarlı, kavurmalı soğanlı, Giresun yağlısı, Trabzon peynirli, pastırmalı, sucuklu, kıymalı sebzeli, kaşarlı sebzeli, mantarlı… Kısaca tam bir pide dünyası. Yol tarifi burada.

43. Aşiyan Cafe

Türk mutfağından yöresel yemeklerin ve kebap çeşitlerinin sunulduğu bu mekânda; sandviç, mantı, tavuk sote, pizza gibi her çeşitten alternatif bulmak mümkün. Bu kadar lezzetin üzerine sıcak bir çay veya kahve de iyi gider. Yol tarifi burada.

44. Karadeniz Sofrası

Karadeniz mutfağıdnan yöresel lezzetlerin sunulduğu mekânın menüsü ev yemeklerinden pide-kebap çeşitlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip. Yol tarifi burada.

45. Sade – Beş Denizler Mutfağı

istanbul ne yenir

İstanbul ev yemekleri bakımından birçok restoran seçeneğine sahip, burası da onlardan biri. Sıcak ve soğuk başlangıçlar, zeytinyağlılar, hamur işleri, pilavlar, ızgaralar, tatlılar; kısaca burada sağlam doyacağınız garanti. Yol tarifi için tıklayın.

46. Pafuli Burger

Döner ve fast-food çeşitlerinin yer aldığı mekânda çorba ve kuru fasulye gibi ev yemekleri de var. Yol tarifi burada.

47. Çınar Büfe Ev Yemekleri & Döner Salonu

Kahvaltı, salata, çorba, ana yemek ve ızgara çeşitlerinin bulunduğu bu mekân da kendinize güzel bir ziyafet çekmek için doğru adres. Yol tarifi burada.

48. Seraf Restaurant

Kebap ve et döner çeşitleri; pilav, karnıyarık ve sulu yemeklerin sunulduğu mütevazi bir restoran. Tabii ki tatlılar unutulmuyor. Yol tarifi burada.

49. Dürümcü Mahsun Usta

Üsküp Caddesi’nde bulunan bu mekân misafirlerini nefis dürüm çeşitleriyle ağırlıyor. Dilerseniz ekmek arası veya porsiyon seçeneklerinden birini tercih edebilir, karışık ızgara çeşitlerini deneyebilirsiniz. Başlangıç için sıcak bir çorba içmeyi de tercih edebilirsiniz. Yol tarifi burada.

50. Miraç Et

İstanbul yemek mekanları içinde Bağcılar halkının lezzet duraklarından biri hâline gelen bir mekân. Beyti ve iskender, kebap, ızgara, kuzu kapama, Kuzu tandır, ev yemekleri karşılaşacağınız iştah kabartan seçeneklerden bazıları. Yol tarifi burada.

Bahçelievler İstanbul Yemek Mekanları

İster İtalyan pizzası, ister Boşnak böreği. Dilerseniz kokoreç, dilerseniz Antep baklavası. Burada da her türlü lezzeti bulabileceğiniz sayısız mekân var. Onlardan bazıları şöyle:

51. Ömür Restaurant

istanbul yemekleri

Alkollü hizmet veren mekân Ömür Plaza AVM’de yer alıyor. Menüsünde ızgara, kebap çeşitleri ve deniz ürünleri öne çıkıyor. Yol tarifi için tıklayın.

52. Hayela Ev Yemekleri

istanbulda ne yenir

Türk mutfağından yöresel tatların sunulduğu mekân ev yemeği sevenlere hitap ediyor. Zeytinyağlılar, ızgaralar, tatlılar… Seçenek çok. Yol tarifi burada.

53. Caferesso

Fast-food olarak İstanbul’da ne yenir? Derseniz ve Bahçelievler’deyseniz buraya uğrayabilirsiniz. Cafe&restoran konseptiyle hizmet sunan mekânda pizzalardan aperatif lezzetlere her şey var. Yol tarifi için tıklayın.

54. Konya Mevlana Bahçelievler

Konya mutfağından eşsiz yöresel lezzetlerin damaklara konuk olduğu mekânda tadacağınız ilk şey etli ekmek olmalı. Mevlana böreği, bıçak arası, bamya çorbası vb. lezzetleri de unutmayın. Yol tarifi burada.

55. Dönerci Ali Usta

Kendinizi ödüllendirmek istediğinizde, İstanbul yemek yerleri listenize burayı alarak bi güzellik yapabilirsiniz kendinize! İskender, ekmek arası, lavaş dürüm, pilav üstü döner vb. alternatiflerinin her biri ayrı lezzetli. Yanında meze ve turşu da olursa bundan iyisi Şam’da kayısı. Yol tarifi burada.

56. Ali Haydar Usta

Kırmızı et ürünlerinin hâkim olduğu menüsünde daha farklı enfes tatlar da bulmanız mümkün. Yemekten sonra çay ve tatlı servisiyle lezzeti noktalayabilirsiniz. Yol tarifi burada.

57. Paşa Döner Yenibosna

İstanbul’daki et restoranları arasında Bahçelievler’in gözde mekânı olan Paşa Döner Yenibosna, döner seçenekleriyle ilgi görüyor. Yol tarifi burada.

58. Kütük Ev Cafe & Restaurant

istanbul ne yenir

İlçenin merkezinde konumlanan restoran ferah atmosferi ve eşsiz lezzetleriyle beğeni topluyor. Sulu yemek çeşitlerinden et dönerlere zengin bir menüsü var. Yol tarifi burada

59. Kuhinja Boşnak Böreği

istanbulda ne içilir

İzzettin Çalışlar Caddesi’nde bulunan mekân, Sakarya yöresel lezzetlerden Boşnak böreğini çok iyi yapıyor. Tabii ki sadece bu değil, başka börek çeşitleri de mevcut. Ayrıca menüde kahvaltılıklar, kaymaklı biber turşusu, ev baklavası, kuru et, Boşnak sucuğu, zeytinyağlı yaprak sarması, mantı gibi seçenekler de var. Yol tarifi burada.

Bakırköy İstanbul Yemek Mekanları

Gezilecek yerler hazinesi olan Bakırköy yemek yerleri açısından da dopdolu! Şimdi siz Bakırköy Botanik Parkı, İstanbul Akvaryum, Atatürk Deniz Köşkü gibi yerleri bir bir ziyaret ederken tabii acıkacaksınız. Nerelere gidebileceğinizi hemen söyleyelim:

60. DK Mantı

Burayı klasik mantı için önerdiğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kızartma mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşit var. Mantı haricinde gözleme, muska böreği, patates kızartması gibi seçenekler de mevcut. Yol tarifi burada.

61. Frango Döner

istanbul yemekleri

Burayı diğer dönercilerden farklı kılan bir şey var: Çeşit çeşit döner sosları. Önerimiz Garlic soslu et döner, yanında da fesleğenli ayran. Yol tarifi burada.

62. Bakırköy Bursa Kebap Evi

Lezzetli kebap ve iskender çeşitleriyle sevilen bu mekân Bakırköy Capacity AVM’de yer alıyor. Köfte ve tatlı çeşitleri de mevcut. Yol tarifi burada.

63. Food’n Fit

Ben İstanbul’da ne yenir? Derken sağlıklı yiyecekleri kastediyorum, fast-foodlarla mesafeliyim diyenlerdenseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Düşük kalorili menüsüyle hafif lezzetler için tercih edilebilecek bu mekânda kahvaltılıklardan salatalara birçok alternatif bulunuyor. Yol tarifi burada.

64. By Evet Steakhouse

Et yemeden doymam diyorsanız lezzet rotanıza burayı dâhil edebilirsiniz. Dana lokum favoriniz olacak. Dana bonfile madalyon, dallas steak, et spaghetti gibi lezzetleri de mis, mis! Yol tarifi burada.

65. Kırık Tabak Ev Yemekleri

Tavuklu şehriye çorbası, Hasanpaşa köfte, patlıcan oturtma zeytinyağlı enginar sarması, barbunya pilaki gibi çeşit çeşit lezzeti bulabileceğiniz bir mekân. Annenizin elinden yemeye alışık olduğunuz ne varsa burada var. Yol tarifi için tıklayın.

66. No:17 Bakery

Burası yine İstanbul’da yemek nerede yenir? Diyenlerin menüyle uzun uzun bakışacağı, hangisini seçsem diye iç hesaplaşma yaşayacağı (!) bir yer. 🙂

Özellikle kahvaltısı bir harika. Nutellalı gözleme mi dersiniz avokadolu bruschetta’ya mı? Günün ilerleyen saatlerinde gelirseniz tost, ton balıklı dürüm, sandviç, tavuk şnitzel gibi pek çok alternatif sizi bekliyor. Tatlı kaçamakları veya çay molası için de gayet ideal bir mekân. Favori lezzeti coco choco. Yol tarifi burada.

Başakşehir İstanbul Yemek Mekanları

Gezilip görülecek yerler bakımından çok çeşitlilik sunmasa da, Başakşehir yemek yerleri bu açığı fazlasıyla telâfi ediyor. İstanbul’da ne yenir? Diye soranların içinden çıkmak istemeyeceği mekânlardan birkaç örnek:

67. Aygüller Restaurant

Başak Mahallesi’nde yer alan restoran yemyeşil bahçesi, güzel sunumu ve lezzetli yemekleriyle tercih edilesi bir mekân. Çeşit çeşit aperatifler, salatalar, zeytinyağlılar… Hafta sonu alternatifleriniz arasına burayı not edin. Yol tarifi için tıklayın.

68. Sular Vadisi Sosyal Tesisi

Deniz kenarında yemek keyfi için burayı ziyaret edebilirsiniz. Et yemekleri ve deniz ürünlerinin yoğunlukta olduğu menüsünde salata çeşitleri es geçilmemiş. Yol tarifi burada.

69. Kayılı Restoran

Şehrin en iyi balıkçılarından biri olan bu restoranda taptaze balıklarla midenizde lezzet tufanları estirebilirsiniz! Yol tarifi burada.

70. Farika Döner

istanbulda ne yenir

Kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri danaların etinden, katkısız hazırladığı lezzetler yiyenlerin favorisi oluyor. Enkoop Caddesi’nde bulunan restorana giderek kendinizi şımartabilirsiniz. Yol tarifi burada.

71. Kömür Türk Mutfağı

istanbulda ne içilir

Doğu Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan restoran, samimi havasıyla evinizdeymiş hissiyatı veriyor. O zaman İstanbul’un yemekleri ile harika bir lezzet şöleni sizin de hakkınız! Yol tarifi burada.

72. Ercan Steakhouse

istanbul yemekleri

Atatürk Bulvarı’nda konumlanan restoran çeşit çeşit et ürünleriyle her misafirini memnun ediyor. Izgara, hamburger ve kebap seçeneklerinden dilediğinizi seçin, midenize gününü gün ettirin! Yol tarifi burada.

Bayrampaşa İstanbul Yemek Mekanları

Tabii İstanbul’daki en iyi restoranlar listesinde yer alan mekânlardan bazıları da burada. Küçük bir ilçe olmasına rağmen yemek mekânı yönünden zengin olması şaşırtıcı. Onlardan bazıları şu şekilde:

73. Avliya Boşnak Mutfağı

Boşnak mutfağından türlü türlü lezzetler burada sunuluyor. Soğan kebabı en meşhuru. Yol tarifi için tıklayın!

74. Köfteci Mehmet Usta

Açık ve kapalı alanlarıyla Kamil Balkan Caddesi’nde hizmet veren restoran, ızgara çeşitleriyle göz dolduruyor. Değişik meze ve sosların da size eşlik edeceği bu mekâna planlarınızda yer verebilirsiniz. Yol tarifi burada.

75. Osmanlı Şark Sofrası

Osmanlı mutfağından seçkin lezzetlerin sunulduğu bu mekânda muhabbetin, lezzetin ve huzurun tadına varacaksınız. Yemek sonrası geleneksel tatlılarımızdan biriyle mekâna imzanızı atın, öyle kalkın. Yol tarifi burada.

76. Dr. Sofram

istanbul ne yenir

Esnaf lokantası konseptiyle hizmet veren bu mekân, ev yemeklerine özlem duyanlar için. Sebze ve et yemeklerinin başı çektiği menüsünde, daha onlarca lezzet bulmak mümkün. Yol tarifi burada.

77. Can Can Tantuni ve Künefe Salonu

Fazla söze gerek yok aslında. Lezzetli tantuni ve künefeler için doğru adres. Dünya mutfağından özel lezzetler, steak et ürünleri ve ızgaralar da menüde kendine yer buluyor. Yol tarifi burada.

Beşiktaş İstanbul Yemek Mekanları

Şehrin kalbinde şimdi sıra. -Gezilecek yeyrleri kadar olmasın ama- yemek yerleri de bol hani. Kahvaltıcılar Sokağı’na girsek çıkamayız zaten. Dediğimiz gibi, kahvaltı sayfasını başka bir gün açacağız. Şu an konumuz Beşiktaş’taysak İstanbul’da ne yenir:

78. Kafadaroğlu Baklava ve Börekleri

Gönlünüz börek ve baklavalardan yanaysa, Beşiktaş’ta ne yenir? Sorunuza burası çok güzel yanıt verecek. 1963 yılından beri, salaş tarzıyla hizmet veren bu işletme, atıştırmalık zamanınız geldiğinde veya tatlı kriziniz tuttuğunda ilk adreslerinizden biri olabilir. Yol tarifi burada.

79. Tarihi Oktay Kurabiye Fırını

istanbulda ne yenir

Acıbadem kurabiyesiyle meşhur bu fırın, 1934 yılından beri ayakta. Poğaça ve kurabiye çeşitleriyle iştah açan fırında, daha nice lezzetler sizi bekliyor. Çay saatiniz gelince işe yarar bu yol tarifi.

80. Taraça Restoran

istanbulda ne içilir

İstanbul en iyi restoranlar listesine önlerden yer kapan bu mekân, badem soslu köftesi ile ünlenmiş. O zaman doya doya yemek için yol tarifi.

81. Kalamata

istanbul yemekleri

Harbi harbi yemek istediğinizde, bu mekânı tercih ederseniz kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Yalnızca yemek değil, Rum meyhanesi tarzındaki bu mekânda canlı müzik ve doyumsuz eğlence var! Öyleyse yerinizi ayırtın, bu da yol tarifi!

82. Bolu Et Lokantası

Cânım Türk mutfağının parmak yedirten eşsiz lezzetleri burada toplanmış. Fiyatlar uygun, porsiyonlar dolgun. Yol tarifi için buyrun!

83. Hanedan Restoran

Servisi, menüsü ve manzarasıyla Beşiktaş yemek yerleri içinde bir başka favori lezzet durağı. Izgara etleri ve mevsim balıklarıyla sizden tam puan alacağı kesin. Yol tarifi burada.

84. Ulus 29

istanbulda ne yenir

Romantik bir yemek İstanbul’da nerede yenir? Diye düşünenler için en isabetli cevaplardan biri burası. Türk ve dünya mutfaklarının muhteşem lezzetlerini bir araya getiren mekân şık dizaynı ve lüks atmosferiyle dikkat çekiyor. Alkollü içecek servisi mevcut. Yol tarifi burada.

85. Mavi Balık

Boğazda balık yemek için burayı tercih edebilirsiniz. Fakat fiyatlar biraz pahalı. Salata, et-balık, meze ve tatlı çeşitleriyle menü oldukça kabarık! Yol tarifi burada.

86. The Fitchen

Burası hafif ve sağlıklı yemek alternatifleriyle ön planda. Salata çeşitleri, Wrap ve makarna gibi lezzetli seçenekler, detoks suları ve smoothie’leriyle her damak zevkini tatmin ediyor. Yol tarifi burada.

87. Tuğra Restaurant

istanbul ne yenir

Lüks bir mekânda, deniz manzarasına karşı yemek yemek isterseniz, burası da bir başka seçeneğiniz. Çırağan caddesinde konumlanan restoran, rezervasyonla çalışıyor. Yol tarifi burada.

88. Ergene Uzunköprü Köftecisi

Etinin lezzetiyle ve acı biber soslarıyla lezzete doyuran mekân, müptelâsı olacağınız İstanbul yemek yerleri arasında. Beşiktaş pazarının karşısındaki mekân hafta sonları –deyim yerindeyse- ana-baba günü gibi.

Alkol satışı yok. İnce dilimlenmiş, yağ çekmemiş nefis ciğerlerinin de tadına bakmanızı, manda yoğurdundan da yemenizi öneririz. Yemekten sonra da şöyle kaymaklı, tahinli biga tatlısı hiç fena olmaz. Yol tarifi burada.

89. Hatay Medeniyetler Sofrası

istanbulda ne içilir

Instagram fenomeni CZN Burak’ı tanıyorsunuzdur. İşte burası onun mekânı. Burada yiyebileceğiniz çok fazla lezzet var, fakat hepsinin gözdesi belen tava. Kavurmalı pide, yaprak sarma, içli köfte ve künefe de cepte. Yol tarifi burada.

90. Banyan Restoran

istanbul yemekleri

İstanbul’da yemek nerede yenir? Sorusunun Beşiktaş’taki efsane cevaplarından biri de burası. Boğaz manzarası, Ortaköy Camii’nin tarihi dokusu eşliğinde Asya lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Yol tarifi burada.

91. Vogue Restoran İstanbul

Eşsiz boğaz manzarasına karşı kahvaltı yapmak veya yemek yemek isterseniz burayı da tercih edebilirsiniz. Rezervasyon yaptırırken terasında yer ayırtmanızı öneririz. Türk ve dünya mutfaklarının en güzel lezzetleri için buraya davetlisiniz.

92. Sunset Gril & Bar

İstanbul manzaralı yemek yerleri arasında kendinden epey söz ettiren bu mekân, 1994 yılından bu yana hizmet veriyor. Ülkemizde en iyi sushi yerlerinden biri aynı zamanda. Yol tarifi burada.

Beykoz İstanbul Yemek Mekanları

Biri İstanbul’da ne yenir mi dedi? Tam üzerine bastı o zaman çünkü gezilecek yerleri bir tarafa, Beykoz yemek yerleri de sayısız! Mihrabat Korusu, Hidiv Kasrı ve Polonezköy Tabiat Parkı gibi onlarca tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındıran bir ilçe. Yemek mekânlarının çok olması gayet normal. İçlerinden en güzellerini seçtik:

93. Hidiv Kasrı Restoran

istanbul ne yenir

Eşsiz boğaz manzarasına karşı lezzet keyfi yaşayabileceğiniz bu mekân, İstanbul en iyi restoranlar listesinin baş köşelerinde. Düğün davetleri ve organizasyonlara ev sahipliği yapan restoran, çevresindeki gül bahçeleri ve yemyeşil ağaçlarla sanki bir saray gibi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmekte olduğu restoranda Pazar günleri açık büfe hizmet veriyor. Detaylı bilgi için Hidiv Kasrı yazımıza bakabilir, yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

94. İBB Beykoz Sahil Sosyal Tesisleri

istanbulda ne içilir

İstanbul yemek yerleri düşünüldüğünde akla gelen öncelikli mekânlardan biri de burası. Nefis boğaz manzarası sunan bu tesis Çubuklu sahilde konumlanıyor. Muazzam doğası ve huzurlu atmosferiyle hayranlık uyandıran tesisin kafeteryası ve restoranı mevcut. Osmanlı motiflerinin öne çıktığı dekorasyonu da ayrı güzel.

Gelmişken ıspanak yatağında levrek fileto., sebzeli somon, Beykoz kebabı gibi favori lezzetlerinin tadına bakın. Yol tarifi burada.

95. Çubuklu Hayal Kahvesi

istanbul yemekleri

125 yıllık bu tarihi taş binanın sunduğu ambiyans, misafirlere nostaljik anlar yaşatıyor. Kahvaltılıklardan dünya lezzetlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan menüsünde yok yok! Açık ve kapalı etkinlik alanları, sahnesi ve meyhanesi de var. Yol tarifi burada.

96. SushiCo

Uzak Doğu mutfağının yöresel tatlarını deneyimlemek isterseniz burayı önerebiliriz. İstanbul’un yanı sıra Muğla, Eskişehir, İzmir ve Ankara gibi illerde de şubeleri var. Thai, Japon ve Çin mutfağının benzersiz lezzetlerini bir araya getiren restoranın yol tarifi için tıklayın.

97. Mihrabat Restaurant

Doğayla içiçe olacağınız bu mekân, Mihrabat Korusu’nda yer alıyor. Zengin menüsü ve eşsiz manzarasıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bu mekânda lezzete doyabilirsiniz. Web sitesi için buraya, yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Tabii Beykoz’un doğa harikası olan Mihrabat Korusu’nda yürüyüş yapmayı, eşsiz manzarasını fotoğraflamayı, Türk kahvesiyle demlenmeyi unutmayın.

98. Cafe İsmail Ağa – Asırlık Kanlıca Yoğurdu

istanbulda ne yenir

Bildiğiniz gibi Kanlıca’nın yoğurdu meşhur. Burası da çeşit çeşit yoğurtlarıyla meşhur! Sessiz-sakin ortamı ve nostaljik havasıyla oldukça class bir mekân. Dalga sesleri eşliğinde lezzet şöleni için bu mekâna uğrayabilirsiniz.

99. Balıkçı Abdullah

istanbul ne yenir

Yahu İstanbul’da ne yenir Nerede yenir? Diyorsunuz da balık yok mu balık? Diye düşünenler! Bu önerimiz sizin için. 1996’dan beri hizmet veren bu işletme, boğazda balık için harika bir destinasyon. Tabii gitmişken hamsi yeyip dönmeyin. 🙂

Lagos balığı, tekir balığı gibi farklı lezzetlerine de şans verin. Balığınızı yerken boğazın serin sularını izleyip manzarayla ruhunuzu dinlendirin. Yol tarifi için tıklayın.

100. Lacivert Restaurant

istanbul ne içilir

Burası da İstanbul lüks yemek yerleri arasında. Anadolu Hisarı içerisinde hizmet veren restoranın menüsü, Türk ve dünya mutfağından müthiş lezzetler barındırıyor. Yol tarifi için tıklayın.

101. Yakamoz Restaurant

istanbul yemekleri

Şık dizaynı ve deniz kenarındaki konumuyla ilgi gören restoran, Kanlıca mahallesinde yer alıyor. İstanbul romantik yemek mekanları listesinin baş tacı olan bu restoran, kahvaltı için de çok iyi bir alternatif. Yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

102. Köfteci Odabaşlar

Köftenin Beykoz’daki adresi olan bu restoran ilçenin merkezinde konumlanıyor. Izgara köftelerinin lezzetini turşu ve salatayla tamamlayın. Üzerine de kaymaklı, bol şerbetli Hayrabolu tatlısı yemeden ayrılmayın. Yol tarifi için tıklayın.

103. Küçüksu Kasrı Restaurant Cafe

istanbul ne yenir

Ekonomik fiyatı ve göz alıcı manzarasıyla İstanbul yemek yenilebilecek mekanlar arasında favoriniz olacak burası. Kahvaltıdan tatlılara uzanan zengin menüsüyle baş başa kalmanızı istiyor ve yol tarifini buraya bırakıyoruz.

104. A’jia Restaurant

Şimdi İstanbul lüks yemek mekanları listelerinin gözdesi olan bir başka yerdeyiz. 2004 yılından beri hizmet veren mekân butik otel ve restoran konseptine sahip. Kutlama, evlilik teklifi ve romantik akşam yemeği için tercih edilebilecek en görkemli mekânlar arasında.

Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nı gören, denize sıfır manzarasıyla gözlere şenlik bir yer!

Akdeniz lezzetlerinden ve dünya mutfaklarından benzersiz bir seçki sunan mekânın favori lezzetleri: Braise usulü kuzu incik, dana bonfile, barbun fileto, risotto ve ravioli. Yol tarifi için tıklayın!

105. İkinci Bahar

istanbulda ne içilir

Kanlıca trendlerinden biri olan bu mekânı da İstanbul manzaralı yemek yerleri listesine yazabiliriz. Mandalina ve limon ağaçları, saksı çiçekleriyle mest olacağınız bir mekân.

Menüsünde ön plana çıkan lezzetlerden bazıları; oğlak fırın, vejetaryen/etli güveç, hünkâr beğendi, kuzu tandır. Ağzı sulananlar için yol tarifi!

Beylikdüzü İstanbul Yemek Mekanları

Burası şehir merkezine uzak. Fakat İstanbul’un yükselen değerleri arasında bulunan Beylikdüzü; kafe, restoran ve alışveriş merkezi bakımından zengin. Bazıları şöyle:

106. Enbey Döner

istanbul yemekleri

İskender ve döner çeşitleriyle hizmet veren bu mekân, son derece mütevazi, fakat lezzet konusunda iddialı. Umarız memnun kalır ve bize hak verirsiniz. Yol tarifini de paylaşalım.

107. Balıkçı Kenan

Büyükşehir Mahallesi’nde konumlanan işletme, hem taze balıklarıyla hem de menengiç kahvesiyle ünlü. Balık tava ve ızgara çeşitlerinin servis edildiği mekânda alkol yok. Yol tarifi için tıklayın.

108. Ziya Şark Sofrası

İstanbul’da ne yenir? Sorularının bir numaralı cevaplarındandır kebap. Beylikdüzü’nde kebabın doğru adresi olan bu mekân, fırın lezzetleri ve Urfa kebabıyla ünlü. Tabii menüsü bunlardan ibaret değil. Salatadan ızgaraya her şey var. Yol tarifi burada.

109. Beş Bıçak Steakhouse – Kasap

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan mekân da alkolsüz bir işletme. Menülerinde bonfile, makarna, et çeşitleri, hamburger, biftek çeşitleri vb. mevcut. Kahvaltı tabağı da var. Yol tarifi burada.

110. Dürümcü Bayram

Türk mutfağının et yemekleri ve kebapları, burada dürüm versiyonuyla sunuluyor. Çorbalar, aperatifler, ızgaralar, pideler, dönerler, çiğ köfte ve kebap çeşitleriyle ilçede lezzetin nabzını tutan bir mekân. Yol tarifi burada.

Beyoğlu İstanbul Yemek Mekanları

Şehrin en gözde ilçelerinden biri, tabii ki İstanbul yemek yerleri açısından sayısız alternatife sahip. Taksim, Tünel meydanı, Galata, İstiklal Caddesi gibi popüler turistik noktalarıyla meşhur Beyoğlu’nda, adı ilçe sınırlarını aşmış birçok yemek mekânı var. Onlardan bir kısmı şu şekilde:

111. Cezayir İstanbul

istanbul ne yenir

Burası 1901’den kalma tarihi bir İtalyan lisesi aslında. Çinili mekânın otantik havası size bu nostaljik dokuyu hissettiriyor. Büyüleyici atmosfere nefis lezzetler de eşlik edince, keyfinize diyecek olmuyor. Ördek tirit ve kadayıflı muhallebi özellikle denenmeli. Yol tarifi burada.

112. Hacı Abdullah Lokantası

istanbul ne içilir

Burası da İstanbul tarihi yemek mekanları içerisinde ayrı bir öneme sahip. 1888 yılından beri hizmet veren işletmenin bütçe dostu, leziz menüleri yedikçe yediriyor! Yol tarifi burada.

113. Sabırtaşı Restoran

istanbul yemekleri

Aromalı mantısı ve içli köftesi meşhur bu restoranın. Körili ve fesleğenli mantısı, ‘böyle lezzet yok!’ dedirtiyor. Yol tarifi burada.

114. Pera Antakya

Adından da anlaşılacağı üzere, Antakya mutfağıdan eşsiz lezzetler sunan bir mekân. ‘İyi yedik ama!’ demek için buyrun yol tarifi.

115. 360 İstanbul

İstanbul manzaralı yemek mekanları arasında çok ünlü burası. Şehri bambaşka bir açıdan izleyeceğiniz bu restoranda, en kral lezzetler sizi bekliyor. Beyoğlu’nda gece hayatının en renkli yaşandığı bu mekân, sizi de ağırlamak için hazır. Yol tarifi burada.

116. Asmalı Cavit

Meyhane konseptine sahip mekân, çeşit çeşit yemekleri ve mezeleriyle lezzete açılan kapı! Öyleyse bu kapıyı aralayın, yol tarifi burada.

117. Yirmibir Kebap

Urfa ve Adana kebaplarının en lezzetli hâlini burada bulabilirsiniz. Öyleyse, kebaptan bir gece çalmak için buyrun yol tarifi!

118. Fıccın Restoran

Burası da lezzet partisi için doğru bir mekân! Anadolu ve Çerkez mutfağının doyumsuz lezzetlerine ev sahipliği yapan restoranda mezeler, bira ve şaraplar da yemeklere eşlik ediyor. Taksim’de gezerken karnınız alarm vermeye başladığında yönünüzü buraya çevirin!

119. Mikla Restaurant

füzyon mutfağından damağınızda iz bırakacak lezzetler bu mekânda toplanmış. Gurme ikramları ve zengin menüsüyle Taksim’in bu meşhur lezzet durağı gezi planlarınızın bir parçası olsun. Yol tarifi burada.

120. Leb-i Derya

İstanbul yemek mekanları konuşulurken buradan bahsetmemek insanlık ayıbı! 😂 Gün batımını izlemek, ayaklarınızın altında İstanbul manzarası varken lezzetin zirvesine çıkmak için burayı tercih edebilirsiniz. Var mısınız lezzete diyor ve yol tarifini sunuyoruz!

121. Karaköy Lokantası

istanbulda ne yenir

İstanbul tarihi restoranlar listesindeki yerini kimseciklere kaptırmayan bu mekân, gündüz ev yapımı sulu yemeklerle hizmet veriyor. Akşamları konsept değiştiriyor, rakı sofraları kuruluyor ve mezeler havada uçuşuyor! 😂 Yol tarifi için tıklayın!

122. Güllüoğlu Karaköy

istanbul ne içilir

Karaköy’de baklavanın adresi tartışmasız burası. Yüreğinin, Antep fıstığının götürdüğü yere git diyoruz. Sizi hakiki tereyağı kokusuyla kendine çekecek, üzerindeki fıstıklarıyla daha da cezbedecek, şeker komasına girmekten korkmasanız bir tepsi rahat yiyebileceğiniz kadar güzel o meşhur baklavalar için buraya çağırıyoruz! Davete icâbet âdettendir. 🙂

123. Galata Kulesi Restaurant

istanbul yemekleri

Menüde arz-ı endâm eden İstanbul yemekleri bir yana, manzarası tek kelimeyle 1 numara. İstanbul’un en ihtişamlı yapılarından biri olan Galata Kulesi’nin kafeterya ve restoranında yer bulmak kolay değil! Onun için erken rezervasyon yaptırmanız önerilir. Gitmişken özellikle Galata kebabının ve Demirhindi şerbetinin tadına bakın. Web sitesine buradan, yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Büyükçekmece İstanbul Yemek Mekanları

Marmara Denizi ile Büyükçekmece Gölü’nün buluştuğu noktada konumlanan ilçe, hem kültürel ve turistik gezi noktaları hem de İstanbul yeme-içme seçenekleri bakımından tatmin ediyor. Şöyle ki:

124. Albatros Restaurant

Deniz kenarında, Kordonboyu Caddesi üzerinde bulunan restoranın menüsünde balık çeşitleri oldukça fazla. Sıcak ve soğuk mezeler, ızgara etler de menüye renk katıyor. Yol tarifi için tıklayın.

125. The North Shield

orldpoint Sport Center’da yer alan mekân pub mutfağı konseptiyle hizmet veriyor. Çorba, salata, makarna, sandviç, hamburger, ana yemek ve atıştırmalık çeşitleriyle göz dolduran bir menüsü var. Yol tarifi burada.

126. İskele Balık Restaurant

Eğer İstanbul’da ne yenir? Derken balıkları ve diğer deniz ürünlerini kastediyorsanız, burası sizin için Büyükçekmece’de bir başka alternatif. Mimar Sinan Mahallesi’ndeki restoranda alkol servisi var. 2 kişilik yemek fiyatı yaklaşık 200 TL. Yol tarifi için tıklayın.

127. Bonfilet Steak House & Kasap

Mekân alkolsüz hizmet sunuyor. Burger, ızgara, köfte ve balık çeşitleriyle lezzete doyuruyor. Yol tarifi burada.

128. Ağa Lokantası

İstanbul ev yemekleri yapan yerler arasında bu mekânı da göstermek mümkün. Çorba, kebap, tavuk ve et çeşitleri, zeytinyağlılar… Kısaca buraya oturup da tıka basa doymadan kalkma ihtimâliniz yok!

129. Trabzon Yöre Evi

Meşhur Trabzon yöresel lezzetler parmak yeme garantili hâliyle burada sunuluyor. Sahil şeridinde bulunan mekânın gözleme ve balık çeşitlerinden yöresel Karadeniz yemeklerine, dopdolu bir menüsü var. Yol tarifi için tıklayın.

130. Gaşık Konya Mutfağı

İç Anadolulezzetlerinin servis edildiği mekân, Konya yöresel kebaplarını deneyimlemek için gayet ideal bir seçim. Yol tarifi burada.

Çatalca İstanbul Yemek Mekanları

Kamp alanları, ormanları, mesire yerleri ve plajlarıyla İstanbul’un en güzel günübirlik tatil duraklarından biri Çatalca. Kahvaltı sofralarında doğal köy ürünleri hâkim. Yemek konusunda da diğer ilçelerden geri kalmıyor. İşte bölgedeki bazı restoranlar:

131. Flamingo Köy

istanbul ne yenir

Gökçeali mevkiinde bulunan Flamingo Köy, Çatalca ilçesinin İstanbul’da yemek yeri alternatiflerinden. Gölde yüzen farklı türdeki hayvanları izleyip flamingo kuşlarının tatlılığına hayran kalacağınız bu mekânda doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz. Kahvaltı için de, yemek için de harika bir tercih olan Flamingo Köy, nefis manzarasıyla iştahınızın açılmasına çok yardım edecek. Yol burada.tarifi

132. Köyüm Kasap Et Restaurant

Et severler toplansın! Çatalca’nın merkezinde yer alan bu şık restoran; dana ve kuzu etinden yapılabilecek tüm kombinasyonları barındırıyor! 😂

Menüde kebap ızgaralar, mezeler, sulu yemekler salatalar, pideler ve tatlılar da var. İçinizden bir ses tutmayın beni! Diyorsa yol tarifi!

133. Kervan Kasap

Çatalca’daysak ve İstanbul’da yemek yenecek mekanlar bulmaya çalışıyorsak, et ziyafeti için buraya da uğrayabiliriz. Ferhatpaşa Camii’nin yakınında bulunan bu mekânda ‘lezzet sizi çağırıyor!’. Sloganı Burger King’den çaldık ama bizce hak ediyor. (!) Yol tarifiiçin tıklayın.

134. Palet Park Piknik Restoran

Açık büfe konseptiyle hizmet veren mekânda ücretsiz internet, nargile, bahçe, mescid ve özel otopark gibi imkânlar var. Yol tarifi için tıklayın.

135. Ali Baba Köftecisi

Et severler için lezzet cenneti âdeta burası. Ferhatpaşa mevkiindeki bu köfteci de ızgaranın ustası. Menüde ayrıca paça çorbası ve piyaz seçenekleri mevcut. Yol tarifi için tıklayın.

Çekmeköy İstanbul Yemek Mekanları

Yeşil Vadisi’yle ünlü olan Çekmeköy, İstanbul yemek yenecek yerler açısından çok zengin sayılmaz. Yine de bu önerilerimizi yabana atmayın:

136. Aktaş Et Mangal

istanbul ne içilir

Çeşit çeşit ızgara lezzetlerinin sunulduğu restoran Çavuşbaşı güzergâhında konumlanıyor. Reyonlardan kg veya adet olarak seçim yapabiliyorsunuz. Yol tarifi burada.

137. Tarihi Park Adana Kebapçısı

istanbul yemekleri

Zengin menüsüyle beklentileri karşılayan mekân, kebap ve et çeşitleriyle her damak zevkini coşturuyor. Keyifli muhabbetler, eşsiz lezzetler için buraya uğramak isterseniz yol tarifi.

138. Nur Abla Karadeniz Sofrası

istanbulda ne yenir

İsmiyle müsemmâ bu mekân ziyaretçilerine Karadeniz yöresel lezzetlerinin farkını yaşatıyor. Nefer Sokak’ta yer alan mekânın tam yol tarifi şöyle.

139. Nakkaş Kebap Çekmeköy

Adından da belli olduğu üzere Çekmeköy’ün Nakkaştepe bölgesinde yer alıyor. Doğal sebzelerle hazırlanan yemekler, ara sıcaklar, salatalar, kebap ve ızgara çeşitleri ve nefis tatlılarıyla ağzının tadını bilenlere hitap ediyor. Yol tarifi burada.

Esenler İstanbul Yemek Mekanları

Şehrin gezilecek yerler yönüyle en fakir ilçelerinden biri. İstanbul yemek yerleri hususunda da fazla alternatifi yok. Ama şunlarla idare edebilirsiniz:

140. Ramazan Bingöl Et Lokantası

istanbulda ne içilir

Çeşitli ızgara, kebap, köfte ve et yemeklerinin sunulduğu restoran, geniş ve ferah bir alanda hizmet veriyor. Yol tarifi için tıklayın.

141. Ağa Lokantası

Birçok yerde şubesi bulunan lokantanın Esenler-Davetpaşa’daki mekânı da kaliteli. Çorbalardan ev yemeklerine kadar zengin bir çeşitliliğe sahip olan menüsünde, size göre bir şeyler bulacağınız kesin. Yol tarifi burada.

142. Diva İşkembe

istanbul yemekleri

Eğer işkembe seviyorsanız, leziz çorbalar için burayı tercih edebilirsiniz. Menüde farklı atıştırmalıklar da mevcut. Yol tarifi için tıklayın.

Esenyurt İstanbul Yemek Mekanları

Büyükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü ilçeleriyle komşu olan Esenyurt, küçük bir ilçe. İstanbul yeme-içme rehberi yazımızda en kısa sürecek yerlerden biri. Hemen geçip gidelim:

143. On Numara Döner

Adının hakkını veren bu mekân, Mehterçeşme Mahallesi’nde bulunuyor. Küçük bir yer olsa da, lezzetiyle bu açığı kapatıyor. Porsiyon, dürüm, yarım ekmek gibi farklı seçeneklerin yer aldığı menüsü, Esenyurt’ta dolaşırken midesikazınanlara ilaç gibi gelecek. Yol tarifi burada.

144. Sushiinn

Uzak Doğu mutfağından sıradışı lezzetler tadabileceğiniz bir mekân. Menüde tavuk ve et yemekleri, nigiri, hand roll, salata, çorba, noodle ve sebze çeşitleri mevcut. Asya ve Japon mutfaklarına lezzet yolculuğu için buyrun yol tarifi.

145. Fahrettin Usta Et Yemekleri

Ayaküstü lezzetler, fast-foodlar sizi kesmiyorsa, ev yemeklerine hasret kaldıysanız tam sizlik bir mekân. Çorba çeşitlerinden pilavlara, sebzeli ve etli yemeklerden tatlılara dört dörtlük bir menüsü var. Yol tarifi burada.

146. Moy Burger

Alkolsüz hizmet verilen mekân hamburger ve ızgara köfte çeşitleriyle ilgi görüyor. Fast-food konseptine sahip bu restoranın yol tarifi için tıklayın.

147. Karagözler Et Izgara Cağ Kebabı

istanbul ne yenir

Buraya neden gitmeniz gerektiğini, mekânın ismi açıklıyor zaten. Talatpaşa semtinde bulunan mekân; Adana kebap, kaşarlı köfte, dana ciğer, kuzu kol ve sucuk gibi pek çok alternatife sahip menüsüyle diyette olanları bile yola getiriyor! 😂 Yol demişken adres için tıklayın.

Eyüpsultan İstanbul Yemek Mekanları

Lezzet duraklarının bol olduğu bir başka ilçe şimdiki durağımız. hindistan cevizli kokosu ve Acıbadem kurabiyesiyle meşhur, 1883 yılında kurulmuş tarihi bir fırını var mesela: AKMANOĞLU FIRINI. Eyüp halkasını ve simidini de unutmamak gerek.

Rumeli ekmeğinden Kavılca buğday ekmeğine kadar geniş bir ekmek pörtföyü var bu fırının. Ekmek müzesi gibi âdeta. Yol tarifi için tıklayın.

Tabii ki en detaylı İstanbul yemek rehberi yazımızda, Eyüpsultan gibi koca bir ilçede bununla yetinmeyeceğiz. İşte diğer seçeneklerimiz:

148. Meşhur Erol Usta Güveç Salonu

Normal güveç yemeği değil, pide şeklinde sunulan bir lezzet. Aydın’ın halebiyle bir akrabalığı var güveç pidenin. Bu dükkanın yanında bir başka güveç pideci daha bulunuyor: Tarihi Meşhur EyüpSultan Güveççisi. Siz ikisinden de yeyin. Yol tarifi burada.

149. Hanımeli Balık Restaurant

Deniz ürünleri ve balık çeşitleriyle damaklarda iz bırakan mekânın manzarası da gayet iyi. Alkollü servis mevcut, yol tarifi burada.

150. Pierre Loti Kahvehanesi

istanbul ne yenir

Muhteşem İstanbul manzarasının keyfini çıkaracağınız bu mekân, kahve molasının en güzel adreslerinden. Limonata, dondurma, sıcak çikolata, salep ve soğuk içeceklerin de servis edildiği bu mekân, hem gözlerinizi doyurmak hem içinizi ısıtmak veya biraz ferahlamak için doğru adres. Yol tarifi burada.

151. Remzi Et Mangal & Kebap

Çorbalar, zeytinyağlılar, ızgara ve kebap çeşitleri, dürümler derken, uzun bir süre kararsızlık yaşayabilirsiniz. Pide, lahmacun ve tatlıların da servis edildiği mekânda alkol yok. Yol tarifi burada.

152. Han Lokantası

Rami semtinde bulunan lokanta sebze ve et yemekleri, salata, çorba vb. canınızın çekebileceği her şeyi barındırıyor. Salaş bir atmosferi var, fiyatlar uygun. Yol tarifi burada.

Fatih İstanbul Yemek Mekanları

Böyle tarihi ve turistik bir ilçe tabii ki İstanbul’da yemek yenilebilecek mekanlar hazinesi! Şehrin kebap başkenti olan Fatih yemek yerleri bakımından farklı sayısız alternatif de sunuyor. Sultanahmet köftecileri zaten dillere destan. Fakat biz başka yerlerden bahsedeceğiz. O zaman lafı uzatmayalım:

153. Kilisli Kebapçı Ali Usta

istanbulda ne içilir

Samimi atmosferi ve dolgun porsiyonlarıyla herkesi müdavimi etmeyi başaran bir mekân. Mardin kebabı ve künefesi denenmeli. Yol tarifi burada.

154. Kebapçı Murat

istanbul yemekleri

Beyti ve fıstık kebabı konusunda son derece iddialı. Bakır bardaklarda sunulan ayran da kebaba ayrı bir lezzet katıyor. Bu lezzeti daha da perçinlemek isterseniz, üzerine irmik helvası yemeyi unutmayın. Yol tarifi burada.

155. Lö Şantiye

Gerçekten dekorasyonu bir şantiyeyi andırıyor. Mekânın duvarlarına inşaat malzemeleri, baretler ve borular yerleştirilmiş. İlginç tarzı bir yana, terasındaki manzara görülmeye değer. Her türlü yemek alternatifinin mevcut olduğu zengin menüsü ağzınıza lâyık. Yol tarifi burada.

156. Ziya Şark Sofrası

Pide ve kebaplarıyla Fatihlilerin gönlünde taht kuran bir mekân. Hatay mutfağından birçok lezzeti de bulabileceğiniz restoranın yol tarifi için tıklayın.

157. Eski Kafa

Tabağınızı alıp dilediklerinizi seçebiliyorsunuz. Sessiz-sakin, pek bilinmeyen bir mekân. Özellikle kış günlerinin vazgeçilmezi kestane lezzetini denemelisiniz. Yol tarifi burada.

158. Hatay Medeniyetler Sofrası

istanbulda ne içilir

Hatay mutfağının temsilcilerinden olan bu mekân, şehrin yöresel yemek ve kebaplarını şık sunumlarla servis ediyor. Mezeler, içli köfte ve humus burada tatmanız gerekenlerden. Yol tarifi burada.

159. İBB Haliç Sosyal Tesisleri

istanbulda ne yenir

Aile buluşmalarına, toplantılara ve davetlere ev sahipliği yapan bu sosyal tesis manzarası ve yemeklerinin lezzetiyle İstanbul’da yemek yenilebilecek yerler listelerinin gözbebeği. Çorbalardan tatlılara, eksiksiz bir menüsü var. Yol tarifi burada.

Gaziosmanpaşa İstanbul Yemek Mekanları

Burası da küçük bir ilçe. Dolayısıyla İstanbul’da ne yenir? Sorusuna cevap niteliğinde çok fazla yer mevcut değil. Elimizde neler var derseniz:

160. Gaziosmanpaşa Şark Sofrası

Pide ve kebap çeşitlerinin servis edildiği mekân alkolsüz hizmet veriyor. Tam esnaf mekânı! Yol tarifi için tıklayın.

161. Gala Kokoreç

Halitpaşa Caddesi’nde konumlanan mekân, kokoreç sevenlere hitap ediyor. Pilav ve döner seçenekleri de var. Yol tarifi

162. Paşa Döner

Ye-kalk konseptine sahip mekân Küçükköy Yolu Caddesi’nde yer alıyor. Ayran, patates kızartması, tavuk döner. Olay budur. Kaşarlı dürüm ve porsiyon döner seçeneği de mevcut. Yol tarifi için tıklayın.

163. Ekol Restaurant Gaziosmanpaşa

Alkollü hizmet verilen mekânda ızgara ve kebap çeşitleri sunuluyor. Bu lezzeti de mezeler, salata ve patates kızartması taçlandırıyor. Yol tarifi için tıklayın.

164. ETCHEF Kasap & Steakhouse

istanbulda ne içilir

İlçenin merkezinde konumlanan mekân alkolsüz hizmet veriyor. Menüsünde lokum, dana antrikot, pirzola, şaşlık, Dallas, T-Bone, Kobe Beef, New York Steak, kuzu kafes, küşneme, köfte, külbastı, hamburger, sucuk, salata gibi leziz alternatifler mevcut. Yol tarifi burada.

165. Gurme Büfe

Döner ve fast-food konseptiyle faalieyt gösteren mekân Cumhuriyet Meydanı’nda bulunuyor. Köfte, sandviç ve hamburger çeşitlerinin sunulduğu mekânın yol tarifi ise burada.

Güngören İstanbul Yemek Mekanları

Tempoyu düşürdük. Burası da İstanbul yemek yerleri noktasında zayıf. Ama merak etmeyin, önümüzde daha Kadıköy var, Sarıyer var, Üsküdar var… Güngören’deki alternatiflerimiz bunlar:

166. Günaydın Fırın Kebap

İlçenin merkezinde bulunan restoran kebap çeşitleriyle öne çıkıyor. Tereyağlı iskender, Adana kebap, beyti çeşitleri ve çok daha fazlası, uygun fiyatlarla misafirleri doyuruyor. Yol tarifi burada.

167. Merkez Konya Mevlana

istanbul ne yenir

Konya mutfağından seçkin lezzetler bu mekânda buluşuyor. Etli ekmek bunların başında geliyor. Yol tarifi için tıklayın.

168. Beyaz Saray Döner Kebap & Lahmacun Salonu

Bir mekân kendini adıyla ancak bu kadar net tarif edebilirdi. Nafiz Gürman mevkiinde konumlanan mekânın farklı lezzetlerle çeşitlenen menüsünde ızgaralar, kuzu kapama, Kuzu tandır ve ev yemekleri de mevcut. Yanında ev yapımı turşularla lezzeti katbekat artan bu yemekler, sizin de beğeninizi kazanacak. Yol tarifi için tıklayın.

169. Bağdat Ocakbaşı Cezayir’in Yeri

istanbulda ne içilir

Adından belli olduğu üzere, ocakbaşı konseptiyle hizmet veriliyor. Kebap için tercih edebileceğiniz bir başka alternatif olan bu mekânın fiyatları da oldukça mâkul. Yol tarifi burada.

Kadıköy İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul’da ne yenir ne içilir? Sorusuna kafeleriyle, çay bahçeleriyle, kahvaltı mekânları, pastaneleri, restoranları ve çok daha fazlasıyla en iyi cevabı veriyor bu ilçe. Şehrin en renkli bölgelerinden biri olan Kadıköy’ün Moda’sı başlı başına koca bir dünya zaten. O zaman, hemen lezzet duraklarını keşfetmeye başlayalım:

170. Mercan Kokoreç

istanbul yemekleri

İlçenin en meşhur midye ve kokoreççilerinden biri burası. Bol baharatlı midye tavası, lezzetli kokoreçleri ve taze balıklarıyla ünlü mekânın pek çok şubesi mevcut. İlk şubesi 1960 itibariyle Büyükada’da açılmış. Yol tarifi için tıklayın.

171. Haydarpaşa Mythos İstanbul Gurme

Ege mutfağından esintilerle ağırlanacağınız bu mekânda yoğurtlu Ege otlarından Cunda zeytin piyazına kadar zengin bir çeşitlilik söz konusu. Girit ezmesi ve peynirli patlıcan da denemeniz gereken diğer lezzetlerden. Haydarpaşa Garı’nın tarihi atmosferi eşliğinde unutulmaz bir lezzet deneyimi için buraya uğrayabilirsiniz. Yol tarifi.

172. Lazİstanbul

Karadeniz yöresine özgü bütün lezzetleri bulabileceğiniz bir mekân burası. Kara lahana çorbası, Karadeniz pidesi, muhlama, Çayeli kuru fasulyesi, turşu kavurma, Laz böreği bunlardan. Yol tarifi için tıklayın.

173. Aida Restaurant

Modern bir İtalyan restoranı burası. Rezervasyonsuz gitmeyin, keçi tempura lezzetini mutlaka tadın. Yol tarifi burada.

174. Seven Kebap

Çeşit çeşit kebapların acılı ezme ve mevsim salatayla lezzet dansı ettiği bir mekân. Sade bir dekorarsyonu var fakat lezzetleri hiç de öyle değil! Seven Kebap size kebabı bir başka sevdirecek! Yol tarifi burada.

175. Bina

En popüler İstanbul yemek mekanları arasında kuşkusuz burası başı çekiyor. Söyleşilere, konserlere ve sergilere de ev sahipliği yapan mekânın menüsü, iştahınızın kapılarını sonuna kadar açacak! Vegan burger, fırın baby ve falafel gibi lezzetleri bir başka. Yol tarifi burada.

176. Beppe Pizzeria

istanbulda ne yenir

Avrupai lezzetlerin mekânı olan, pizza seçenekleriyle ünlü bir yer. Vejetaryenler için bezelyeli pizza, enginar kalbi gibi özel alternatifleri de var. İtalyan mutfağından en güzel örneklerin sunulduğu mekânın lazanyası damağa yapışacak cinsten. Yol tarifi burada.

177. Çiya Sofrası

istanbulda ne içilir

Güneydoğu mutfağını Kadıköy’e taşıyan bu restoran, geleneksel tatlar arayanlara hitap ediyor. Mumbar, borani ve kebap çeşitleri onlardan bazıları. Kafkaslar, Balkanlar, Arap Yarımadası, Asya ve Osmanlı mutfaklarından özel lezzetler de yine bu mekânda. Yol tarifi için tıklayın.

178. Ekspres İnegöl Köftecisi

istanbul yemekleri

Lezzet serüveniniz masanıza getirilen acı sosa ekmek bandırmakla başlıyor. Biber turşusu ve patates kızartması eşliğinde gelen köfteler kelimenin tam anlamıyla damak çatlatıyor. Yol tarifi burada.

179. Kadı Nimet Restaurant

Kadıköy’deki en iyi balıkçılardan biri burası. Yer bulabilirseniz sizden şanslısı yok. İstavritinin lezzeti ve teras manzarasının verdiği keyif paha biçilmez. Meze olarak peynir ezmesi, levrek dolma, fava, portakallı enginar gibi pek çok seçeneğiniz var. Yol tarifi burada.

180. Kev Cafe

Bu mekâna sırf tepsi mantısı için bile gidilir. Beyaz çikolatalı profiterolu ve ev yapımı limonatası da koskoca menüde size ilk göz kırpacak şeylerden. Yol tarifi burada.

Kağıthane İstanbul Yemek Mekanları

Turistıik ve doğal güzellikler açısından pek bir albenisi yok bu ilçenin. Fakat İstanbul yemek yerleri konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. İşte burada yer alan bazı kaliteli restoranlar:

181. Sultan Sofrası

Pide, kebap, döner ve ev yemeleri için tercih edilen restoran Seyrantepe mevkiinde bulunuyor. Alkolsüz hizmet veren mekânın yol tarifi burada.

182. Hub Food

İstanbul’da ne yenir ne içilir? derken bahsettiğimiz çoğu mekân adama diyet bozduracak cinsten. Ama burası öyle değil. Menüsünde sağlıklı yemeklerin bulunduğu Hub Food , az kalorili kahvaltılıklardan çorbalara pek çok alternatif barındırıyor. Hatta kapuska bile var. Yol tarifi burada.

183. Urfa’dan Kebapçı

istanbul ne yenir

Seyrantepe semtinde bulunan kebapçı nefis Urfa kebabını yörenin lezzetiyle sunuyor. Mekânda ayrıca pide ve ızgara çeşitleri; içli köfte, fındık lahmacun, çiğ köfte vb. mevcut. Yol tarifi burada.

184. Boğa Kasap Steakhouse

istanbul yemekleri

Terasında doğa manzarası izleme imkânı bulabileceğiniz mekân alkolsüz olarak hizmet veriyor. Çağlayan semtindeki bu mekânın menüsünde burger, bonfile, biftek ve köfte çeşitleri, kebaplar, Meksika mutfağının meşhur lezzeti fajita var. Yol tarifi için tıklayın.

185. Lezzet Diyarı Mangal Keyfi

Ocakbaşı keyfi yapabileceğiniz bu mekân kendin pişir kendin ye konseptine sahip. Sucuk, köfte, antrikot, salata gibi çeşitli alternatifleriyle lezzet durağınız olmaya aday. Yol tarifi burada.

Kartal İstanbul Yemek Mekanları

En popüler İstanbul yemek yerleri sahil kıyısında sıra sıra. Adalar manzarasını seyrederken ocakbaşı keyfi yapabilir, et restoranlarında lezzetin dibine vurabilir veya taptaze balık keyfi yapabilirsiniz burada. Özellikle Kartal’ın cadde yemek mekânları bakımından daha avantajlı.

186. Alesta Restaurant – Titanic Business Kartal

İstanbul lüks yemek mekanları içinde gösterebileceğimiz bu yer, şehir manzarasına karşı keyifli bir akşam yemeği için ideal. Açık büfe konseptiyle hizmet veren restoranın yol tarifi burada.

187. Dragos Balık

Kartal’ın Dragoski restoran, balık ve manzara keyfini bir araya getiriyor. Alkollü olarak hizmet verilen mekânda kuver, soğuk mezeler, ara sıcaklar, fiks menüleri ve balık çeşitleri alternatiflerinizden bazıları. Yol tarifi burada.

188. Vesta

Ocakbaşı kültürünün devam ettiği bu mekânda kebap, balık ve ızgara çeşitleri mevcut. Yol tarifi burada.

189. Köz Kanat & Kebap

Sahil şeridinde, ilçe merkezinde bulunan alkollü bir restoran burası. Terası ve sigara içme alanı var. Yol tarifi burada.

190. Esinti Kır Evi

Burayı farklı kılan detay, canlı müzik eşliğinde yemek yiyebilecek olmanız. Menüsü de gayet zengin. Yol tarifi için tıklayın.

Küçükçekmece İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul yemek yerleri konusunda iddialı bir ilçe burası. Marmara Denizi ile Küçükçekmece Gölü’nün kesiştiği bölgede konumlanan ilçe, Türk ve dünya mutfaklarına ev sahipliği yapan birçok restoran barındırıyor. Daha uygun fiyatlı bir yer ararsanız büfe seçenekleri çok. Önerimiz tabii ki göl manzaralı bir mekânda karnınızı doyurmanız.

191. Pizza Fabrique

istanbul ne yenir

Yarımburgar Mağaraları’nın bulunduğu Yarımburgaz Caddesi’ndeki bu mekân hamburger ve pizza çeşitlerinin yanı sıra İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerini de sunuyor. Yol tarifi için tıklayın.

192. Beef & Chicken

Izgara, kafe&restoran konseptiyle çalışan mekân Kanarya mevkiinde yer alıyor. Dürümden hamburgere, kahvaltılıklardan et ve tavuk yemeklerine varana dek her şey mevcut. Yol tarifi burada.

193. Kadim Steakhouse

Pide ve et çeşitlerinin servis edildiği mekân Halkalı semtinde bulunuyor. Kahvaltı için de tercih edebilirsiniz. Yol tarifi burada.

194. Sürmene Döner

istanbul ne içilir

İstanbul’da ne yenir? Nerede yenir? Sorusuna döner-iskender ikilisiyle bu mekânda cevap bulabilirsiniz. Cennet Mahallesi’nde konumlanan işletmenin menüsü çok zengin değil fakat uygun fiyatlı. Yol tarifi burada.

195. Has Konya Mutfağı

Doğu Anadolu mutfağından benzersiz lezzetleri Küçükçekmece’ye taşıyan bu mekân alkolsüz hizmet veriyor. VIP Yemek salonunun da yer aldığı mekânın en çok yöresel Konya kebapları meşhur. Yol tarifi burada.

196. Tonton Baba

istanbul yemekleri

İstanbul ucuz yemek mekanları içerisinde bulunan mekân, hem ekonomik fiyatlı hem de lezzetli menüleriyle ilgi odağı. Yeşilova mevkiinde konumlanan mekânın yol tarifi için tıklayın.

197. Hayal Kahvesi

Arena Park AVM’de yer alan mekân, ilçenin ön plana çıkan eğlence noktalarından. Zengin menüsüyle göz kamaştıran mekânda ayrıca bazen sanatçılar performanslarını sergiliyor. Yol tarifi burada.

Maltepe İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul Anadolu yakası yemek mekanları bakımından yeterince zengin olmayan bu ilçe, tarihi ve turistik bir gezi için de fazla alternatif sunmuyor. Başıbüyük Piknik ve Mesire Alanı, Başıbüyük Merkez Cami gibi gezilecek yerleri bulunan Maltepe’nin yemek mekânları ise şöyle:

198. Gizem Dürüm Evi

Gizem tekel büfesinin yanında, Dragos girişinde konumlanan bu işletme tam adına lâyık. Çünkü hakikaten gizemli bir yerde, ulaşımı sıkıntılı. 🙂

Acısız ve acılı birçok dürüm seçeneğinin olduğu mekânın ‘Namık’ adlı kaşarlı ve karışık spesiyali meşhur. Siz siz olun, buraya aç gelin! ‘Namık’tan iki porsiyon yemeniz %99.9 ihtimal! Yol tarifi burada.

199. Beşçeşmeler Simit Fırını

1810 yılında kurulan tarihi odun fırını, kahvaltılık çeşitleri için tercih ediliyor. Yol tarifi burada.

200. Sılaşara Restoran

istanbulda ne yenir

Küçükyalı E-5 yolunun girişinde yer alan restoran, etnik yemekler arayanlar için biçilmiş kaftan. Acıka, Abısta, Harşıl, Aktıszbal (Çerkez tavuğu), Ahulçapa, lahana ezmesi ısırgan Abhaz mantısı burada tadabileceğiniz ilginç lezzetlerden bazıları. Yol tarifi için tıklayın.

201. Sultana

istanbulda ne içilir

Kendi hâlinde, mütevazi bir mekân olmasına rağmen lezzetleri oldukça iyi. Yemek servisinden önce masaya ‘En kral ‘Amouse Bouche’ adını verdikleri bir sos geliyor. Lezzet şölenine bununla start veriyorsunuz.

Daha sonra lokmalık hâle getirilmiş, sarımsaklı ve soya soslu tavuk kanadından sipariş edebilirsiniz. Buna da ‘Ferik’ diyorlar. Yol tarifi için tıklayın.

202. Bizim Sürmene Pidecisi

İstanbul Anadolu yakası yemek yerleri içinde Maltepe’nin bir başka lezzet durağı burası. Karadeniz pidesini ve diğer geleneksel lezzetlerini bulabileceğiniz bir mekân. Çiğ kıymalı pide dedikleri bir lezzeti meşhur. Klasik pidelerden farklı bir hazırlanma yöntemi var bunun, kıyma suyu pidenin içerisinde kalıyor. Denemenizi öneririz. Yol tarifi burada.

203. Parga Balık

istanbul yemekleri

Yalı Mahallesi’nde bulunan restoran lezzetli deniz ürünleri için tercih edilebilir. Salata ve meze çeşitlerinin de size eşlik edeceği mekânda fiyatlar en fazla 50-60 TL’yi buluyor. Yol tarifi için tıklayın.

Pendik İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul ucuz yemek yerleri listesi yapsak bu ilçe ilk sıralara yerleşirdi herhalde. Prens Adaları’nın karşı kıyısındaki bu ilçenin yemek yeri alternatifleri şöyle:

204. Turkuaz Restoran

Divan İstanbul Asia’da, en üst katta bulunan restoran, manzaralı İstanbul yemek yerleri içinde. Pizza, makarna, salata, kebap, et; aklınıza gelebilecek her şey mevcut. Dünya mutfaklarından lezzetler de sunuluyor. Yol tarifi burada.

205. Özsu Et Lokantası

En ucuz İstanbul yemek yerleri arasında Pendik ilçesinin popüler alternatiflerinden. Kızartmalardan zeytinyağlılara, mezelerden hamur işi ürünlere kadar iştahınızı pofuduk kek gibi kabartacak bir menüsü mevcut! (!) Yol tarifi.

206. Lipa

Sapan Bağları bölgesinde bulunan restoran meyhane ve Balkan mutfağı konseptiyle hizmet veriyor. Gitmişken önerimiz Arnavut ciğer ve kuru et lezzetlerini denemeniz. Yol tarifi.

207. Nur Mantı

istanbul ne yenir

Batı Mahallesi mevkiindeki bu işletme ev yemekleri servis ediyor. Bu mütevazi ve lezzetli mekânın yol tarifi burada.

208. The North Shield

istanbul ne içilir

Kurtköy bölgesindeki bu mekân bar ve burger mutfağı konseptine sahip. Menüde yok yok.Fakat lüks İstanbul yemek yerleri arasında olduğu söylenebilir. Yol tarifi burada.

209. Chinese & Sushi Express

istanbul yemekleri

Asya, Çin ve Japon mutfaklarından lezzetler sunnan bu mekân da yine lüks İstanbul yemek mekanları yelpazesinde. Menüsünde öne çıkan lezzetlerden bazıları; Çin mantısı, Çin böreği, karides köfte, sake, ebi, sushi, Suzuki vb. Yol tarifi burada.

Sancaktepe İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul yeme-içme alternatifleri açısından burası fazla cazip değil. Yine de, tercih edebileceğiniz güzel seçenekler var. Mesela:

210. Koçlar Kebap ve Pide Salonu

Osmangazi caddesi’nde konumlanan mekân lezzetli pideleriyle ön plana çıkıyor. Börek çeşitlerinin de bulunduğu mekân, öğle molaları ve çay saatleri için ideal. Menüye döner ve kebap çeşitleri de eklenmiş. Yol tarifi.

211. Marmara Et & Köylüce

Et ürünlerine yoğunlaşan restoranın salata ve hamur işi çeşitleri de var. Yakacık Caddesi’nde yer alan restoranın yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

212. Altıntas Çorba Kebap

Meclis mahallesi mevkiindeki restoranın menüsünde et yemekleri ağırlıkta. Başlangıcı sıcak bir çorbayla yapıp ızgara tavuktan Adana kebaba, farklı lezzetlerle nefis bir öğün geçirebilirsiniz. Yol tarifi.

213. Yavuzbey Konya Mutfağı

Kendinizi İç Anadolu’ya gitmiş gibi hissedeceğiniz bu restoran, sunduğu yöresel lezzetlerle beğeni kazanıyor. Tabii ki bunlara yayık ayranıyla eşlik etmek gerek. Yol tarifi.

Sarıyer İstanbul Yemek Mekanları

Burada Avrupa yakası İstanbul yemek yerleri bakımından hem lüks ve manzaralı, hem esnaf lokantası tarzında uygun fiyatlı seçenekler bol. Sarıyer’i turlamaya başlamadan denize nâzır bir kahvaltı yapmanızı öneririz. Elbette Sarıyer böreğini unutmadan. Neyse, Sarıyer’in yemek mekanları bizi bekler:

214. Sarı Köşk

istanbul ne yenir

Emirgan Korusu’nda bulunan Sarı Köşk restoranı belediye tarafından işletiliyor. Türk ve Osmanlı mutfaklarından çeşitli lezzetlerin sunulduğu restoran, doyumsuz tadını nefis manzarasıyla tamamlıyor. Yol tarifi.

215. La Boom

istanbul ne içilir

Mekân bistro konseptiyle hizmet veriyor. New-York diskolarını andıran restoranın terası da harika boğaz manzarasıyla keyfin doruğa çıktığı bir yer. Akşamları ortam lezzetli kokteiller ve hareketli müziklerle renkleniyor. Yol tarifi burada.

216. Ahali 279

istanbul yemekleri

Manzaralı İstanbul yemek yerleri içerisinde bulunan mekân ilçenin Zekeriyaköy semtinde konumlanıyor. Bahçede kahvaltı imkânının sunulduğu mekânda alkol servisi var. Kahvaltıda organik reçellerden Kars peynirine, bir kuş sütü eksik!

Menülerinde de durum bundan farksız. Özellikle haşhaşlı somonu denemelisiniz. Yol tarifi için tıklayın.

217. Rumeli Hisarı İskele Restaurant

Eşsiz Rumeli Hisarı manzarasına karşı unutulmaz romantik bir yemek için doğru adres. Leziz balıklarıyla müdavimi olmak isteyeceğiniz bir mekân. Menüde seçenek çok, öncelikli tavsiyemiz İskele Special, marine edilmiş levrek ve patlıcan salatası. Bu da yol tarifi.

218. Havan’dan by Beff Gourmet

İstanbul yemekleri içinde daha çok sağlıklı alternatifleriyle bilinen bu restoran, ev yemeklerini özleyenlere göre. Balkabağı çorbası bile var. Özellikle beyaz çikolatalı kekinden ve tarçınlı rulosundan nasiplenin. Yol tarifi için tıklayın.

219. Anzer Sofrası

Burası da İstanbul ev yemekleri restoranları içerisinde bir başka seçenek. Geleneksel esnaf lokantası konseptinde. Uygun fiyatı ve samimi ortamıyla tam ailecek gidilecek bir yer. Yol tarifi burada.

Silivri İstanbul Yemek Mekanları

Sahil şeridinde bulunan ilçenin nüfusu daha çok yaz aylarında artıyor. Günübirlik tatil için sıklıkla tercih edilen ilçenin Selimpaşa ve Silivri sahillerinde, köylerinde vb. kaliteli restoranlar bulunuyor:

220. Emine Teyze’nin Mutfağı

istanbul ne yenir

Canınız İstanbul’da ev yemekleri yemek istediği zaman, yolunuz Silivri’ye düşmüşse başka yer aramayın. Maxi AVM’de bulunan işletme, ev yemeği konseptiyle hizmette. Çorbadan zeytinyağlılara, tavuk ve et yemeklerinden salatalara menüsünde bulamayacağınız hiçbir şey yok neredeyse. Yol tarifi için tıklayın.

221. Çapari Restaurant

istanbul ne içilir

Deniz manzarasına karşı taze balık yiyebileceğiniz bu mekân Selimpaşa Mahallesi’nde yer alıyor. Yol tarifi için tıklayın.

222. Küpeşte

Pub mutfağı konseptiyle hizmet veren mekân Silivri Sahili’nde bulunuyor. Akşamleyin canlı müzik performansları da sergilenen mekân alkollü servis hizmeti sunuyor. Yol tarifi burada.

223. Sofram Balık Restaurant

istanbulda ne yenir

Burası da romantik İstanbul yemek yerleri içinde nezih bir mekân. Alkollü olarak hizmet veren lüks restoranın menüsünde balık çorbasından buğulama çeşitlerine dek ne ararsanız var. Yol tarifi burada.

224. Cihan Usta Edirne Tava Ciğercisi

istanbulda ne içilir

Ciğer seviyorsanız burası size göre. Tabii ki yalnızca bu değil, Türk mutfağından çeşit çeşit lezzet menüyü süslemekte. Piyazlar, ezmeler, ızgaralar; ‘oh oh oh’ dediyseniz sizin için yol tarifini de paylaşalım.

Sultanbeyli İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul’un biraz gözden ırak, üvey evlat muamelesine maruz kalan ilçelerinden biri olur kendisi. 😊 Şimdiki duraklarımız, Sultanbeyli gezilecek yerler konusundaki eksikliği lezzetle kapatıyor.

225. Sultanbeyli Gölet Sosyal Tesisleri

istanbul yemekleri

‘Bugün de kaloriye doyduk’ demek için burayı tercih edebilirsiniz. (Nasıl reklam ama!) 🙂 Göl manzarasına karşı huzurla kahvaltı etmek için burayı tercih edebilir, ailecek piknik yapmak için de yine buranın yolunu tutabilirsiniz.

Kafeterya ve restoran hizmetinin verildiği tesiste özel spesiyaller, balık ve ızgara çeşitleri, aperatifler, zeytinyağlılar, daha neler neler var. Sultan Köftesini ve Sebzeli Krep Pane lezzetini denemeden ayrılmayın. Yol tarifi burada.

226. Şölen Çorba

Kışın İstanbul’da ne yenir? Diye düşünenlerdenseniz, sıcak bir çorbaya ne dersiniz? Çeşit çeşit çorbaların sunulduğu bu mekân Fatih Bulvarında yer alıyor. Mezeler ve ızgaralar da mevcut. Yol tarifi burada.

227. Duman Kebap

Tavuk şiş ve ızgara, Urfa-Adana kebap, sucuklu ve kıymalı pide, yoğurtlu kebap ve beyti, gibi pek çok seçenek bulmanız mümkün. Yol tarifi burada.

228. Karadeniz Tadal Pide Salonu

Taş ocağında pişmiş leziz ve çıtır pideler sıcak çayla birlikte servis ediliyor. Yumurtalı ve kıymalı pide en fazla tercih edilenler arasında. Yol tarifi için tıklayın.

229. Çuvalcıoğlu Restaurant

Kebap ve et çeşitleri, ev yemekleri gibi farklı lezzetlerin sunulduğu bir mekân burası da. Yol üzeri bir konumda bulunan restoranın fiyatları da makul seviyelerde. Yol tarifi için tıklayın.

Sultangazi İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul yemekleri yemekle, restoranları saymakla bitmez. Avrupa yakasının bu küçük ilçesindeki alternatiflerimiz şunlar:

230. Şahmaran Restaurant

Samimi ortamı ve lezzetli köfteleriyle beğeni toplayan restoran Yunus Emre mevkiinde bulunuyor. Köftenin yanında taze yeşilliklerden hazırlanmış salata ve doğal yayık ayranı vazgeçilmez. Yol tarifi burada.

231. Bilican Restaurant

İlçenin meşhur et restoranlarından biri. Dürüm çeşitleri, taş fırından çıkmış sıcak pideler ve mevsim salataları denemeye değer. Yol tarifi burada.

232. Gazi Kanatçı

istanbul ne yenir

Kanat çeşitlerinin ağırlıkta olduğu menüsü, geleneksel lezzetleri de içeriyor. Uygun fiyatlı, mütevazi bir mekân, ziyareti hak ediyor. Yol tarifi burada.

233. Çorbacı Müdavim

Menüsünde başlangıç olarak yöresel çorbalara yer veren restoran, ev yemekleri ve fast-food ürünler de servis ediyor. Ağzının tadını bilen gelsin!İşte yol tarifi!

234.            Sultan Şark Sofrası

istanbul ne içilir

Menüsü Türk ve dünya mutfağından lezzetlerle çeşitlenen restoran Uğur Mumcu mevkiinde bulunuyor. Izgaradan kebaba, sebze yemeklerinden tatlılara varan bu lezzet haritasına ulaşmak için tıklayın!

Şile İstanbul Yemek Mekanları

Günübirlik tatiller için kaçış noktası durumunda olan Şile, İstanbul’daki en iyi yemek yerleri ve kafelerini bir araya toplamış. Temiz havası ve muhteşem doğasıyla mest eden bu şirin ilçe İstanbul kahvaltı mekânları bakımından da epey zengin. Balıkçı beldesi olduğu için tabii ki daha ziyade balık restoranlarıyla öne çıkıyor. İşte birkaç mekân önerisi:

235. İyot Restaurant

istanbul yemekleri

Manzara eşliğinde, deniz kenarında yemek yeme keyfi sunan bu restoran Cafe & Beach konseptiyle hizmet veriyor. Zengin menüsüyle en iyi İstanbul yemek yerleri arasına yazılmayı hak ediyor. Yol tarifi burada.

236. Ayazma Restaurant

Mezeleri ve balıklarıyla Şile’nin gözde mekânlarından. Marin Balık Restaurant ve Massha Şile Balıkçısı da buna benzer elit mekânlar. Bu restoranın yol tarifi için tıklayabilirsiniz.

237. Fusha Şile Restaurant

Terrace & Lounge, Cafe ve Restaurant olarak hizmet veriyor. Deniz manzaralı lokasyonuyla, leziz menüleriyle, A La Carte servisiyle, canlı müziğiyle hem lezzet hem eğlence mekânı. Yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

238. Serintepe Park Cafe & Restaurant

istanbul yemekleri

Şile Plajı’nın bittiği yerde konumlanan restoran, deniz keyfinden sonra hiç vakit kaybetmeden yemek keyfine geçmek isteyenlere hitap ediyor. Otantik havası, güzel manzarası ve zengin menüleriyle Şile tatillerinde gezginlerin uğrak noktası olan bu restoranın piknik alanı da mevcut. Yol tarifi için tıklayın.

239. Karamandere Saklı Göl Sosyal Tesisleri

istanbul ne yenir

Güne doğada iyi bir başlangıç yapmak için burayı tercih edebilir, Şile geziniz boyunca ihtiyaç duyacağınız enerjiyi depolayabilirsiniz. Karamandere Köyü’nde bulunan tesiste, günün her saatine uygun alternatifler var. Yol tarifi burada.

240. Bilir Cafe & Patisserie

istanbul ne içilir

Kafe&pastane konseptiyle hizmet veren mekân dünya mutfağından seçkin lezzetleri de unutmuyor. Yol tarifi burada.

241. Melek Abla

istanbul yemekleri

İstanbul ev yemekleri mekânları arayışında olanların Şile’deki lezzet duraklarından biri. Mantı ve gözlemeleriyle, bir de odun ateşinde kestanesiyle meşhur. Değirmen Otel’den biraz yürüyerek, ana caddeye çıktığınız noktada bulabilirsiniz kendisini. Detaylı yol tarifi için tıklayın.

242. İskandil Restaurant

Şile Deniz fFeneri ile İskandil Butik Otel’in yanında bulunan restoran, buraya gelip de en ucuz İstanbul yemek yerleri bulmak isteyenlerin alternatiflerinden. Alkollü hizmet veren restoranın manzarası da muazzam. Menüde balık çeşitlerinin yanı sıra ahtapot salata, lakerda, karides vb. deniz ürünleri mevcut. Yol tarifi burada.

243. Massha & Şile Balıkçısı

Denize sıfır konumda bulunan restoran, günbatımı manzarası ve eşsiz lezzetiyle tercih sebebi. Yaz aylarında canlı müzik de gerçekleştiriliyor. Yol tarifi burada.

Şişli İstanbul Yemek Mekanları

Bünyesinde lüks plazaları ve iş hayatının yoğun temposunu barındıran Şişli, öğle vakti yemek molası vermek veya akşam günün yorgunluğunu atmak için gidebileceğiniz mekânlarla dolu. Özellikle bunların çoğu Nişantaşı’nda. Gezi durağınıza bir soluk olacak bu mekânlardan bazıları:

244. Başköşe Nişantaşı

Alkollü hizmet veren bu lüks mekân; siyah, beyaz ve gri renkleri harmanlayan mimarisiyle asaletini konuşturuyor. Başlangıçlardan salatalara, ocak başı lezzetlerinden taş fırın mamullerine aklınıza gelebilecek her şey var. Yol tarifi burada.

245. Naomi

Uzak Doğu mutfağından eşsiz lezzetlerin sunulduğu bir mekân burası da. Suşi çeşitleri bunların başında geliyor. Yol tarifi burada.

246. Frankie İstanbul

istanbul ne yenir

Manzaralı İstanbul yemek yerleri listesine adını yazdıran Frankie İstanbul, The Sofa Hotel içerisinde yer alıyor. Menüde Akdeniz lezzetleri öne çıkıyor. Canlı müziğin de size eşlik edeceği bu restoranda lezzeti eğlenceyle buluşturabilirsiniz. Yol tarifi    burada.

247. The Globe – Hilton İstanbul Bomonti

istanbul ne içilir

Hilton İstanbul Bomonti otelde, Bomonti mahallesinde bulunan restoran Türk mutfağı, steakhouse ve Akdeniz mutfağı konseptleriyle hizmet veriyor. Bilhassa Milan usulü risottosu ve Malabar usulü körili karidesi meşhur. Yol tarifi burada.

248. Gürkan Şef Steakhouse

Nişantaşı’nda konumlanan lüks mekân geniş bir et menüsüne sahip. Ayrıca vejetaryenlere göre makarna çeşitleri, ızgara sebze tabağı da sunuyor. Yol tarifi burada.

249. Salomanje

istanbul yemekleri

Uzak Doğu, Fransız, İtalyan ve çeşitli dünya mutfaklarından özel lezzetleri bir araya getiren restoran Harbiye mahallesinde bulunuyor. Kahvaltı için de gayet isabetli bir tercih. Yol tarifi burada.

250. Hünkar Lokantası

İlk misafirlerini 1950’lerde ağırlamaya başlayan lokanta, lezzetini nesilden nesile aktararak bugünlere gelmiş bir işletme. İstanbul’un en iyi yemek yerleri içinde ismini zirveye zirvelere yazdırmış olan restoranın saray köftesi, beğendili tandırı ve hünkarbeğendisi ün yapmış. İrmik helvasını da mutlaka deneyin. Yol tarifi burada.

251. Develi Restaurant

Sektörün markalarından biri olan restoran, 1912 yılından beri farklı noktalarda hizmet veriyor. Zarif aydınlatması, şık konsepti, güler yüzlü çalışanları, lezzetli yemekleri ve hızlı servisiyle favoriniz olacak. Doğu Anadolu mutfağı, kebap ve pide konusunda –deyim yerindeyse- master yapmış bir mekân. Yol tarifi burada.

252. Must Nişantaşı

İç açıcı mimarisi ve iddialı yemekleriyle Şişli’nin gözdesi Must, müziğiyle de hayranlık uyandırıyor. Tabağınıza dünyamutfağından zengin lezzetlerin geleceği bu restoranın odun fırınında pişirilen Napoli pizzası ünlü. Yol tarifi burada.

253. Zamane Kahvesi

Adıyla menüsü mükemmel uyumlu bir mekân. Listede mistik çaydan Osmanlı çayına, çok değişik içecekler var. Yemek ve tatlı konusunda da gayet iddialı. Yol tarifi burada.

Tuzla İstanbul Yemek Mekanları

Balık restoranlarının yoğunlukta olduğu bu ilçe, sahil tarafında, Anadolu yakasının güneyinde yer yer alıyor. Viaport Marina ve Tuzla Yat Kulübü Restoran buradaki en popüler mekânlardan. Farklı öneriler duymak isteyenler için küçük bir liste hazırladık:

254. Yiğitali Usta Pide & Lahmacun

Viaport Marina’sıda hizmet veren bu mekân, taş fırında pişen yiyecekleriyle tercih ediliyor. Dürümden köfteye uzanaan zengin bir menüsü var. Yol tarifi burada.

255. Tuzla Yat Kulübü Restaurant

istanbul ne yenir

Kendinizi deniz kenarında, Ege kasabasında gibi hissedeceğiniz bir mekân burası. Keyifli konsepti ve muhteşem manzarasıyla ilgi gören mekânın menüsünde deniz mahsulleri ve taze balık çeşitleri bulunuyor. Yol tarifi burada.

256. Çolaklar Deniz Mutfağı

istanbul ne içilir

Cumhuriyet Caddesi’nde konumlanan bu mekân da, balık ve deniz ürünleri için tercih ediliyor. Samimi ortamı ve salaş konseptiyle beğeni toplayan mekân; menüsünde balık kokoreç, karides güveç, deniz börülcesi ve patlıcan salata gibi lezzetlere yer veriyor. Yol tarifi burada.

257. Meraklı Köfteci

istanbul yemekleri

Köftenin her çeşidini bulabileceğiniz uygun fiyatlı bir mekân burası. Biftek, et şiş, karışık ızgara tabağı, piyaz, porsiyon köfte… Hepsini yemek isteyeceksiniz! Yol tarifi burada.

258. Happy Moon’s

Viaport Marina AVM’de konumlanan mekân Türk ve dünya mutfağından alternatifler sunuyor. Serpme kahvaltısı ve bir de Fajitas’ı dillere destan. Yol tarifiburada.

Ümraniye İstanbul Yemek Mekanları

Şehrin merkezi yerlerinden biri olan ve genelde alışveriş caddeleriyle tercih edilen bu ilçe kafe ve restoran çeşitliliği de oldukça fazla.

259. Huzur Lokantası

Atatürk Mahallesi’nde bulunan mekân pide, döner ve ev yemeği menüsüyle hizmet veriyor. Favori lezzetlerinden birkaçı; dana rosto, kuzu haşlama, elbasan tava, islim kebabı, et sote, tas kebabı, sebzeli kebap, mantarlı kebap, karnıyarık, Malatya kebabı, güveç. Tatlı menüsü de son derece geniş. Yol tarifi için tıklayın.

260. Ramazan Bingöl Et Lokantası

istanbulda ne içilir

Alkolsüz olarak hizmet sunulan mekânda ızgara ve kebap çeşitleri, çorbalar, ara sıcaklar, şişler, kuzu kebaplar, vejetaryen menüler, lahmacun-pide ve tatlı çeşitleri bulunuyor. Yol tarifi için tıklayın.

261. Görele Pide

istanbul ne içilir

Sucuklu, kavurmalı, kuşbaşılı; aradığınız tüm pide çeşitlerini bulabileceğiniz çok uygun fiyatlı bir mekân. Ayrıca menüde tavuk kanat, çorba, döner, kuzu şiş gibi çeşitler de yer alıyor. Yol tarifi burada.

262. Amasra Balık Lokantası

Deniz ürünleri ve balıklarıyla tercih edilen restoran Esenevler Mahallesi bulunuyor. Menüde balık çorbası, kalamar tava, soğuk aperatifler, kiremitte balık, salata çeşitleri, balık buğulama vb. onlarca lezzet var. Kiremitte levrek ve tereyağlı karides güveç mekânın favori lezzetleri. Yol tarifi burada.

Üsküdar İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul’da ne yenir? Sorusuna en fazla ve en güzel yanıtı bu ilçe veriyor. Lüks İstanbul yemek yerleri bakımından zengin olan Üsküdar, boğazın en uzun şeridine sahip. Özellikle boğaz manzaralı kahvaltı mekânları popüler olan ilçenin birbirinden şık ve pahalı 🙂 restoranları var. Hemen sizi onlarla baş başa bırakalım:

263. Çamlıca Restoran

Şehre tepeden bakacağınız, İstanbul’u bambaşka bir açıdan seyredeceğiniz bu nefis manzaralı restoranda kendinize hayatınızın en lezzetli yemeklerinden birini hediye edebilirsiniz.

Çiçeği burnunda bir mekân olan Çamlıca Kulesi, açıldığı günden beri İstanbulluların gözdesi. 39. ve 40. katlarda yer alan Çamlıca Kulesi Cafe&Restoran, denizden metrelerce yüksekliğiyle nefes kesen bir manzara sunuyor. Türk ve dünya mutfağının en güzel lezzetlerini barındıran restoranın menüsüne bu sayfadan

Ulaşabilir, kafe menüsüne de bu adresten

Bakabilirsiniz.

Restoranla ve kule ile ilgili detaylı bilgi için Çamlıca Kulesi gezi rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. Yol tarifi burada

264. Kız Kulesi Restoran

istanbulda ne yenir

İstanbul en popüler yemek yerleri listelerinin ilk sıralarında bulunan Kız Kulesi Restoran, büyüleyici manzarasıyla kendine âşık ediyor. Boğaz girişinde, Salacak açıklarındaki bir kayalığın üzerinde konumlanan Kız Kulesi, ‘Leandros’ diye de biliniyor. Hakkında birçok efsane var ancak herkes eşsiz güzelliği noktasında hemfikir.

Düğün ve benzeri organizasyonlara da ev sahipliği yapan Kız Kulesi, gün batımında romantik bir yemek için tartışmasız en iyi tercihlerden biri.

Kulenin giriş katında kafeterya ve restoran hizmeti sunuluyor, üst katta yer alan Kuledebar Cafe’de ise boğaz manzaralı yeme-içme imkânı mevcut. Akşam yemeği için gelecekseniz rezervasyon yaptırmanız şart.

Web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

265. İoki Sushi Bar & Japanese Restaurant

istanbulda ne içilir

Dünya mutfağından en özel seçkileri buluşturan bir mekân. Özellikle Tempura’ları meşhur. Karides ve sebzenin dayanılmaz birlikteliği Mori Tempura, Xiomi soslu deniz tarağı da favoriniz olacak. Yol tarifi burada.

266. Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi

istanbul yemekleri

Özellikle keyifli bir hafta sonu kahvaltısı için tercih edilen bu yer, çay molalarının değişmez adresi. Muhteşem deniz manzarasıyla doyumsuz sohbetlerin tadını çıkaracağınız bu yer, her mevsim ziyaret etmeye uygun.

Kesenin ağzını fazla açmanıza gerek yok, hatta kendi yemeğinizi de getirebilirsiniz. Boğazın mis gibi havasını içinize çekmek, tarifsiz manzarayla huzur bulmak için soluğu burada almalısınız. Gelmeden Çengelköy Börekçisi’ne uğrayıp nefis poğaça ve böreklerinden almayı unutmayın.

Gerçi Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nde kahvaltı tabağı seçenekleri var. Yol tarifi burada.

267. Çengelköy Kokoreççisi

Burası Çınaraltı Çay Bahçesi’yle karşı karşıya. İster çeyrek, yarım veya tam; burada lezzet ve manzara tam! Midye dolmalarını da hatırlatalım ve yol tarifini araya sıkıştıralım hemen.

268. Sihirli Spatula

Daha çok tatlılarıyla öne çıkıyor. Fakat en iyi İstanbul yemek yerleri olarak da tercih edilebilir, kahvaltı ve yemek seçenekleri var. Bağ Pastanesi, Seval Pastanesi gibi tarihi pastanelerine ek olarak butik işletme bakımından da zengin bir ilçe Üsküdar.

Yolu Acıbadem’e düşenler Sihirli Spatula’nın taptaze, ev yapımı tatlılarını denemeli. Mekânın süslü, renk renk pastaları parmak yediren cinsten. Yol tarifi burada.

269. Kanaat Lokantası

İstanbul’da ev yemeği yapan yerler arasındaki şöhretini dayanılmaz lezzetine borçlu bir mekân. Köklü bir tarihe sahip olan bu restoran içeri girer girmez nefis kokularıyla iştah kabartıyor. Hünkar Beğendi lezzeti ve buz gibi kompostoları denenmeli. Yol tarifi burada.

270. Borsa Restaurant

istanbul ne yenir

Her türlü lezzeti bünyesinde toplayan restoran, lüks akşam yemeklerinin ilk adreslerinden. Borsa Usulü Kasap Köftesi , Patlıcanlı Kebap, Hurmalı İncir Tatlısı mekânın favorileri arasında. Yol tarifi için tıklayın.

271. Kuleli Yakamoz Restoran

istanbul yemekleri

Burası da kendinizi manzaranın büyüsüne kaptırıp gideceğiniz bir yer. Keyifli bir kahvaltı veya akşam yemeği için tercih edebileceğiniz en kaliteli mekânlardan biri. Yol tarifi burada.

Zeytinburnu İstanbul Yemek Mekanları

İstanbul’da ne yenir Nerede yenir derken geldik en son ilçeye. Burada bizi hangi mekânların beklediğine bakalım:

272. Warung Nusantara

istanbul ne yenir

Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan mekânın menüsü Asya yemeklerine ağırlık veriyor. Çorba, börek, kızartma ve noodle çeşitlerinin bulunduğu mekân alkolsüz hizmet veriyor. Yol tarifi burada.

273. Çınaraltı Ocakbaşı

Izgara, pide, döner ve kebap çeşitlerinin ön planda olduğu mekân, Maltepe Mahallesi’nde konumlanıyor. Ocakbaşı kültürünü yaşatan bu nezih mekânın yol tarifi için tıklayın.

274. Çorba Konağı

Çorbaların yanı sıra Türk mutfağı yemeklerinin de bulunduğu bir mekân. Özellikle kış mevsiminde favoriniz olacak lezzet duraklarından. Yol tarifi burada.

275. Bursa Kebap Evi

istanbul ne içilir

Beştelsiz Mahallesi’nde bulunan mekân ızgara ve döner çeşitleriyle öne çıkıyor. Mekânın favori lezzetleri arasında Acılı Bursa Kebabı bulunuyor. Üzerine de Uludağ Tatlısı iyi gider. Yol tarifi burada.

276. Efulim Fasulyeci Erol Usta

Tozkoparan mevkiindeki bu mekân Efulim et güveç, Çayeli kuru fasulyesi, fasulye turşu kavurması gibi lezzetleriyle tercih ediliyor. Yol tarifi için tıklayın.

İstanbul’un Neresinde Ne Yenir?

Uzun uzun cevaplandırdık İstanbul’da ne yenir? Sorusunu. Şimdi de bazı spesifik lezzetleri en iyi yapan mekânlardan bahsetmek istiyoruz:

İstanbul’da Balık Nerede Yenir?

Tabii ki boğazda! Göz alıcı manzaraya karşı her çeşit balığı tatma imkânı sunan İstanbul balık restoranları; Kasım-Şubat arası daha çok hamsi dönemini yaşıyor. Şubat-Mayıs arasında mezgit ve izmarit bulunuyor. Ekim-Aralık aylarında sonbahar balığı olarak iskorpit var. Lüfer isterseniz Ağustos’tan Ekim’e kadar her restoranda bulabilirsiniz.

İstanbul’un en iyi balık restoranları listemizde özellikle şunlara yer vermek istiyoruz:

  • Sur Balık: Hamurda balık, hardal soslu levrek marini ve pazı sarma gibi lezzetlerini de mutlaka deneyin! Yol tarifi
  • Eftalya Balık: Balık köftesini, balık çorbasını, krebini ve kalamar dolmasını da seveceksiniz! Yol tarifi
  • Park Fora: Nefis balık şöleninden sonra fırında helva, ayva tatlısı veya incir tatlısı yemeden kalkmayın! Yol tarifi
  • Set Balık: Mekânın başrollerinde balık böreği ve patlıcanlı levreği var! Yol tarifi
  • Yüksel Balık Lokantası: Soya sosuna bulanmış ızgara ahtapotundan lakerda ve karidesli salatasına kadar ağzınıza lâyık her şey mevcut! Yol tarifi
  • Kıyı Restaurant: Size ‘önceki yediklerim hamsiyse bu ne, bu hamsiyse ben bu zamana kadar ne yemişim?’ diye sorduracak bir mekân. Burada meşhur ‘tarama’, lezzeti başka yerde arama! Yol tarifi

İstanbul’da Ev Yemekleri Nerede Yenir?

Tabii İstanbul ev yemekleri özlemi çekenlerin hasretini de sayısız alternatifle gideriyor. Biraz boşverin pizzaları, dürümleri falan, içiniz ısınsın. ‘Oh be, sağlıklı bir şeyler yiyorum sonunda.’ Deyin.

Canınız anne elinden çıkmış gibi zeytinyağlı fasulye, kalem kalem incecik yaprak sarma falan çekerse, bu yazdıklarımızı hatırlarsınız:

  1. GuŞef Mantı Evi: Özenle hazırlanmış tam kıvamında mantılar için doğru adres. Feraye mantı, tepsi mantısı, Kayseri mantısı… Kaşık kaşık götürün! Yol tarifi
  2. Müdavim Lokantası: Gerçekten de müdâvimi olacağınız bir yer! Pazı ve biber dolma, barbunya, musakka… Olsa da yesek diyebileceğiniz her ev yemeği var! Yol tarifi
  3. Pasaj Cook and Book: Demir, protein, vitamin ihtiyacınızı en iyi karşılayacağınız yerlerden biri de burası! 😊 Börülce salatasından mercimek köftesine türlü türlü lezzet vitrinde iştah açıyor! Yol tarifi
  4. Pita Kuzguncuk: Menüsüyle gözünüzü döndürecek, lezzetiyle kendine âşık edecek bir mekân daha. Samimi bir mahalle atmosferinde çorbadan kısıra, kekten kurabiyeye, lezzet bombardımanına hazır olun! Yol tarifi
  5. Helvetia: Bahane kabul etmiyoruz, İstanbul ev yemekleri için Beyoğlu’ndaki durağınız burası. Zeytinyağlıları, salataları, mezeleri, sıcacık yemekleriyle gönlünüzde taht kuracak! Yol tarifi
  6. Raf: Yemek sizi kesmezse, evinize götürmek için kiloyla satın alma imkânınız mevcut. İçinizi ısıtacak çorbalardan, ağızda dağılan ev köftelerine, geniş bir yelpazeye sahip. Yol tarifi
  7. Anzer Sofrası: Sarıyer’in bu güzide mekanı İstanbul’da ev yemeği yapan yerler arasında 10 numara 5 yıldız! Bilhassa Karadeniz’in yöresel lezzetleri konusunda eline su dökülemez. Soteler, kavurmalar, güveçler… Şimdiden aman Allah’ım! Dediyseniz buraya gidince devamı gelir: ‘Dilime inanamıyorum, bu nasıl lezzet!’ Yol tarifi
  8. Kanaat Lokantası: Yukarıda bir yerlerde kendisinden bahsetmiştik. Ama ev yemekleri listesi yaparken tekrar kulağını çınlatmasak olmazdı. 1933 yılından beri hizmet veren restoranın tarihi 1 asıra yaklaşmış durumda. Aile işletmesi olduğundan, içeri girer girmez sanki evinizdeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Sayısız çeşitten birine karar vermek zor!  YKS sınavındayken iki şık arasında kalmış gibi zorlanacaksınız! (!) Kötü espriler bir yana, işte yol tarifi!

İstanbul’da Waffle Nerede Yenir?

Waffle deyince akan sular duruyor. Çikolatanın enfes soslarla ve mevsim meyveleriyle muhteşem uyumuna kim kayıtsız kalabilir ki? İstanbul’un bazı mekânlarında Waffle yemenin dayanılmaz hazzı ise çok başka:

  • Ortaköy Waffle: Kumpiri kadar Waffle’ı da meşhur bu semtin. Boğaz manzarasına karşı ağzınızı tatlandırmak iyi fikirse yol tarifi için buyrun!
  • Viyana Kahvesi: Tatlı krizi tutanlar buraya! Kadıköy’ün bu nezih mekânının her tatlısına zaten meftun olacağınız kesin. Özellikle de ruby çikolatalı brüksel waffle’ına. Yol tarifi mi? Burada!
  • Vitavien – Erenköy: Buraya ilk defa yolunuz düştüğünde tanışmanız Waffle ile olsun. Yol tarifi için tıklayın!
  • Çengelköy Waffle: Börekçisi meşhur olur da tatlıcısı olmaz mı? Şirin dekorasyonu ve doyumsuz lezzetiyle âdeta vurgun olacağınız bir mekân. Rotayı buraya çevirmek isterseniz yol tarifi!
  • Waffle House – Yeşilköy: Yumuşacık hamurun, leziz çikolata ve taptaze meyvelerle olan aşkı! Midenize ne de çok yakışır. Bizimle hemfikirseniz işte yol tarifi!
  • Ab’bas Waffle – Bebek: 1983 yılından bu yana hizmet veren tarihi Waffle’cı anlatılmaz, en tatlı hâliyle yaşanmalı. Yol tarifi için tıklayın!
  • Waffle Port – Yeniköy: Burası da sizden tam not almayı başaracak bir mekân. Huzuruyla, manzarasıyla boğaz şeridinin incisi olan Yeniköy’ü, sizin için vazgeçilmez kılacak bir yer. Bu da yol tarifi.
  • Are You Chocolate: Cevap veriyoruz: Yes, I love you, I love you! Karaköy’ün rengârenk sokaklarında dolaştıktan sonra, kaybettiğiniz enerjiyi Waffle ile geri kazanmak için bu adreste mola verebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

İstanbul’da Pilav Nerede Yenir?

İçinizden bir ses İstanbul’da nerede ne yemeli? Diye soruyorsa, mideniz de kuru fasulye-pilav için gurulduyorsa size şahane önerilerimiz var. Nohut-pilavcılar, tavuk-pilavcılar da beri gelsin:

  • Meşhur Pilavcı Cemal Usta: Pilavların fasulye, nohut, tavuk ve ciğerle şenlendiği bu mekân, anne pilavını aratmıyor. Yol tarifi
  • Meşhur Unkapanı Pilavcısı: Seyyar satıcılıkla başlayan hikâye, bu mekânda yıllardır lezzet destanı olmaya devam ediyor. Damağınıza benzersiz bir dokunuş için burayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Meşhur Tahtakale Pilavcısı: Evet, yer bulmakta zorlanmanız muhtemel. Fakat üst düzey lezzet ‘garanti!’ Yol tarifi
  • Pilav Dünyası: Tam adıyla özdeşleşen bir mekân. Salatalı, mısırlı, kavurmalı; dünyanın pilavı var. Yol tarifi
  • Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı: Trabzon tereyağı ve et suyuyla lezzetlendirilen pilavlar, ‘asıl pilav böyle olur!’ dedirtiyor. Yol tarifi
  • Hünkar Restaurant: İstanbul restoranlar listesinin baş köşelerindeki yerini kaybetmeyen bu mekân Nişantaşı’nda yer alıyor. Başka yemekler de sunulan mekânın hamsili pilavı çok iyi. Bıldırcınlı, patlıcanlı ve domatesli pilavları da yeni tatlar arayanlara göre. Yol tarifi
  • Pilavcıoğlu: Bu mekân Türkistan pilavlarından sosisli ve körili pilavlara kadar onlarca seçenek sunuyor. Tok gitseniz bile kendinize engel olamazsınız! Yol tarifi

İstanbul’da Dondurma Nerede Yenir?

Esasen, İstanbul’da nerede yenir? Konusu için bir kitap bile yazılır. Yazılmış bile zaten. Ona sonra geleceğiz. Ama en popüler mekânların hatırı kalmasın diye mecbur kısa kısa geçiyoruz. Çıtır çıtır külâhın üstüne kat kat dondurma koydurarak keyif yapabileceğiniz bazı İstanbul dondurmacılarını sıralayalım istedik:

  • Meşhur Dondurmacı Ali Usta: Kadıköy’de dondurma keyfinin değişmeyen adreslerinden. Fıstıklı ve bademli dondurmasının bağımlısı olacaksınız. Yol tarifi için tıklayın!
  • Yaşar Usta’nın Sorbe ve Dondurması: Organik meyvelerle ve keçi sütüyle hazırlanan dondurmasını yemelere doyamazsınız. Önerimiz kavunlu dondurma. Yol tarifimiz
  • Serez Dondurmacısı: Duble kaymak lezzeti meşhur. Tek alternatifiniz dondurma değil. İçinizi ferahlatacak, taze mevsim meyveleriyle hazırlanan sorbeler de herkesin damak zevkine hitap ediyor. Yol tarifi için buraya tıklayın.
  • Vero Gelato: Değişik tatlar denemekten hoşlanıyorsanız tam sizlik bir mekân. Frambuazlı, naneli-zencefilli, lime ve fesleğenli dondurma seçenekleri sizi bu adreste
  • Dondurmacci: Katkısız dondurma çeşitleriyle kalbinizi fethedecek bu mekân; manda sütlü, karpuzlu, lavantalı, güllü vb. dondurma seçenekleri sunuyor. Şekersiz dondurması bile var. ‘Neredeymiş bu dondurmacı ya’ dediyseniz ahan da buradaymış!
  • Damla Dondurma: Kurtuluş’a gidin, yaz sıcağından kurtulun! Tamam, güzel reklam olmadı belki ama neyse. Mahalle kültürünü hissedebileceğiniz bu semti farklı kılan başka bir şey daha varsa işte mekânın nefis dondurmaları. Hanimiş bu dondurmacı derseniz, yol tarifi geldi bile!

İstanbul’da Köfte Nerede Yenir?

Canımız köfte istiyorsa İstanbul yemek yerleri olarak tercih edebileceklerimiz sadece Sultanahmet mekânlarından ibaret değil ki… İşte diğer en meşhur İstanbul köftecileri:

  • Özcanlar Köfte: Siz Tekirdağ’a gidemiyorsanız, Tekirdağ köftesi size gelir. Katkısız doğal köfte için istikamet Özcanlar Köfte.
  • Filizler Köftecisi: Bir tarafta Kız Kulesi’nin, diğer tarafta boğazın eşsiz manzarası… Acılı ve kaşarlı köfte çeşitlerini de mutlaka deneyin. Yol tarifi için tıklayın!
  • Köfteci Ali Baba: Bu tarihi ve mütevazi dükkanda köfte-piyaz ikilisiyle unutulmaz lezzetlere yelken açabilirsiniz. Bu keyfi tamamlayacak en güzel şey tabii ki irmik helvası. Adres için haritaya
  • AKO Adapazarı Islama Köfte: Klasik köfteden sıkıldıysanız ıslama köftenin lezzetini burada çıkarabilirsiniz. Yol tarifi burada!
  • Namlı Rumeli Köftecisi: Gerçekten nâmını her yere duyurmayı başaran en iyi köftecilerden. Tarihi Yarımada gezinizi lezzetle taçlandırmak isterseniz buraya uğrayabilirsiniz. Kebap çeşitleri de mevcut. Yol tarifine buradan

ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da İskender Nerede Yenir?

Bursa’da ne yenir? Diye sorulduğu zaman hemen akıllarda beliren, üzerine coss tereyağı dökülüp bir de yoğurt eklendiği zaman lezzeti şâha kalkan İskender! Türk mutfağının vazgeçilmezi dönerin en güzel hâli! Peki onunla İstanbul’un neresinde buluşmalı?

  • Niyazibey: Salatalık turşusu ve pilavla servis edilen dönerini listeye yazın. 1965 yılından beri hizmet veren bu tarihi mekânda kendinizi Bursa’ya gitmiş, yerinde iskender yiyormuş gibi hissedeceksiniz. Yol tarifi
  • Kandilli Borsa: Burası Adile Sultan Sarayı’nın içerisinde yer alıyor. Yaprak döneriyle iskender birbiriyle yarışıyor. Hangisi daha lezzetli? Buna siz karar verin. Yol tarifi bu linkte.
  • Konsept Steak & Döner: Sadece iskenderi değil patlıcan beğendi ve çiğ köftesi de lezzetin hası! İşte adres burası!
  • Kasabım Ethane: Bu da etoburların kendini kaybedeceği bir yer! Kuzu tandır, antrikot, füme et, bonfile şiş, t-bone, dana pirzola ve iskender! Yol tarifi bizden, eşsiz lezzete doğru yol almak sizden.
  • Uludağ Et Lokantası: Yeşille mavinin kucaklaştığı Atatürk Köşkü’nde hizmet veren bu mekân, iskenderin tarihini yazıyor. 1985 yılından bu yana açık olan mekânın döner seçenekleri de beğeniliyor.
  • Bursa Garaj Kebap: Tombik ekmek ve porsiyon döner seçenekleri bir yana, sırf iskenderi için gidilir. O zaman yol tarifi eksik kalmasın!

İstanbul’da Kebap Nerede Yenir?

İskender demişken, İstanbul’un en özel kebapçılarının da adını anmak şart oldu. Anadolu’nun her köşesinde farklı bir lezzetle karşımıza çıkan kebabın, İstanbul’daki en güzel yansımaları var sırada…

Tas kebabı, testi kebabı, cağ kebabı, Urfa kebabı, şiş kebap… Say say bitmez. Bunlar için birkaç lezzet rotası gösterelim:

  • Bitlisli: Fıstıklıdan domatesliye birçok kebap çeşidini bir araya getiren mekân, kebabın lider isimlerinden. Yol tarifi
  • Peninsula Restaurant: Manzarası ve lezzetine diyecek yok. Ancak fiyatlar biraz tuzlu. Yine de Osmanlı usulü kebaplarını dünya mutfağından lezzetleri ve geleneksel tatlılarımızı burada denemek isterseniz yol tarifi.
  • Beyti Restaurant: Çiçek dolu bahçesi, vitray ve çinilerle süslü kubbeleri, huzur veren iç dekoruyla daha ilk bakışta lezzetinden haber veriyor. Midenizi ve ruhunuzu doyuracak bu yemek müzesine davetlisiniz! Yol tarifi
  • 1924 İstanbul: Bu tarihi lokantanın Atatürk’ü de ağırladığı biliniyor. Hatta onun oturduğu masada 24 saat hiç sönmeden yanan şamdanlar var. ‘Sonsuza kadar rezerve’ yazıyor. Tarifsiz duygular ve mükemmel lezzet için yol tarifi.
  • Ortaköy Harbi Adana: Vedat Milor’un yorumuyla modern Adana’nın en iyi İstanbul temsilcisi. Başka söze gerek yok, bu da yol tarifi.
  • Şehzade Cağ Kebap: Erzurum yöresel lezzetler içinde ün yapmış cağ kebabı bu mekânda en güzel hâliyle sunuluyor. Güveç yoğurdu ve nefis mezeler de size eşlik ettiğinde, o an gözünüz başka bir şey görmüyor! Yol tarifi

İstanbul’da Salata Nerede Yenir?

Evet, İstanbul’un nesi meşhur? Denilince ‘salata’ diye bir cevap veremeyiz tabii. Fakat şöyle hafif bir şeyler atıştırayım dediğiniz zaman en iyi alternatiflerinizden biri salata oluyor. Yeyip içtiklerinize dikkat ediyorsanız, öyle köftelerle, iskenderlerle falan pek işim olmaz diyorsanız doyurucu ve lezzetli salata yiyebileceğiniz mekânlar da var repertuvarımızda.

Tadı tuzu yerinde, kalorilerilerinize ekstra kalori katmayacak salatalar bunlar. İşte lezzet duraklarımız:

  • Salatus: Sağlıklı salatalarıyla meşhur, zengin menüsüyle göz dolduran bir mekân. cherry domates, siyah zeytin dilimleri, parmesan peynir, salatalık turşusu, közlenmiş kırmızıbiber gibi malzemelerle hazırlanan ızgara tavuk salata klasiğini deneyin. O zaman ne yapıyoruz? Salatus’ta buluşuyoruz.
  • Simply Salad: Menüde haşlanmış nohut, humus taban, taze nane, falafel ile hazırlanmış falafel salata dikkat çekiyor. ‘GGym’ salatayı da önerebiliriz. Dilerseniz kendi salatanızı da oluşturabilirsiniz. Yol tarifi
  • Plus Kitchen: Organik ve glutensiz yemekleri, leziz salatalarıyla favoriniz olacak bir mekân. Özellikle elmalı buğday salatası denenmeli. Yol tarifi
  • Hyar Salad Bar: Salatanın en renkli hâliyle tanıştıracak bu mekân sizi. Salata çeşitlerinde yok yok! Tavsiyemiz gökkuşağı salata. Yol tarifimiz burada!

İstanbul’da Tatlı Nerede Yenir?

İstanbul’un neyi meşhur? Sorusuna cevap olarak sayabileceğimiz birbirinden ünlü tarihi pastaneler, fırınlar var. Akide şekerinden profiterole uzanan lezzet rotaları… Künefeciler, baklavacılar… İnsülin ve lezzet seviyelerinizin tavan yapacağı bu adreslerden bazılarını sayalım:

  1. Baylan Pastanesi: Kadıköy’ün simgesi hâline gelen bu mekân 1923 yılından beri hizmette. Trif’i, Kup Griye, Moncheri’, Adisababa gibi efsaneleri pek meşhur. Biliyorsunuzdur zaten ama yine de yol tarifini
  2. Karaköy Güllüoğlu: Mevzu baklavaysa adres belli. Çıtır çıtır, mis kokulu baklavalar, fıstıklı dürüm, cevizli saray sarma, fıstıklı Nadir dolama… Aman boşverelim, bir gün de kalorilerin günü olsun! Yol tarifi burada!
  3. İnci Pastanesi: İstanbul’da ne yenir ne içilir? diye düşünüyorsak, gözümüzün önünden çeşit çeşit pastalar, tatlılar geçiyorsa niye duruyoruz ki? Profiterol, portakallı bisküvi, milföy pasta, babaruaz, Uludağ… Enfes tatlardan hangisini seçerseniz seçin, lezzete doyacağınız şüphesiz. Yol tarifi
  4. Tarihi Savoy Pastanesi: Burası da şöyle böyle asırlık bir mekân. Tabakta kırıntı bırakmayacaksınız muhtemelen! Damaklarda bomba etkisi meydana getirecek çilekli milföy, vişneli mekik, ay çöreği… Buraya gitme sebebiniz çok. Yol tarifiniz geldi!
  5. Ali Muhiddin Hacı Bekir: Rengârenk lokumlardan akide şekerlerine, sayısız alternatifiyle nostaljik lezzet mekânı. 1777 yılından bu yana aynı tat, aynı atmosfer. Balkanik pastasını yemeden ayrılmayın. Yol tarifi
  6. Baking Room İstanbul: Gerçek tatlı severlerin buluşma noktası olan bu mekânda neler yok ki? Chou Chocolate’, pirinç fındık ve Belçika çikolatasıyla kaplı Chou Chocolate Bitter Rocher’, bademli kekler… Daha niceleri için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
  7. Tarihi Sarıyer Muhallebicisi ve Börekçisi: Dile kolay, 1928 yılından beri lezzetini hiç bozmayan bir mekân. Börek ve tatlı gurmelerinin Sarıyer’deki adresi. Tabii ki adından da belli olduğu üzere, mekâna damgasını vuran asıl şey tam kıvamında muhallebiler. Yol tarifi
  8. Beyaz Fırın Erenköy: Tatlı olarak İstanbul’da ne yenir? Derseniz size en güzel cevabı Beyaz Fırın verir. Jöleli tatlılarından renk renk makaronlarına kadar, ağzınızın tadı bozulmasın diye her bir şey var! Yol tarifi
  9. Onlarca şubesi ve franchise’yle İstanbul’un en bilindik mekânlarından burası. 1957 yılından beri damakları şenlendirmeye devam eden Pelit Pastanesi, tatlı krizlerinizde başvurduğunuz ilk adreslerden biri olmalı. Yol tarifi için tıklayın!
  10. B Blok Akaretler: Beyaz çikolatalı brownie, San Sebastian gibi birbirinden nefis lezzetlerinizle damağınızda fırtınalar estirecek, net! Tatlı yeyin tatlı konuşun diye yol tarifi!

İstanbul’da Vejetaryen Yemek Nerede Yenir?

Tabii şimdi İstanbul’da ne nerede yenir? Derken daha çok kebap, iskender, köfte vb. mekânlarından bahsettik. Ama vegan/vejetaryen iseniz, buralar size göre değil. Biz de madem en geniş İstanbul yemek rehberi yapıyoruz, o halde eksik kalmasın dedik. Vegan iskenderden vegan burgere, sebzeli kişden vegan browniye kadar kadar farklı lezzetler bulabileceğiniz restoranları derledik.

  • Klemuri: Favori lezzetleri; Karadeniz tabağı, borani, zahter salatası ve muhlama. Yol tarifi burada!
  • Parsifal: 1996 yılından beri hizmet veren restoranda kiremitte pazı dolma, falafel tabağı, Rum usulü közleme ve brokoli graten gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!
  • Zencefil: Bu da Parsifal ile aynı sokakta yer alıyor. Ispanaklı kiş, sebzeli lazanya, fesleğenli kabak, kerevizli bulgur, mücver, halep dolma gibi lezzetleri meşhur. Yol tarifi
  • Govinda: İstanbul’da tek bir şubesi var, o da Nişantaşı’nda. Samosa, hint böreği, pakora ve vegan burgeri en sevilenlerinden. Yol tarifi
  • Upper West Side Falafel: Salata, dürüm, sebzeli; her türlü falafel çeşidi mevcut. Yol tarifi
  • Community Kitchen: Zaman zaman tanışma günleri, atölye çalışmaları vb. etkinlikler de düzenleniyor bu mekânda. Vegan iskender, vegan cookie ve muffin gibi enteresan lezzetlerini deneyebilirsiniz. Yol tarifi burada!

İstanbul’da Et Nerede Yenir?

Vejetaryen restoranların üzerine şöyle en meşhur Steakhouse’lar iyi gider diye düşündük! Şimdi sahne sırası et severlerin:

  • Nusr-Et Steakhouse: Türkiye’de Nusr-Et’i duymayan kalmadı. Ünlü şeflerin elinden çıkan lezzetler, biraz cep yakıyor fakat damak çatlatıyor. Steak Tartar ile başlangıç yapabilir, Fillet Mignon ile devam edebilirsiniz mesela. Nusret köfte ve Lokum Burger en favori lezzetleri arasında. Yol tarifi için tıklayın!
  • Virginia Angus: Dilim sucuk, Cheese ve Steak Salad, Hause Burger, Fantastic Four denemeye değer! Yol tarifi
  • Boga’z Steakhouse: Gitmeden rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Teras katında, deniz kenarında, boğaza karşı et yemek isterseniz rotanızı buraya çevirin. Garnitür olarak sunulan sebze tabağı, baharatlı patatesler ünlü şefler tarafından marine edilmiş etlerin lezzetini zirveye taşıyor. Elbette yine önerilerimiz var: Kırmızı soğanlı domates salatası, Sıcak Dana Carpaccio, Kuzu Kafes’. Üzerine de fıstıklı katmer! Bu da size promosyon yol tarifi!
  • Elbet Steakhouse: Garnitür, aparetif ve et çeşitliliğiyle vazgeçilmez mekânlardan. Dallas Steak’i muhakkak deneyin. Yol tarifi
  • Özgür Şef Steakhouse: Ferah bir havası olan mekânda kendinizi evinizdeymiş gibi hissediyorsunuz. Tulum peynirli salatasını es geçmeyin. Fiyatlar yüksek olsa da buna değer. Yol tarifi için tıklayın!
  • Günaydın Steakhouse: Şık ve nezih bir alternatif olan bu mekân, İstanbul’un en iyi et restoranları arasında iddialı. Dana Carpaccio, Dry Aged Biftek gibi başlangıç lezzetleri herkesin damağında iz bırakıyor. Çocuklarla giderseniz sandviç-burger çeşitlerine bayılacaklar. Yol tarifi
  • Şazeli Florya: Lüks dizaynıyla dikkat çeken mekân ete doymak isteyenlerin adresi. Dopdolu menüsünde kasap ızgara ve dana Dry aged çeşitleri göze çarpıyor. Yol tarifi için tıklayın!

İstanbul’da Çiğ Köfte Nerede Yenir?

Tempoyu düşürmek yok! Şimdi bol limonlu, sağlam acılı çiğ köfte için yollara düşme vakti:

  • Çiğ Köfteci Gakkoş Usta: Taze nane, roka, domates ve turşularla sunulan çiğ köfteleri yerken parmaklarınızı ısırmamak için dikkatli olun! Yol tarifi
  • Elazığlı Çiğ Köfteci Ahmet Usta: Çiğ köfte ondan sorulur diyebileceğimiz bu mekân size acıyı deli gibi sevdirecek! Yol tarifi
  • Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi: Adıyaman denilince çiğ köfte akla geliyor, İstanbul’da çiğ köfte deyince de burası. Şöhreti lezzetinden. Yol tarifi
  • Oses Çiğ Köfte: Acı sosları da en az çiğ köfteleri kadar lezzetli. Yol tarifi
  • Komagene Etsiz Çiğ Köfte: Kendisini zaten her sokak başında görüyoruz. Çünkü adamlar bu işin hakkını veriyorlar. Öyleyse dükkanında ziyaret edin, bu lezzeti yerinde tadın. Yol tarifi

Evet; İstanbul’un en lezzetli hâliyle tanıştık. İstanbul’daki en iyi restoranlar uzaktan da olsa konuk etti bizi.

Görüp görebileceğiniz en uzun İstanbul yemek rehberi burada biter. Ama İstanbul yemekleri de, İstanbul yemek yerleri de bitmez! Yemek kültürü bakımından Türkiye’nin mozaiğini oluşturan bu şehir, her lezzet açısından sayısız seçeneğe sahip.

Bu yüzden, Yerim Seni İstanbul diye bir kitap yazılmış hatta. Bu kitapta İstanbul’daki 258 lezzet rotası kaleme alınmış. Fakat biz onları da geçtik! Kendi rekorumuzu kırdık! İşte Kuponall farkı!

Üç tarafı denizlerle çevriyeli yurdumuzun, her yanı lezzetlerle çevrili şehri İstanbul. İki kıtaya da sofra kuran, iki kıtaya da öylesine yakışan bu şehrin tüm lezzetleri bağımlılık yapacak cinsten.

Umarız bu şehrin tüm güzelliklerini keşfetmeye zamanınız olur. Rotanızı çizerken size kılavuzluk etmesi için İstanbul gezilecek yerler başlıklı içeriğimizden faydalanabilirsiniz.

İstanbul’un romantik yerlerini keşfetmek için İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler yazımıza bakabilirsiniz.

Şehrin tam Instagram’lık yerlerini İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler rehberimizden görebilir, İstanbul’un yemekleri ile kazandığınız enerjiyi İstanbul festivallerinde özgürce harcayabilirsiniz.

Biz İstanbul’da ne yenir? Diye soranlara gereken cevabı fazlasıyla verdik. Şimdi bu şehrin ‘tadını çıkarmak’ size kaldı!

Yorum yapın