Ana sayfa » Tekirdağ Yazıları » Tekirdağ’da Ne Yenir? | Tekirdağ’da Nerede Ne Yenir?

Tekirdağ’da Ne Yenir? | Tekirdağ’da Nerede Ne Yenir?

Tekirdağ’da ne yenir? Tekirdağ, gezilecek yerleriyle olduğu kadar mutfağıyla da misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Tekirdağ yöresel yemekleri içinde bulunan onlarca lezzet eminiz ki sizin de iştahınızı kabartacaktır. O halde Tekirdağ mutfağı ile lezzet yolculuğumuz başlamaktadır.

Tekirdağ’da Ne Yenir?

Tekirdağ denilince hiç şüphesiz akla hemen Tekirdağ köftesi gelir. Ancak Tekirdağ yemekleri elbette bunlarla sınırlı değildir. Tekirdağ geziniz sırasında tatmanız gereken birbirinden nefis yemekler aşağıda sıralanmıştır.

Tekirdağ Usulü Tarhana Çorbası

tekirdağ'da ne yenirTekirdağ yemek rehberi listemizin ilk sırasında yer alan tarhana çorbası her yörede beğeniyle tüketilen bir çorbadır. Ancak Tekirdağ usulü yapılınca lezzeti daha başka olmaktadır. Özellikle kış sofralarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası Tekirdağ yemeklerine iyi bir başlangıç olacaktır. Ev yapımı tarhanadan yapılan Tekirdağ usulü tarhana çorbası, Trakya tarhanasının lezzetini en yoğun şekilde hissettiren sıcacık bir sağlık deposudur.

Çeneçarpan Çorbası

tekirdağ'da ne yenirİlginç ismiyle merak uyandıran ve enfes tadıyla yiyenlerin bir daha yemek istediği bu çorba sütlü hamur çorbası diye de tanımlanabilir. Trakya ve Rumeli çorbaları içindeki en popüler çorbalardan biri olan çeneçarpan çorbası tarhana çorbasına dişli bir rakiptir.

Ayrıca Tekirdağ’da kelle paça çorbası da yaygın olarak tüketilmektedir.

Tekirdağ’da ne yenir yazımıza Tekirdağ Köftesi ile devam ediyoruz.

Tekirdağ Köftesi

tekirdağ yemekleriBu köftenin tarihi 1920 yıllarına dayandırılmaktadır. Önceden bu köfteye Hacıköylü köftesi  denildiğini ve oradan çıktığını söyleyenler de vardır. Buna göre Tekirdağ köftesi 1910’lu senelerde Hacıköylü Hüseyin Ağa’nın Türk mutfağına kazandırmış olduğu bir lezzettir. Kim, ne zaman ve nasıl bulmuş olursa olsun herkes lezzetinin mükemmel olduğunda hemfikirdir. Selânik göçmenlerinin getirdiğine inanılan bu köfte dana etinin kaburga kısmından yapılmaktadır. Sulu kıvamıyla ve yumuşak yapısıyla yiyenlerin ağzında harika bir tat bırakmaktadır. Şehrin simgelerinden biri hâline gelmiş olan Tekirdağ köftesi 3 aşamalı bir hazırlama sürecinden geçirilerek elde edilir. Malzemelerinin arasında irmiğin de bulunduğu Tekirdağ köftesi acı sos ile buluşturulduğunda son derece lezzetli olmaktadır. Orta yağlı etin soğan ve sarımsakla harmanlanmasından meydana gelen Tekirdağ köftesi baharatlarıyla –deyim yerindeyse- lezzet parkurunda öne geçmektedir. Kırmızı biber salçasıyla beraber servis edilen köfte Tekirdağ ile özdeşleşmiştir.

Cizleme

tekirdağ mutfağıGörünüş açısından krep benzeri bir yiyecek olan cizlemenin krepten farkı, hava baloncuklarının kapatılmamasıdır. Bir de cizlemenin pişirileceği tavada başka yemek yapılmamasına özen gösterilir.

Sini Mantısı

tekirdağ mutfağıEtle yapılan bu mantı da parmak ısırtacak kadar lezzetlidir. Fırınlandıktan sonra isteğe bağlı olarak yoğurtla servis edilmektedir.

Burma Sucuk

tekirdağda ne yenirTeke ve oğlak etlerinden yapılan bu sucuk Tekirdağ’ın yöresel lezzetleri arasında önemli bir yere sahiptir. Ağzının tadını bilenlere hitap eden bu lezzet, Tekirdağ lezzetleri arasında favoriniz olacaktır.

Tekirdağ’da ne yenir yazımıza Damat Paçası ile devam ediyoruz.

Damat Paçası

tekirdağ'da ne yenirYokluk yemeği
diye de adlandırılan bu yemeğe, kırışık görüntüsünden dolayı Damat Paçası denilmektedir. Yufkalar tavuk suyuyla ıslatılıp üstüne didiklenmiş tavuk etleri dizilir. İyice pişirilir ve üzerine yoğurtlu sos dökülür. Kokusu ile zaten yeterince iştah açan bu yemeğin tadı da unutulamayacak kadar güzeldir. Esâsen bu yemek düğünden sonra yapılmaktadır. Tepsinin içerisine çeyrek altın koyulmakta ve o şekilde servis edilmektedir. Altın kimin kaşığından çıkarsa altının sahibi o kişi olmaktadır.

Kandilli Mantı

tekirdağ da ne yenirBu mantı çeşidinin yalnızca Tekirdağ’a özgü olduğu söylenemez. Edirne ve Çanakkale lezzetleri arasında da yer alan bu mantı Tekirdağ halkının en sevdiği yemeklerdendir. Tavuk ciğeri, tavuk göğsü ve tereyağıyla hazırlanan mantının tadı damağınızda kalacaktır.

Satır Et

tekirdağ'da ne yenirTrakya mutfağının olmazsa olmazlarından biridir ve Tekirdağ’da da yaygın olarak tüketilir. Bir çeşit köfte diyebileceğimiz bu yiyecek kuzu etinden yapılmaktadır.

Manda Yoğurdu

tekirdağ yöresel yemekleriTekirdağ’ın Saray ilçesinde daha çok üretilen bu yoğurt, manda sütünden elde edilmektedir. Kentin sembollerinden biri olarak nitelendirebileceğimiz manda yoğurdu hem sağlığınıza hem damak zevkinize hitap edecektir. Sert bir yoğurt olup bıçakla kesilerek tüketilir. Ayrıca manda kaymağından da tatmanız önerilir.

Bulama

Rengi kahverengi de açık sarı da olabilmektedir. Katı bir pekmezdir. Yapılışı biraz meşakkatli olsa da tadıyla her şeyi unutturan bu yemek Tekirdağ’da ne yenir sorusuna verilebilecek cevapların başında gelmektedir. Bulama hazırlanırken üzüm şırası çıkarılır. Ardından bununla tatlı şıra yapılır. Çöğen otunun kökleri kaynatılır ve bu su şıraya eklenir. Katılaşıncaya kadar ocakta güzelce karıştırılır. Helvaya benzer, kaymak kıvamındaki bu tatlı, Tekirdağ’a gidenlerin tatmadan dönmemesi gereken lezzetlerden biridir.

Hardaliye

tekirdağ'da ne içilirKırklareli ve yakınlarında daha meşhur olsa da Tekirdağ’ın da geleneksel tatlarındandır. Hardaliye kısaca üzüm suyudur, alkol içermez. Üzüm suyuna ilave edilen hardal tohumları alkolün oluşmasını önlemektedir. Hoş bir aromaya sahip olan hardaliye her yudumunda size çok keyif verecektir.

Üzüm Turşusu

tekirdağda ne yenir ne içilirTekirdağ bağ bahçeleri ile ünlüdür ve bunun nişanelerinden biri de üzüm turşusudur. Üzüm sirkesi, kaya tuzu, limon suyu, sarımsak ve beyaz üzüm den yapılan bu turşu diğer turşular gibi hazırlanır. Ancak tabii ki lezzeti daha fazladır.

Tekirdağda ne yenir yazımıza Keşkek ile devam ediyoruz.

Keşkek

tekirdağ yemekleriBirçok yöre insanının farklı şekillerde yaptığı bu yemek ‘herise’ diye de isimlendirilmektedir. Özellikle düğün yemeklerinde mutlaka bulundurulan keşkek buğdayın bir gün evvel ıslatılıp geniş kazanlar içine koyularak odun ateşinde kaynatılması ile yapılmaktadır. Keşkeğin yaşlılara ve hastalara iyi geldiğine inanılmakta, bu yüzden konu-komşuya dağıtmak bir âdet olarak sürdürülmektedir.

Zennik

Balkan mutfağına ait bir lezzet olsa da Trakya-Tekirdağ mutfağına da girmiştir. Kenarlı sini pidesi şeklinde de ifade edilen bu lezzet bir tür hamur işidir.

Tekirdağda ne yenir yazımıza Yoğurtlu Borani ile devam ediyoruz.

Yoğurtlu Borani

Geleneksel Tekirdağ lezzetleri arasında yer alan yoğurtlu borani, yapımı zor olan bir yemektir. Ispanaklı iç harçla hazırlanan bu yemeğe pazı ve et koyanlar da vardır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek ikram edilen bu yemeğin tadı damaklarda kalmaktadır.

Pireşe

Mısır unuyla yapılan bir ekmek olup Tekirdağ’da sıkça pişirilen hamur işlerindendir. Su ve mısır unu kullanılarak yumuşak bir hamur elde edilmekte ve içine soğanlı-pırasalı bir harç katılmaktadır. Böylece Pireşe ortaya çıkmakta, yiyenler bu lezzetin tadına doyamamaktadır.

Papaz Mancası

Köpoğlu salatası diye de isimlendirilir. Rumeli göçmenlerinin Türkiye’ye kazandırdığı bu lezzet bir çeşit salata veya meze olarak kabul edilir. İçinde kırmızı biber, patlıcan, sirke, yeşil biber, sarımsak, dereotu ve maydanoz gibi birçok malzeme vardır. Alkol sofralarında da kendine yer bulan bu yemek Tekirdağ mutfağında oldukça popülerdir.

Hayrabolu Tatlısı

tekirdağ mutfağıBu tatlı Kemalpaşa tatlısının biraz daha büyük boyutlu olanıdır. Dondurma ve tahin ile beraber tüketilirse lezzeti ikiye katlanacaktır. Fındık veya Hindistan ceviziyle tüketilmesi de önerilir. Şerbetli tatlılar arasında yer almakta olup Tekirdağ tatlıları içinde lezzetiyle başı çekmektedir. Hayrabol tatlısı da denilen bu tatlı bol şekerli ve yüksek kalorilidir. İrmikten yapanlar da undan yapanlar da vardır.

Peynir Helvası

tekirdağ tatlılarıÇanakkale-Eceabat ilçesinde de meşhur olan ve Gelibolu tatlısı diye de isimlendirilen bu helva Tekirdağ mutfağının da ayrılmaz bir parçasıdır. Peynir ve tereyağının mükemmel uyumu olan peynir helvasında yumurta sarısı, toz şeker ve irmik gibi malzemeler de bulunmaktadır. Çakır usta ile Şeref peynir helvası’nın tercih edilmesi önerilir.

Tekirdağ halkının önemli geçim kaynaklarından biri de hayvancılıktır. Bu bakımdan halk kendi peynirini kendisi üretebilmektedir. Lezzetini tuzsuz taze peynirden alan helva da buğday unu da kullanılabilmektedir. Peynir helvasının püf noktası ise peynir yapımında kullanılan sütün yağından arındırılmaksızın kullanılmasıdır. Bu sayede helva doğal yağ ile yapılmış olmaktadır.

Üzüm Pekmezi

Üzümlerin Tekirdağ bağlarından toplanıp sağlıklı ve doğal pekmez hâline getirilerek Tekirdağ pekmezi diye adlandırıldığını bilmeniz gerekir. Bunu Tekirdağ’da tatmakla kalmayıp satın alarak döndükten sonra da yemeye devam etmeli, sevdiklerinize de hediye olarak vermelisiniz.

Akıtma

Yumurta ve unla hazırlanan bu hamur işi hemen hemen krep gibidir. Bilhassa kahvaltı sofralarının baş köşesinde yer alan bu yiyecek Tekirdağ’da güne başlarken mutlaka size eşlik etmelidir.Ancak Tekirdağ akıtması tavuklu olarak da hazırlanabilmektedir. Bundan dolayı öğle ve akşam yemeklerinde de iyi bir seçenek olabilir.

Kaçamak

tekirdağ'da ne yenirMamaliga olarak da bilinen bir yemektir. Mısır unundan yapılmaktadır. Sıcak halde tüketilmekte olup çoğunlukla sabah kahvaltılarında tercih edilmektedir.

Ciğer Sarma

tekirdağda ne yenirEdirne’de olduğu gibi Tekirdağ’da da yemeklerin içinde sakatat kullanımı yaygındır. Ciğer sarma bunun en lezzetli örneklerinden biridir. Ciğerler pirinçli özel karışım ile sarılır ve ılıması beklenip servis edilir.

Gaziler Helvası

Badem, süt ve unla yapılan bu tatlı, Osmanlı’dan Tekirdağ mutfağına miras kalmıştır. Ilık halde tüketilmekte olup yiyenlerin en sevdiği tatlılar listesine gireceği kesindir.

Not: Tekirdağ; Anadolu ile Balkanlar arasında kaldığından mutfağı her iki bölgenin izlerini taşımaktadır. Bu itibarla şaraşura ve gülbarak böreği gibi lezzetler de Tekirdağ yöresel tatları arasında gösterilebilir.

Tekirdağ Çılbırı

Çılbır; başka yörelerde de yapılmaktadır. Ancak Tekirdağ usulü hazırlandığında lezzeti farklılaşmaktadır. Maydanoz, kıyma, yumurta ve soğanla yapılan çılbır, üzerine yoğurt ve özel sos dökülerek servis edilir. Genelde öğle yemeği menülerinde yer verilen bu lezzet, bütün Tekirdağ restoranlarında da kolaylıkla bulunabilir.

Tekirdağ Kirazı

50 yıldan beri adına birçok kez festival düzenlenmiş olan Tekirdağ kirazı Geleneksel Tekirdağ Kiraz Festivali’yle ünlenmiştir. Geleneksel yöntemlerle yetiştirilmekte olan ve bir marka hâline gelmiş bu kirazlar nefis tadıyla çok rağbet görmektedir.

Tekirdağ Karpuzu

Hem dünya tarımında hem Türkiye tarımında çok önemli bir yeri olan karpuz, tabii ki Tekirdağ’da da yetiştirilmektedir. Özellikle Seymen Köyü bu konuda daha ön plandadır. Süleymanpaşa’ya bağlı bu köyde, Ferhadanlı Mahallesi’nde yetiştirilen karpuz yörede Ferhadanlı Karpuzu diye meşhurdur.

Kapama

tekirdağ'da ne yenirTekirdağ mutfağının bir diğer efsane lezzeti ise kapamadır. Su, pirinç, tavuk incik, soğan, karabiber ve tereyağı gibi malzemelerle yapılan bu yemeğe isteyenler defne yaprağı da eklemektedir.

Papara

Bayat ekmeklerin çöpe atılmayıp değerlendirilmesine dayanan bu yemeğin yapımında bayat ekmekler tereyağlı suyla ıslatılır. Yahut et suyu da kullanılabilir. Ekmeğe alternatif olarak kırma yufka diye adlandırılan, kış için kurutulup kırıklanan yufkalar da kullanılabilir. Biber, domates ve soğanla kavrulmuş kıyma da tarifi zenginleştirmektedir. Tirit yemeğinin benzeri olan ve farklı yörelerde de rastlanan bu yemek bayat ekmek mantısı olarak da tanımlanabilir.

Höşmerim

Sadece Tekirdağ’a özel olmamakla birlikte burada da yaygın olarak tüketilen bir tatlıdır. Höşmelim veya höşmerim şeklinde anıldığı da olur. Peynir tatlısıyla karıştırılır fakat onunla bir ilgisi yoktur. Bu tatlının yapımında peynir eritilir ve un peynire eklenir. (Kavrulmaz.) Tuzsuz ve yağlı peynir kullanılması daha iyidir. Peynirin taze mayalanması ve 1 gün dışarıda bekletilip ekşitilmesi tatlının daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Üzerine pekmez ya da ceviz gezdirilerek ikram edilir. Balıkesir’de safran ve irmik de eklenen bu tatlı Tekirdağ’a yolu düşenlerin yemesi gereken bir lezzettir.

Patlıcan Ekşilisi

Şarköy ilçesinin Mürefte bölgesinde daha yaygın olan bu tencere yemeğine sirkeli patlıcan yemeği de denir. Patlıcanın acılığı sirke ile giderilmekte, akışkan boza kıvamı onu bulamaç yemeğine benzetmektedir. Soğan, domates, patlıcan, üzüm sirkesi, un, kırmızı toz biber, sıvı yağ ile hazırlanan bu yemeğe isteğe göre maydanoz da eklenebilir.

Sütlü İncir Tatlısı

Tekirdağ’da ne yenir? sorusunu tatlılar için sorduğumuzda karşımıza çıkan bir diğer muhteşem lezzet sütlü incir tatlısıdır. İncir dolması diye de bilinen bu tatlı Tekirdağ yöre mutfağı içerisinde tadıyla büyük beğeni toplamaktadır. Bilhassa iftar sofralarının aranan lezzetidir ve manda kaymağıyla birlikte lezzetine diyecek yoktur.

Pek çok tarifi olsa da Tekirdağ’a özgü olmasını sağlayan birkaç farklı yön bulunmaktadır. Her şeyden önce tereyağı, ceviz ve süt mutlaka kullanılır. Ceviz kırıklanarak az miktarda toz şeker ve tarçın ile harmanlanarak incirlerin içerisine doldurulmaktadır. İncirler suya koyularak yumuşaması beklenir ve süzülür. Dileyenler sap kısmını kesip iç tarafını genişletebilir. İncir tatlısı tereyağında cevizlerle kavrulur ve üzerine süt gezdirilir. Hazırlanan tatlı kaymak dilimlerinin üzerine yerleştirilerek kalan sütlü harçtan eklenir ve bu şekilde sunulur.

Sütlü Taze Bakla Yemeği

Tekirdağ, zeytinyağının en fazla üretildiği şehirlerden biridir. Bu durumun bir eseri olan sütlü bakla yemeği fırın veya tencere yemeği olarak hazırlanabilmektedir. Süt kullanılması zorunlu değildir, dileyenler kaymak da kullanmakta yahut sade olarak yapmayı tercih etmektedir.

Zerde

Edirne ve Kırklareli’de de meşhur olan bu tatlı, Tekirdağ halkının da bilhassa özel günlerde tercih ettikleri bir lezzettir. Örneğin mevlid okutulacağı zaman, mukabeleden sonraki ikramlarda, kandillerde ve düğünlerde sıklıkla yapılmaktadır.

Hazırlanışı sütlaca benzeyen bu tatlıda süt yerine su kullanılmaktadır. Kıvamı nişastayla bağlanır. Çok koyu veya çok sulu olmaması gerekir. Arzuya göre zerdeçal veya safran kullanılır.

Soğan Aşı

tekirdağ'da ne yenirTekirdağ mutfağının beğenilen yemeklerinden biri de soğan aşıdır. Taze soğan, domates, patates, su, tereyağ, tuz, karabiber, nâne ve parça et ile yapılan bu yemeği kesinlikle tatmanız önerilir.

Elbisan Tava

Edirne mutfağının ünlü lezzetlerinden biri olan Elbisan Tava, Tekirdağ mutfağında da bir hayli sahiplenilmektedir. Osmanlı saray mutfağından kalma bu lezzet kuzu etiyle hazırlanmaktadır. Havuç, mısır ve bezelye ekleyenler de vardır.

Piruhi

Farklı yörelerde farklı malzemelerle yapılan bu mantı Tekirdağ mutfağında da bulunmaktadır. Burada hafif kavrulmuş ceviz ile soslanarak yapılmaktadır. Kulaklı Mantı diye de bilinen bu mantının yapımında kıyma, maydanoz, patates ve ıspanak gibi malzemeler de kullanılmaktadır.

Pazı Çorbası

tekirdağ'da ne yenirPazı, Tekirdağ mutfağında sarmaların ve böreklerin en çok kullanılan malzemelerindendir. Bununla birlikte pazı çorbası da Tekirdağ sofralarında rastlanan bir çorbadır. Soğan, havuç, yumurta, yoğurt, pazı, un, karabiber, tuz ve sıvı yağ ile hazırlanan bu çorba hem sağlık dostu hem de çok lezzetlidir.

Tekirdağ’da ne yenir? sorusuna cevap olabilecek diğer lezzetler arasında; mısır unu dolması, şıra mekiği, şıra tarhanası, cevizli kayısı pestili, kenarlı börek pazı sarması, irmik dolması, nişasta helvası, kalle, erik aşı, hakuk, baba tatlısı, burgulu börek, gülbarak böreği, kodrul manır, cıllık gibi nefis tatlar bulunmaktadır.

Bulgurlu Ekşimikli Kol Böreği

tekirdağ'da ne yenirBu da zengin Tekirdağ mutfağının hamur işi çeşitlerinden biridir. Soğanların ince ince kıyılıp yağda kavrulması, ardından içerisine bulgur eklenerek su katılması ve pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. Piştikten sonra bulgur kabarana kadar beklenip sonra pul biber, karabiber ve tuz eklenmektedir. Un, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta ayrı bir kapta çırpılıp hamur elde edilir. Yufka şeklinde açılan hamurlar, bulgurlu harçla doldurulup rulo şeline getirilir ve yağlı tepsiye dizilerek fırına verilir.

Tekirdağ’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Buraya kadar saydıklarımızdan anlaşıldığı üzere Tekirdağ’da ne yenir? sorusunun cevabı oldukça çeşitlidir. Bununla birlikte Tekirdağ yöresel lezzetleri tadıp güzel bir yemek keyfi yapabileceğiniz restoranlar da bir hayli fazladır. Tekirdağ yemek mekanları arasında Özcanlar Köfte, Umurbey Winehouse, Meşhur Köfteci Apti Özcan gibi yerler ön plana çıkmaktadır. Tekirdağ kafeleri, Tekirdağ’daki pastaneler ve diğer Tekirdağ yemek yerleri şehri gezerken size harika bir lezzet deneyimi yaşatacaktır. Bunlar arasında; Şar Pastanesi, Balkan Pastanesi, Meşhur Köfteci Kardeşler, Pey-Tat, Etoba Restoran, İlhan Restoran, Trakya Saray Restoran gibi yerler de bulunmaktadır.

  • İskele Rum’da asma yaprağında dil balığı, balık kokoreç, saganaki yemeniz tavsiye edilir.
  • Barbare Bağları’na uğrayarak köy kahvaltısı yapmanız önerilir.
  • Yalı Restaurant’ın menüsünde yer alan kuzu küşleme, dana şaşlık, kaşarlı köfte, kuzu külbastı, et sote başta olmak üzere birbirinden lezzetli yemekleri çok beğeneceğinize eminiz.
  • Az önce bahsetmiş olduğumuz Umurbey Winehouse ise kendisinin tüm üretimini kendi üzümleri ile yapan ilk üretici olduğunu savunan bir mekandır. Burada tapas, brushetta ve peynir tabağının nefis tadına muhakkak bakmalısınız.
  • Meydan Köfte Çorba da Tekirdağ’da nerede yenir? sorusuna verebileceğimiz bir diğer yanıttır. Genelde bir porsiyonda 10 köftenin servis edildiği bu mekandan fazlasıyla doymuş olarak ayrılacağınızı tahmin ediyoruz. Sahilin yanı başındaki bu mekan Tekirdağ köftesinin merkezi yerlerinden biridir.
  • Arda Cunda 2’de muhteşem deniz seyrederek balık ve mezelerle güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.
  • Yukarıda adını andığımız Şar Pastanesi peynir helvası yiyebileceğiniz en kaliteli yerlerden biridir.Tabii ki burada çeşit çeşit tuzlu ve tatlı ürün de bulunmaktadır.
  • Balkır Çiftliği Tekirdağ’da kahvaltı için tercih edilebilecek nezih bir mekandır.
  • Etoba Mangalda Et & Köfte, güzel bir manzara eşliğinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz, uygun fiyatları ve samimi ortamıyla memnun ayrılacağınız bir mekandır.
  • Sahil Köfte Çorba; nefis çorba ve köftesiyle midenizi, deniz manzarasıyla da ruhunuzu doyuracak olan bu mekanın fiyatları da gayet makuldür.
  • Valide Sultan; lahmacundan kebaba, künefeden yayık ayrana kadar zengin bir menüye sahiptir.
  • Uçak Restoran, kahvaltı ve ana yemek menüleriyle canınızın çektiği her şeyi bulabileceğiniz Tekirdağ restoranları arasındadır.
  • İlhan Restoran deniz ürünleri ve mezeler ile lezzet noktasında sizi fazlasıyla tatmin edecektir.
  • İki Kardeşler Kasap’ta Tekirdağ köftesi ve sucuğu yedikten sonra uzun bir süre etkisinden çıkamayacaksınız diyebiliriz. İsterseniz karışık kebaptan sipariş ederek hepsinin tadına aynı anda bakabilirsiniz.
  • Saydanlar Kanaat Lokantası ödüllü bir mekan olup ızgara çeşitleri, sulu yemekleri ve tatlılarıyla tam bir lezzet dünyasıdır.
  • Muratlı Mavi Köşe Köftecisi lezzetli köftelerin bir diğer adresidir.
  • Kayra Çerkezmüsellim Köfte ve Et Restaurant, Yerciler Et Mangal Çorba, Tarihi Yörükoğlu Köftecisi de Tekirdağ’da köfte yemek isteyenlerin uğrayabileceği kaliteli mekanlardır.

Tekirdağ geziniz boyunca bu lezzetlerin hepsini tatmanızı öneririz. Özellikle Tekirdağ köftesi yemezseniz çok şey kaçırmış olursunuz. Tabii ki diğer yemeklerini de yabana atamayız. Her biri birbirinden güzel olan bu Tekirdağ yemekleri sizin için unutulmaz lezzet deneyimleri olacaktır. Tekirdağ yemek rehberi burada sonlanırken hepinize keyifli bir Tekirdağ gezisi diliyor ve şimdiden âfiyet olsun diyoruz. Ayrıca Tekirdağ gezilecek yerler rehberimize de bakmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın