Hatay plajları bu güzide şehri yaz mevsiminde ziyaret edenlerin uğrak noktasıdır. Gezilecek yerler bakımından çok zengin olan Hatay plajlar açısından da boş değildir. Hatay’ı kış mevsiminde ziyaret ediyorsanız plaj arayışına girmeyeceksinizdir fakat buraya bunaltıcı sıcaklardan kaçıp tatil yapmak için geldiyseniz gezilecek yerleri dolaşırken gözleriniz plaj arayacaktır. Şehirlerin deniz turizmini canlı tutan şey plajlar ve koylardır. Hatay’ın da bu yönden şanslı olduğu söylenebilir. Peki burada kendinizi denizin serin sularına bırakabileceğiniz yerler nerelerdir? Şimdi bu sorunun cevabını öğreneceksiniz.
Hatay Plajları ve Hatay Koyları
Hatay plajlar olarak bakıldığında maalesef çok fazla seçenek sunmamaktadır. Yine de bünyesinde barındırdığı onlarca plaj Hatay ziyaretiniz sırasında deniz keyfini doyasıya yaşamanız için kâfidir. Hatay gezisi denizsiz olmaz diyenlerdenseniz aşağıdaki önerilerimize kulak vermelisiniz:
Yayladağı Karamağara Koyu
Eskiden korsanların burada saklandığı bilinmektedir. Yeşil ile maviyi buluşturan doğasına, denizine, manzarasına hayran kalmamak mümkün değildir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Karamağara Koyu Doğu Akdeniz’in başlangıç bölgesindedir. Buraya ulaşmak için kıvrımlı yollardan geçilir. Ayrıca Samandağ’dan tekne turlarıyla da buraya ulaşım sağlanabilmektedir. Akvaryumu andıran bir görüntüye sahip olup hem dalış tutkunlarının, hem serinlemek isteyenlerin, hem de olta balıkçılarının sık sık uğradığı bir yerdir. El değmemiş doğasıyla ve tertemiz deniziyle bu bölgeye giden, bir daha gitmek için can atmaktadır. Denizaltı fotoğrafçılarının da rağbet gösterdiği bu bölgede denize girmek, kamp kurmak mümkündür.
Karaağaç Plajı
Hatay’da denize girilecek yerler arasında burası oldukça popülerdir. Sıcacık, tertemiz deniz suyuyla ve yumuşacık, pırıl pırıl kumuyla bu plaj İskenderun’un gözdesidir. Karaağaç Mahallesi’ndeki bu plajda Kasım’a kadar denize girilebilmektedir. Dalgakıranların olduğu plaj çocuklu aileler için de gayet uygundur. Plajda fazla dalga olmadığından dolayı amatörler de burada güvenle denize girebilir. Aynı zamanda güzel bir kamp ve piknik alanı olan plajda hoşça vakit geçireceğiniz kesindir.
Plajın denizinde kulaç atarken kendinizi havuzda yüzüyormuş gibi hissedeceksiniz çünkü dediğimiz gibi neredeyse hiç dalga yoktur. Denizinin giriş kısmı hafif taşlık olsa da sonrası yine kumdur. Ayağı hassas olanların deniz ayakkabısı kullanmaları önerilir. Plajda soyunma kabini, tuvalet, duş gibi olanaklar mevcuttur; personeller de burayı sık sık temizlemektedir. Bundan dolayı içiniz rahat olabilir.
Tesis çalışanlarının da son derece ilgili ve güler yüzlü olduğu söylenebilir. Yürüyüş yapmayı sevenler plajın yürüyüş yolunu kullanabilirler. Böylece hem manzaranın hem doğanın tadını çıkarabilirler.
Gülcihan Plajı
Hatay denize girilecek yerler bakımından fakir değil demiştik. İşte bir plaj daha! Bu plaj Hatay’ın Arsuz ilçesinde yer almaktadır. İlçe merkezine bağlı olan Gülcihan mahallesindeki bu plajın ilçe merkezine mesafesi 12 km’dir. Plajın Hatay şehir merkezine uzaklığı ise 84 kilometredir.
Söylenenlere göre Mısır Kraliçesi Kleopatra için tatil amacıyla burası uygun görülmüştür. Onun için buraya gemilerle tonlarca kum taşınmıştır. İşte kumsal bu şekilde meydana gelmiştir. Etrafına da gül bahçeleri dikildiği için bölgeye ‘Gülcihan’ adı verilmiştir.
Bununla ilgili farklı bir söylenti daha vardır. Şöyle ki; Romalı komutan Antonius, Kleopatra’ya âşık olmuştur. Fakat Kleopatra’nın önemli bir sorunu vardır: Siyatik hastalığı. Antonius, adamlarına Akdeniz bölgesinin tamamını didik didik etmelerini emreder. Amacı onun ağrılarını dindirecek olan Gülcihan’ı bulabilmektir. Adamlar arayıp tararlar, sonunda Gülcihan’a ulaşmayı başarırlar.
Sonra Antonius Kleopatra ile konuşur ve onu bir müddet burada kalması için ikna eder. Fakat o zamanlar burada hiç kum bulunmamaktadır. Bunun üzerine Antonius hemen harekete geçer ve Mısır’dan tam 400 gemi dolusu kum getirterek Gülcihan’da kocaman kum dağları meydana getirilir.
Deniz manzarası mükemmeldir, kum da hazırdır; fakat bir şey daha vardır: Kleopatra güzelliğe çok önem vermektedir. Bu yüzden gül suyuyla banyo yapmak onun için vazgeçilmez bir alışkanlıktır. Antonius bu konuya da duyarsız kalmaz. İsfahan’dan binlerce gül fidanı getirtir ve burası âdeta güller diyarı hâline gelir. Önce Üçgüllük beldesinde, bu gül fidanlarının yerleştirilmesi için saraylar kurdurarak aşılar yapılmasını emreder. Ardından gül fidanlarını oraya naklettirir ve Gülcihan’ın etrafını gül fidanlarıyla kaplar. İşte o günden sonra Arsuz-İskenderun arasındaki bölgede yetişen güller kokusuyla ve rengiyle hayranlık uyandırıp durur. Kum tepelerine gelecek olursak; söylenenlere göre bugünkü kumullar işte o dönemden kalmıştır. Zira Akdeniz’in hiçbir yerinde sarı kum görülmemektedir. Yalnızca Mısır sahillerinde buna rastlanmaktadır. Bunun için yaz mevsiminde siaetik ve romatizma hastaları buraya akın ederek kum banyosu yapmaktadır.
Gülcihan’da bir halk plajı mevcuttur. Burada sahil uzunluğu 500 metre, genişliği ise 50 metredir. Tuvalet ve duş gibi olanaklar da bulunmaktadır. Arsuz Plajı Antakya ilçesine 45 km. İskenderun ilçesine de 35 km. mesafede bulunmaktadır. Plajın uzun bir yapısı vardır. Suları berrak ve temizdir. İnce kumdan meydana gelen bu plajın kumu siyaha yakın koyu renktedir. Deniz tabanı ince kumdan meydana gelmektedir. Denizi sığ bir yapıdadır. Bundan dolayı acemi yüzücülerin ve çocuklu ailelerin burayı sıklıkla tercih ettiği söylenebilir.
Sahil boyunca et ve balık lokantaları yer almaktadır. Sahile giriş ücretsizdir. Fakat şemsiye almak isteyenler ücret ödemektedir. Burası hafta sonlarında çok kalabalık olmaktadır. Erken gelmeniz ve yanınızda hasır ile şemsiye getirmeniz önerilir. Zira şezlong ve şemsiye sıkıntısı vardır.
Buraya hususi aracıyla gelecek olanlar İskenderun Arsuz Yolu ve E91 üzerinden ilerleyip ulaşabilirler.
Dörtyol Plajları
Bazı Hatay plajları Dörtyol ilçesinde yer almaktadır. Deniz turizmi bakımından şehrin en önemli merkezleri arasında Dörtyol bulunmaktadır. Burada denize girebileceğiniz yerler şöyledir:
- Seçil tatil sitesi önü
- Dörttaş sitesi
- Öğme İş Yazlık Sitesi’nin önü
- Yeniyurt Halk Plajı
- Dörtyol Yeşilköy izcilik kampı
Bunların haricinde biraz daha kuzeye gidip Sarı Su mevkiinden denize girmeniz de mümkündür. Erzin Burnaz Plajı’nde de yüzülebilir, oraya şimdi temas edilecektir.
Hatay plajları yazımıza Burnaz Plajı ile devam ediyoruz.
Burnaz Plajı
Bu plaj ilçe merkezine 20 kilometre uzaktadır. Yapı bakımından deniz turizmine gayet elverişlidir. Plajın uzunluğu 6 km olup genişliği de 200 metrenin üzerindedir. Erzin Kaymakamlığı ve Erzin Belediyesi bölge halkının yararlanabilmesi için deniz turizmine yönelik gelişmiş tesisleri faaliyete geçirmiş; dinlenme alanları ve yürüyüş yolları gibi çeşitli sosyal donanımlar yapmaya başlamıştır.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Maliye Bakanlığı’na devrettiği bu yerde gerekli düzenlemeler sağlanarak günübirlik turizm ve kamping alanına dönüştürülmüştür. İmar çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte burası halkın hizmetine açılmıştır. Son birkaç yılda buraya Prefabrik evler de yapılmaya başlanmış olup burası yalnızca Erzin halkının değil civar ilçelerden gelenlerin de uğrak noktasıdır.
Samandağ Sahili
Bu sahil yaklaşık 15 km uzunluğa sahiptir. Türkiye’nin en uzun sahillerindendir ve ekseriyetle dalgalıdır. Onun için burada dikkatli olmak lâzımdır. Ancak kumsalda uzun uzun yürümek sizin için son derece keyif verici olacaktır. Asi Nehri bu sahilden Akdeniz’e döküldüğü için kirliliği de beraberinde getirmektedir. Denizin kıyı kesiminde ve sahilde bu yüzden kirlilik meydana gelmektedir. 2018 yılında faaliyete başlamış olan arıtma tesisi sayesinde nehir suyu filtrelenmektedir. Bununla kirliliğin azaltılması amaçlanmaktadır. Hatay şehir merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Samandağ Sahili oldukça keyifli bir deniz tatili için rotanızı çevirebileceğiniz adreslerdendir. Öte yandan burası nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yeşil deniz kaplumbağası (Chelonia Mydas) ve Caretta Carettaların yumurtlama alanlarındandır.
Sahildeki meltem ve lodos rüzgarları bölgenin sörf yapmak isteyenler için uygun bir duruma gelmesini sağlamaktadır. Yanınızda malzemelerinizle beraber gelirseniz Samandağ Sahili’nde sörf yaparak gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Sahile giriş ücretsizdir.
Hatay plajları yazımıza Çevlik Plajı ile devam ediyoruz.
Çevlik Plajı
Hatay deniz tatili için tercih edilebilecek adreslerden biri de burasıdır. Dünyadaki en uzun sahillerin arasında gösterilen Çevlik Plajı, Hatay il merkezine 64 km., Samandağ merkezineyse yalnızca 7 kilometre uzaklıktadır.
Plaj ince kumlardan oluşmaktadır fakat bazen deniz dalgalı olabilmektedir. Açılacaksanız akıntılara karşı temkinli olmanız önerilir. Plajda Hatay’ın meşhur lezzetleri arasındaki limon dondurmanın tadına bakmadan ayrılmamalısınız. Seyyar satıcılara sıklıkla rastlayacağınız bu plajda bu dondurmanın ferahlatıcı etkisinden yararlanarak deniz tatilinizden aldığınız zevki ikiye katlayabilirsiniz.
Dağ ve deniz havasını birlikte yaşama imkânı sunan bu plajın etrafında keyifli vakit geçirebileceğiniz birçok restoran ve kafe de vardır. Öte yandan Çevlik Plajı’nın gün batımını izlemek isteyenler için de harika bir nokta olduğunu söylemek mümkündür.
Plajın etrafında küçük oteller mevcuttur. Konaklama için buralar tercih edilebilir. Tarihe ilgi duyanlar hazır buraya gelmişken Çevlik Plajı’nın yakınındaki Antik Roma Dönemi’nden kalma Vespasian – Titus Tüneli’ni de mutlaka görmelidir. Bu tünel, dünyada yapılan uzun tünellerin ilkidir. Dağlardan gelen su limana zarar vermesin diye yapılan bu tünel 130 metre uzunluk ve 7 metre yüksekliğe sahiptir. 2014 itibariyle UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yerini almıştır.
Not: Samandağ ilçesinde denize girmek için tercih edebileceğiniz başka yerler de vardır. Onlar; Ziyaret Karşısı, Motel Almina Karşısı, Çevlik Akdeniz Gazinosu ve Altınkoy Tatil Köyü’dür.
Gözcüler Plajı
Arsuz Plajı’nın yalnızca 3 km. uzağındadır. Hatay şehir merkezine 59 km uzaklıktadır. Kumsalı uzun ve geniştir, denizi de bir hayli temizdir. Fakat akşam saatlerine doğru biraz dalgalandığını ifade etmek gerekir. Tabii ki sakin denizde yüzmenin keyfi başkadır ancak dalgalarla oynamaktan da zevk alacağınız kesindir.
Plaj kısıtlı da olsa soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkânlar barındırmaktadır. Deniz kenarında kamp yapmayı isteyenler kamp alanından ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Hafta sonu epey kalabalık olduğundan hafta içi gelinmesi önerilir. Gün batımı manzarasının izlenebileceği en güzel yerlerin başında bu plaj gelmektedir. Uzun yürüyüş yolunda yürüyüş yapmayı da ihmal etmemelidir. Bu plaj 2019’da MilyonFest’e sahne olmuştur. Sevdiğiniz grupları deniz manzarasına karşı dinlemek sizin için farklı bir deneyim olacaktır. Plaja giriş ücretsizdir, şezlong ve şemsiye kiralanabilir.
Kepirce Halk Plajı
Burası Arsuz ilçesinin merkezine 24 km uzaklıkta bulunmaktadır. Hatay şehir merkezine ise 55 kilometre mesafededir. Plaj İskenderun-Arsuz Yolu üzerindedir ve kumlu bir yapısı vardır. Dalgakıranlı bir plaj olduğundan dolayı denizi biraz sakindir. Suyu temiz ve sığ olup çocuklu ailelerin de tercihleri arasındadır. Berrak ve dalgasız suyunda yüzmek size keyif verecektir. Çevrenizdeki balıkları seyretmek de bu keyfinizi ikiye katlayacaktır. Buraya gelmişken gün batımını burada izlemeden dönmemelisiniz.
Not: Arsuz’daki Hatay plajları bunlardan ibaret değildir. Arsuz ilçesinde Maliye Kampı Plajı’nı, Kıyıkent Sitesi Plajı’nı, Özel İdare Kampı Plajı’nı, Isos Dinlenme Tesisleri’ni ve Yalıkent Sitesi Plajı’nı da denize girilecek yerler arasında gösterebiliriz.
Payas Halk Plajı
Burası Hatay şehir merkezine 70 km, Payas ilçe merkezineyse yalnızca 2 km. uzaklıktadır. Denizde dalgakıran bulunması nedeniyle dalgalar önlenmektedir ve rahatça yüzme imkânı olmaktadır. Deniz suyu hemen hemen dalgasız olmasının yanı sıra aynı zamanda sıcaktır. Bu yüzden çocuklara da gayet uygundur.
Plajda tuvalet, duş ve soyunma kabini mevcuttur. Gerçi biraz bakımsız olduklarını itiraf etmek gerekir fakat yine de anlık ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterlidir.
Plajın etrafı ağaçlarla çevrilidir ve serinlemek için piknik alanının gölgelik bölümü tercih edilebilir. Denizden sonra acıkırsanız plajın hemen yakınında yemek yerleri vardır, oralarda balık ekmek vb. şeyler yiyebilirsiniz. Buraya sabah erkenden gelerek plajın keyfini doyasıya çıkarmanız tavsiye edilir.
Ayrıca buraya gelmişken plaja yakın konumda yer alan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Payas Kalesi, Cin Kulesi ve II. Selim Camii’ni de ziyaret etmelisiniz.
Yeniyurt Belediyesi Halk Plajı
Burası şehir merkezinden 94 km uzaklıktadır. Dörtyol ilçe merkezi ile arasında 13 kilometrelik mesafe vardır. Plaj ağaçlarla çevrili olup kumsalı son derece geniştir. Kamelyalardan yararlanmak için ücret ödemenize gerek yoktur. Buralarda ailenizle beraber piknik yapabilirsiniz. Fakat hafta sonu yer bulmak biraz sıkıntılı olabilmektedir. Bunun için erken saatlerde gelinmesi daha iyidir.
Plajda –yeterli olmasa bile- tuvalet, soyunma kabini ve duş mevcuttur. Plajda yer alan ahşap evler günde 80 TL ödenerek kiralanabilir.
Not: Dörtyol’da denize girmek için Dörttaş Tatil Sitesi Plajı, Öğme-İs Tatil Sitesi Plajı, Seçil Tatil Sitesi Plajı ve Yeşilköy İzci Kampı Plajı da tercih edilebilir.
Arsuz Hatay Plajı
Hatay iline yaklaşık olarak 50-60 km uzaklıkta bulunan Arsuz ilçe merkezine ise uzaklık olarak yaklaşık 11 km mesafede bulunan Arsuz Hatay Plajı oldukça temiz ve berrak bir plajdır. İnce kumlu sahile sahip olan arsuz plajı aynı zamanda berrak denizi ile bu plajı ziyaret etmeniz için geçerli sebeplerden bir tanesidir. Zaten Hatay plajları arasında en çok ziyaret edilen ve denize girilen plajlar arasında ilk sırayı alır. Deniz oldukça yavaş bir şekilde derinleştiği için bu çocuklu aileler için de oldukça uygun bir plaj diyebiliriz. Aynı zamanda iyi derece de yüzme bilmeyenler için de geçerli bir plajdır. Aynı zamanda denizde dalga olmadığından dolayı havuzda yüzüyormuş gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Bundan dolayı da en çok tercih edilen plajlar arasında yerini alır. Denizin giriş kısma biraz taşlıktır fakat sonra yine kumlarla kaplıdır. Ayağınız eğer hassassa denize girmeden evvel deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz. aynı zamanda ziyaretçiler için plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi olanaklar da mevcuttur. Personeller tarafından sıklık ile temizlenmektedir. Tesis çalışanları da aynı zamanda güler yüzlü ve gayet ilgilidir. Bu da tatil deneyiminizi oldukça iyi bir hale getiriyor. Eğer yürüyüş yapmayı seviyor ve plajdaki yürüyüş yolunu kullanmak isterseniz harika bir yürüyüş yolu vardır. Bu sayede hem doğanın hem de güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Plaja girişler ücretli olup giriş ücretleri 30 TL’dir. Aynı zamanda plajda şezlong ve şemsiye hizmeti giriş ücretine dahil olarak verilmektedir. Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi Hatay plajları arasında en çok tercih edilen plajlar arasında yerini almaktadır.
Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı
Dörtyol ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta yer alan Hatay plajları arasında yer alan bir diğer plaj ise Dörtyol belediyesi aile halk plajıdır. Dörtyol belediyesi aile halk plajı Hatay iline yaklaşık olarak 78 km uzaklıkta yer almaktadır. Küçük taşlar ile karışık kumdan oluşan sahili gayet geniş bir yapıdadır. Su hızla derinleşmediğinden dolayı çocuklar ve acemi yüzücüler için oldukça uygun bir yerdir. Plajda piknik ve yürüyüş yapabileceğiniz alanlar da oldukça mevcuttur. Plajın çevresinde aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz ve market büfe tarzı yerler de bulunmaktadır. Aynı zamanda plaja yakın bir konumda yer alan restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Plaja giriş ücretleri ücretsizdir. Plajda aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
İlhan Plajı
Hatay-Yayladağı ilçesinde yer alan İlhan plajı harika bir manzaraya ve tertemiz bir ortama ve doğaya sahiptir. Aynı zamanda ücretsiz plaj alanlarından bir tanesidir. Hatay plajları arasında yerini alan diğer plajlardan bir tanesi ve en çok tercih edilen plajlar arasında giren ilhan plajı denizi oldukça temiz ve berraktır. Buraya tekneler ile ulaşım sağlayıp burada denizin ve güneşin oldukça fazla tadını çıkarabilirsiniz. Plaj alanında herhangi bir olanak yoktur. Bakir kalmış bu doğa harikası olan plaja gelirken ihtiyaçlarınızı temin etmeli ve hazırlıklı gelmeniz de fayda olacaktır. Turkuaz rengi tertemiz denizi el değmemiş doğası ile ziyaretçileri etkilemektedir. Girişler ücretsizdir ve aynı zamanda çocuklu aileler için de oldukça uygun bir plajdır. Şunu da belirtmek de fayda olacaktır ki plaj ve plaj etrafında herhangi bir işletme bulunmamaktadır.
Merve Plajı
Hatay koyları plajlara nazaran daha azdır. Yine Hatay plajları arasında yerini alan bir diğer plaj ise Merve plajıdır. Hatay ilinin Yayladağı ilçesinde yer alan bir diğer ücretsiz plaj alanı ise Merve plajıdır. Hataya da bakir kalmış sakin ve temiz plajlar arasında yerini almaktadır. Tamamen doğanın içinde yer alan plajlardan olan Merve plajı şehrin bunaltıcı havasından ve yoğunluğundan uzak olan fazla kimsenin bilmediği yerleri tercih edenler için uygun bir yerdir. Taşlı bir sahile sahip olan plajın denizi de o kadar sakin temiz ve aynı zamanda berraktır. Kayalık alanları da yer almaktadır. Buralardan da denize gerebilirsiniz. Koy sakindir ve herhangi bir işletme yer almamaktadır. Bundan dolayı plaja gelirken ihtiyaçlarınızı yanınıza almanız da faydalı olacaktır. Bundan dolayı plaja gelirken hazırlıklı olmalısınız. Özel araçlarınız ile gelecekseniz de tekneler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu plaja aynı zamanda girişler ücretsiz bir şekilde sağlanmaktadır.
Hümeyra Plajı
Hümeyra plajı Hatay plajları arasında yer alan ve denizi oldukça sakin, temiz ve berraktır. Aynı zamanda Hümeyra plajı çocuklu aileler için de oldukça uygun bir plajdır. Hatay-Yayladağı bölgesinde ki bakir kalmış ücretsiz doğa harikası koylardan bir tanesidir. Hümeyra plajı özel aracınız ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz plaj alanında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bundan dolayı da plaja gelmeden evvel ihtiyaçlarınızı temin etmeniz de fayda olacaktır. Bir tarafı yeşillik bir tarafı ise orman ile kaplı mavi doğa harikası uyumun ve görsel şölenin adeta yeridir diyebiliriz. Plaj alanında herhangi bir olanak veya işletme yer almamaktadır. Aynı zamanda plaja girişler ücretsizdir.
Meydan Plajı
Micana Rhosus Beach
Hatay ilinin ücretli plajları arasında yerini alan plajlardan bir tanesi micana rhosus beach’tır. Hatay ilinin İskenderun ilçesinde yer alan bu beach Hatay şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 50 km’dir. İlçe merkezine ise oldukça yakın bir konumda yer alan özel araçlarınız ile ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabileceğiniz plajlardan bir tanesidir. Hatay koyları Hatay plajlarına nazaran daha az ve daha sakindir. Sakin, temiz, berrak bir denizi ve kumlu bir sahili yer almaktadır. Müziğin ve eğlencenin bir arada olduğu ziyaretçilere ücretli bir şeklide olanaklarının sunulmuş olduğu plaj alanında konforlu rahat bir deniz tatili geçirebilirsiniz. Girişler ücretsiz bir şeklide sağlanmaktadır aynı zamanda şemsiye, şezlong, tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi ziyaretçilerine imkan tanımaktadır. Bunun yanında sahil güvenlik ve otopark alanı da vardır.
Rhosus Konarlı Plajı
Hatay ilinin Arsuz ilçesinde yer alan ve Hatay plajları arasında yerini alan bir diğer plaj ise rhosus konarlı plajıdır. Burası konforlu, rahat bir deniz tatili imkanı sunan plajlardan bir tanesidir. Plajın içinde ziyaretçilerin yararlanabileceğini tuvalet, duş ve soyunma kabinleri de vardır. İncecik kum ile kaplı sahilinde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Girişler aynı zamanda ücretsiz bir şekilde sağlanmaktadır ve çocuklu ailelerin de oldukça tercih ettikleri plajlardan bir tanesidir.
Hatay Plajları ve Koyları 👇
Hatay plajları ve koyları tekrar sıralayacak olursak şöyle tasnif edebiliriz:
- Yeniyurt Halk Plaji
- Altınköy Tatil Köyü
- Arsuz-Kıyıkent Denizi Sahili
- Dörtyol-Dörttaş Tatil Sitesi Sahili
- Arsuz Özel İdare Kampı Sahili
- Arsuz Halk Plaji
- Erzin Burnaz Plaji
- Dörtyol-Yeşilyurt İzci Kampı Sahili
- Karaagaç Halk Plaji
- Gülcihan Halk Plaji
- Motel Almina Karşisi
- Maliye Kampi
- Samandağ Ziyaret Karşisi
- Samandağ Belediye Plaji
- Yalıkent Plajı
- Çevlik Plajı
- Özel İdare Kampi
- Ögme-İs Tatil Sitesi
Evet; Hatay plajlar bakımından bir Antalya gibi olmayabilir. Fakat bu, şehirde deniz turizminin gelişmemiş olduğunu göstermemektedir. Yukarıdaki plajlar Hatay tatilinizde kendinizi denizin sularına bırakarak rahatlamak, bol bol güneşlenmek, kumsalda yürümek için tercih edebileceğiniz yerlerdendir. Hatay’da yaşıyorsanız yahut yaz mevsiminde buraya kaçacaksanız plajlarına da uğramadan etmemelisiniz.
Öyle ya; denizsiz bir tatil yavan demektir. Hatay’ın gezilecek yerlerini ziyaret edip de plajlarını unutmak olmaz. Hatay’ın kaplıcalarında şifâ bulup sıcak su keyfi yaşayabilirken plajlarında ise denizinin tadını çıkarmak mümkündür.
Fakat artık Hatay’da denize girilecek yerler nerelerdir? diye düşünmenize gerek yoktur. Zira bütün Hatay plajları yukarıda size arz edilmiştir. Belki bu yazıyı kış günü okuyorsunuzdur. Olsun; mühim değildir. Şimdiden yaz tatilinde buraya gelip denize girmek için plan yapmaya başlasanız iyi olur. Eğer bu yazıyı okurken havada bunaltıcı bir sıcaklık hâkimse, siz nereye gitsem diye düşünüyorsanız, hem bol bol gezmek hem denize girmek istiyorsanız gerekli tüm koşullar oluşmuş demektir. Hatay yolcusu olmaya hazırlansanız sizin menfaatinizedir. ?
Her neyse; belki sözü fazla uzattığımız düşünülebilir. Zira konu denizden, kumsaldan, güneşten ve tatilden açıldı mı insanın yazdıkça yazası gelmektedir. Öyleyse şimdi bize düşen son görev, hepinize iyi tatiller dilemektir.
Hatay plajları konusunda detaylı bilgi verdiğimize göre işin bundan sonraki kısmı sizi ilgilendirmektedir. Eminiz ki şehrin hangi plajlarına giderseniz gidin memnun kalacaksınızdır. Hatay gezilecek yerleriyle olduğu gibi plajlarıyla da sizi tatmin etmeyi başaracaktır.
O halde bol bol yüzün, güneşlenin, Hatay’ın hakkını vererek dolu dolu bir tatil yapın diyoruz ve Hatay plaj rehberimize burada nokta koyuyoruz.
Mersin plajları yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.