Ana sayfa » İzmir Yazıları » Delikli Koy Nerede? Nasıl Gidilir? | Delikli Koy Kamp ve Plajı

Delikli Koy Nerede? Nasıl Gidilir? | Delikli Koy Kamp ve Plajı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Delikli Koy Alaçatı trendi, Çeşme’nin gözbebeği, doğanın ortasında muhteşem bir huzur kaynağı. Yaz aylarında yerli-yabancı turistlerle dolup taşan Alaçatı Delikli Koy ile herkesi manzaraya, denize doyuruyor.

Sakinlik arayanların ilk adreslerinden olan bu koy, dalgaların aşındırdığı kireç kayalıkları ve turkuaz rengi deniziyle muazzam bir görsel şölen sunuyor.

Fragmanımız bu şekilde, doğa serüveni için uzun bir bölüm sizi bekliyor. Delikli Koy nerede ve Delikli Koy kamp yapılır mı gibi tüm soruların cevaplarını burada bulabileceksiniz.

Alaçatı Delikli Koy Hakkında

Türk turizm sektöründe bir marka hâline gelen Alaçatı, bunu sahip olduğu popüler eğlence mekânlarına ve doğal güzelliklere borçlu. Delikli Koy da onlardan biri. Göl, jeolojik özellikleri ve yüzey yapısından dolayı jeosit alan ilan edilmiş durumda.

İsmi, içinde bulunan ortası oyulmuş kayadan geliyor. Önde masmavi deniz, arkasında katmanlı beyaz kayalıklar, ortada ise küçük bir kumsaldan oluşuyor. Bölgede herhangi bir yapılaşma yok. Doğal güzelliğini koruması bundan kaynaklı.

delikli koy çeşmeDelikli Koy, küçük bir kaya deliğinin denize açılan kapısı. Dalgaların yıllar boyu kayayı aşındırarak oluşturduğu delikten girerek 5-6 metre ilerliyor, denizin berrak, temiz ve masmavi sularına ulaşıyorsunuz.

Burada denizin tadını çıkarabilir, güneş teninizi okşarken manzarayı seyredebilirsiniz. Kamp kurabilir, kayaların  manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

Hatta sadece fotoğraf çektirmek için bile gelinir buraya. Hafta sonu ziyaret ederseniz delikli kayanın önünde uzun bir kuyrukla karşılaşmanız muhtemel. İzmir dış çekim mekânları arasında son derece görkemli bir yer Çeşme Delikli Koy. Birçok çift, düğün fotoğrafı için burayı tercih ediyor.

Delikli Koy’un Denizi Nasıl?

Çeşme geneliyle kıyaslandığında daha soğuk bir denizi var diyebiliriz. Bazen âniden derinleşebiliyor. Çocuklu ailelere göre değil. Nitekim sahilin ve deniz tabanının çakıllı olduğundan bahsetmiştik. Ulaşım da kayaların üstünden yürüyerek sağlanmakta. Tüm bunlardan dolayı, çocuklarla birlikte gidilecek bir yer olmadığı söylenebilir.

Ama burası her şeye rağmen tertemiz denizi ve pırıl pırıl kumsalıyla İzmir’in gizli cenneti. Kısaca alabildiğine mavilik ve sınırsız huzur için doğru adres!

delikli koy alaçatıPlaja aracınızla giriş yaparak tepeden dümdüz aşağı indiğiniz zaman sizi en geniş halk plajı karşılıyor. Bu plajın bir kısmı taş, bir bölümü kum. Deniz, serinliğini yılın hiçbir döneminde kaybetmiyor.

Bir de o tepe noktasında, sağ tarafta bir koy daha var. Buraya da uğrayabilirsiniz. Orası daha dalgalı ve derin. Fakat kalabalıktan uzakta keyifli bir tatil için harika bir alternatif. Burada da kamp yapabilirsiniz.

Delikli Koy Plajı yosunlu olsa da temiz. Yosunlu alanlar temizliğini bozmuyor. Bilakis denize yukarıdan bakarken görsel şöleni daha da zenginleştiriyor.

Deniz ayakkabısıyla girmenizi öneririz çünkü deniz dibi de çakıl taşlarıyla kaplı.

İlginç kaya yapılarıyla göz kamaştıran Delikli Koy, önü açık denize baktığından rüzgar alıyor.

Kuzey rüzgarlarına karşı korunaklı olsa da, bazen güneyden esen lodosa kendini teslim ediyor. Genelde sütliman, fakat güneyden lodos esince Delikli Koy’da denize girilemiyor. Ancak bu dönemde minik çakıl taşlarının kayanın içinden fışkıran deniz suyuyla dansı görülmeye değer. Dalgalar da onlara eşlik ederken bu manzaradan gözlerinizi almanız çok zor olacak.

Yukarıda bulunan beyaz kayaların tozu-toprağı üzerinize gelebilir rüzgarın esintileriyle. Epey toza bulanabilirsiniz, demedi demeyin. 😊

Denizde küçük kırmızı balıkların yüzdüğünü görebilirsiniz. Dibini seyretmek oldukça keyifli.

Plajlarda yeme-içme mekânları, şezlong-şemsiye kiralama yeri, tuvalet yok.

Bir beach club mevcut değil. Gölgelik alan da yok. Özetle Delikli Koy plajları tamamıyla doğal bir yapıya sahip. Havlunuzu serip güneşlenebilir, hafif taşlı, kumlu ve yosunlu denizinde bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

Delikli Koy Adı Nereden Geliyor?

deliklikoy neredeBunu anlamak isterseniz deniz kıyısına inmeniz yeterli. Kaya şekillerini yakından incelediğinizde, zamanla hırçın dalgalarla nasıl aşındırıldığını göreceksiniz.

Etkileyici manzarayı tamamlayan bu kayalar, Delikli Koy’un ihtişamını daha da belirginleştiriyor. Deniz ile kıyının bütünleştiği noktada yer alan kayanın delikli yapısından dolayı koy bu şekilde isimlendiriliyor.

Dalgalar kayaya vura vura ortasını açmış.

İki farklı koy, bu kaya sayesinde ortadan ikiye ayrılıyor. Denize uzanan bu bembeyaz kayalar ın içerisinde yer alan koca delik, âdeta bir tünele benziyor.

Kayalardan aşağı bir merdiven koyulmuş. Kolayca öbür tarafa geçebiliyorsunuz. Kayanın üzeri hiç boş kalmaz. Sandalyesini kapıp gelen bu tepede yerini alır. Siz de onların arasına katılmalısınız. Biralarını ve müziklerini açıp neşeyle eğlenen birçok insanla karşılaşabilirsiniz. Öyle ki burayı İstanbul’un Caddebostan’ına benzetmek mümkün o hâliyle.

Bölge tek koydan meydana gelmiyor. Birçok tepe ve koy mevcut. İstediğinizi seçerek keyif yapabilirsiniz.

Delikli Koy’da Neler Yapılır?

İzmir’in en güzel ilçeleri arasında bulunan Çeşme, Delikli Koy gibi paha biçilemez bir hediyeyi tüm doğaseverlere armağan ediyor. Sıcaktan bunalanlara, kendini mavi suların kollarına bırakmak isteyenlere de bu koyun yolunu tutmak düşüyor.

Koyun çakıl taşlarıyla kaplı plajında güneşlenebilir, sörf yaparak denizin keyfine varabilirsiniz. Berrak suyun derinliklerine dalarak dibindeki muhteşem manzarayı yakından seyredebilirsiniz. Denizin arkasında da bembeyaz kayalıklar var. Burası da fotoğraf çekmelik yerlerden.

Hazırlıklı gelirseniz Delikli Koy piknik ve mangal için de uygun alanlar sunuyor.

Ayrıca çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz. Sezon daha başlamadan, Mart-Nisan aylarında daha sessiz-sakin. Hazır fazla kimsecikler yokken manzaraya karşı sevgilinizle romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

Nişan ve düğün gibi özel günlerde fotoğraf çekiminin gözde yerlerinden biri olan Delikli Koy Çeşme ilçesinin turizm harikası. Yani insanlar burayı fotoğraf için mesken tutmakta haklı. Bâkir kalmayı başaran bu gölün manzarası, fotoğraf karelerine hayat vermesin de ne yapsın?

Sevdiklerinizle unutulmaz bir gün yaşayacağınız Delikli Koy’da ayrıca günbatımına tanık olmalısınız. Buradan çıkınca diğer Çeşme plajlarına da uğramayı düşünebilirsiniz.

Öte yandan delikli kayanın arkasında mağara tarzı bir yer var. Oraya girip yüzebilirsiniz. Mağaranın dışarıya bağlantısı bulunuyor. Masmavi suyuyla hayranlık uyandıran mağara, Delikli Koy gezi serüveninize ayrı bir renk katacak.

Işıklandırma olmadığı için gece karanlık oluyor. Yıldızları burada izlemek ne de harika olur, değil mi?

Delikli Koy Kamp

Eskiden yalnızca Alaçatı halkı tarafından bilinen bir yerdi burası. Fakat sonra gitgide popüler oldu ve şimdi, tatilcilerin İzmir’deki ilk duraklarından biri hâline geldi. Tabii ki bu güzelliğe meftun olanlar, onunla daha çok vakit geçirmek için Delikli Koy’da kalmayı tercih ediyor.

Bunun en güzel yolu da kamp yapmak. Delikli Koy kamp alanı gürültüden, kalabalıktan uzak; insanlardan izole bir şekilde doğanın tadını çıkaracağınız mis gibi bir ortam.

Bu doğal kamp yerinde işletme falan yok. WC ve duş imkânı da mevcut değil. Seyyar tuvaletler olsa da bakımsız. Yazın hadi neyse ama kışın tuvalet, yeme-içme ve ulaşım daha sıkıntı oluyor.

Neyse ki telefon çekiyor. Yakınlarda market bulmakta zorlanabilirsiniz. Onun için gelirken yiyeceklerinizi yanınızda getirin. Bu arada kamp yerine toplu taşımayla ulaşılamıyor. Taksiye binebilir veya özel araçla gelebilirsiniz.

Çadır üstü gölgelik yapmayı ve elbette güneş kreminizi de unutmayın.

Delikli Koy kamp alanları ücretsiz. Park, kamp veya işletme ücreti talep edilmiyor.

Ağaçların altında, yeşillikler içinde kamp yapmak istiyorsanız burası size göre değil. Daha ziyade gençlere hitap eden sosyal bir bölge. Çadırlardan müzik sesleri bitmez. Ama yine de size huzur vereceği kesin.

Sahil kenarında veya sahilin üst kısmındaki bölgelerde rahat rahat kamp yapabilirsiniz. Erken saatleri tercih etmeniz daha iyi. Çünkü koy daha sessiz-sakin oluyor. Güneşin batışını da kamp sandalyenize kurulup çayınızı yudumlarken izlersiniz. Dilediğiniz zaman kayalıkların üzerinde güneşlenir, istediğiniz zaman denizde ferahlarsınız.

Delikli Koy plaj da çadır kurmak için müsait. Geç saatlere kadar denizin keyfini çıkarmayı planlıyorsanız bu da başka bir seçenek. Ateş yakarsanız dikkatlice söndürmeyi unutmayın.

Karavan kampına da elverişli olan bu bölgede akşamları bir sürü köpekle karşılaşmanız muhtemel. Tabii Alaçatı’nın kedileri de meşhur. 😊

Delikli Koy Yeme-İçme

Burada herhangi bir tesis yok. Kimi zaman seyyar tesisler oluyor. Fakat tedarikli gelseniz iyi olur.

Ya da buradan ayrıldıktan sonra Salkım Söğüt Alacatı, Bernadet I Markus, Zeytin Makarna&Ev Yemekleri, Yusuf Usta Ev Yemekleri gibi popüler Çeşme restoranlarından birini tercih edebilirsiniz.

Kekik Alaçatı Cafe & Ev Yemekleri’ne de uğrayabilir, karnınızı Hasan Usta Ev Yemekleri veya Avrasya Lokantası’nda da doyurabilirsiniz.

Alaçatı’da yemek için diğer alternatiflerinizi de sayalım: Fahri’nin Yeri Alaçatı, Fava Alaçatı, Bizim Ev Restaurant Alaçatı, Alaçatı İmren Restaurant, Eflatun Alaçatı, Babushka Alaçatı.

Delikli Koy Konaklama

Delikli Koy otel de bulunmayan bir yer. En yakın otel için Alaçatı Marina taraflarına gitmeniz gerek. Aşağıda bazı Alaçatı otellerini listeledik:

  • Artof Alaçatı
  • Teddy Alaçatı
  • Viento Hotel Alaçatı
  • Mea Otel Alaçatı
  • Villa Renk Alaçatı
  • Sarı Gelin Alaçatı Hotel
  • Limonaia Boutique Hotel
  • Alenos Hotel Alaçatı
  • Limoni Alaçatı
  • Alaçatı Wood Town Otel
  • Alaçatı Acelia Hotel
  • Double Tree By Hilton Çeşme Alaçatı Beach Resort
  • La Bien Alaçatı
  • Design Plus Seya Beach Hotel
  • Alaçatı Nea Garden Hotel
  • Maison d’Azur Alaçatı
  • Alasonya Otel Alaçatı by lamira
  • Zigana Resort Alaçatı

Delikli Koy Nerede?

Delikli Koy Çeşme ilçesinin Alaçatı semtinde yer alıyor. Ovacık ile Alaçatı arasında bulunuyor. Yeni yerler keşfetmeye meraklıysanız burası sizin için keşfedilmemiş bir rota olarak kalmamalı!

İzmir’in en güzel destinasyonlarından Delikli Koy tatil için aradığınız her şeye sahip: Eşsiz manzara, tarifsiz mutluluk, yumuşacık kumlar ve tüm bunların en yakın arkadaşı yaz güneşi!

Port Alaçatı’nın yaklaşık 5 kilometre uzağında, sörf okullarının ters istikametinde konumlanıyor.

Delikli Koy Nasıl Gidilir?

Bunun için birkaç tepeyi aşmanız gerek. Koya ulaşım sağlamak için toplu taşımayı kullanamıyorsunuz. Özel aracı olmayanlar Alaçatı Port’a gelip ondan sonraki kısmı otostopla veya yürüyerek gidebilirler. Buradan Delikli Koy’a yaklaşık 3,6 km mesafe var.

Gidiş-geliş yolu porttan sahil yönünde uzanıyor. Alkoçlar Exclusive Alaçatı’yı geçince 500 metre ileriden sola dönerek patikaya ulaşıyorsunuz. Burası koyun giriş noktası sayılır.

Fakat alçak tabanlı araçların buradan geçmesi kolay değil. Onun için aracınızı patika girişinde park etmeniz ve koya yürüyerek gelmeniz daha mantıklı.

‘Acaba doğru yerde miyim?’ diye tereddüt edebilirsiniz. Patikanın girişinde belediyenin çöp konteynırını görürseniz bilin ki doğru yere geldiniz. Hatta porttan itibaren kilometreyi sıfırlarsanız daha garanti olur.

Delikli Koy yol tarifi için yukarıdaki haritaya tıklayabilirsiniz.

Delikli Koy Ulaşım

Delikli Koy kaç km sorusunun cevabı bulunduğunuz konuma göre değişiyor. Mesela İzmir merkez ile Delikli Koy arası mesafe 1 saat 9 dk ve 88 km.

İstanbul’dan Delikli Koy’a takriben 6 saat 33 dakikada ulaşım sağlanıyor. İstanbul-Delikli Koy arası uzaklık 563 km.

Çeşme Yarımadası’nın güneyinde bulunan Delikli Koy, dingin atmosferi ve masmavi deniziyle her mevsim ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlıyor. İzmir Merkez’den geliyorsanız otobanın Alaçatı kavşağından çıkarak 15 dk’da araçla buraya varabilirsiniz.

Sapağı kaçırırsanız Çeşme Merkez’den çıkıp Ovacık rotasında ilerlersiniz. 20-25 dakikalık bir yolculuktan sonra Delikli Koy ile buluşabilirsiniz.

Delikli Koy Yakınında Gezilecek Yerler

Alaçatı Çark Plajı buraya 3-4 km mesafede. İzmir’in en önemli turistik ilçelerinden Çeşme’nin Alaçatı semti, bilhassa yaz mevsiminde iğne atsan yere düşmeyecek vaziyete geliyor.

Begonvilli sokaklarıyla, birbirinden güzel restoran ve kafeleriyle, butik taş otelleriyle kusursuz bir tatil yeri burası.

Masalsı doğal güzellikleriyle her tarafında kartpostallık görüntüler yakalamak mümkün burada. Bereketli topraklara sahip olduğu için birçok ot yetişiyor. Bundan dolayı her yıl Nisan ayı itibariyle Alaçatı Ot Festivali düzenleniyor.

Tüm Alaçatı gezilecek yerleri önceki bir yazımızda uzun uzun anlatmıştık.

Sonuç olarak Delikli Koy İzmir gezilecek yerler listenizde mutlaka yer edinmesi gereken eşsiz bir hazine. Huzurlu bir ortamda doğayla başbaşa kalmak, denizle hasret gidermek istiyorsanız burası tam sizlik. Tertemiz kumsalı, serin ve masmavi denizi, bembeyaz kayalıklarıyla İzmir Delikli Koy, Alaçatı’nın yükselen değerleri arasında.

Güneşin gözden kayboluşunu burada izlemeli. Muhteşem fotoğraf karelerinize fon olmalı burası. Fotoğraf tutkunlarının platosu hâline gelen bu koyda galeriniz bayram edecek! En güzeli de suda resim çektirmek olsa gerek.

Sere serpe güneşlenmeli, kayalıkların tepesine çıkıp manzaraya bir de oradan bakmalı. Mavi ile beyazın göz kamaştıran âhengini çekmeye doyum olmaz!

Şimdi en baştan Delikli Koy gezi rehberi yazmayalım. Tüm detayları anlattık. Kısaca kendinizi bu el değmemiş doğaya bırakın, gerisini o halleder.

Maviliğin heybeti, kayaların benzersiz görüntüsü, ‘gel, gel’ diye çağıran deniziyle burası, Alaçatı’nın en popüler câzibe merkezlerinden.

Özetle buraya uğramanız konusunda ısrarcıyız. Emin olun, size fazlasıyla güzellik yapacak. Unutulmaz tatilinizde şimdiden iyi eğlenceler!

Bu arada İzmir plajları ve koyları, İzmir gezilecek yerler ve İzmir piknik alanları yazılarımıza da bakabilirsiniz.

Değişiklik olsun isterseniz, su ile eğlenceyi buluşturan İzmir aquaparklarında bol bol serinleyebilirsiniz![/vc_column_text][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]

Yorum yapın